FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 20 maj 2012, 02:33

Valencia je napisao/la: Da se recimo igralo na Bridzu bila bi sasvim druga prica.
Glupost (oprosti, ali tako je).
Pogotovo ako dobro procitamo tvoj post.
Mislis da bi Cheleseova fizicka inferiornost bila u drugom planu da su igrali doma?
Vom Jäger zum Gejagten

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 20 maj 2012, 02:34

Tesko je prihvatiti ovaj poraz na penale svma nama, pogotovo kada uzmes u obzir da smo nadigrali protivnika, i to ne samo ovog protivnika, nego sve koji su nam se nasli na putu do finala LP, i onda uslijedi ovo.
Ali citirati cu samo jedan od sesnaest Bayernovih principa koji nam kazuju ko smo zapravao mi:

"Mi smo radost: Mi uživamo u igranju, radu, pobjeđivanju, natjecanju, medjusobnom druzenju, i timskom duhu. To nas dnevno usmjerava. Međutim, mi također prihvaćamo poraz kad se dogodi."

Tako i mi trebamo prihvatiti poraz pa kakav god da je i ne obazirati se na neke provokatorske komentare.
Takvi komentari ne govore nista niti o Bayernu, niti o bilo kom pojedincu iz Bayerna... Takvi komentari najvise govore o onima koji ih zapravo pisu :D

Idemo dalje, vjerujem da ce uprava Bayerna biti aktivna u ljetnom prelaznom roku, jer Bayernu (svidjalo se to nama ili ne) fali jos mnogo toga ;)

MIA SAN MIA!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 20 maj 2012, 02:36

tevezito je napisao/la:Na stranu promasen penal ali strahota je kako je ovaj Robben procitan igrac.Malo pametnija odbrana i on ne postoji.A danas je na krilu dobio jedno 50 lopti.Jedino sto mi se svidjalo dok je lopta u njegovim nogama je to da sam mogao mirno ukljuciti ttx i pogledati rezultate jer znas da od tog napada nema nista.
Čitavu večer sam ja znao šta će radit a ne igrači Chelsea. Lik je totalni promašaj ove sezone, totalni.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 maj 2012, 02:42

amerosm je napisao/la:Ova je utakmica dokazala da Lahm ne moze biti kapiten jedne ekipe kao sto je Bayern. Sada odoh spavati a sutra cu o tome detaljisati.
Koliko amerosm, koliko? :D Tamno, toceno ili strano? :mrgreen:

Ostavite se Lahma. Naucili ste da imate brbljive, nadobudne, prgave i ne znam ja kakve sve ne kapitene, pa vam Filip para dusu.
Ne znam u cemu bi Bayernu ili Elfu pomogao drugaciji (ali koji je na raspolaganju) kapiten?
Sta to Lahm toliko stetno radi ili gdje su njegovi propusti?
Sutra? Ok. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 maj 2012, 02:43

@Valencia: Ti si tvrdio da će Real razvalit Bayerna, pa se to nije desilo pa si se poklopio par sedmica, a sad si došao da koju pametnu kažeš. Mislim ista se priča ponavlja kod par prepoznatljivi likova. Tako da uvijek sve isto. Samo ne znam kad mislite promijenit scenario? Hoćemo nešto novo da vidimo? :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 maj 2012, 02:45

geronimo je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Da se recimo igralo na Bridzu bila bi sasvim druga prica.
Glupost (oprosti, ali tako je).
Pogotovo ako dobro procitamo tvoj post.
Mislis da bi Cheleseova fizicka inferiornost bila u drugom planu da su igrali doma?
Kada igras na svom terenu imas znatno vece samopouzdanje i motiv za napadanjem. Celzi bi sigurno bio odlucniji prema naprijed, a Bajern malo rezervisaniji i oprezniji. Mozda bi to Bajernu odgovaralo, mozda bi lakse dosli do pobjede... Samo kazem da ih ne bi ovako izdominirali na njihovom terenu.

