Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

beki
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la beki » 23 apr 2012, 16:56

Da li ima neko od vas da bi zelio ici u Trst na Cagliari-Juventus ili na Juventus-Atalanta (mada to jos nije 100 % sigurno), a mozete na obje. Ima jedan momak iz Viteza, isli bi sa njegovim autom. Troskove cemo se dogovoriti. Bio bi jos minimalno 1 Juventino iz Splita.

FORZA JUVE!
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 23 apr 2012, 17:32

Sjajna pobjeda, cestitke igracima, kakva dominacija 8-)
Grande Juve, ja jos ne mogu da vjerujem kako je Vidal strasan igrac i kakvo je pojacanje!
Sad se dobro spremiti za Casenu.

I dalje bez poraza 8-)
Stille Juve!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 23 apr 2012, 17:44

slika
8-) :lol: :D
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 23 apr 2012, 17:46

GaetanoScirea je napisao/la:
Valjda si skapirao. :mrgreen:
Jesam šefe! :mrgreen: Inače ja mrzim kad vidim prazno jesto na stadionu, valjda zato i obožavam BUNDESLIGU (jedan od razloga). Ja obožavam kad je na stadionu bar jedno 5 iljada ljudi preveč, pa se stišču! Kaj nemreju oni ta mjesta prazna ostaviti tam na onoj strani di je kamera pa da ja to ne gledam? :mrgreen:

Malo zajebajem.

Inače ja znam iz prve ruke, da ti ljudi koji imaju godišnje karte a ne idu na stadion, bar preprodaju ili daju nekom kartu tak da se ti iskoristi..
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 23 apr 2012, 17:51

beki je napisao/la:Da li ima neko od vas da bi zelio ici u Trst na Cagliari-Juventus ili na Juventus-Atalanta (mada to jos nije 100 % sigurno), a mozete na obje. Ima jedan momak iz Viteza, isli bi sa njegovim autom. Troskove cemo se dogovoriti. Bio bi jos minimalno 1 Juventino iz Splita.

FORZA JUVE!
Ima nas dvojica iz Zenice,al za utakmicu protiv Atalante koji idemo.Za Trst smo zakasnili kupiti karte preko udruge jer nam nije bio aktivan acount na pay palu.Mozemo o detaljima na pp.
Nema vise :P

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 23 apr 2012, 18:16

slika

Marchisio je sinoćnjim golom oborio Tardellijev rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni.

Pirlu je ono bio 6. promašeni penal od 20 koliko je izveo u karijeri.

Postotak uspješnih pasova sinoć je iznosio nevjerovatnih 92 %, inače najviše osvojenih lopti je sinoć imao Pirlo, 11.

Izgleda da smo za Cavanija spremni ponuditi 20 miliona i Matrija za kojeg je izgleda dobro zagrizao Zenit. Nekako mi je žao Matrija, ali očigledno će biti prodat na ljeto, jer u završnici prvenstva kad se koplja lome Conte na njega izgleda uopšte ne računa.
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 23 apr 2012, 18:29

Da se razumijemo, Cavani je dobrodošao, ali Matria ja nikome ne bih dao jer je odličan napadač, umorih se pričajući od septembra.
Ne igra zadnje mečeve, ali Conte je to radio i drugim igračima, nema ih pa ih onda u vatru baci, sada Matri mora igrati, šokiran sam što nije sinoć dobio priliku iako je trebao startati pa je Conte promijenio, Quaglia se praktično nije ni vidio sinoć tako da ne možemo reći da je baš pogodio.

Ako dođu trofeji ove godine, sve će se ovo zaboraviti, ne vidim kako bi dali Matria (produžio ugovor) i doveli Cavania, Cavani nije baš klasična prima punta i onda bi opet bili u situaciji da kupujemo igrača kvaliteta sličnim Matriu jer takvog u ekipi ne bi imali.

Dakle, realna opcija je, a i tu temu smo već preorali dramatično, da dođe igrač ala Gio/Jovetić/Suarez i da dođe prima punta ala Džeko/Pipita.
Matri bi morao ostati jer bi bio savršena alternacija Džeki/Pipiti i nema smisla da ode pa da moramo tražiti još jednu prvu špicu, ne vidim logiku.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 23 apr 2012, 18:37

Matri mora ostati, u bilo kojoj formaciji mi je uoptrebljiviji od Eta Bete, sinoć Quagliarella čim primi loptu odmah šuta, uopšte nije prikazao neku timsku igru, dok Matri pored toga što je najbolji strijelac ekipe je zabilježio i par asistencija, a i trči više od Quagliarelle.

