Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bordobijeli
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la bordobijeli » 12 sep 2018, 14:34

Ovo je dobro sto koje prvi u grupi nece popunjavati A diviziju u Play off. Kako sam shvatio popunjavace diviiziju A koje drugi - treci u grupi .mislim da ce se iz A divizije vecina plasirati kroz kvalifikacije ,tako da ce jako bitno biti ovo ko popunjava diviziju A

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 sep 2018, 14:37

Dobra stvar je sto ti je bitno koja si skupina A,B,C,D zbog potova. Ovi sto su u B se sigurno nece dobro provesti ako padnu dole pa predju u 3-4 pot. To im u glavnim kvalifikacijama donosi ebenu grupu.

Mi ako odemo u A ligu, odmah naredne kvalifikacije lijepa grupa.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 12 sep 2018, 14:38, ukupno mijenjano 2 puta.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 12 sep 2018, 14:37

Treba napomenuti da su nas Austrijanci pohvalili na gostuprimstvu i aplauzu nakon intoniranja njihove himne! ;)

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 12 sep 2018, 14:46

svrakino1921 je napisao/la:Sto se moja Grbavica ureduje :opaopa: :opaopa:
Valja kokosinjac ocistit :tralala:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 12 sep 2018, 14:53

tuzlak1987 je napisao/la:Dobra stvar je sto ti je bitno koja si skupina A,B,C,D zbog potova. Ovi sto su u B se sigurno nece dobro provesti ako padnu dole pa predju u 3-4 pot. To im u glavnim kvalifikacijama donosi ebenu grupu.

Mi ako odemo u A ligu, odmah naredne kvalifikacije lijepa grupa.
Liga nacija se igra svake dvije godine, tako da sljedece kvalifikacije za Euro smo vjerovatno opet u B ligi.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 sep 2018, 14:59

Pivopija je napisao/la:
Liga nacija se igra svake dvije godine, tako da sljedece kvalifikacije za Euro smo vjerovatno opet u B ligi.
Biti ces ako uzmes sada ovu grupu u B ligi narednu ligu nacija u A.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 12 sep 2018, 15:02

tuzlak1987 je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
Ali je ta za dvije godine, dakle 2020-21, a ne 2022-23, dakle ne odlucuje o plasmanu na EP 2024.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 12 sep 2018, 15:11

bravo šunjara :bih:

slika
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 12 sep 2018, 15:19

tuzlak1987 je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
Da, ali ces opet igrati ligu nacija za dvije godine, a tad nema kvalifikacija za euro, a velike su sanse da ispadnemo iz A grupe tako da smo za cetiri godine kad se igraju kvalifijacije za euro opet u B grupi.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 sep 2018, 15:32

bordobijeli je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Pogresno. Ako ostanu tipa dvije reprezentacije iz A divizije koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacije one igraju play-off A divizije i bice popunjeni narednim najboljim reprezentacijama iz divizija ispod koje nisu se kvalifikovale za EP niti su obezbjedile play-off svoje divizije.
ma ovde većina ni ne konta da su playoff lige nacija i playoff kvalifikacija za euro dvije potpuno različite stvari. a da je komplikovano, komplikovano je. ja čak nisam ni siguran da je UEFA razradila sve opcije, ko zna šta nas tu jos čeka, moglo bi biti zabavno :mrgreen:
Nema baraza u kvalifikacijama to su promjenili 10 grupa ce biti i po dvije prvoolasirane idu na euro . jos 4 cemo dobiti kroz baraz lige nacija i to iz svake divizije po jednog
da, baraž za evropsko se igra na osnovu lige nacija a ne na osnovu kvalifikacija za evropsko.
ja sam samo htio reći da su playoff lige nacija (za prvaka te ko ulazi/ispada) i playoff za evropsko dva različita playoffa

babino je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Pogresno. Ako ostanu tipa dvije reprezentacije iz A divizije koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacije one igraju play-off A divizije i bice popunjeni narednim najboljim reprezentacijama iz divizija ispod koje nisu se kvalifikovale za EP niti su obezbjedile play-off svoje divizije.
ko je htio da shvati ovo oko lige nacija, shvatio je do sada...

nego, de ti nama reci sta je sa kvalifikacijama za svjetsko 2022..je li ostaje kao do sada da se gleda fifa lista ili ce i tu prste umijesati liga nacija?
to tice znaju, ali obzirom da je to FIFA oni će se vjerovatno posrati na ligu nacija, prvenstveno da bi pokazali UEFA-i :guz: :tralala:

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 12 sep 2018, 16:00

Vucevich je napisao/la:Valentino Lazaro (Hertha Berlin) & Alessandro Schoepf (Schalke 04) vs Eldar Civic (klupa U21 Sparta Prague)

:shock:
I šta bi na kraju momak? Jel' to neko probušio malog? Isem ti se na poznavanje nogometa ako se ono ogleda u poređenju gdje ko igra.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 12 sep 2018, 16:09

Rimes87 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Valentino Lazaro (Hertha Berlin) & Alessandro Schoepf (Schalke 04) vs Eldar Civic (klupa U21 Sparta Prague)

:shock:
I šta bi na kraju momak? Jel' to neko probušio malog? Isem ti se na poznavanje nogometa ako se ono ogleda u poređenju gdje ko igra.
Iskreno Schöpf se nece naigrati u Schalkeu ove sezone.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 12 sep 2018, 16:35