Sta je sa Robenom!? Nakon povratka nije imao nijedan kvalitetan solo prodor :shock: . I nije mi jasno zbog cega izvodi slobodne udarce kada je ocito da ne umije :roll: . Je li ikada postigao gol iz slobodnjaka :roll: !?

Zao mi Svajna... Nisam se radovao kada je masio penal. Bilo bi mi recimo smijesno da se to desilo Nojeru :mrgreen: :twisted: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 maj 2012, 02:47

effe_sa je napisao/la:@Valencia: Ti si tvrdio da će Real razvalit Bayerna, pa se to nije desilo pa si se poklopio par sedmica, a sad si došao da koju pametnu kažeš. Mislim ista se priča ponavlja kod par prepoznatljivi likova. Tako da uvijek sve isto. Samo ne znam kad mislite promijenit scenario? Hoćemo nešto novo da vidimo? :)
U poslu sam, biznis procvjetao, ne znam gdje udaram :mrgreen: . I sada sam jedva navrnuo u ove kasne sate. Trebam naci vremena da jos stosta prozborim na temi Sitija i Junajteda :mrgreen: .

Rekao sam da Real ima 70% sanse za pobjedu. Bajern je dobio na penale. Desava se to u fudbalu. Sada sam mislio da Bajern ima 70% sanse za pobjedu, a pobjedio Celzi. Luda sezona na svim forntovima :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 maj 2012, 02:52

Valencia je napisao/la:
U poslu sam, biznis procvjetao, ne znam gdje udaram :mrgreen: . I sada sam jedva navrnuo u ove kasne sate. Trebam naci vremena da jos stosta prozborim na temi Sitija i Junajteda :mrgreen: .
Hajd nek je i tebi jednom nešto procvjetalo :D
Valencia je napisao/la: Rekao sam da Real ima 70% sanse za pobjedu. Bajern je dobio na penale. Desava se to u fudbalu. Sada sam mislio da Bajern ima 70% sanse za pobjedu, a pobjedio Celzi. Luda sezona na svim forntovima :mrgreen: .
Dobar izgovor za loše procjene....Neko možda i povjeruje.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 20 maj 2012, 02:54

geronimo je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Ova je utakmica dokazala da Lahm ne moze biti kapiten jedne ekipe kao sto je Bayern. Sada odoh spavati a sutra cu o tome detaljisati.

Ostavite se Lahma. Naucili ste da imate brbljive, nadobudne, prgave i ne znam ja kakve sve ne kapitene, pa vam Filip para dusu.
Ne znam u cemu bi Bayernu ili Elfu pomogao drugaciji (ali koji je na raspolaganju) kapiten?
Eh dobar. Lahm je sjajan igrac, najkompletniji uz Bilala za moj pojam u Bayernu.
E sta mu ja zamjerim veceras? Samo sto nije prisao i "oteo" (da tako kazem) loptu Robbenu kod izvodjenja penala.
Kapitenski, temperamentno oduzeti!
Zasto? Pa ljudi moji i slijep vidi koliko je Robben zadnje vrijeme nesiguran sa bijele tacke. Necu se vracati na promasaj protiv BVB-a, ali cu svakako se vratiti u utakmicu protiv Reala.
Ako pazljivije pogledamo taj pogodak, vidjeti cemo koliko je nesiguran. Sam pristup lopti i onaj uzdah prije suta govori kakvu samo tremu ima a to nije recept da se pogodi penal. I ovo izvodjenje veceras je bilo pomalo traljavo i moglo je to mnogo bolje. Vjeruj mi napisao bih ovo i za slucaj da je pogodio.

Lahm mora imati vise temperamenta prema pojedincima kakav je Robben

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 maj 2012, 02:55

Valencia je napisao/la: Kada igras na svom terenu imas znatno vece samopouzdanje i motiv za napadanjem. Celzi bi sigurno bio odlucniji prema naprijed, a Bajern malo rezervisaniji i oprezniji. Mozda bi to Bajernu odgovaralo, mozda bi lakse dosli do pobjede... Samo kazem da ih ne bi ovako izdominirali na njihovom terenu.
Ma zayebi dominiranje, muka mi je od toga. I u Londonu bi bila slicna slika, vjeruj mi.