Evo nam i najdražeg. Samo ne znam što ono ovo sve uzalud priča kad zna da mu je noga za mjesec dana. :lol: :lol:

[youtube][/youtube]
Volim te, Željo!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 23 apr 2012, 18:39

Ne znam, meni je Quagliarella bolji. Matri kada primi loptu isto ko da mu je neko bombu bacio, spetlja se i često izgubi loptu.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 23 apr 2012, 18:48

Ne znam odakle vam to da ćemo Matrija prodati? :mrgreen:

Ne zaebajite, Matri već u narednoj tekmi igra i zabija gol.

Inače, najveći italijanski klub će 17. maja i zvanično otvoriti klupski muzej. Još jedan veliki + i dodatni izvor prihoda. 8-)

GRANDE JUVE
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 23 apr 2012, 18:57

To su samo špekulacije, ne treba to ozbiljno shvatiti, ako bi već morali davati neke igrače Napoliju za Cavanija neka to budu Krasić i Melo. :mrgreen:

Amauri: "Ako zabijem otrčat ću krug oko stadiona." Rezultat 0:5.

Stanković: "Danas pobjeđujemo mi." Rezultat 2:0.

Cavani: "Milan, pobjedit ćemo Juve i donjeti vam Scudetto!" Rezultat 3:0

Zamparini: "Mi pobjeđujemo..." Rezulat 0:2

Mauri: "Idemo da pobjedimo." Rezultat 2:1

Pjanić: "Želimo biti prvi koji će pobjediti Juventus." Rezultat 4:0

Eh, evo šta se desi kad nas izazivate... 8-) :lol:

Još jedna gol Kralja Davida, baš u njegovom stilu. :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Volim te, Željo!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 apr 2012, 19:14

Zamislite da je SECCO dao 24 milj e za Mela, dok smo sad nasli jednog pravog ratnika(VIDAL) za samo 12 milj E ;) .

Kad se sjetim oni ranije sezona gdje smo bacali pare bezeveze,, A da ne spominjem sada Amauria, Diega i tako dalje..

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 23 apr 2012, 19:19

Slučajno ili ne, svaki puta kada Juventus, Partizan i ragbisti Velsa, osvoje titulu, papa umre.

Nevjerovatna koncidencija, ali istinita priča, kaže, da su u tri posljednja slučaja vjerski poglavari Katoličke crkve umirali, kada bi tri pomenuta tima osvojila naslov.

Tako je bilo 1978. godine kada je Vels osvojio titulu u ragbiju, preminuo je papa Pavle VI, Partizan je mjesec dana kasnije osvojio jugoslovensko prvenstvo, a Juve Scudetto, nakon čega je Papa Pavle I izenenada umro, samo 33 dana poslije inaguracije na mjesto poglavara Katoličke crkve.

Tako je bilo i 2005. godine, kada je preminuo papa Ivan Pavao II, nakon 25 godina "vladavine".

Ove godine, Vels je prije nekoliko dana osvojio titulu, Partizan je nadomak titule, baš kao i Juventus, a ako je vjerovati historiji, papi Benedkitu se crno piše.

:lol: :lol:

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 23 apr 2012, 19:49

hahaha posto Partizan ima preveliku prednost sad ce i papa da potegne neke veze da Juve ne uzme scudetto :lol:
inace,mislim da vam se moze cestitati na vise nego zasluzenoj tituli,jer tesko da ce ovakva ekipa ovu prednost ispustiti,a papa jbg zao mi je :? :)
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 23 apr 2012, 20:56

Sta mislite da se skupimo 20. maja u Sarajevu i zajedno gledamo finale kupa..
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 23 apr 2012, 21:00

beki je napisao/la:Sta mislite da se skupimo 20. maja u Sarajevu i zajedno gledamo finale kupa..
Bujrum, ja ću vas prvi dočekati. :P :mrgreen: :lol:

Jučerašnjom pobjedom protiv Rome izjednačili smo Fiorentinin niz nepobjedivosti od 33 utakmice, prva smo ekipa koja je ostala neporažena nakon 33 kola otkako se Serie A igra u formatu od 20 klubova.

Protiv Cesene ćemo vjerovatno igrati u 4-3-3 formaciji, moguće je da bude par izmjena u sastavu, zbog suspenzije Quagliarelle čini se da je u napadu siguran samo Matri uz Vučinića, koji je, iako nonšalantan, sinoć sa svojim asistencijama preuzeo ulogu Pirla.

Inače, utakmicu protiv Cesene će nam suditi Marco Guida.
Volim te, Željo!

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 23 apr 2012, 22:08

http://fcjuventus.info/vijesti/54-zvani ... m-desetkuq" onclick="window.open(this.href);return false;

Buffon i Del Piero... Suvisno je govoriti kakve su to legende. Aferim kraljevi 8-)
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 23 apr 2012, 22:47

Ponižavajući debakl za Romu, i u smislu rezultat i u smislu igre, i to od ekipe Juventusa, vječitog rivala popularne vučice. Ovaj poraz je poražavajući i u psihološkom smislu, jer se malo koja ekipa nakon poraza od 4:0 može vratiti na stari psihološki nivo.

