FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 31 mar 2017, 01:10

A Kružika što napreduje :mrgreen:
Novi.ba otkriva: Bivši Željin golman u komisiji za izbor ŠEFA POLICIJE u Sarajevu!

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo usvojili su Izmjenu odluke o imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara koji je uputila Komisija za izbor i imenovanja i administrativna pitanja. Nakon potvrđivanja u Skupštini KS-a, Nezavisni odbor može raspisati konkurs za izbor policijskog komesara.

Nakon provedene procedure Komisija je odabrala dvojicu najbolje ocijenjenih kandidata sudiju Branimira Orašanina i šefa sektora sigurnosti u Elektroprivredi BiH Miroslava Kružika.

Pozicije člana i predsjednika su upražnjene od novembra 2016. godine kada su ostavke podnijeli Domin Malbašić, a zatim i Dragan Međović. Nezavisni odbor je 16. novembra 2016. smijenio komesara Vahida Ćosića. Vlada KS-a 18. novembra je prihvatila prijedlog te je do izbora novog komesara tu dužnost preuzeo Mevludin Halilović, načelnik Sektora uniformisane policije.

Sudija Branimir Orašanin, rođen je u Sarajevu 1959. godine. Pravni fakultet je završio 1982. godine. Pripravnički staž obavio je u Upravnom sudu SRBiH 1984. i 1985. godine, a nakon položenog pravosudnog ispita obavljao je poslove stručnog saradnika u Opštinskom sudu II u Sarajevu. Za sudiju istog suda imenovan je 1986., nakon čega je 2003. imenovan za sudiju Kantonalnog suda Sarajevo. U oktobru 2007. godine odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća imenovan je za sudiju Suda BiH.

Miroslav Kružik je magistar kriminalistike. Od 2002. godine radio je u MUP-u KS-a gdje ostaje do 2014. Radio je kao inspektor. U JP Elektroprivreda BiH zapošljava se 2014. na poziciji rukovodioca Sektora za sigurnost i zaštitu. Zanimljivo je da je Kružik bivši golman Željezničara, ali to nije navedeno u ponuđenoj biografiji.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 31 mar 2017, 01:24

Kruzik pantera bio.

Prije otvaranja spoilera pokušajte pogoditi ko bi mogao biti.

"Sve šok, šta je ovo? odjednom nešto drugo, nešta novo"
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 31 mar 2017, 01:27

slika
slika
Don't believe the hype.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 31 mar 2017, 01:36

:ljepota:

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 31 mar 2017, 02:52

Ne mogu da spavam, sjedim i kontam beton, brate beton!

Svakom od nas dešava se često da, mimo želje, jednog lijepog dana provali ljubav, kao što ni vodi ne odoli nekad ni betonska brana...
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 31 mar 2017, 07:42

Tomorow is a big day, fucking goat men day, opening day, saturday!! :)

Dobro jutro!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

fibonacci
Kontakt:

Post Postao/la fibonacci » 31 mar 2017, 08:33

Dugo pratim forum od samog osnivanja teme, ponekad nešto napišem, ali uglavnom čitam. Želim i sada nešto da objavim. Sa svojih 40 godina pamtim malo utakmica koje su odigrane prije rata, otac me je vodio. Da nije bilo njega ko zna za koga bih ja navijao i gdje bi bio. Ali od malena, još prije prvih utakmica na koje sam išao, najviše sam volio plavu boju i zato mi je Željo još više legao srcu kada sam prvi put ušao na stadiom, na stari istok i vidio da igraju plavi protiv crvenih. Plavi su bili moji :)
Ali poenta ovog mog pisanja je slijedeća. Želio sam svom ocu koji odavno ne ide na utakmice da mi priuštim onaj osjećaj kada je on mene vodio kada sam bio manji. On ne ide na utamice zbog zdravstvenog stanja, ali u jučerašnjem razgovoru odlučio da skupa sa unukom odemo na novi Istok i da pogledamo uakmicu kao nekada. Ja redovno dolazim sa svojim malim sinom na utamice ali sam uglavnom na Sjeveru, pošto tu ima dosta djece pa je i njemu tako zanimljivo.
Kada smo juče razgovarali rekao mi je nešto što ni ja nisam znao i tako je svaki put, kada počne priča o Želji uvijek saznam nešto novo. Rekao mi je da je imao sve polugodišnje karte od 1977 godine, to sam znao. Znao sam i bez obrzira što je imao karte da ih je može u polusezonu dva ili tri puta iskoristio, i to sam znao. Ali nisam znao da ih je sačuvao i da su u ratu izgorile. Rekao mi je juče sa teškim uzdahom da mu je to jako teško palo kada je granata u stan uletila i sve se zapalilo.
Kada se s njim priča o Želji toliko se on anegdota sjeća, da bi jedna osoba koje bi pisala članke, mogla da ima materijala da mjesec dana piše i da svaki bude čitaniji od prethodnog. Šta je još interesantno, njegova ekipa koja je išla s njim skupa na utakmice, neki su poginuli, otišli na drugu stranu i druge zemlje, a neki još idu na utamice. Njih dvojica, sticajem okolnosti pozajem ih i viđem na sjeveru. Od te dvojice ljudu nema niko redovniji. Čak imaju i svoje mjesto...
Šta je još bitno, sjeća se perioda izgradnje starog Juga, postavljnja drenaže, izgradnje Sjevera i dočekao je sada da se izgradi novi Istok, na kojem će ako Bog da prisustvovati.

