Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Adi_Zepce » 08 okt 2011, 23:56

Elegant je napisao/la:Vec sam napisao da nam u Parizu sudi poznati Craig Thomson, lagan je na crvenim pa bi nasa odbrana trebala biti opreznija.

Iskreno se nadam da ce sudjenje biti onako kako treba da bude, jer ako je ovaj dobio instrukcije od Platinia crno nam se pise.

:|
Ako je lagan na crvenim,a uz to da bude pravedan Rami ce mec zavrsiti prija vremena.Navijam za Valenciu pa znam kakvog je temperamanta,lik je uvijek na granici crvenog kartona :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 08 okt 2011, 23:58

ovo ja zovem euforijom. pobjedimo luxemburg i zapanjeni smo nasom igrom, baraž nam je postao druga opcija, dok eto francuzi tricu uvalise i nisu odigrali bog zna kako!!ma dajte, odigrali su koliko im je trebalo. misimovic je dobro odigrao protiv amatera gdje je u napadu bio sa još 5 ili 6 saigraca. tako nesto se ne moze desiti u parisu. on mi jako drag igrac, igracina, postujem ga ali treba biti realan. on ne moze odigrati cijelu tekmu u parisu. nema sanse. tamo nam trebaju trkaci i njega vidim da ulazi oko 60 minute zavisno od rezulata. pape je ziheras a vec se opekao sa trojicom ofanzivnih veznih koji nemaju brzinu. prije cemo vidjeti maletica ili zeca od pocetka nego misketa. ne znaci da su bolji fudbaleri od njega ali u ovakvoj tekmi nam mogu znaciti vise. igralo se bez misketa u minsku i nije izgledalo loše protiv repke koja je igrala otvorenije. naravno, franzuci nisu naivni.pape ovdje igra polako,pokusati smiriti igru i pokusati uvaljati gol. bice veoma tvrda utakmica. jer u cijeloj prici ni nerjeseno nije lose da nam se dobrano digne samopouzdanje pred baraž.

hasagic/begovic
mujdža pandža spahic papac
zahirovic rahimic
pjanic medunjanin lulic
džeko
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 okt 2011, 23:59

spielführer_21 je napisao/la:
calcio je napisao/la:
SoloJuve26 je napisao/la:Pa mi i tako nemamo sta izguiti, a mi moramo tamo postici barem jedan go. Ja bi volio da krenemo odma ofensivno da ih iznenadimo i da im taj pogodak odma suknemo , i onda se polako zatvarati i cekati prilike za 2 pogodak. AL Pape zna najbolje i on ce sigurno naci jedno dobro rijesenje.

Ofanzivno se u ovakvoj utakmici igra kada ti treba pobjeda od 2-3-4 gola. Kada ti treba samo pobjeda, nebitan rezultat, onda se igra pametno. Igrati ofanzivno bi bilo samoubistvo. Sigurno bi primili nekoliko golova prije nego bi shvatili sta se desava.
Za pocetak moramo pokusati sacuvati mrezu u prvih 25-30 minuta a onda se pregrupisati i cekati priliku, a bice ih sigurno.
Potpis! Ne znam zašto svi zaboravljaju da se utakmica igra 90 min, a gol se može zabiti iz prekida, polukontre, kontre, njihove greške (sjetimo se gola Misketa protiv Španije u Valensiji).. Najvažnije je da ne primimo gol i ne dozvolimo njima neke prilike, a uvijek se može otvoriti, zadnjih 15-20 minuta ofanzivne igre je dosta da se zabije gol ako već bude 0:0..
Imam osjecam da bi neki bili nezadovoljni kad bi u utorak pobjedili sa 1:0 sa golom u nasem prvom i jedinom napadu u 93. minuti. Rekli bi "kakva je ovo igra? Susicu odlazi!" :mrgreen:

Gdje cemo se otvarati, mi smo autsajderi u ovoj utakmici. Neka se favoriti otvaraju i dokazu da su favoriti. ;)

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 okt 2011, 00:05

SoloJuve26 je napisao/la:
calcio je napisao/la:
SoloJuve26 je napisao/la:Pa mi i tako nemamo sta izguiti, a mi moramo tamo postici barem jedan go. Ja bi volio da krenemo odma ofensivno da ih iznenadimo i da im taj pogodak odma suknemo , i onda se polako zatvarati i cekati prilike za 2 pogodak. AL Pape zna najbolje i on ce sigurno naci jedno dobro rijesenje.

