ovaj valencija je uporan u potcjenjivanju pikea, sergia i pedra, zaista smijesne su ti te tvrdnje druze,
o pedru mozda i mozemo zboriti, mada je i taj momak pokazao do sad da je svjetska klasa, koliko je decko samo golova dao, i to bitnih golova pasja moj, u finalima i polufinalima lige prvaka itd, i meni je izgledao onako posmotan kad je tek poceo igrati, medjutim u ove dvije tri sezone je izrastao u vrhunsko krilo, krasi ga nevjerovatna borbenost i savrseno citanje igre, genijalno se ubacuje u prilike, ima nevjerovatno dobru zavrsnicu, ladan je ko spricer kad se nadje u prilici. ti valencia potpadas pod neke marketinske trikove navikavanja pojedinih igraca, pogledaj riberija i naseg pedra, riberi jeste uvijek bio veci talenat i majstor, samo sto se on jos uvijek nije ni dokazao na najvecem nivou, pamtis li koliko puta je riberi kostao bayerna, svjezi primjeri su da je kostao bayern ispadanja od intera prosle godine kad je fulao zicere, pa kad je pretprosle sezone u kljucnim trenucima dobio idiotski crveni karton, osim toga riberi je cesto i povrijedjen, doduse ove sezone poceo je pokazivati napokon u kontinuitetu raskos svog talenta, al jos ga treba vidjeti kakav ce biti kad bude najbitnije, on jeste jedan od najvecih talenata danasnjice, ali isto tako mora to i opravdati. pedro je puno manji talenat, al uvijek kad treba igra maximalno i pametno i produktivno
sergio buskec je isto tako mnogima antipatican, ali on je sad top svjetska klasa na svojoj poziciji, mozes ga ti potcjenjivati koliko hoces, ali taj decko je vrlo bitna karika u dvije osvojene lige prvaka i osvojenom svjetskom prvenstvu. vidjeli smo recimo i u finalu lige prvaka prosle sezone kako je doktorski odigrao, mozda nije najbolji zadnji vezni na svijetu, ali je medju tri i svi su tu negdje podjednaki
pike je opet drugacija price od ove dvojice, tvoje tvrdnje da nije u rangu s jednim vidicem su i najsmjesnije, do prije dvije-tri sezone vidara je naravno bio puno bolji igrac, ali pikenbauer je njega druze moj dostigao i mozemo slobodno reci vec i prestigao. ne razumijem kako mozes toliko filozofirati o barcinim igracima a izgleda da i ne pratis nase utakmice, po tebi se svodi na trio xavi mesi iniesta, oni drze sami loptu 90 minuta, ako neko drugi da gol i morao je dati, a odbrana nema apsolutno nikakvog posla
tu su najvece tvoje greske u vezi barcelone, masa je utakmica drug moj gdje su nas spasavili pike i puyol, pa cak i valdez, kojeg takodje mnogi potcjenjuju, pike i pujol dok je bio samo malo mladji obojica su pojedinacno doktori za vidica, koji jeste top klasa, al jedan pikenbauer ga je nadmasio sigurno, sve sto radi vidara u odbrani radi i pike, istina je da ima manje posla, al i kad ga ima radi ga savrseno, jos i stigne da pokrece nase napade, to je razlika barce i svih drugih kipa, kod nas napadi pocinju od stopera i igra je tako tecna zahvuljujuci tome sto stoperi znaju igrati lopte, a nisu klasicni mesari koji ce svaku loptu nabiti, kao npr vidic. trio xavi iniesta messi koliko god da je dobar, nedovoljan bio bio za ovu mocnu igru da i svi ostali igraci nisu sjajno tehnicki i takticki potkovani, oni jesu nase perjanice, ali da pike i pujol nisu ovako sigurni u igri, kao i alves i ostali, ne bi to bilo to, a to ne bi bilo to da nemamo skoro savrsenu igru u odbrani, pujol pike i sergio savrseno markiraju igrace i prostor drug moj, pogledaj malo koji video od pike, posebno utakmice protiv reala, vidjeces kako stavlja ronalda u dzep, uostalom i dresu spanije igra savrseno, savrseno ovako bi igrao i u bilo kojoj drugo ekipi jer zna on i skociti, i uklizati, i pokriti, i jos i asistirati i dati gol, zato je i bolji igrac od vidica, kao i po svojim psiholoskim osobinama jer je puno smireniji i skoro nikad ne napravi neku glupost, dok vidara cesto zna puci i igrati nesto rukama u svom sesnaestercu, ili zna krvnicki polomiti igraca i dobiti crveni bez potrebe itd
sam sebe valencija dovodis u kontradiktornosti, govoris o savrsenoj igri barcelone, a potcjenjujes vise od pola igre, danas je svaka karika bitna, mi imamo na svakoj poziciji ili najbolje igrace ili podjednako dobre kao druge ekipe, zato ovako i dominiramo, i jedan keita je solidan igrac, al kad on igra umjesto sergia odmah smo osjetno slabiji, jer jedan sergio je izrastao u doktora, pa jedan vilja, koji je bio top svjetski napad prije barce, kad je dosao kod nas, nista nije bolji od jednog pedra, a igraju u istoj ekipi sa istim saigracima
pike ili sergio su igraci koji mogu igrati bilo gdje, hvale ih mnogi treneri, nprr veliki ferguson, mislis da ih nebi on rado vidio u unitedu, i po cemu se njih dvojica recimo u unitedu ne bi mogli uklopiti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!