Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2017, 15:58

Federer17 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:I na kraju Roger hladno izjavi da nije vjerovao da može pobjediti Rafu s ovom igrom i da je bolje da Delpo bude taj koji će mu izaći u susret, zanimljivo.
Nema sta biti zanimljivo, to je jasno ko dan. Svjestan je Federer da je nazor dosao i do tog cetvrtfinala, a s druge strane najbolje od svih zna koliko se mora zapeti da se dobije Nadal.
Izmedju redova druže, izmedju redova :mrgreen:

Ali kako ga ispušiše ovi smiješni amerikanci za Fedala, još jednom :rol:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 07 sep 2017, 16:03

Effenberg je napisao/la: Al sama cinjenica da Rafanovci od straha i strijepnje ostanu budni da vide hoce li ga ko izbaciti prije SF govore o njegovoj velicini.
Pitam se samo kolika je onda Rafina velicina kad ti od samog pocetka turnira molis i pomno pratis da li ce ispasti... :rol:
AA23 je napisao/la:Federer nabija standarde i u 36-toj, Rafanovci ga više prate nego mi :rol:
Ako mi Rogera pratimo vise nego u ovom slucaju ti bgm onda nisi neki njegov fan a i ne pratis tenis nesto... :nedam:
Federer17 je napisao/la: Pitaj svog pulena nakon prva tri medjusobna duela ove godine. :kafa:

Okret'o se Rafa, kao i obicno 90% lopti islo na Fedov bekend, a znamo kako je zavrsavalo. Rezultati govore. :kafa: (dobra ova sandzacka :mrgreen:)
Jbt nek ste i vi docekali da mozete reci da je Roger vezao koju pobjedu protiv Rafe,tacno mi sad drago... :rol:
To sto se Roger okretao punih 12 godina oko svoje ose tacno vise necu spominjati ebo to bitne su ove 3 pobjede... :D
12godina Rogerove patnje-Rezultati govore... :rol:

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 07 sep 2017, 16:07

Juznije od duse nesto me bas zaboli
Rafu neka Delpo ovakvog zavoli.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 07 sep 2017, 16:14

Kad igraju sutra Rafa i Delpo?
Vidim na livescoru stoji u 22 sata oba polufinala.

Jel na centralnom terenu igraju svi pa Nadal i Delpo cekaju da zavrse druga dvojica ili obrnuto?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 sep 2017, 16:26

bodi123 je napisao/la: Izmedju redova druže, izmedju redova :mrgreen:
Ma znam ja na koga i na sta ti ciljas, ali takve slucajeve treba sto vise ignorisati i ne pridavati im znacaj. @Edin nekada zna pretjerati, ili je fakat u zivotu maksimalni optimista i siguran u sebe, ili mu definitivno fali objektivnosti. Vjerujem da na to utjece i cinjenica da, u toliko mjeri, ne podnosi Nadala, ali svakako i Rafini navijaci na ovom forumu koji su, u najmanju ruku, isti kao on. Nije da i ti ne znas biti previse subjektivan i samouvjeren kada su u pitanju diskusije o Nadalovim dometima na odredjenim turnirima. :mrgreen:

Evo vidis ovog @Rafe naprimjer, ko ce njega ozbiljno shvatiti? :D

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 sep 2017, 16:34

Kakva bi bila prica da JMDP uzme ovo. GOAT potencijal. Steta za one povrede. Imao bi sada 10+ slamova.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2017, 16:41

Kawhi je napisao/la:GOAT potencijal. Steta za one povrede. Imao bi sada 10+ slamova.
Valjda trolaš.

Jer 10+ slemova je jedva prešao jedan Novak Djoković, mnogostruko kvalitetniji igrač od Juan Martina.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 sep 2017, 16:48

bodi123 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:GOAT potencijal. Steta za one povrede. Imao bi sada 10+ slamova.
Valjda trolaš.

Jer 10+ slemova je jedva prešao jedan Novak Djoković, mnogostruko kvalitetniji igrač od Juan Martina.
DelPo bi bio bolji od njega da nije imao povreda. Dosta vise cistog talenta ima od Noleta.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 07 sep 2017, 16:51

Novak je jači od Rafe i Rogera, a da ne bude od Delpa :rol: :rol: :rol:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2017, 16:51

Federer17 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la: Izmedju redova druže, izmedju redova :mrgreen:
Ma znam ja na koga i na sta ti ciljas, ali takve slucajeve treba sto vise ignorisati i ne pridavati im znacaj. @Edin nekada zna pretjerati, ili je fakat u zivotu maksimalni optimista i siguran u sebe, ili mu definitivno fali objektivnosti. Vjerujem da na to utjece i cinjenica da, u toliko mjeri, ne podnosi Nadala, ali svakako i Rafini navijaci na ovom forumu koji su, u najmanju ruku, isti kao on. Nije da i ti ne znas biti previse subjektivan i samouvjeren kada su u pitanju diskusije o Nadalovim dometima na odredjenim turnirima. :mrgreen:

