Ne mogu vjerovati da je Fergi reaktivirao Skolsa. Ta je odluka po svojoj neozbiljnosti bliska mnogim smijurijama koje su se desile u PL BiH.
Skols je vec 'dvi godine' u slobodnom padu sto se tice brzine, snage i pokretljivosti. Vec dvi godine igra sasvim staticno gravitirajuci oko sredine terena. Nema vise snage da radi u oba pravca. Nema vise brzine i izdrzljivosti u nogama. Ostalo je samo ogromno iskustvo i fantasticna pas igra.
Meni nikako ne ide u glavu sta je Fergi naumio sa Skolsom. U vise navrata sam rek'o da je Fergi romanticar i sentimentalac, da se tesko odrice igraca sa kojim je proveo veliki dio svoje trenerske karijere. Ali koliko moze imati koristi od ovakvog Skolsa!? Skoro nikakve, osim ako mu ne sjedne koja lopta da sa njom pocjepa mrezu.
Izgleda da nema nista od novih igraca sto nikako nije dobro,.. Skols moze pojacati timski duh, kvalitet igre sigurno ne moze. Protiv Sitija je izgledao poput rekreativca (sto i jeste). Valjda se Fergi predomisli do isteka zimskog prelaznog roka.
Pis'o bi stosta o danasnjoj tekmi, al' mi mrsko sada,.. Mozda drugi put

.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.