Bayern u prekidima = jedna velika zalost. I to vec godinama. Kada vidim da Bayern izvodi korner, prije se pribojavam kontri protivnika, nego neke izgledne sanse.
Tako je i sa slobodnim udarcima (komplet kad lopte miruje) kao i sa centarsutevima. Kad tome dodam i da nemamo pravog skok-igraca, koji umije s glavom poentirati, dodjes do nekih Bayernovih slabosti.
Vom Jäger zum Gejagten

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 maj 2012, 02:59

Bilall je napisao/la:
geronimo je napisao/la:

Eh dobar. Lahm je sjajan igrac, najkompletniji uz Bilala za moj pojam u Bayernu.
E sta mu ja zamjerim veceras? Samo sto nije prisao i "oteo" (da tako kazem) loptu Robbenu kod izvodjenja penala.
Kapitenski, temperamentno oduzeti!
Zasto? Pa ljudi moji i slijep vidi koliko je Robben zadnje vrijeme nesiguran sa bijele tacke. Necu se vracati na promasaj protiv BVB-a, ali cu svakako se vratiti u utakmicu protiv Reala.
Ako pazljivije pogledamo taj pogodak, vidjeti cemo koliko je nesiguran. Sam pristup lopti i onaj uzdah prije suta govori kakvu samo tremu ima a to nije recept da se pogodi penal. I ovo izvodjenje veceras je bilo pomalo traljavo i moglo je to mnogo bolje. Vjeruj mi napisao bih ovo i za slucaj da je pogodio.

Lahm mora imati vise temperamenta prema pojedincima kakav je Robben
Ma Lahm je odličan vođa,najbolji u ovoj ekipi Bayerna.Taj slučaj oko penala ide na dušu trenera koji nema kontrolu nad pojedincima u ekipi.
Nadam se da će sada dobiti otkaz jer ovaj Bayern ima potencijala da igra ozbiljan nogomet sa Borussijom i učini Bundesligu još zanimljivijom.Ne bi se bilo ni Robbena loše riješit.Nemoguće je riječima opisat kako je lošu sezonu imao.Ne odgovara mu da bude u sjeni Riberya,još ga i Gomez zasjeni stalnim golovima pa Robben izgori u želji da se pokaže kao najbolji u ekipi.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 maj 2012, 03:01

geronimo je napisao/la:
Bayern u prekidima = jedna velika zalost. I to vec godinama. Kada vidim da Bayern izvodi korner, prije se pribojavam kontri protivnika, nego neke izgledne sanse.
Tako je i sa slobodnim udarcima (komplet kad lopte miruje) kao i sa centarsutevima. Kad tome dodam i da nemamo pravog skok-igraca, koji umije s glavom poentirati, dodjes do nekih Bayernovih slabosti.
Ovo stoji svakako. Po ovom pitanju se može radit s pojačanjima, tražit igrače takvog profila, a druga stvar treba da se na tome radi i na treninzima. Velika mi je enigma kako to bolje nije uvježbano. A evo na primjer za slobodnjake bi trebali imat najmanje trojicu specijalista: Robben, Ribery, Kroos.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 20 maj 2012, 03:06

Drugi post je namijenjen ljudima koji su došli realno prokomentirati utakmicu.

Dakle svaka čast momci.

Takvi navijači zaslužuju da ih se citira pa idemo redom:
AYAN je napisao/la:iskreno mi je žao bavaraca...žalosno,da toliko vrijedna ekipa igra tako kukavički fudbal...
Svaka čast na suosjećanju. Jedino mi je bolniji bio onaj poraz u finalu 99'. Danas tuga i jad s jedne strane a s druge strane ponos što smo došli ovako daleko i prikazali ovakav nogomet.

