NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Taktičar
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Taktičar » 05 sep 2011, 20:52

SaltCityAttack je napisao/la:
Taktičar je napisao/la:Ja ne kontam nikako da su Bearsi pustili Chestera Taylora. Ne znam detalje, ali mi je ipak pravo nerazumljivo da neko pusti igrača koga bi čini mi se svaka ekipa poželjela kao back up RB-a. Pogotovo kad se uzme u obzir da se Forte nije uspio nametnuti kao dominirajući RB.
Ni ovo sa otpuštanjem Merrzweathera nije baš za razumjeti, ali ko što Salty reče moguće da je u pitanju i nešto što se ne vidi samo na terenu.
kako se Forte nije nametnuo kao lider?..pa covjek je jedan od najboljih zasto covjek ima uvjek preko 1000 yardi i preko 500-600 reciving yards ...nemoj zaboraviti da smo imali jako losu OL i da su Forteu lose pravili blok i on je pored toga imao svaku godinu te brojke ...razlika da Taylor je imao 2,5 yada po nosenju sto je premalooooo..on je zalsuzio da bude odpusten ipak velika mu je i plata zasto placati kad smo doveli boljeg Barbera ...neznam nisi gledao ovog Bella , ali ovaj mladi Bell ce njih sve dostici, dok Taylor ni u pripremama i pod ovom novom OL koja izgleda puno bolje nije mogao trcati...ebiga stigle su ga godine...jedino mi nije jasno jer su Bell i Barber povredjeni, pa me brine hoce li biti zdravi za prvu sedmicu
Salty, činjenica je da se Forte nije uspio nametnuti kao dominirajući faktor u running gameu, što se od njega očekivalo nakon odlične prve sezone gdje je imo preko 1200 jardi trčanja. Prošle sezone je jedva prebacio 1000, a pretprošle ni toliko. Naravno puno je tu i do O line, ali je čini se dijelom i do njega. Pokazo se dobro u primanju lopti i to ga puno izvlači. Taylor je zadnjih godina važio za jednog od najboljih back up, 3rd down RB-ova. U Minnesoti je uzimo puno važnih downova čak i prije jednog Petersona. Marion Barber je prije par sezona bio zvijer. Sada, par sezona kasnije, u novoj ekipi i sa novom ulogom nepoznanica je kako će funkcionirati. Nadam se dobro je mi je drag igrač, ali to ćemo to tek vidjeti.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 sep 2011, 20:59

ma ja pored Fortea danas ne vidim nikog u Bearsima ...covjek ba odlicno trci za koga ustvari trci :)...ja ga ebem ako i jedna je mogo bolje pored one OL ..sad ima bolju ol i ima Carimia i ocekujem ga jos boljeg
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 05 sep 2011, 22:07

Edin TM87 je napisao/la:
marseille_unique je napisao/la:
Bliss je napisao/la:Posto navijam za sve Bostonske klubove u americkim sportovima i ovdje moju podrsku dobijaju Patriotsi, a to da li su ih osnovali jevreji ili nisu je vazno samo maloumnim i osobama sa poteskocama u razvoju.

nakon ovog sad sto siizjavio mogu slobodno reci da na nivou znanja oko te teme i slicnih politickih tema nisi na mom levelu, ne znam kolko imas godina i kako i sta ali mogu slobodnu reci da sto se tice toga sto sam ja reko da nemas pojma, al ne zamjerim ti nije tvoja greska sto ne znas sta govoris
Ma pusti zna, zato on zna sta su maloumni postovi na raznoraznim temama, cini se da je on im'o neke poteskoce u razvoju :(
Sa fasistima ne zelim da imam posla. Zato oba idete na block. A posto administracija ovdje tolerise antisemitske postove, zelim vam ugodno dalje nacisticko orgijanje.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 sep 2011, 23:32