Ofanzivno se u ovakvoj utakmici igra kada ti treba pobjeda od 2-3-4 gola. Kada ti treba samo pobjeda, nebitan rezultat, onda se igra pametno. Igrati ofanzivno bi bilo samoubistvo. Sigurno bi primili nekoliko golova prije nego bi shvatili sta se desava.
Za pocetak moramo pokusati sacuvati mrezu u prvih 25-30 minuta a onda se pregrupisati i cekati priliku, a bice ih sigurno.

Sad sam pregledao golove sto su zabili albancima. Smijesno, pa prva dva su albanci sami sebi utjerali u mrezu a onaj treci bi i ja odbranio a ne neki pravi golman :lol:

Ma tako smo i kod kuce pokusali igrati "pametno" i cekati svoje prilike pa znamo sta se desilo, jedan sut imali nakon 60 min i to jos iz jendog slobodnjaka ako se sjecam dobro :roll: .. Pa Francuska je u gorem stanju nego sto su bili na Kosevo, zato kazem trbea i odma udarti ofensivno.Jebg znam ja da je Francuska velka sila, al mislim u kakvoj su stanju pa neka bude sta bude. Jos ce imati dobru podrsku tamo, nebi nas trebali obrukati :oops:

Pustite vise Kosevo. Nebitno je sada. U boljoj smo formi, pametniji, iskusniji, rastereceniji..

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 09 okt 2011, 00:07

U def. veznom redu, nemozemo igrati sa dva destruktivca, sa dvije klasicne sestice, to je predefanzivno i neznam ko jos igra tako. I Njemacka igra sa jednim Schweinsteigerom (ofanzivno orijetisan) i jednim Khedirom (defenzivno orjentisan) istu formaciju kao i mi. Jeste da nismo Njemacka ali niko neigra sa dvije klasicne sestice.

Ja bih ostavio Medunjanina pored Rahimica, a poslije bih ubacio Zahirovica umjesto Rahimica jer Rahimic nemoze izdrzati 90 minuta, treba ga mjenjati oko 60te za Zahirovica. TAkoder postoji mogucnost da Zahirovic zakaze jer nije nikada igrao sa ovim timom protiv ovake teske reprezentacije, postoji mogucnost da zakaze i pored dobro odigranih partije koje nemozemo uzeti sada kao mjerilo. Medunjaninu odgovara najvise pozicija def. veznog u nasoj ekipi jer sjajno spaja vezni red sa napadom, tu igra strasno dobro i bolje nego naprijed, stim da naprijed imamo svakako vise solucija.

Naprijed je jasno, Mire i Misimovic mogu igrati zajedno protiv laganih timova, protiv vrhunskih nebi nikada pocinjao sa obadvojicom. Ja bih dao prednost Miretu, a i njega bi mjenjao oko 65te sa Misimovicem, tacno za toliko Miske ima snage i to treba iskoristii, ako krene iz pocetka ima da ga markiraju, da mu nedaju disati i on ce pasti kao uvijek protiv vecih timova. Na taj nacin smo previse utakmica izgubili i bio bi red da naucimo nesto iz nasih gresaka.

Sto se tice napada, Edin nemoze sam igrati naprijed, jer ce ga cuvati 5 ljudi barem, tako da mu treba veca pomoc, stim da Vedad trenutno neigra dovoljno dobro nebi ga stavio direktno pored Edina, kao klasicnog spica, nego vise iza, da pomaze veznom redu i da se u napadima ubacuje pored Edina da mu stvara/otvara prostora, nesto slicno kao Aguero u Man City. Po svemu ovome sto sam napisao izveo bi sledeci sastav dje mislim da je najbolji u ovom trenutku. Salihovic je za nas tim od velike vaznosti, jer je on mogao na poziciju ljevog beka a Papac pored Saphica i tada bih imali Lulica takoder naprijed a odbranu jos jacu, ali sta je tu je.