VolimLiverpool je napisao/la:Nevjerovatno.Glavu gore Bavarci,odigrali ste junački ovo finale,pobijedio je antifudbal nažalost.
To su me učili od malih nogu nakon što smo izgubili utakmicu: glavu gore. No, svi znamo da je ponekad teško držati glavu gore a pogotovo nakon ovakovog poraza. Stvarno smo odigrali junački ovo finale ali ipak smo izgubili a to je najbitnije.

tuzlak2 je napisao/la:po meni je ovo katastrofa za fudbal,da ove kante osvoje ligu prvaka,a vama svaka cast,bili ste dobri i stvarali sanse,al jednostavno kad nece pa sta ces sad,,,al igrat protiv ovakvog tima koji uopste ne zeli da predje centar ipak je malo tesko,a osvajacima uopste ne zelim ni da cestitam,posto ono nije fudbal,ma ono je sramota
Kapa dolje majstore za skoro cijeli post. Teško je u biti opisati kakav je osjećaj izgubiti nakon ovakve utakmice u kojoj, malo je reći dominiraš. Samo me jedna stvar zasmetala u tvojem postu: treba čestitati protivniku pa makar ne zaslužili naslov. Ljudski je čestitati na tituli. Tako da treba čestitat.

beki je napisao/la:Cestitam i vama, bili ste bolji, ali sreca je bila na njihovoj strani.
Potpis!

Toxicity je napisao/la:O Bože, ovo je nešto najjadnije što sam ikad pročitao, Njemci koji su toliko superiorniji nad Englezima kad su u pitanju velika natjecanja (Euro i Svjetsko) i dođe lik i rekne da švabe nemaju u glavama šta treba.
Stvarno ima svakakvih likova ali naučen sam i na takve. Uopće se ne bi trebalo obazirati na takve. Kad ga nitko ne bi šljivio bilo bi mu duplo teže.

ANTIFA1 je napisao/la:Sudbina je cudna stvar , bolji ste bili svaka cast .
Al zasluzio je i Chelsea i igraci Drogba , Lampard , Terry da osvoje LP !
Skidam kapu za ovaj post.

Semir bvb je napisao/la:Šteta! Bolji tim je izgubio!
Lijepo od tebe. Puno to znači kad to napiše strastveni navijač Dortmunda. Zato vas i toliko cijenim. Navijače, klub, trenera, igrače i cijelu sadašnju upravu.

Jedino niti malo ne cijenim @Hzbvb-a. Taj ne zaslužuje da ga se cijeni.

kraljttbvb je napisao/la:Nemojte krivce traziti nigdje drugo, osim u svojim redovima. gomez je morao veceras dati bar jedan gol. Da je dao bar jedan u prvih pola sata, ovi bi se morali otvoriti i onda ne bi bilo bunkera i antifudbala. roben je imao priliku da pogodi iz penala. Sto nije pogodio - nije kriv antifudbal. Imali ste 30 suteva i 20 kornera. Sto iz 30 suteva niste uspjeli dat vise od jednog gola - nije kriv antifudbal.
Svi ste hvalili gomeza i napadali one koji su govorili da lik daje golove samo protiv Freiburga, Hofeinhaima i ostale buranije. Jaca tekma - pusalgin, lika nema na mapi.
Ni meni se ne svidja ona Celzijeva igra, ali ste imali sansu da ih isprasite i niko vam nije kriv do vi sami...
Potpisujem i tvoj post. Realno razmišljanje. Ova tekma je bila kao da sam gledao reprizu utakmice Bayern-Inter uzvratna utakmica.

