FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Reuf
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Reuf » 03 nov 2011, 14:22

Naravno Cavi i Inesta su genijalci.
Vrijednujem veziste vise nego bilo koje druge igrace , posebno igrace koji igraju "fudbal".
Xavi je meni licno najbolji veznjak sto je hodao planetom a Iniesta je igrac koji je neka nadogradzena veznija Cavija.
Igrac koji je na sredini terena nevjerovatna prevaga.Mnogo radi na terenu,nevjerovatno se krece i otvara a njegovi prodori i pasovi su magicni.Medjutim ubitacnost Barcelone je uslovljena igrom Messija.
Sjetices se jako dobro finala na Wembleyu;
Magicnog trokuta izmedju ova 3 igraca gdje su Cavi i Iniesta izvlacili veziste Uniteda a krila satjerali u šesnesterac i tako ih tjerali da na nekih 30 metara ostavljaju prazan prostor Messiju kojeg su tu najcesce cekali Vidic,Ferdinand,Evra itd
Kao sto rece vezisti s srce tima i to je potpuno ispravno.U Barceloni to totalno drugacije funkcionise.
Rotiranje u svakom napadu , mjenjanje pozicija natjera protivnika da poludi.Cas je Messi do Xavija,cas na krilu a potom na nekih 20 metara gdje se setka i ceka loptu i da se ustremi ka golu i tako sve u krug.Iniesta je na krilu,pa je do Xavija itd itd

Iako tebi licno ne izgleda tako ali igraci poput Alvesa,Pedra pa sada i Alexisa imaju jako veliku ulogu.Razvlacenje protivnika otvara veci prostor jednom od ove troice.Veci prostor = vise rjesenja.
Njima i nije potrebno puno prostora da te kazne.
Tim Barcelone nisu ova 3 igraca.Tim je sacinjen od 22 a na terenu ih je 11.
Svaki ima jako bitnu i odgovornu ulogu.
Mozda djeluje da njih 3-4 apslutno nista ne rade medjutim to je ono sto mi vidimo.
Ono sto ne vidimo je ta tajna Barcelone.
Njihovi stoperi su u 99 % situacija onii od kojih pocinje svaki napad.Bore se sa presingom protivnika , onoliko koliko protivnik odigra presing.
Istog tog trenutka Barca pocinje razvlaciti protivnika slanjem lopte na bekove i otvaranjem prostora vezistima.

Da ne kruzimo i vracamo se na istu temu najbolje je da diskusiju malo zatajimo :)

Slozili smo se kao i 95% svijeta da je ova Barcelona najjaca ekipa na svijetu i da je Messi najbolji igrac na svijetu.
Do tada mozemo moliti Boga da ih neko svrgne sa trona , ali kako oni rade i igraju to je jako tesko...
Usudio bi se reci da ova Barcelona moze samo, sama sebe pobjediti ;)
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 nov 2011, 16:36

Reuf

Bojim se da me nisi shvatio. Naravno da je svaki igrac vazan. Ne moze Barsa sa tri igraca igrati protiv porotivnickih deset. Valjda to ne trebam govoriti. Ono sto zelim reci je da su Cavi, Iniesta i Mesi kljucni igraci, a da su svi ostali njihovi pomagaci. Mozes umjesto Alvesa ubaciti Abatea i Barsa ce opet biti mocna. Umjesto Pikea Raula Albiola, umjesto Pujola Tiaga Silvu, umjesto Abidala Arbelou, umjesto Pedra Matu, umjesto Vilje Soldada,.. Te igrace mozes lako zamjeniti drugim igracem, dok su ovi prakticno nezmajenljivi. Dobro, tu je sada Fabregas, on je sila skoro kao Cavi i Iniesta. I to je to.

Arnelinho
Ono što se sa @Valencijom ne slažem je oko Pedra. Busquets, Pique i ostali bi i mogli biti osporavani, jer igraju za Barcelonu, u takvom sistemu itd. Mahom to i jesu igrači koji zavise od tog sistema, u drugom bi bili sasvim prosječni, al' primijetna je promjena kada ne igra Pedro. On je neko ko se ogromno trudi, maksimalno zalaže, trči kilometre i "najkompaktibilniji" je od svih igrača Barcelone sa Messijem, Xavijem i Iniestom.