Evo vidis ovog @Rafe naprimjer, ko ce njega ozbiljno shvatiti? :D
Što se tiče ovog USOa, Rafini navijači su maksimalno objektivni i spušteni na zemlju, prvi ja sam ga debelo kritikovao u prva 3 kola, to si mogao i vidjeti, i sada sam mišljenja da nije ni blizu one forme iz maja i juna, ali sve su prilike da će i ovo biti dovoljno da se digne pehar ovdje, jer opet i ovakav kakav je, najbolji je od svih preostalih. Recimo da je tu Novak iz 2015. vjerujem da bi preslušao Rafu u najviše 4 seta. S druge strane, ovi tvoji su iz nekog razloga nakon pobjeda protiv Rogerovih kujica Lopeza i Kohlija pronašli neku inspiraciju i optimizam za najavljivanje nekakvih deranja guzova Rafi, ne davali mu ni promil šanse u eventualnom SFu( :facepalm: ), iako je jasno bilo od prvog meča da je Roger smiješan na ovom turniru i da nema nikakav ritam, sami su se naštimali na volej, jbg. :mrgreen:

Problem je što ljudi ne znaju podnijet mezetenje kad oni dodju na red, a vrlo rado bi mezetili kad ga Rafko oglaba. :mrgreen:
Kawhi je napisao/la: DelPo bi bio bolji od njega da nije imao povreda. Dosta vise cistog talenta ima od Noleta.
Ima i Alex Dolgopolov više čistog talenta od Novaka.

Delpo bi se ubacio u krug ovih tenisera sa najviše 3 slema, u koš sa Stanom i Endijem vrlo vjerovatno, jer ne zaboravimo u kakvoj je eri Delpo trebao uzimati te slemove, u eri kad su Rafa i Novak bili monstrumi koji su samo gubili mečeve u medjusobnim okršajima.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 sep 2017, 17:06

SMORILI STE.....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 sep 2017, 17:12

Kawhi je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Valjda trolaš.

DelPo bi bio bolji od njega da nije imao povreda. Dosta vise cistog talenta ima od Noleta.
Čisti talenat je pući forhend 180 na sat, a nije vratiti servis od 250 pod noge serveru? Čudno. Pogotovo što je natalentovani toliko bio dominantan. A čisti talenat Delpo i kad je najzraviji bio nije mogao da mu pero odbije, i svaki poraz novaka je bio gotovo na ivici senzacije.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 07 sep 2017, 17:15

Kawhi je napisao/la:Kakva bi bila prica da JMDP uzme ovo. GOAT potencijal. Steta za one povrede. Imao bi sada 10+ slamova.
Ovo je istina 100%. Delpo se ne može porediti sa Murrayem i ostalim chokerima, jer čovjek ima srce šampiona.
Zna potegnuti kad je najteže i kad sitnice odlučuju o pobjedniku. Jednostavno ima mentalitet šampiona i skoro sam siguran da bi imao blizu 10 GS-ova ako ne i više da ga povrede nisu sputavale.
Sadašnji nivo na kojem igra Del Potro nije ni približan onome recimo iz 2012. godine kad ga je Roger na OI jedva dobio sa 19:17 u odlučujućem setu. Međutim, i Nadal više nije stari Nadal, stoga očekujem meč u minimalno 4 seta i siguran sam da Delpo neće tako lako izgubiti. Ako ga prođe ta prehlada ili šta već, šanse mu znatno rastu. Ubojit forehand, vrhunski servis, sasvim solidan bekend. Psiha je naravno ključna, a Delpo ju ima i vjerujem da će Rafi napraviti probleme.
Delpo je u trenucima kad su Rafa,Novak i Roger igrali vrhunski tenis (možda nisu bili u primeu, ali tenis na visokom nivou) znao da im stvara probleme.
Najsimpatičniji mi je igrač poslije Rogera i kao što Edin reče, ako je već Roger morao izgubiti, nek je to bilo od Juan Martina.
Šteta za njegovu karijeru zaista. Nije još kasno za osvajanje kojeg GS-a, ali recimo da ima onaj nivo od prije 4-5 godina, uvjeren sam da bi pomeo Nadala u ovom polufinalu. Ovako su Rafine šanse nekih 70%.
S Federerom je bilo vidljivo da od početka nešto ne štima, moguće da je malo i motivaciju izgubio nakon što je osvojio 2 GS-a u 36.godini, vjerujem da ni to saam nije očekivao nakon što se vratio od povrede koja ga je udaljila sa terena 6 mjeseci. Moguće da mu je nakon AO jedini istinski cilj bio osvojiti još jednom Wimbledon i zbog toga je bio loš na ovom turniru. I sljedeće godine sam siguran da će tempirat formu za Wimbledon.
Ja ću još jednom da se pohvalim što živim u eri Rogera Federera, dvostruki osvajač GS titule u 36.godini. Fascinantno.
Juan Martin je sinoć odigrao sasvim dovoljno da se dobije Roger, ali vjerujem da još malo mora podići nivo igre da bi dobio i Rafu.