Samo mi se ne sviđa avatar..... :D

bekicamir je napisao/la:Chelsea je dosao do titule na isti nacin kao i Grcka do europskog trona 2004 u Portugalu,jednostavno kad te krene,krene te,zasluzili su davno titulu Lige Prvaka,pogotovo one godine kada su pokradeni u polufinalu protiv Barcelone ,vratilo se ljudima kada su najmanje ocekivali naslov,nesto slicno sto je ucinio Ivanisevic u Wimb.
Kada se gleda ova godina,onda je to daleko od zasluzenog jer je ovo antinogomet i kukavicka igra a sto je najgore od svega ovaj Di Mateo ce jos i da ispadne neki strucnjak a imao je srece kao nitko u svijetu nogometa.
Jedino mi je drago osobno zbog Drogbe jer je to velik igrac i svojim igrama je to zasluzio,no skriviti dva penala zaredom u bitnim utakmicama je ipak previse! :lol:
Prvo što sam rekao nakon kraja regularnog dijela: ovo će biti Grčka 2012.

No, slažem se sa ostatkom tvojeg posta. Ljudine Cech, Lampard, igračine Terry i Drogba zaslužuju trofej. Kapa dolje tim majstorima.

Bundesliga je napisao/la:Ma ljudi ponosno mozemo da kazemo da je Bayern bio pa barem 10 puta bolji od novog prvaka Evrope. Drugo je sto je Bog ocigledno mislio da Chelseau treba dodijeliti titulu. Samo ne znam kako neko moze izjaviti da je ovo najbolji tim Evrope wtf ? Jesu osvojili pokal Lige Prvaka, ali su daleko od najboljeg tima, jer valjda je vec jasno da najbolji uvijek i ne pobjedjuju, primjer Bayerna veceras koji je izbacio Reala, a taj isti Real je p.okarao Barcelonu. Bio sam ubijedjen u pobjedu Bayerna, ali tokom utakmice sam vidio da se to nece desiti jer visa sila to jednostavno nije dozvoljavala.
Slažem se kolega. Apsolutno sam bio siguran da ćemo ga zabiti i pobijediti no nakon pogotka Drogbe sam bio siguran da nećemo osvojiti. Kako se emocije u trenutku promiješaju i osjećaj se promijeni potpuno.

Chelsea je jednostavno morao osvojiti. Protiv toga danas nije išlo.

Zenichanin je napisao/la:Cestitam vam bili ste bolji al titula je nasa!
Cijenim ovaj post majstore više nego što si misliš. Svaka čast.

Blue_He4rt je napisao/la:Bili ste veceras bolja ekipa to i ćorav` je vidio ali mi smo zasluzili mnogo prije prvijenac klempe,tako da je doslo sve na svoje ;) Sretno u 12/13 !

Svaka časti i čestitam na naslovu. Naravno da ste zaslužili klempu već 2008. a najkasnije 2009.
Zadnja izmjena: Stefan Effenberg, dana/u 20 maj 2012, 03:10, ukupno mijenjano 1 put.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 maj 2012, 03:08

geronimo je napisao/la: Bayern u prekidima = jedna velika zalost. I to vec godinama. Kada vidim da Bayern izvodi korner, prije se pribojavam kontri protivnika, nego neke izgledne sanse.
Tesko je protiv Celzija napraviti nesto u skok igri. Ali se slazem da Bajo mora poraditi na kretnji u sesnaestercu kada se izvode prekidi. Previse su staticni.

Premalo se koristi Miler. Kako ce momak imati samopouzdanje kada R & R ocima jedu loptu prije nego je dobiju u noge. Sve sam vise misljenja da bi za Bajern bilo bolje da su prodali Robena, a doveli neko kvalitetno krilo kojem je kolektiv na prvom mjestu. Onda bi i Miler mogao doci do izrazaja.

Popravio se Toni Kros.

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 20 maj 2012, 03:21

Smijesno je kakva ekipa osvoji ligu sampiona ,ekipa koja ima u 120 minuta jedan udarac u okvir gola ,ekipa koja se brani sve vrijeme ,ekipa koja nista nije pokazala ,ekipa koja nicim nije zasluzila da bude prvak evrope.Jbg desavaju se i takve stvari ,Bayern je bio bolji ,Bayern je trebao ranije rijesiti utakmicu ,Bayern je trebao biti prvak ali ipak nije .Nadam se samo da narednih godina nece se igrati anti nogomet ,da ce buduci prvaci znati igrati lopte i da ce ih biti uzitak gledati ,a ako jos bude ekipa koje ce pratit Cezlijev trend da niko ne predje centra onda fudbal je u jednom velikom problemu i onda treba poceti pratiti neki drugi sport .