Može nema veze sa aktuelnom pričom ali želio sam ovo da napišemi da kažem koliko ovim starijim navijačima znači stadion Grbavica.

Lijep pozdrav,
"Truth begins in lies."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 31 mar 2017, 08:52

fibonacci je napisao/la:Dugo pratim forum od samog osnivanja teme, ponekad nešto napišem, ali uglavnom čitam. Želim i sada nešto da objavim. Sa svojih 40 godina pamtim malo utakmica koje su odigrane prije rata, otac me je vodio. Da nije bilo njega ko zna za koga bih ja navijao i gdje bi bio. Ali od malena, još prije prvih utakmica na koje sam išao, najviše sam volio plavu boju i zato mi je Željo još više legao srcu kada sam prvi put ušao na stadiom, na stari istok i vidio da igraju plavi protiv crvenih. Plavi su bili moji :)
Ali poenta ovog mog pisanja je slijedeća. Želio sam svom ocu koji odavno ne ide na utakmice da mi priuštim onaj osjećaj kada je on mene vodio kada sam bio manji. On ne ide na utamice zbog zdravstvenog stanja, ali u jučerašnjem razgovoru odlučio da skupa sa unukom odemo na novi Istok i da pogledamo uakmicu kao nekada. Ja redovno dolazim sa svojim malim sinom na utamice ali sam uglavnom na Sjeveru, pošto tu ima dosta djece pa je i njemu tako zanimljivo.
Kada smo juče razgovarali rekao mi je nešto što ni ja nisam znao i tako je svaki put, kada počne priča o Želji uvijek saznam nešto novo. Rekao mi je da je imao sve polugodišnje karte od 1977 godine, to sam znao. Znao sam i bez obrzira što je imao karte da ih je može u polusezonu dva ili tri puta iskoristio, i to sam znao. Ali nisam znao da ih je sačuvao i da su u ratu izgorile. Rekao mi je juče sa teškim uzdahom da mu je to jako teško palo kada je granata u stan uletila i sve se zapalilo.
Kada se s njim priča o Želji toliko se on anegdota sjeća, da bi jedna osoba koje bi pisala članke, mogla da ima materijala da mjesec dana piše i da svaki bude čitaniji od prethodnog. Šta je još interesantno, njegova ekipa koja je išla s njim skupa na utakmice, neki su poginuli, otišli na drugu stranu i druge zemlje, a neki još idu na utamice. Njih dvojica, sticajem okolnosti pozajem ih i viđem na sjeveru. Od te dvojice ljudu nema niko redovniji. Čak imaju i svoje mjesto...
Šta je još bitno, sjeća se perioda izgradnje starog Juga, postavljnja drenaže, izgradnje Sjevera i dočekao je sada da se izgradi novi Istok, na kojem će ako Bog da prisustvovati.

Može nema veze sa aktuelnom pričom ali želio sam ovo da napišemi da kažem koliko ovim starijim navijačima znači stadion Grbavica.

Lijep pozdrav,
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 31 mar 2017, 09:16

Gledam dizajn nove web stranice. Malo prostora za sponzore, nekako su na margini, i mislim da bi morali imati bolje pozicije, pa i "iskakati" pri otvaranju ili listanju tema. Sa druge strane iskreno se nadam da je to slijedeći segment na koji će se uprava fokusirati. Generalni sponzor, i jaki sponzori po segmentima. Šta to znači? Jedan telecom operater, jedna banka, jedan proizvođač pive, jedna kladionica, cigaretaši, proizvođači vode, lanac benzinskih pumpi, trgovački lanac, IT sektor.....
Mišljenja sam da se na ovom segmentu mora mnogo više. Takođe dobro razmisliti i napraviti sastanke sa savezom oko TV prava i ovog fakinluka BH telecoma, oko tv prava, i kikirikija koji daju za prenos tekmi, tu se nešto mora mjenjati, a ovo je pravi momenat za to.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 31 mar 2017, 09:42