Bliss je napisao/la: Sa fasistima ne zelim da imam posla. Zato oba idete na block. A posto administracija ovdje tolerise antisemitske postove, zelim vam ugodno dalje nacisticko orgijanje.
Nadji mi 1 post, gdje mi je izrazen fasizam/nacizam.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 sep 2011, 01:10

ovo je jedina tema gdje su uglavnom bili normalni forumasi i nije bilo onih koji su samo srali, pa tako vas molim da beze i ne kvarite temu.... ebiga marseille_unique bezveze pocinjes..pa ne znam sta ti treba ipak ovdje normalni dolaze i diskutuju... daj ba sad odjednom ne navijas za Jetse jer su jevreji vlasnici :)...ja mislim da su skoro svima jevreji vlasnici ebiga...ja ne znam st au ovoj zemlji nije jevrejsko, pa sami ja i ti zivimo u toj zemlji ebiga...ja volim sport i kroz njega ne gledam je li neko jevrej ili ne.... ti volis Knickse, a sad ne moj za njih da navijas jer je Amare Stoudemire jevrej koji se sam tako izjasnjava i zeli njihovu kulturu nauciti malo bolje....po meni tvoji Jetsi nisu toliki jevreji , jer ulazu bogami puno u ekipu, pa mi se ne cini bas kao da su previse oni religijozni jevreji ili skrti kako hoces :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 sep 2011, 03:34

nego evo sta im Meriweather kaze za njegov dolazak u Barse... evo video i to Cris Harrisu daje interviju :)...

http://www.chicagotribune.com/videogall ... eels-great" onclick="window.open(this.href);return false;
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 06 sep 2011, 06:49

Ko to pokusava sjebat temu? Nemojte politike i mrznje tamo gdje nije potrebna, a to je u SPORTU!

Samo cu reci: kad bi jarane gledao sta je sve zidovsko u Americi, tesko bi onda imao sta pogledati na Tv-u. Zato se pomiri sa tom cinjenicom i nastavi sa zivotom!

Imam licno prijatelje zidove u Americi, i mogu reci da su jedni od boljih ljudi koje znam. Nisu ni oni svi kavim se misli. Ovi koje ja znam, su licno dali milione, za humanitarne organizacije u Bosni.
Postovanje treba zaraditi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 sep 2011, 09:49

Briggs and running back Matt Forte still have unresolved contract issues as the Bears approach Sunday's season opener against the Falcons. The Bears are around $19 million under the salary cap.

**** ih otac skrti :(...eto ku ce veci jevreji od ovih iz Bearsa :)...pa opet za njih navijam :)..pa bolan sad imamo nesto preko 19m slobodnih , a imamo dosta dobru ekipu hmmmm... zamisli da platimo eto tri igraca po nekih eto 5 miliona po godini, ali nama trebaju dvojica vrsnih pro bowll igraca prije svega CB i jedan OL(eventualno)... ali kako stvari stoje ovaj OL bi trebao biti dobar narendih godina jer je jedna od najmladjih, a vec su fizicki jedni od najacih pa vidjet cemo.... znaci dva igraca dovesti sa ovim postojecim kadrom mi bi bili kandidati za super bowl, jer sa ovakvom ekipom smo prosle sezone bili u NFC finalu...hajde valjda ce slijedece sezone dovesti nesto kvalitetno ili praviti trade sa Phillom za jednog CB :)...ovo se ocekivalo jer je bilo price da ce Bearsi pokusati dovesti iz Phille jednog.

Dok druge ekipe traze jos vidse prostora da dovedu i da osvoje nesto, mi stojimo mirni i cuvamo 19m :(...ma boli njih qurac oni imaju rasprodan stadion uvjek bas kao i Bullsi, a za to sto nece osvojiti nista to ih boli briga...i na kraju opet je po igracima ebiga...Ma Briggs uzmi im pare seri ih i trebas ha ja
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 sep 2011, 00:55

SaltCityAttack je napisao/la:ovo je jedina tema gdje su uglavnom bili normalni forumasi i nije bilo onih koji su samo srali, pa tako vas molim da beze i ne kvarite temu.... ebiga marseille_unique bezveze pocinjes..pa ne znam sta ti treba ipak ovdje normalni dolaze i diskutuju... daj ba sad odjednom ne navijas za Jetse jer su jevreji vlasnici :)...ja mislim da su skoro svima jevreji vlasnici ebiga...ja ne znam st au ovoj zemlji nije jevrejsko, pa sami ja i ti zivimo u toj zemlji ebiga...ja volim sport i kroz njega ne gledam je li neko jevrej ili ne.... ti volis Knickse, a sad ne moj za njih da navijas jer je Amare Stoudemire jevrej koji se sam tako izjasnjava i zeli njihovu kulturu nauciti malo bolje....po meni tvoji Jetsi nisu toliki jevreji , jer ulazu bogami puno u ekipu, pa mi se ne cini bas kao da su previse oni religijozni jevreji ili skrti kako hoces :)
Ma nije stvar o jevjerima, nego ovaj padobranac prvi put ulazi na temu i odmah spominje fasizam nesta prica ba, a marseille_unique je uvijek pis'o gluposti pa to ne treba cudit.