MIA SAN MIA !!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 20 maj 2012, 03:25

Jbg,znam da su emocije proradile ali je pomalo patetično vađenje na neki antifudbal i slično,.I pticama na grani je bilo jasno da je Bayern u ovom trenutku kvalitetnija i fizički superiornija ekipa od Čelzija,još kada se uzme u obzir da ste bili domačini ovakva igra gostiju je i bila za očekivati..Fudbal je taktička igra,makar to bio i bunker,cilj opravdava sredstvo,,

Koliko vas je žalilo Barselonu kada je ispala na isti način ? Prije če biti da ste trljali ruke misleči s ovima čemo lakše,.

Čestitke na prikazanoj igri,Čelzi možda jeste trenutno "loš" ali malo je ekipa koje su uspjele ih u ovoj mjeri natjerati da se brane,vi i Barselona,.

Vi ste korektne ekipa forumaša,barem prema nama gunnerima,ipak moram pozdraviti druga Saurmana koji voli navratiti na "našu" temu :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 20 maj 2012, 03:31

Fudbaleri minhenskog Bayerna poraženi su u finalu Lige šampiona od Chelseaja poslije izvođenja jedanaesteraca sa 4:3, a evo i kako je nastup domaćina u meču za najprestižniji trofej evropskog klupskog fudbala viđen u redakciji Blicsport.rs...

Neuer - "Specijalista za bijelu tačku" nije uspio da pomogne svom timu da se po peti put domogne titule u najelitnijem evropskom takmičenju. Nije imao previše posla do jedanaesteraca, ali je sigurno sačuvao mrežu u nekoliko navrata. Prilikom izvođenja penala uspeo je da odbrani jedan i da pogodi mrežu rivala, što ga svrstava među najbolje igrače bavarskog giganta u ovom finalu.

Boateng - Napravio je samo jednu grešku i pustio Drogbu da mu pobjegne u 87. minutu, a taj kiks je na kraju maltene i rešio finale, ali ne u korist Boatengovog kluba. Jedan od najvećih tragičara Münchena.

Lahm - Kapiten je odigrao kapitenski. Lider "bavaraca" zaustavio je svakog igrača Chelseaja koji je pokušao da mu parira i pritom je hladnokrvno izveo jedanaesterac, te mu se zaista nema šta zamjeriti.

Contento - "Uklopio se u sivilo igre Chelseaja" do 90. minuta. Nije imao previše posla pa se i nije previše primjećivao. U nekoliko situacija dobro je reagovao i spriječio izgledne napade rivala.

Timoščuk - "Vjerna sjenka" Didiera Drogbe odigrao je odličan meč i zaustavio svaki pokušaj robusnog napadača po lijevoj strani. Kod gola Chelseaja nije kriv, te se može reći da je ispunio svoje zadatke.

Schweinsteiger - Pravi primjer kako neko i poslije odlične igre i u defanzivi i u ofanzivi može ipak da bude tragičar. Do jedanaesteraca je igrao odlično, kreirao igru svog tima i držao vezni red, ali je potom promašio penal, a to je, na njegovu žalost, ono što se najviše pamti.

Kroos - Poput svog saigrača Schweinsteigera, Toni Kroos je igrao odlično i u jednom i u drugom pravcu, dijelio je lopte i prijetio odbrani Chelseaja. Imao je nekoliko pokušaja koji su mogli da promene tok finala, ali su sve njegove šuteve igrači Chelseaja maestralno blokirali.

Ribery - Najbolji igrač Bayerna u finalu i zaista ostaje žal što je sjajni francuski reprezentativac morao da, zbog povrede, ranije završi meč. Asistirao je za gol Müllera, iznudio je penal u duelu sa Drogbom - krilni napadač Bayerna ima svako pravo da bude ljut na svoje saigrače nakon gubitka trofeja Lige šampiona.

