Ipak sam ja za da mi pokušamo igrati ravnopravnu tekmu.

Samo odgovorno i hrabro. Ne postoji zamisao trenera a da nije pobjednička, suština je da na kraju pobjedjuje onaj ko je zamisao trenera bolje ispoštovao.
Mi očigledno imamo neki kompleks manje vrijednosti, a uz to mislim da se ovde ofanzivna taktika podrazumijeva kao suprotno od defanzivne.

Tj. nema sredine.
Baš sam zato da igraju onako i ne previše ofanzivno, a ne ni defanzivno. Kad imaš loptu igraj, proigraji, podvlači, zavlači, zayebi, obrni, a kad je nemaš svi iza nje , pokrivati teren i agresivno ići na loptu.
Zašto ne pokušati vidjeti ljepoticu? Sa svim elementima lijepe igre. Francuzi su ekipa koja će nam dopustiti da se igramo, nadigravamo, a na kraju, k'o što kažu, neka bolji pobjedi. Ako otresemo taj kompleks, otrešćemo ga za cijeli život, a ako sad ne prelemimo nećemo nikad, jer ćemo uvijek vikat "Nije pravo vrijeme za otklanjanje tih kompleksa" (karikiram).
Opet kažem, najbitnije je da se selektorova riječ do kraja ispoštuje, onda i da igraju odgovorno, pa najzad i hrabro, a sve ostalo će doći po sebi. Ako izgubimo makar možemo reći "Pokušali smo".