Vratimo se temi, ArenaSport2 ipak nece prenositi po 5 tekmi sedmicno nego 2-3 i to one u kasnom terminu, tako da nam ostaje stream. :evil:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 sep 2011, 01:00

Edin TM87 je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:ovo je jedina tema gdje su uglavnom bili normalni forumasi i nije bilo onih koji su samo srali, pa tako vas molim da beze i ne kvarite temu.... ebiga marseille_unique bezveze pocinjes..pa ne znam sta ti treba ipak ovdje normalni dolaze i diskutuju... daj ba sad odjednom ne navijas za Jetse jer su jevreji vlasnici :)...ja mislim da su skoro svima jevreji vlasnici ebiga...ja ne znam st au ovoj zemlji nije jevrejsko, pa sami ja i ti zivimo u toj zemlji ebiga...ja volim sport i kroz njega ne gledam je li neko jevrej ili ne.... ti volis Knickse, a sad ne moj za njih da navijas jer je Amare Stoudemire jevrej koji se sam tako izjasnjava i zeli njihovu kulturu nauciti malo bolje....po meni tvoji Jetsi nisu toliki jevreji , jer ulazu bogami puno u ekipu, pa mi se ne cini bas kao da su previse oni religijozni jevreji ili skrti kako hoces :)
Ma nije stvar o jevjerima, nego ovaj padobranac prvi put ulazi na temu i odmah spominje fasizam nesta prica ba, a marseille_unique je uvijek pis'o gluposti pa to ne treba cudit.

Vratimo se temi, ArenaSport2 ipak nece prenositi po 5 tekmi sedmicno nego 2-3 i to one u kasnom terminu, tako da nam ostaje stream. :evil:
Zavisi kako kada nedeljom rade dve utakmice onu od 19:00 i 22:00 ili kada su vec termini u otprilike ta doba,i tokom sedmice ako je neka super zanimljiva utakmica ili vise,dakle moguce je da dostigne i tih 5 utakmica.
p.s. Ima u cetvrtak vece cini mi se preview sezone u trajanju od pola sata pa onda prenos. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 sep 2011, 11:15

Prosle godine je bilo na areni1 monday night football :roll: , a nesh se ne sjecam sta su prenosili vikendom i na kojoj areni
nema potpisa

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 sep 2011, 14:36

Devil je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la: Vratimo se temi, ArenaSport2 ipak nece prenositi po 5 tekmi sedmicno nego 2-3 i to one u kasnom terminu, tako da nam ostaje stream. :evil:
Zavisi kako kada nedeljom rade dve utakmice onu od 19:00 i 22:00 ili kada su vec termini u otprilike ta doba,i tokom sedmice ako je neka super zanimljiva utakmica ili vise,dakle moguce je da dostigne i tih 5 utakmica.
p.s. Ima u cetvrtak vece cini mi se preview sezone u trajanju od pola sata pa onda prenos. ;)
Ma zajeb'o sam se malo, gledam na ttx stranici 105 tamo i konto 10.8. nedjelja, a ono subota, tako da nije izas'o program za nedjelju, vjerovatno ce prenosit, evo vec u cetvrtak GB - NO sto naravno necemo gledat :lol: :lol:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 07 sep 2011, 17:30

je li okay, ako pozovem i svog buraza da igra sa nama 'Pick'em' ligu? pitam, da nebude kasnije, da nisam trebao ...

pozzzz

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 sep 2011, 20:32

kad_kako je napisao/la:je li okay, ako pozovem i svog buraza da igra sa nama 'Pick'em' ligu? pitam, da nebude kasnije, da nisam trebao ...

pozzzz

ma pozovi jasta :)...ja igram jos sa Takticarom u njegovoj ligi, ali to je drugi sistem bas ono fantasy football... bas smo u nedelju imali draft, ali za jedno veliko cudo 5 minuta pred draft mene internet izbaci nisam mogao uci, ali na svu srecu nisam lose prosao ebiga

