Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

King Kenny
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la King Kenny » 13 jul 2012, 13:33

U zadnje vrijeme mi kasne komande na PEs-u :? ,sve je ok dok ne pocnem igru,pokusao sam sa deinst pa ponovnom inst medjutim ista stvar ... pokusao sam i neke druge igre sve je ok samo soker kasni :roll: .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 13 jul 2012, 15:02

emir18 je napisao/la:dignem sistem instaliram driver za maticnu zatim driver za graficku i kad ga instaliram rest mi se komp i kad treba da otvori vindow pojavljuju mi se afekati i za 1 min se pojavi plavi ekran nakon toga se rest komp i to se ponavlja sve dok u safe modu ne unistaliram driver za graficku,kad to uradim radi normalno al na integrisanoj, sta mislite jel mi graficka otisla ili.. i mozel se ovo popraviti?
obriši sa driversweeperom drajver od grafe (možeš i sve za svaki slučaj) ali iz safe moda i ponovo instaliraj neke druge drajvere. gledaj da nisi slučajno pogriješio sa drajverima. ako i tada imaš artefakte onda na novo sistem i ako opet bude bojim se da ti je grafa u defektu. možda se može nešto sa njom uraditi ali o tom potom.

moustapha je napisao/la:Jbt samo graficka kosta 400 KM da mogu sve nove igre. c c c
jbg nekome je 8600gt beton a reza od 800*600 full hd.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 jul 2012, 15:09

u danasnje vrijeme neke igre ne traze bas jaku graficku, vecinom je procesor glavni, jer se u vecini slucajeva radi o portovima s consoleshita

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 13 jul 2012, 15:34

Želim da instaliram patch za pes na ps2, ali ne znam kako, pa ako netko zna molio bih da napiše.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 jul 2012, 17:56

Jedno pitanje posto smo i ja i rodjak poprilicni laici za racunare.Znamo koristiti samo osnovne stvari,pa pitanje mozda bude i malo glupo.

Naime,rodjaku je dosao novi modem,stari je bio jednoportni(mislim da se to tako zove),dakle sa samo jednim prostorom za UTP kabl i bez mogucnosti wirellesa.E sad kada je taj "stradao" ovi iz Mtela su mu postavili novi viseportni sa 4 prostora za UTP kabl i mogucnost wirellesa.No "otvorili" su samo Lan1 i Lan2 konektore,ali wirelles nisu dirali.E sad,da li bi ja smeo sam da otvorim taj prostor za wirelles posto smo videli da u kutiji od modema ima upustvo kako to da se uradi i da li se to dodatno placa na vec postojecu cifru racuna ?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jul 2012, 11:18

Nitko ti ne smeta da ukljucis wireless kad vec wireless kapacitete. Zato ljudi i uzimaju takve modeme.
Udjes na ''modem'', odnosno njegov default DNS i postavis ga po potrebi.
...Život za Široki...

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 16 jul 2012, 16:23

jel moze neko da postavi link da skinem bluesoleil, skino sam ovaj 8.0 al trazi serial number??
Pazza Inter Amala

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jul 2012, 19:14

ovako, imam jedan problem koji se pojavio prije nekih 20ak minuta.
velika slova (shift + neko slovo) "preskaču". vidite. :lol: kada idem sa caps lockom, onda je sve ok, s tim da i tada dođe do kojekakvih preskoka poput (aaaaaaAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaAaaAaaA). Problema nema kada kombinujem sa drugim znakovima (zagradama ili znakovima interpunkcije). PosljednJu rečeniCu sAm piSAo sA "uključenIm" veLikim sLovima, a evO kaKo jE iSpalo. KaO Da Sam NeKo FaCeBOOK DeRiŠTE. :lol: Zna li iko do čega bi moglo biti? :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 18 jul 2012, 20:35

Najvjerovatnije da si neko Facebook derište :lol:
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Ulicnicistac
Kontakt:

Post Postao/la Ulicnicistac » 18 jul 2012, 20:47

strucnjaci treba mi brza i kvalitetna pomoc. Za jednu stranicu trebam izbaciti neke slike ali one moraju biti 120x60, no sve koje nadjem su vece od toga. Kako da ih smanjim na 120x60 a da slika ne izgubi smisao, to jest samo da je smanjim na tu velicinu a da se ne gube detalji sa slike, barem ne oni glavni......Koji program ima za to, ima neki link?

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 18 jul 2012, 21:17

skini irfan view on je free program i jednostavan a nije težak nekoliko mb. otvoriš sliku u irfanu i onda image pa resize ili samo ctrl+r i onda štimaš rezoluciju koja ti odgovara.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 19 jul 2012, 17:35

baresi#6 je napisao/la:skini irfan view on je free program i jednostavan a nije težak nekoliko mb. otvoriš sliku u irfanu i onda image pa resize ili samo ctrl+r i onda štimaš rezoluciju koja ti odgovara.
nije tacno...et nek skine neku sliku rezolucije recimo 250x250 i zeli da mu bude 120x60, ako uspije to napravit sa irfanview-erom, imate obojica od mene po gajbu pive..

@ulicni ukucaj na google "resize image" i ti prvi linkovi sto izbaci bi ti trebali raditi...ne moras skidati nikakve programe, online resizer je to...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 jul 2012, 23:54

Može li neko da stavi link za download "OPERE" ? Ovaj chrome je spor u pm :?
DRUG NEBI TI PUNCA

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 jul 2012, 23:55

http://www.opera.com/download/" onclick="window.open(this.href);return false;
znam kako ti je :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 21 jul 2012, 00:05

skni safari :)
I cuj treba ti link opere...da ne povjerujes... google.ba , onda tipkaj "opera browser download" i to je to...
isto i za firefox, i za safari i sl
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 jul 2012, 00:12

neo je napisao/la:skni safari :)
I cuj treba ti link opere...da ne povjerujes... google.ba , onda tipkaj "opera browser download" i to je to...
lijen lik :lol: ja imam i Chrome i Firefox i Operu i Safari, briga me :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 21 jul 2012, 14:19

Pozdrav, treba mi neki program za konvertovanje videa , ali da ni pri instaliranju ni pri koristenju ne trazi koristenje interneta...HITNO JE!!!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 21 jul 2012, 14:22

Format Factory
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 jul 2012, 14:31

anonimni je napisao/la:
neo je napisao/la:skni safari :)
lijen lik :lol: ja imam i Chrome i Firefox i Operu i Safari, briga me :mrgreen:
Zna li neko do čega bi moglo biti, problem je sljedeći : Kad upalim računar pojavi mi se ono da ga pokrenem u "safe modu", i još onih nekih opcija i ima da sačekam 30 sekundi da se on sam pokrene.Kad se pokrene dođe do učitavanja Windowsa i onda se restartuje prije nego što se učita ili poslije.Kako kad.Takođe u koji kod browser da uđem (firefox, chrome), javlja mi da su crashed, i onda mi se opet restartuje komp ili neko vrijeme ne mogu da uđem u neki od ta 2 browsera.Zna li neko u čemu je belaj ? :?
DRUG NEBI TI PUNCA

starmo94
Kontakt:

Post Postao/la starmo94 » 21 jul 2012, 14:34

bagrcavi je napisao/la: Zna li neko do čega bi moglo biti, problem je sljedeći : Kad upalim računar pojavi mi se ono da ga pokrenem u "safe modu", i još onih nekih opcija i ima da sačekam 30 sekundi da se on sam pokrene.Kad se pokrene dođe do učitavanja Windowsa i onda se restartuje prije nego što se učita ili poslije.Kako kad.
Isti problem, a jednostavno nemam pojma do cega je.. :?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.