A šta o tome kažu romanisti? Evo i lista nekih izjava od popularnih voditelja radio-programa, navijača Rome.

- Carmine Fotia - "Sudija je upleo svoje prste... Ja i dalje vjerujem u projekat Luis Enriquea!"

- Roberto Renga - "Juve-Roma nije bila utakmica. Kada sam vidio zagrijevanje Juventusa, impresionirao sam se, a potom su odmah počeli furiozno utakmicu. Nakon samo osam minuta, ovaj teži trening je bio završen. Totti nije znao da li da se ljuti, ili ne. Osvaldo koji je bio ljut na sudije je bio negdje u svom svijetu. Conte zaslužuje desetku za čitavu sezonu, dok Luis zaslužuje trojku. Današnji Juve spada u vrh najboljih evropskih klubova! A i Andrea Agnelli je bio na terenu za vrijeme zagrijavanja."

- Franco Melli - "Ono sinoć nije bila utakmica. Juve se šalio. Roma nema trenera. Da li shvatate koje je to naše remek-djelo za ovih 6 mjeseci? Ove utakmice će poslužiti treneru za jačanje mentalnog stanja."

- Furio Focolari - "Tokom nedelje, neke novine su rekle da je Osvaldo deset puta jači od Vučinića. A juče je utakmica juventina bila divna, ali će i dalje da se gleda statistika i reć će se da je Osvaldo dao više golova. Juve je perfektan, Conte je fenomen, a utakmica od juče nema posebnu riječ."

- Tony Damascelli - "Hvala Bogu što nijesmo u Holandiji ili Engleskoj, jer bi se završilo 9:0. Hvala Bogu što se Juve zaustavio."

- Jonathan Calò - "U osmom minutu je sve bilo završeno, a nakon samo pola sata su navijači počeli sa 'ole' uzvicima."

- Max Tonetto - "Juče je Roma igrala protiv najbolje italijanske ekipe, ali ako je nakon 50 minuta rezultat 5:0, i Juve staje, Roma je nešto morala da pokuša. Za 90 minuta smo bili bez prilike, dok je Juventus u svakom napadu mogao da postigne gol."

- Marco Delvecchio - "Roma je izgubila od najboljeg tima, naročito zbog stava sa kojim su izašli na teren. Nakon desetak minuta je utakmica bila već zaključena, Roma nije uradila ništa! Ni u drugom poluvremenu nijesu uradili ništa, čuvali su energiju za buduće mečeve."
The Old Lady is back on TOP...

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 23 apr 2012, 23:03

http://juventiknows.com/rejuvenated-10- ... e-changed/

Malo je duži članak, ali je itekako vrijedan čitanja, valjda ste dobri s engleskim. :P :D
Volim te, Željo!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 24 apr 2012, 11:41

Zanimljiva presica Contea, kaže da ga zanima reakcija ekipe sada kada imamo prednost, podsjetio je novinare kako smo mi igrali mečeve u jednom momentu imavši -7 bodova zaostatka jer smo kasnije igrali i pri tome igrali sa interom.
Očekuje od ekipe da se ne boji, jer karakter je nešto što je simbol Juventusa.

Igrat ćemo na sintetičkoj travi 2 meča (Cesena, Novara), što se tiče napada, kaže da je šteta što je Quaglia suspendovan, ali da ima dovoljno kvalitetne napadače u ekipi.

Na pitanje o rekordima koje je oborio ove sezone, kaže da su to samo brojke do momenta kada tim nešto ne osvoji, tada postaju važne jer znače da je tim uradio nešto veliko, druga mjesta svi zaboravljaju, drugo mjesto bi značilo da smo imali dobru sezonu i to je to, a prvak piše historiju i ostaje upamćen.
U pravu je Conte.

Elia je pozvan za meč. :idea:

Još neke info:

Alexu treba jedan gol da na vječnoj listi stigne Signoria, jedan nastup da stigne Facchetia, jedan gol iz slobodnog kako bi postao igrač sa najviše golova iz slobodnih udaraca te jedan scudetto kako bi postao čovjek sa najviše osvojenih istih (na terenu).
Tuttosport piše da u pravilnicima ne postoji odredba koja može spriječiti Juventus da stavi treću zvjezdicu ukoliko bi Juventus osvojio scudetto.
Da napomenem da će protiv Novare utakmicu posmatrati i Le Roi, Michel Platini.

Dosta od mene! :mrgreen:
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Hardzavi i 3 gosta.