-----------------------------------------------------------Begovic---------------------------------------------------------------
---------------Mujdza------------------Spahic-------------------------------Pandza--------------------Papac----------------
----------------------------------------------Rahimic------------------Medunjanin--------------------------------------------
------------------------------------------------------------Pjanic----------------------------------------------------------------
---------------------------Ibisevic---------------------------------------------------------Lulic---------------------------------
------------------------------------------------------------Dzeko-----------------------------------------------------------------

Ovo je meni po trenutnim mogucnostima najrealniji sastav. Substitucija: Zahirovic, Misimovic, i jedan po potrebi.

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 09 okt 2011, 00:10

[youtube][/youtube]

na na na na na na na na na na na na na na na na

najveci hit juce u zenici...jest da je francuska al nema veze :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 okt 2011, 00:12

Cincinnatus je napisao/la:Begovic v. Hasagic,

ovdje glasajte http://bosniasports.****

:mrgreen:
I sta kad glasas.Da su se svakakva galsanja uvazavala nigdje nas nebi bilo.
Zesce gluposti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 okt 2011, 00:13

Ipak sam ja za da mi pokušamo igrati ravnopravnu tekmu. ;)
Samo odgovorno i hrabro. Ne postoji zamisao trenera a da nije pobjednička, suština je da na kraju pobjedjuje onaj ko je zamisao trenera bolje ispoštovao.

Mi očigledno imamo neki kompleks manje vrijednosti, a uz to mislim da se ovde ofanzivna taktika podrazumijeva kao suprotno od defanzivne. :mrgreen: Tj. nema sredine. :)

Baš sam zato da igraju onako i ne previše ofanzivno, a ne ni defanzivno. Kad imaš loptu igraj, proigraji, podvlači, zavlači, zayebi, obrni, a kad je nemaš svi iza nje , pokrivati teren i agresivno ići na loptu.

Zašto ne pokušati vidjeti ljepoticu? Sa svim elementima lijepe igre. Francuzi su ekipa koja će nam dopustiti da se igramo, nadigravamo, a na kraju, k'o što kažu, neka bolji pobjedi. Ako otresemo taj kompleks, otrešćemo ga za cijeli život, a ako sad ne prelemimo nećemo nikad, jer ćemo uvijek vikat "Nije pravo vrijeme za otklanjanje tih kompleksa" (karikiram).

Opet kažem, najbitnije je da se selektorova riječ do kraja ispoštuje, onda i da igraju odgovorno, pa najzad i hrabro, a sve ostalo će doći po sebi. Ako izgubimo makar možemo reći "Pokušali smo". :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 09 okt 2011, 00:14

i ja kazem...trebamo ih odvalit nesto kao sto su hrvati engleze prije par godina :D

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 09 okt 2011, 00:15

Pape molim te udri sto jacu formaciju protiv Francuza. Onakav prenos lopte iz odbrane u napad samo Spanija i Barca imaju. Francuzi ce pasti ako budemo drzali loptu na sredini terena. Ako mi budemo njima dopustili da vladaju sredinom terena kao u Sarajevu pojst cemo **** i opet ce biti "Ne mozemo ovako". Znaci samo udri, nemamo sta izgubit.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 okt 2011, 00:17

mislim da je susic u prednosti zato sto je kao domacin u parizu sve cake zna , ako zatvori utakmicu bit ce kobna greska , mi nemamo sta izgubit svejedno je ili 1 0 il 3 : 0 .. Idemo se nadigravati pa ako uspijemo povest onda pokusat na kontre .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 okt 2011, 00:19

Arnelinho je napisao/la:Ipak sam ja za da mi pokušamo igrati ravnopravnu tekmu. ;)
Samo odgovorno i hrabro. Ne postoji zamisao trenera a da nije pobjednička, suština je da na kraju pobjedjuje onaj ko je zamisao trenera bolje ispoštovao.

Mi očigledno imamo neki kompleks manje vrijednosti, a uz to mislim da se ovde ofanzivna taktika podrazumijeva kao suprotno od defanzivne. :mrgreen: Tj. nema sredine. :)

Baš sam zato da igraju onako i ne previše ofanzivno, a ne ni defanzivno. Kad imaš loptu igraj, proigraji, podvlači, zavlači, zayebi, obrni, a kad je nemaš svi iza nje , pokrivati teren i agresivno ići na loptu.