On bi sav zaostatak u bilo kojem klubu na svijetu nadoknadio svojom radom, uvjeren sam. Karakterno je sličan Rooneyu.
Ne moze on u istu recenicu sa Runijem. Al' si ostalo dobro napisao. Napad Barse najbolje funkcionise kada je tu Pedro. Zato!?? Zato sto momak nije 'egomanijak' kao neki drugi igraci, potpuno je podredjen kolektivu i Mesiju u fazi napada. Uzima tacno onoliko koliko mu dopusti udarna trojka. Momak je prilagodljiv i to je njegov najveci kvalitet.

Al' nema sanse da neki igrac Barselone moze igrati jednako dobro za neki drugi klub kao za Barselonu. Dani Alves gazi u Barsi, al' ga u Barzilu nema ni na mapi. Slicno je sa Mesijem u Argentini. Abidal nije ni blizu dobar u dresu Francuske kao u dresu Barselone. Razlika je drasticna. Barsa je tim koji iz svakog igraca izvlaci 100% njegovih mogucnosti.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 03 nov 2011, 17:04

"Messi dribla monotono" :lol: :lol: :lol: provala mjeseca.

Prije nego što nastavite lupati i dalje kopati i tražiti mane najboljem igracu svijetu, pogledajte sve njegove individualne nagrade (o klupskim titulama da ne pricamo), pogledajte njegove statistike ili još bolje neke njegove klipove.
Malo se prisjetite ko je i šta je Leo Messi i šta taj decko radi na terenu.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 nov 2011, 17:10

legenda reala je napisao/la: To je onaj Real što je osvojio LP te godine na Nou Campu 0:2 (Zidan ,Mcmanaman) Bernabeu 1:1 (Raul ,Helgera ag)

Juve mu je u kraj stao sljedeće godine kad je Nedved plako na kraju ,a ne bi mu stao da se Figo nije zajebavo pa onaj penal bi svak dao ;)
Ovo je dno dna.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 03 nov 2011, 18:24

IBRAHIMOVIĆ :arrow: GUARDIOLI: NEMAŠ MU**! :mrgreen:
Švedski fudbalski reprezentativac u redovima AC Milana Zlatan Ibrahimović (30) priznao je da je potpuno izgubio kontrolu nad samim sobom sezone 2009/10 nakon gostujuće 4-1 prvenstvene pobjede nad Villarrealom...

Tadašnji igrač Barcelone napao je verbalno trenera Josepa Guardiolu i optužio ga za nedostatak hrabrosti zbog poraza i ispadanja od milanskog Intera u polufinalu Lige prvaka (ukupni rezultat 3-2) koje se dogodio samo nekoliko dana ranije.

Švedski dnevnik Aftonbladet navodi da Ibrahimović u svojoj autobiografiji, koja će biti objavljena za dvije sedmice, otkriva kako je optužio Guardiolu da se boji tadašnjeg Interovog, a aktualnog Realovog trenera Josea Mourinha.

- Vikao sam na njega: "Nemaš mu**!", a rekao sam mu i gore stvari od toga. Rekao sam: "Us*** si se zbog Mourinha! Idi dođavola". Bio sam potpuno lud. Da sam bio na Guardiolinom mjestu, bio bih prestravljen - stoji između ostalog u prvom poglavlju Ibrahimovićeve knjige.

Bivši igrač Ajaxa, Juventusa i Intera otkrio je i svoje mišljenje o ubojitom Barçinom triju Messi-Xavi-Iniesta.

- Atmosfera u svlačionici bila je pretiha za mene. Messi, Iniesta i Xavi uvijek su sve slušali bez protesta, bili su poput školaraca. Ja nisam takav i nisam mogao biti svoj.

Poseban Guardiolin favorit, otkriva Ibrahimović, bio je Messi.

- Messi je tada tražio da igra na drugoj poziciji. Želio je igrati centralnog napadača i dobio je što je htio. Ja nisam imao dobar odnos s trenerom, jedva da me pogledao.

Ibrahimović je u Barcelonu stigao iz Intera na ljeto 2009. godine uz 46 miliona eura odštete, ali je napustio Camp Nou nakon samo jedne sezone ondje provedene i potpisao je za AC Milan.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 nov 2011, 19:28

ovaj valencija je uporan u potcjenjivanju pikea, sergia i pedra, zaista smijesne su ti te tvrdnje druze,