Q Kevin Kolba, WR Fitzgeralda, WR Meclin, W/R/T Ingram, RB Bradshaw, RB McFadden,TE Dallas Clark, K Robbie Gould, D LB James Harrison i Minesota D

Imam jos na klupi Q Grossmana, Q Hasselbeck, WR Roy Williams, WR Steve Smith

Takticar mislim da ste trebali ranije iabrati Goulda :)... ..jer ipak ti si pratio i znas da Bearsi jako tesko na red zone postizu TD, a evo i u pripemama se tako nastavilo i da Gould cesto dolazi u priliku da suta za FG i uglavnom to on postize...tako da mislim da ce mi on donositi jako puno ponea i ako se iskreno nadam da nece, jer se vise nadam da ce Bearasi na red zon postizati TD :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 07 sep 2011, 20:39

SaltCityAttack je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:je li okay, ako pozovem i svog buraza da igra sa nama 'Pick'em' ligu? pitam, da nebude kasnije, da nisam trebao ...

pozzzz

ma pozovi jasta :)...ja igram jos sa Takticarom u njegovoj ligi, ali to je drugi sistem bas ono fantasy football... bas smo u nedelju imali draft, ali za jedno veliko cudo 5 minuta pred draft mene internet izbaci nisam mogao uci, ali na svu srecu nisam lose prosao ebiga

Q Kevin Kolba, WR Fitzgeralda, WR Meclin, W/R/T Ingram, RB Bradshaw, RB McFadden,TE Dallas Clark, K Robbie Gould, D LB James Harrison i Minesota D

Imam jos na klupi Q Grossmana, Q Hasselbeck, WR Roy Williams, WR Steve Smith

Takticar mislim da ste trebali ranije iabrati Goulda :)... ..jer ipak ti si pratio i znas da Bearsi jako tesko na red zone postizu TD, a evo i u pripemama se tako nastavilo i da Gould cesto dolazi u priliku da suta za FG i uglavnom to on postize...tako da mislim da ce mi on donositi jako puno ponea i ako se iskreno nadam da nece, jer se vise nadam da ce Bearasi na red zon postizati TD :)
Pa ja Grossmana, nebi uzeo ni za klupe. :D

Nisam nikad igrao fantasy NFL ... nekako previse mi vremena i energije treba za to. I ona Engleska fantasy liga mi oduzima previse vremena, zato tamo udjem svakih 15 dana. :D

Ovo Pik'em mi je nekako taman. Ispunim, dodjelim bodove, i fajn do iduceg kola.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 sep 2011, 20:49

stani ba boljeg nisam ni imao ko kad sam imao probleme na draftu to jeste konekcija izbacivalo me ebiga...i prvo jesi li pratio Grossmana?...covjek skroz drugi igrac iskreno receno...ebiga prvi QB je u Washingtonu....pazi drugo mi navijaci Chicaga ga ne volimo jer je on imao jako los period u nasoj ekipi, a imao je i dobrog perioda sto jest jest....pa isto tako i Orton nije bio puno nista bolji...prvo Grossman je kod nas 2 put anogu lomio i to u pripremama i gubio je 2 sezone, drugo pored onakve OL ne moze kod nas niko biti QB...ma d aneznam ti ko je bio prosle sezone QB u Bearsima ja im nebi dao bolji rekord nego je Cutler napravio...pa kod nas d aje Favre bio on bi zavrsio karijeru prije 5 godina uvjeren sam u to... cisto sumnjam da bi i Manning bio ono sto je u Coltsima ...samo eto sto se tice Grossmana ipak on je 3 QB u mojoj ekipi ima m ja i jos jednog :) pored Kolba :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 sep 2011, 20:57

SaltCityAttack je napisao/la: cisto sumnjam da bi i Manning bio ono sto je u Coltsima
Ma Manning jaci od citave vase linije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 sep 2011, 00:18