fibonacci je napisao/la:Dugo pratim forum od samog osnivanja teme, ponekad nešto napišem, ali uglavnom čitam. Želim i sada nešto da objavim. Sa svojih 40 godina pamtim malo utakmica koje su odigrane prije rata, otac me je vodio. Da nije bilo njega ko zna za koga bih ja navijao i gdje bi bio. Ali od malena, još prije prvih utakmica na koje sam išao, najviše sam volio plavu boju i zato mi je Željo još više legao srcu kada sam prvi put ušao na stadiom, na stari istok i vidio da igraju plavi protiv crvenih. Plavi su bili moji :)

Lijep pozdrav,
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 31 mar 2017, 09:47

Jutro.

Još 33 sata. :)

Bravo Fibonacci.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

anonimni
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 31 mar 2017, 10:04

Ibizevic je napisao/la:Da li je sigurno da ce istok biti 10 KM ?
Izgubio ti se post, yebo ga Jado :D jeste, bice 10
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 31 mar 2017, 10:28

Sutra u 9:50 ispred FanShopa. Treba karte na vrijeme osigurati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 31 mar 2017, 10:30

Momci, kad kreće prodaja karata? Hoce li krenuti možda već danas eventualno?
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 31 mar 2017, 10:31

grbavicka1921 je napisao/la:Momci, kad kreće prodaja karata? Hoce li krenuti možda već danas eventualno?
Sutra od 10 u Fan Shopu,a od 14 u onim kucicama. Na Grbavicu se moze uci od 16:30.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 31 mar 2017, 10:32

LjoZee je napisao/la:
grbavicka1921 je napisao/la:Momci, kad kreće prodaja karata? Hoce li krenuti možda već danas eventualno?
Sutra od 10 u Fan Shopu,a od 14 u onim kucicama. Na Grbavicu se moze uci od 16:30.
Thx man! :thumbup: :salut:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 31 mar 2017, 10:53

Sutra u 11 ocekujem da neko napise:
"Kupio ja maloprije kartu, kazu istoka jos malo ostalo"

slika

Ne moze bolje, sve je spremno za spektakl :cool:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 31 mar 2017, 11:02

:pinokio:
irfo je napisao/la:Sutra u 11 ocekujem da neko napise:
"Kupio ja maloprije kartu, kazu istoka jos malo ostalo"

slika

Ne moze bolje, sve je spremno za spektakl :cool:
Zato iskusno na sjever, sat ranije da izbjegnem gužvu.

I naprijed
I naprijed
I naprijed
Da slavimo daj go
Daj go
Daj go
I nek se baklje pale
Kad padne da plane
I trpaj te levate
I dalje
I dalje
Oooooo oooo
Oooooo oooo

:bih:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 31 mar 2017, 11:21

https://fkzeljeznicar.ba/fudbaleri-i-st ... ica/25485/ svaka cast nasim igracima. Ponosan sam na njih zbog ovog.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 mar 2017, 11:24

Monci je napisao/la:Gledam dizajn nove web stranice. Malo prostora za sponzore, nekako su na margini, i mislim da bi morali imati bolje pozicije, pa i "iskakati" pri otvaranju ili listanju tema. Sa druge strane iskreno se nadam da je to slijedeći segment na koji će se uprava fokusirati. Generalni sponzor, i jaki sponzori po segmentima. Šta to znači? Jedan telecom operater, jedna banka, jedan proizvođač pive, jedna kladionica, cigaretaši, proizvođači vode, lanac benzinskih pumpi, trgovački lanac, IT sektor.....
Mišljenja sam da se na ovom segmentu mora mnogo više. Takođe dobro razmisliti i napraviti sastanke sa savezom oko TV prava i ovog fakinluka BH telecoma, oko tv prava, i kikirikija koji daju za prenos tekmi, tu se nešto mora mjenjati, a ovo je pravi momenat za to.
Što se sajta tiče, stari je bio mnogo ljepši i ugodniji za oko, ali pretpostavljam da je kod starog bio problem optimizacije za mobilne uređaje i tablete. Potrebna je engleska verzija sajta i na tome se sigurno radi.

Ne znam zaista po kojem principu se to radi, kako je definisano održavanje, tj. da li imamo firmu koja nam to radi ili je još uvijek na volonterskom nivou, ali znam da u BiH postoje firme koje to mogu raditi mnogo bolje od ovoga što imamo sad.

Pričamo o nečemu što je u današnjem vremenu ogledalo kluba.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hansestadt, kontra, MoSaZeLjo1921 i 51 gost.