o pedru mozda i mozemo zboriti, mada je i taj momak pokazao do sad da je svjetska klasa, koliko je decko samo golova dao, i to bitnih golova pasja moj, u finalima i polufinalima lige prvaka itd, i meni je izgledao onako posmotan kad je tek poceo igrati, medjutim u ove dvije tri sezone je izrastao u vrhunsko krilo, krasi ga nevjerovatna borbenost i savrseno citanje igre, genijalno se ubacuje u prilike, ima nevjerovatno dobru zavrsnicu, ladan je ko spricer kad se nadje u prilici. ti valencia potpadas pod neke marketinske trikove navikavanja pojedinih igraca, pogledaj riberija i naseg pedra, riberi jeste uvijek bio veci talenat i majstor, samo sto se on jos uvijek nije ni dokazao na najvecem nivou, pamtis li koliko puta je riberi kostao bayerna, svjezi primjeri su da je kostao bayern ispadanja od intera prosle godine kad je fulao zicere, pa kad je pretprosle sezone u kljucnim trenucima dobio idiotski crveni karton, osim toga riberi je cesto i povrijedjen, doduse ove sezone poceo je pokazivati napokon u kontinuitetu raskos svog talenta, al jos ga treba vidjeti kakav ce biti kad bude najbitnije, on jeste jedan od najvecih talenata danasnjice, ali isto tako mora to i opravdati. pedro je puno manji talenat, al uvijek kad treba igra maximalno i pametno i produktivno

sergio buskec je isto tako mnogima antipatican, ali on je sad top svjetska klasa na svojoj poziciji, mozes ga ti potcjenjivati koliko hoces, ali taj decko je vrlo bitna karika u dvije osvojene lige prvaka i osvojenom svjetskom prvenstvu. vidjeli smo recimo i u finalu lige prvaka prosle sezone kako je doktorski odigrao, mozda nije najbolji zadnji vezni na svijetu, ali je medju tri i svi su tu negdje podjednaki

pike je opet drugacija price od ove dvojice, tvoje tvrdnje da nije u rangu s jednim vidicem su i najsmjesnije, do prije dvije-tri sezone vidara je naravno bio puno bolji igrac, ali pikenbauer je njega druze moj dostigao i mozemo slobodno reci vec i prestigao. ne razumijem kako mozes toliko filozofirati o barcinim igracima a izgleda da i ne pratis nase utakmice, po tebi se svodi na trio xavi mesi iniesta, oni drze sami loptu 90 minuta, ako neko drugi da gol i morao je dati, a odbrana nema apsolutno nikakvog posla

tu su najvece tvoje greske u vezi barcelone, masa je utakmica drug moj gdje su nas spasavili pike i puyol, pa cak i valdez, kojeg takodje mnogi potcjenjuju, pike i pujol dok je bio samo malo mladji obojica su pojedinacno doktori za vidica, koji jeste top klasa, al jedan pikenbauer ga je nadmasio sigurno, sve sto radi vidara u odbrani radi i pike, istina je da ima manje posla, al i kad ga ima radi ga savrseno, jos i stigne da pokrece nase napade, to je razlika barce i svih drugih kipa, kod nas napadi pocinju od stopera i igra je tako tecna zahvuljujuci tome sto stoperi znaju igrati lopte, a nisu klasicni mesari koji ce svaku loptu nabiti, kao npr vidic. trio xavi iniesta messi koliko god da je dobar, nedovoljan bio bio za ovu mocnu igru da i svi ostali igraci nisu sjajno tehnicki i takticki potkovani, oni jesu nase perjanice, ali da pike i pujol nisu ovako sigurni u igri, kao i alves i ostali, ne bi to bilo to, a to ne bi bilo to da nemamo skoro savrsenu igru u odbrani, pujol pike i sergio savrseno markiraju igrace i prostor drug moj, pogledaj malo koji video od pike, posebno utakmice protiv reala, vidjeces kako stavlja ronalda u dzep, uostalom i dresu spanije igra savrseno, savrseno ovako bi igrao i u bilo kojoj drugo ekipi jer zna on i skociti, i uklizati, i pokriti, i jos i asistirati i dati gol, zato je i bolji igrac od vidica, kao i po svojim psiholoskim osobinama jer je puno smireniji i skoro nikad ne napravi neku glupost, dok vidara cesto zna puci i igrati nesto rukama u svom sesnaestercu, ili zna krvnicki polomiti igraca i dobiti crveni bez potrebe itd

sam sebe valencija dovodis u kontradiktornosti, govoris o savrsenoj igri barcelone, a potcjenjujes vise od pola igre, danas je svaka karika bitna, mi imamo na svakoj poziciji ili najbolje igrace ili podjednako dobre kao druge ekipe, zato ovako i dominiramo, i jedan keita je solidan igrac, al kad on igra umjesto sergia odmah smo osjetno slabiji, jer jedan sergio je izrastao u doktora, pa jedan vilja, koji je bio top svjetski napad prije barce, kad je dosao kod nas, nista nije bolji od jednog pedra, a igraju u istoj ekipi sa istim saigracima

