Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Bez pretjerivanja, ne sjećam se kada sam otvorio naslovnu
Često razmišljam o tim muzičkim ukusima i kako smo se doveli do generacija djece kojima je ovo "seljakluk", "džiberluk", "džigara" itd, bez trunke poštovanja prema jednom vremenu i čitavoj kulturi, dok jahači njihove apokalipse bukvalno mjauču u pjesmama iskrivljenih glasova i besmislenim tekstovima prenose neke poruke.
Juzni Vetar je genijalnost. Svaki clan grupe prica za sebe. Drago mi je da ima jos ove mladje raje koja ovo slusa i gotivi.
Mrzim ljude koji u isti koš stavljaju Šemsinu umjetnost i npr novokomponovane seljančure da sad ne navodim primjere jer mi ne padaju na pamet.coelho41 je napisao/la: ↑13 feb 2023, 22:13
Često razmišljam o tim muzičkim ukusima i kako smo se doveli do generacija djece kojima je ovo "seljakluk", "džiberluk", "džigara" itd, bez trunke poštovanja prema jednom vremenu i čitavoj kulturi, dok jahači njihove apokalipse bukvalno mjauču u pjesmama iskrivljenih glasova i besmislenim tekstovima prenose neke poruke.
Primjera radi, ja kad sam bio manji, ja sam mislio da su ovo vanvremenski hitovi, što u stvari i jesu, ali izgleda samo za mene i moju generaciju i generaciju mojih roditelja. Jednostavno, u to vrijeme pjevača je bilo manje, odnosno muzike generalno je bilo veoma malo. Mediji prenošenja su bile kasete i CD-ovi. Dakle slušao si ono što imaš i što se pusti na radiju i eto tako u čitavoj ovoj borbi za pažnju, slobodu izbora i mogućnost da dođeš do svega u dva klika prisustvujemo propasti jedne kulture, mladim ljudima ovo nije interesantno, ne znam kako...
Sad već iznosiš tešku artiljeriju.
ova je meni no1 njegova
ili nema veze sda sa otvaranjem,bakir itd... kad ono izetbegovicka direktorica da ubije malo tugu od rastave
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.