Olić - Ušao je početkom prvog produžetka umjesto povrijeđenog Riberyja i uspio da promaši šansu karijere i udarac sa bele tačke. Pomenuti promašaji svrstavaju ga među najodgovornije igrače Bayerna za poraz u finalu.

Robben - Holanđanin je odavno pročitan igrač, kako u igri, tako i sa bijele tačke. Prosto je nevjerojatno da jedan tako iskusan fudbaler promaši jedanaesterce u dve ključne utakmice za njegov tim, onaj protiv Borussije kada se odlučivalo prvenstvo, a potom i u finalu Lige šampiona, gdje Čech nije imao previše problema da zaustavi njegov nonšalantni udarac. Ipak, ne mogu mu se osporiti trud i agilnost u meču protiv Chelseaja.

Müller - Nakon niza promašaja, Müller je konačno uspio da postigne pogodak u 83. minutu i tako postane prvi Nijemac koji je pogodio mrežu u finalu Lige šampiona još od gola Effenberga, 2001. godine. Na njegovu žalost, Bayern nije uspio da mirno privede utakmicu kraju, jer je ubrzo uslijedio Drogbin odgovor, kao najava za slavlje Chelseaja.

Van Buyten - U trenutku kada je zamijenio jedinog strijelca za Bayern, Thomasa Müllera, Van Buyten je došao na korak od toga da postane prvi Belgijanac koji je osvojio najelitnije evropsko takmičenje. Imao je nekoliko duela sa Drogobom i sve ih je uspješno riješio, te ostaje žal što njegov historijski meč nije krunisan trofejom Lige šampiona.

Gomez - Neprepoznatljiv! Ulazio je u šanse, trudio se, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Ove sezone je u Evropi 13 puta pogađao mrežu, ali bi ih najvjerojatnije mijenjao za samo jedan pogodak, koji bi njegovom timu omogućio trijumf u utakmici sezone.

slika

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 20 maj 2012, 03:55

Effe_sa, majstore, ljudino, legendo. Što da kažem na ovakav tvoj post?

U ovom teškom trenutku ti napišeš takav post!

Znao sam oduvijek da si odličan forumaš ali s ovim postom si dokazao da si jedan velik, velik čovjek. Čovjek sa srcem i dušom. U današnjem životu je teško naći takve ljude. Iz tvojih postova isijava ljudska veličina. Kapa dolje ljudino!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 maj 2012, 04:03

Ni "NJ" od njemackog. Toliko toga ruznog bi mogao "izustiti", ali progutacu, no ne sve. Enesu, krme bezmudno, zenu ti choker 'oladnski "napenalio", a ona rugoba od bavarskog "barona" za njim mela. :evil: :evil:

Na sta ste spali s ovim paraplegicarom kobasicarskim kao kolovodjom. :(

Gamad bi bilo najbolje za muda objesit, ali najgore sto ih se nema za sta objesiti. :(
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 20 maj 2012, 04:05

Omerbavarac je napisao/la:Dusa me boli, srce mi se cijepa, ali zivot ide dalje, gledamo u buducnost i nadamo se novim pobjedama.

Momcima se nema sta prigovoriti, nezasluzeno su izgubili. Veceras jednostavno nista nije islo i kada je krenulo stalo je nakon nekoliko minuta.
Najvise ce mi biti zao onog promasenog penala a vjerujem da ce i Robbenu isto tako biti i da ce se kad tad iskupiti za ovu sezonu.

Chelsea-u se vratilo ono izgubljeno finale, isto kao sto se nama vratila 99-a, stoga sam siguran da smo mi ti kojima ce se vratiti ovo izgubljeno finale kad tad.
Slažem se kolega! Od slova do slova se slažem. Vjerujem potpuno da će nam se vratiti ovaj naslov i to u par slijedećih godina.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.