Kawhi je napisao/la:Kakva bi bila prica da JMDP uzme ovo. GOAT potencijal. Steta za one povrede. Imao bi sada 10+ slamova.
Ovo je istina 100%. Delpo se ne može porediti sa Murrayem i ostalim chokerima, jer čovjek ima srce šampiona.
Zna potegnuti kad je najteže i kad sitnice odlučuju o pobjedniku. Jednostavno ima mentalitet šampiona i skoro sam siguran da bi imao blizu 10 GS-ova ako ne i više da ga povrede nisu sputavale.
Sadašnji nivo na kojem igra Del Potro nije ni približan onome recimo iz 2012. godine kad ga je Roger na OI jedva dobio sa 19:17 u odlučujućem setu. Međutim, i Nadal više nije stari Nadal, stoga očekujem meč u minimalno 4 seta i siguran sam da Delpo neće tako lako izgubiti. Ako ga prođe ta prehlada ili šta već, šanse mu znatno rastu. Ubojit forehand, vrhunski servis, sasvim solidan bekend. Psiha je naravno ključna, a Delpo ju ima i vjerujem da će Rafi napraviti probleme.
Delpo je u trenucima kad su Rafa,Novak i Roger igrali vrhunski tenis (možda nisu bili u primeu, ali tenis na visokom nivou) znao da im stvara probleme.
Najsimpatičniji mi je igrač poslije Rogera i kao što Edin reče, ako je već Roger morao izgubiti, nek je to bilo od Juan Martina.
Šteta za njegovu karijeru zaista. Nije još kasno za osvajanje kojeg GS-a, ali recimo da ima onaj nivo od prije 4-5 godina, uvjeren sam da bi pomeo Nadala u ovom polufinalu. Ovako su Rafine šanse nekih 70%.
S Federerom je bilo vidljivo da od početka nešto ne štima, moguće da je malo i motivaciju izgubio nakon što je osvojio 2 GS-a u 36.godini, vjerujem da ni to saam nije očekivao nakon što se vratio od povrede koja ga je udaljila sa terena 6 mjeseci. Moguće da mu je nakon AO jedini istinski cilj bio osvojiti još jednom Wimbledon i zbog toga je bio loš na ovom turniru. I sljedeće godine sam siguran da će tempirat formu za Wimbledon.
Ja ću još jednom da se pohvalim što živim u eri Rogera Federera, dvostruki osvajač GS titule u 36.godini. Fascinantno.
Juan Martin je sinoć odigrao sasvim dovoljno da se dobije Roger, ali vjerujem da još malo mora podići nivo igre da bi dobio i Rafu.
Šteta za Nadala, da je osvojio AO, nakon titule ovdje bi možda pričali o potencijalnom GOAT-u, ovako ništa, i dalje je najveći teniser svih vremena na šljaci.
You'll never walk alone.