Hvala ti što želiš da sve bude korektno i drago mi je da ovaj razgovor ide bez vrijeđanja. Vezano za opštine, nema dileme da je Novi Grad učinio mnogo za Olimpic, prije svega pravljenjem stadiona, isto kao što je opština i hvala im i zbog toga Želji napravila umjetnu travu. To je za svaku pohvalu. Isto kao i činjenica da Centar ili Grad Sarajevo tvom klubu plaća korištenje Koševa. Znači tu nema velikih razlika oko opština. Samo nijanse su tu.Vamos je napisao/la:Opstina Centar Sarajevo, je dala manje f.k Sarajevu kao maticna opstina tog kluba, nego sto je Opstina Novi Grad dala Olimpiku, kao maticna opstina tig kluba.
A uvjeren sam da ni Novo Sarajevo, kao maticna opstina Zeljeznicara , nije dala nista vise nego sto je Olimpik dobio od svoje opstine.
U sustini ta davanja su tu negdje, jako blizu, uz neke manje razlike, ali nista presudno i preveliko.
Tako da ne vidim vise potrebe da pojedinci iz Olimpika potenciraju svu tu pricu.
Nemam nista protiv tog kluba i svega oko toga, ali eto cisto da sve bude korektno.
Ja govorim o Kantonu koji je u 2011. godini za Olimpic izdvojio 10 hiljada KM, a za druge klubove 25 puta više. Ovo što govorim su činjenice, bez namjere da bilo koga vrijeđam. I razumijem da neki trebaju dobiti više, ako se gledaju rezultati, ali taj omjer je zaista nevjerovatan 1-25. To nisu nijanse.