Edin TM87 je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la: cisto sumnjam da bi i Manning bio ono sto je u Coltsima
Ma Manning jaci od citave vase linije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

de nemoj zezat ba ...pa dobar je on niko to nije rekao, ali on nebi bio on sa onakvom OL kakvu su imali Bearsi...pa osjeti se vec njegov pad koncetracije, kad je OL u Coltsima bila nesto losija nego ranije...pa ebiga vise puta su ga natijerali da baca brzo i rizicno sto se moze vidjeti i po statistici...po meni Manning je uvjek bio najbolji uz Bredya, Favra i evo prosle sezone Vicka...samo eto sto ipak veliki udio ima ta OL sto mo mogli vidjeti po Manningu prosle sezone
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 08 sep 2011, 05:09

Kako mrzim ove ljude u Bearsima u pm :(...pa ebo ih otac imaju dva nezadovoljna igraca i takvi ulaze u sezonu...Briggs,Forte...pa zasto ne platiti Fortea?...ljudi cekaju da vide Barbera izgleda i da stede novac :)...koji idioti u pm.....Barber nece biti spreman za utkamicu sa Atlantom to je danas potvrdjeno i sad smo fakticko osudjeni da iza Fortea imamo cetvrtog RB...Taylor je odpusten Barber povredjen i Bell ce biti iza Fortea, a treba reci da je i Bell povredjen ...samo su sve ovo iskomplikovali sami sebi glupim potezima...nadam se da cemo u nedleju startati pobjedom i ako ce biti jako tesko
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 08 sep 2011, 22:27

ZA ONE KOJI SU SE PRIJAVILI ZA NFL PICK'EM NA YAHOO:

Par stvari da kazem, i da objasnim. Znaci uveli smo "spread", i "Confidence Points (ovo drugo je uvedeno danas (i objasnjenje sta je to, ce biti nize u postu) pa ako ste odigrali ranije, molio bih da obidjete svoj profil, i date poene kako mislite shodno)", pa da objasnim sta je sta, u slucaju da neki neznaju:

Prvo da kazem da su sve ekipe na lijevoj strani favoriti, a sa desne strane 'underdog'. Domaca ekipa je obiljezena sa @ ispred imena te ekipe. Znaci nisu lijeve ekipe domacini nego favoriti da ce u toj utakmici pobjediti spread koji je dan. Domacin je kao sto sam rekao obiljezen sa @ ispred imena...

Spread: je razlika koju tim na koji se kladis mora pobjediti da bi ti osvojio "confidence points (objasnjenje sta je to, nize)". Evo uzmimo kao primjer prvu utakmicu na spisku: Green Bay - New Orleans. Spread je da ce Green Bay pobjediti NO sa vise od 4.5 razlike. Vi ako stavite bodove na GB, dobijate te bodove u slucaju ako GB pobjedi sa 5 ili vise poena razlike. Ako stavite da ce new New Orleans pobjediti spread koji je ponudjen, vi dobijate bodove ako oni pobjede (bilo kojom razlikom), ili izgube sa 4 ili manje bodova ... Ako bude 4.5 razlike sto je nemoguce, ali recimo na nekoj utakmici je spread 6 za favorita, i utakmica zavrsi sa 6 razlike, niko ne dobija poene. Ni oni koji su stavili na favorita, ni oni koji su stavili poene na underdog-a.

Confidence Points: skroz desno u onim kolonama, pa pored svake ekipe ima drop meni sa bodovima od 1 do 16.
Znaci vi kao igraci imate te bodove (confidence points) od 1 do 16 koje delegirate timovima ... npr. ja mislim da ce pobjediti Bersi spread koji je na njima, i odlucim da stavim na njih 16 bodova. e, ako Bearsi pobjede spread, ja onda zaradim tih 16 boda. ako neprodju spread, onda gubim te ulozene bodove na njih. tako delegirate i ostale bodove, npr. 15 na to da ce New England pobjediti spread od 7 poena, na nekog drugog 14 i tako sve do 1 boda. nemozete na dvije ekipe staviti isti broj bodova.
Na kraju kola saberu se svi tvoji bodovi koje si zaradio (na koje si stavio i oni prosli spread). tako se liga onda i racuna, po tim zaradjenim bodovima. iz kola u kolo se ti bodovi sabiru. tako da moras dobro razmisliti kome ces delegirati svoje bodove. onim najrizicnijim utakmicama dodjelis najmanje bodova, a onim sigurnim pobjednicima spreada, dadnes najvise.

Ako sta nije jasno, slobodo pitajte.

Isto tako ako neko jos hoce da se pridruzi, bujrmu! sto vise to bolje.

Pozzzzz

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.