pike ili sergio su igraci koji mogu igrati bilo gdje, hvale ih mnogi treneri, nprr veliki ferguson, mislis da ih nebi on rado vidio u unitedu, i po cemu se njih dvojica recimo u unitedu ne bi mogli uklopiti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 nov 2011, 19:38

evo ti druze valencija jedan mali podsjetnik da vidis sta je genijalna igra jednog stopera, a mnogo je ovakvih igara imao pikenbauer

[youtube][/youtube]
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Javier
Kontakt:

Post Postao/la Javier » 03 nov 2011, 20:01

I jos jedan, to je genijalna igra jednog od najboljih stopera svijeta:
[youtube][/youtube]

btw:
[youtube][/youtube]
Proletio meni preko kuce.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 03 nov 2011, 20:21

@javier
I de nadji nam jos koji klip kako Ronaldo dribla Piqea :D
Nisam te Ronaldove prodore vidio u el clasicu .Ne znam zbog čega al u tim utakmicama mi je izgledao kao prosjecan igrac pored Puyde,Alvesa i Piqea . :mrgreen: :D

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 03 nov 2011, 21:06

spizz je napisao/la:"Messi dribla monotono" :lol: :lol: :lol: provala mjeseca.

Prije nego što nastavite lupati i dalje kopati i tražiti mane najboljem igracu svijetu, pogledajte sve njegove individualne nagrade (o klupskim titulama da ne pricamo), pogledajte njegove statistike ili još bolje neke njegove klipove.
Malo se prisjetite ko je i šta je Leo Messi i šta taj decko radi na terenu.
Znaju oni to sve nego se prave budale i u nedostatku argumenata pisu ovakve nebuloze tipa Messi je nepravedan prema svojim kolegama napadacima i dribla monotono hahahhahahahahahahahah joj cirkusa ovo vec postaje zalosno :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 03 nov 2011, 21:35

Ciji mali mozak je ovo izvalio? Gledam i ne mogu naci...
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 03 nov 2011, 21:59

IgorBL je napisao/la:
U odnosu na Ronaldinha ;)
Rođen s tobom da budem

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 03 nov 2011, 22:08

IgorBL je napisao/la:
Arnelinhov, moj nije sigurno :mrgreen: ...to su njegove konstatacije, frajer se provaljuje nemilosrdno.

Ne znaju šta više da pišu o Messiju, nemaju šta loše reci o njegovoj igri - pa onda se potegne "monotoni dribling" :lol: :lol: :lol:

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 03 nov 2011, 22:20

Da je Ronaldinho imao veci arsenal u nogama, jeste. Ali Messi i monotonost ne mogu u istu recenicu.
Ronaldinho je bio carobnjak, u pravom smislu te rijeci. Messi malo vise vuce na "fudbalera" i zato i traje ovoliko dugo i trajace. Oborice sve rekorde.
Ronaldinhov problem je isti kao za vecinu Brazilaca. Dodju iz siromasnih cetvrti, sj.ebano djetinjstvo itd... I onda dodju do novca. Ali je na terenu cinio cuda. No Messi je vise postigao od njega.
Nadam se povratku zubatog Brazilca na SP 2014, u njegovom punom sjaju. Ne znam koliko pratite brazilsku ligu, ali igra odlicno. U formi je. Fizicki je dosta napredovao.