Zašto ne pokušati vidjeti ljepoticu? Sa svim elementima lijepe igre. Francuzi su ekipa koja će nam dopustiti da se igramo, nadigravamo, a na kraju, k'o što kažu, neka bolji pobjedi. Ako otresemo taj kompleks, otrešćemo ga za cijeli život, a ako sad ne prelemimo nećemo nikad, jer ćemo uvijek vikat "Nije pravo vrijeme za otklanjanje tih kompleksa" (karikiram).

Opet kažem, najbitnije je da se selektorova riječ do kraja ispoštuje, onda i da igraju odgovorno, pa najzad i hrabro, a sve ostalo će doći po sebi. Ako izgubimo makar možemo reći "Pokušali smo". :)
Pa i ja sam za to, nisam za bunker. Evo i formacije sa kojom bi ja igrao u potpisu, najmanje 3 ofanzivno postavljena igraca i jos su tu Medunjanin i ostali koji znaju igrati u oba pravca. Nadigravanja ali i odgovorna igra bez srljanja.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 09 okt 2011, 00:21

Nekako imam osjecaj da ce Maletic uci u 70 minut na razultatu 0:0 i sjebat sve u pm. Pretrci onako lagano pokraj Evre i buuum.

Daleko nas najbrzi igrac, hebo Lulica.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 okt 2011, 00:24

Juve-TZ je napisao/la:[youtube][/youtube]

na na na na na na na na na na na na na na na na

najveci hit juce u zenici...jest da je francuska al nema veze :lol:
Malo za podizanje atmosfere :mrgreen:

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 09 okt 2011, 00:24

Kad smo na Kosevu sa onakvom igrom izdrzali do 70. minuta,gdje ce nam kraj bit u Parizu...Mislim da vas je dosta vise s formacijama,bit ce kako Pape odluci i gotovo. Ne znam sta da radim do utorka,kako da ubijem vrijeme,ako neko ima neki prijedlog,bio bih zahvalan :lol: :lol:
YNWA!

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 09 okt 2011, 00:26

karameldar je napisao/la:Kad smo na Kosevu sa onakvom igrom izdrzali do 70. minuta,gdje ce nam kraj bit u Parizu...Mislim da vas je dosta vise s formacijama,bit ce kako Pape odluci i gotovo. Ne znam sta da radim do utorka,kako da ubijem vrijeme,ako neko ima neki prijedlog,bio bih zahvalan :lol: :lol:
uzmi piva i pusti sebi ovu pjesmu france1998 song :lol: :lol: pjesma je zaraza...

i govori samo na na na na na na na na na na na na na na na na na na na na na na

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 okt 2011, 00:29

@Juve-TZ

Onda je ovo pravi video za tebe :D

[youtube][/youtube]

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 09 okt 2011, 00:30

Ljudi najvaznije je da nema Riberya i Benzeme. Bez njih su ovi Francuzi 50 % slabiji. Da nema jos Nasrija mogao bi Hugo imati sex u petero na golu. Ja se samo plasim da nece Hasagic nesto zasrat, uvjek kad je on na golu i kad je protivnik u napadu meni je srce zaledjeno, ne disem u tim sekundama. Volio bi da ostane povrijedjen, za bolje nase.
FK DELFIN NEUM

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 09 okt 2011, 00:32

karameldar je napisao/la: Ne znam sta da radim do utorka,kako da ubijem vrijeme,ako neko ima neki prijedlog,bio bih zahvalan :lol: :lol:
hmm, uslovni ispit u ponedjeljak.. pa ti skontaj sta je bolje, ruke u gace ili ovo :mrgreen:
Zadnja izmjena: Scof1eld, dana/u 09 okt 2011, 00:32, ukupno mijenjano 1 put.
ser del barça es el millor que hi ha !

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 09 okt 2011, 00:32

Goalgetter je napisao/la:@Juve-TZ

Onda je ovo pravi video za tebe :D

[youtube][/youtube]
idealno :D

ovdje nas je bilo...cujem u parizu iz izvora 21 000 :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.