Šteta za Nadala, da je osvojio AO, nakon titule ovdje bi možda pričali o potencijalnom GOAT-u, ovako ništa, i dalje je najveći teniser svih vremena na šljaci.
You'll never walk alone.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 sep 2017, 17:26

bodi123 je napisao/la: Što se tiče ovog USOa, Rafini navijači su maksimalno objektivni i spušteni na zemlju, prvi ja sam ga debelo kritikovao u prva 3 kola, to si mogao i vidjeti, i sada sam mišljenja da nije ni blizu one forme iz maja i juna, ali sve su prilike da će i ovo biti dovoljno da se digne pehar ovdje, jer opet i ovakav kakav je, najbolji je od svih preostalih. Recimo da je tu Novak iz 2015. vjerujem da bi preslušao Rafu u najviše 4 seta. S druge strane, ovi tvoji su iz nekog razloga nakon pobjeda protiv Rogerovih kujica Lopeza i Kohlija pronašli neku inspiraciju i optimizam za najavljivanje nekakvih deranja guzova Rafi, ne davali mu ni promil šanse u eventualnom SFu( :facepalm: ), iako je jasno bilo od prvog meča da je Roger smiješan na ovom turniru i da nema nikakav ritam, sami su se naštimali na volej, jbg. :mrgreen:

Problem je što ljudi ne znaju podnijet mezetenje kad oni dodju na red, a vrlo rado bi mezetili kad ga Rafko oglaba. :mrgreen:
Ma dobro, govorim za ovu godinu, a ne samo za USO. Apsolutno slazem da nije bilo nikakvog osnova za 'Rogerovo deranje guzova' Nadalu, jer je bilo potpuno ocigledno da nema igru za takvo nesto. I ovo igranje 1/4 finala je puna kapa. :D

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 sep 2017, 17:54

Nije Federer igrao nesto bajno ni na AO prije tog finala s Rafom.Naprotiv,imao je dosta oscilacija u igri prije samog finala,a i u finalu.Ovaj mec sa Delpom je vrlo lako mogao otic na njegovu stranu I da je tako bilo u polufinalu bi sigurno imao vise sanse od Del Potra koliko god se vi ne slagali s tim.Mada Delpo nema uopste los skor s Nadalom,a i dobio je njihova zadnja 2 meca,pitanje je dal ce bas moc nanizat tri prilicno teska meca.Opet jbg covjek uopste nije bez sanse obzirom da je Nadal pokazao da je prilicno ranjiv na ovoj podlozi na prethodna dva mastersa.I koliko god vi ovdje izvrtali tu cinjenicu i govorili da nije on kriv sto mu se zdrijeb otvorio,jbg realnost je da je covjek evo dosao do polufinala bez da igra sa covjekom iz top50.Tako da je meni Nadal jos uvijek nepoznanica na ovom turniru.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2017, 17:58

darker10 je napisao/la:obzirom da je Nadal pokazao da je prilicno ranjiv na ovoj podlozi na prethodna dva mastersa
Podloga sa AA nema nikakve veze s prethodna 2 mastersa.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 sep 2017, 18:04

bodi123 je napisao/la:
darker10 je napisao/la:obzirom da je Nadal pokazao da je prilicno ranjiv na ovoj podlozi na prethodna dva mastersa
Podloga sa AA nema nikakve veze s prethodna 2 mastersa.
Imat ce ako izgubi u petak :D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2017, 18:05

Hoće to kad si neupućen. :D

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 07 sep 2017, 18:22

AA je naslicniji IW-u, s obzirom da su samo nekoliko dana prije turnira prefarbali teren i postavili frišak sloj pijeska što je drastično usporilo teren, ali kako odmice turnir postaje sve brži i brži.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2017, 18:44

Spaniards Rafael Nadal and Muguruza will be No. 1 next week. First time 2 No. 1s same country since 2003 (Agassi/Serena).
slika
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:AA je naslicniji IW-u, s obzirom da su samo nekoliko dana prije turnira prefarbali teren i postavili frišak sloj pijeska što je drastično usporilo teren, ali kako odmice turnir postaje sve brži i brži.
Da, mnogo više karakteristika sporog harda, a nikako brzog, poput Cincija.

Osim što je sama podloga sporija, važnije je to da je odskok znatno veći nego prijašnjih godina, loptice su drugačije.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 1 gost.