Najbolje je da pokušamo svaku utakmicu pobijediti, a što manje, da ne kažem ni jednu, da izgubimo. I onda ćemo vidjet šta će se desit.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 sep 2018, 16:36

Sve u svemu, dvije vazne pobjede, protiv za nas teskih protivnika.
Skoro da smo obezbijedili 2. sesir,a i blizu smo prvog mjesta koje nas vodi u elitu.
Da malo igramo sa velikim.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 sep 2018, 16:38

Elddar je napisao/la:Najbolje je da pokušamo svaku utakmicu pobijediti, a što manje, da ne kažem ni jednu, da izgubimo. I onda ćemo vidjet šta će se desit.
To je interesantan plan. :D

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 12 sep 2018, 17:23

artemis77 je napisao/la:Nije toliko komplikovano:
-pobjednici grupa idu u ligu više za sljedeću ligu nacija (ako se nastavi igrat naravno)
-zadnji iz grupa idu u ligu niže
-u decembru se izvlače grupe za kvalifikacije koje kreću u martu, a nositelji se određuju po rezultatima iz lige nacija
-u junu 2019. se igra final four za pobjednika lige nacija (samo ovi iz Lige A) dok se u isto vrijeme igraju regularne kvalifikacije za ostale reprezentacije
-kvalifikacijske grupe završavaju u novembru 2019. a u martu 2020. se igra play-off
-kroz kvalifikacije će se plasirat 20 ekipa, a 4 kroz play-off
-u play-off ulaze po 4 najbolje rankirane ekipe iz svake lige koje se nisu plasirale u kvalifikacijama, tako da svaka liga mora imati minimalno jednu reprezentaciju na prvenstvu
-u play-offu se igra po jedna polufinalna i finalna utakmica, nema dvomeča
-u slučaju da se iz jedne lige nisu plasirale manje od 4 ekipe (što je realan scenarij za ligu A), u njihov playoff se ubacuju ekipe iz nižih liga
-mi se ne možemo plasirati direktno kroz ligu nacija, ali ako smo prvi imamo osiguran play-off i bolji položaj u izvlačenju grupa u decembru :bih:
Pa zapravo poslije Lige Nacija kreće onaj standardni format kao što je i prije bio, te grupe koje se izvlače u decembru?
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 12 sep 2018, 17:28

Pobijedili smo sinoc i imamo 6 bodova medjutim ja sam licno vidio jedan ogroman problem u igri.
A to je da nam fali desetka. I mislim da ce nam to stvarati ogromne probleme protiv bilo koje ozbiljne reprezentacije. Mozda je to razlog sto smo igrali katastrofalno protiv iraca i to sto smo imali malo sansi protiv Austrije gdje smo realno bili favoriti.

Problem je taj sto pjanic igra previse defanzivno a ostala dva u sredini besic i saric takodjer nisu uopce nesto ofanzivni i onda imamo slucaj da se recimo opali kontra, dzeko je u spicu, jedno krilo istrci i to je sve sto imamo u napadu. Jednostavno nema niti jednog veznjaka sa ofanzivnim zadacima.
Po meni trebalo bi igrati 4-2-3-1 sa jednom desetkom iza Dzeke a drugu dvojicu veznjaka koristiti kao defanzivne vezne koji bi po malo isli prema naprijed ali ne pretjerano mnogo. Besic i Pjanic bi mogli igrati to nazad s tim sto bi pjanic malo i vukao naprijed dok bi recimo mogli isprobati Milosevica na toj pozicije desetke. Mislim da on to igra. Ako vec nema nikoga ko bi mogao igrati tu onda bi trebalo pokusati prekomandovati pjanica da igra tu ofanzivniju ulogu desetke a pozabaviti se defanzivnim veznima jer jednostavno ovako ne kreiramo dovoljno akcija.

Pjanic igra previse defanzivno ovako a nema kome da doda loptu naprijed i onda salje duge lopte prema krilu koje cesto i izgubimo ili jednostavno je vrti po centru.
Mi i jesmo igrali svoje najbolje igre kada smo imali desetku. Ovako realno gubimo se jer nemamo dovoljno svjetske igrace na tim pozicijama nekim da povuku.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 12 sep 2018, 17:31

Sve extra, ali jedna stvar mi nije jasna, u kojem to univerzumu Sarić može igrati ispred Krunića ?
Zadnja izmjena: RollsRoyce, dana/u 12 sep 2018, 17:37, ukupno mijenjano 1 put.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 12 sep 2018, 17:31

DeeWa je napisao/la:protiv Austrije gdje smo realno bili favoriti.
Nakon ovoga sam ti prestao čitati komentar. Iako Austrija nije neki bauk, ljudi su bili u uzlaznoj formi i imali nevjerovatan niz utakmica koje su pobjeđivali. Ni u snu mi nismo bili favoriti protiv njih.
Papac Papac,
Papac Papac,

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 12 sep 2018, 17:33

RollsRoyce je napisao/la:Sve extra, ali jedna stvar mi u kojem to univerzumu Sarić može igrati ispred Krunića ?
U onom istom u kojem ti može donijeti bodove protiv Iraca, a Krunić ne zabiti za 2:0 potiv Austrije. Iako sam i ja prvobitno bio protiv Sarića u prvoj postavi, on me je, pogotovo sinoć, uvjerio u suprotno. I boli me dupe da nam Krošejski igra beka ako ćemo pobjeđivati.
Papac Papac,
Papac Papac,

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Brazzzoo123, jasmin10, KrajinaKing, lumani, Sveti i 37 gostiju.