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 03 nov 2011, 22:28

IgorBL je napisao/la:Da je Ronaldinho imao veci arsenal u nogama, jeste. Ali Messi i monotonost ne mogu u istu recenicu.
Ronaldinho je bio carobnjak, u pravom smislu te rijeci. Messi malo vise vuce na "fudbalera" i zato i traje ovoliko dugo i trajace. Oborice sve rekorde.
Ronaldinhov problem je isti kao za vecinu Brazilaca. Dodju iz siromasnih cetvrti, sj.ebano djetinjstvo itd... I onda dodju do novca. Ali je na terenu cinio cuda. No Messi je vise postigao od njega.
Nadam se povratku zubatog Brazilca na SP 2014, u njegovom punom sjaju. Ne znam koliko pratite brazilsku ligu, ali igra odlicno. U formi je. Fizicki je dosta napredovao.
Pa jasno...ne treba biti Tesla i Ajnštajn da bi se skontalo da je Ronaldinho bio pononovljivi virtuoz i madžionicar na terenu...ko god je iole pratio fudbal zna šta je tajcovjek radio na terenu u svom zenitu.
Sam Messi je izjavljivao da je mnogo toga u fudbalu naucio od Ronaldinha, njegovog "starijeg brata" kako ga je nazvao.
Poenta je : ljudi uvijek imaju potrebu da prave sebi sportske idole (posebno evropljani, kod jenkija to malo teže ide) i onda se javljaju poređenje između igraca jer se time jedan uvijek izdiže, a drugo logicno spušta....sistem renomiranja, da bi se jedan digao drugi se mora spustiti....ovo šta radi doticni je smiješno i preglupo...pokušava da osporava jednog Messia (najboljeg igraca svijeta) zbog, zamisli, "monotonog driblinga" :lol: :lol: i onda se javi ovaj njegov pajdaš Faraon pa ga pokušava vaditi jer ko fol milsio U ODNOSU na Ronaldinha...ma da je u odnosu na Radeta Papricu ili Milka Djurovskog - otkad to postoji "monotoni dribling" :lol: :o :shock: kakva je to definicija :lol: :lol:

fabregas
Kontakt:

Post Postao/la fabregas » 03 nov 2011, 22:47

zdravo svima ja sam novi i navijac sam barce ako mi u pocetku mozete pomoci bio bi vam zahvalan

Javier
Kontakt:

Post Postao/la Javier » 03 nov 2011, 22:48

fabregas je napisao/la:zdravo svima ja sam novi i navijac sam barce ako mi u pocetku mozete pomoci bio bi vam zahvalan
Klub za koji navijas zamjeni nekim drugim, to ti je savjet od mene.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 03 nov 2011, 22:51

fabregas je napisao/la:zdravo svima ja sam novi i navijac sam barce ako mi u pocetku mozete pomoci bio bi vam zahvalan
pa nisi na studiju NASE da ti treba pomoc :mrgreen:

samo pisi sto bolje,bez psovki,bez spamma,nemoj kopirat vijesti sa barca bih. :mrgreen: .i to je to..

i da ono najbitnije....nikad ne slusaj one tam realovce..nisu neki ljudi 8-)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 03 nov 2011, 23:14

spizz je napisao/la:
Poenta je : ljudi uvijek imaju potrebu da prave sebi sportske idole (posebno evropljani, kod jenkija to malo teže ide) i onda se javljaju poređenje između igraca jer se time jedan uvijek izdiže, a drugo logicno spušta....sistem renomiranja, da bi se jedan digao drugi se mora spustiti....ovo šta radi doticni je smiješno i preglupo...pokušava da osporava jednog Messia (najboljeg igraca svijeta) zbog, zamisli, "monotonog driblinga" :lol: :lol: i onda se javi ovaj njegov pajdaš Faraon pa ga pokušava vaditi jer ko fol milsio U ODNOSU na Ronaldinha...ma da je u odnosu na Radeta Papricu ili Milka Djurovskog - otkad to postoji "monotoni dribling" :lol: :o :shock: kakva je to definicija :lol: :lol:
Upravo. Ljudi imaju potrebu da vazu i ocjenjuju. Ja nemam.
Za mene su to sve igracine. Ja mogu nekog igraca ne voljeti, ali i dalje ga postovati maksimalno. Cristiana, npr.
A mora se priznati da je zanimljiva definicija "monoton dribling". :)

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 04 nov 2011, 02:12

Messi četiri mjesta ispred Cristiana Ronalda
Barcelonin Argentinac se hat-trickom popeo na šesto mjesto najboljih strijelaca Lige prvaka svih vremena s 42 gola, a Realov Portugalac na deseto s 31! Ispred ovog homića u svakom pogledu :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Najbolji strijelci u historiji Lige prvaka:
1. Raul Gonzalez 142 nastupa / 71 gol, 0.5 po utakmici
2. Ruud van Nistelrooy 73/56, 0.77
3. Thierry Henry 111/50, 0.45
4. Andrij Shevchenko 100/48, 0.48
5. Filippo Inzaghi 81/46, 0.57
6. Lionel Messi 61/42, 0.69
7. Alessandro Del Piero 89/42, 0.47
8. Didier Drogba 67/33, 0.49
9. Fernando Morientes 93/33, 0.35
10. Cristiano Ronaldo 74/31, 0.42
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.