Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Srbija Turska, nemaš na šta majmuna napuckat.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- ASD
- Kontakt:
Ma kakav Friedman, nema on ni blizu veze s Američkom ekonomijom, a kamoli politikom. Da se on pitao sve bi ovo danas drugačije bilo.
On je bio neki faktor samo u jednom kratkom periodu i tada je to bio fiasko.
Interesantno je Rio kako spominješ kako su Ameri recimo krivi jer žele svrgnuti Asada, a ovdje za Egipat braniš Mursija iako su ljudi koji su krenuli u rušenje Asada i ljudi odakle je Mursi zapravo jedna te ista organizacija, iz koje je izašla većina tih frakcija po arapskom Svijetu, uključujući one najekstremnije naravno.
On je bio neki faktor samo u jednom kratkom periodu i tada je to bio fiasko.
Interesantno je Rio kako spominješ kako su Ameri recimo krivi jer žele svrgnuti Asada, a ovdje za Egipat braniš Mursija iako su ljudi koji su krenuli u rušenje Asada i ljudi odakle je Mursi zapravo jedna te ista organizacija, iz koje je izašla većina tih frakcija po arapskom Svijetu, uključujući one najekstremnije naravno.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nema nikako, pročitaj Doktrinu šoka i onda reci kako nema, nemoj se obrazovati preko fejsbuk statusa i nekih članaka, njegova škola je nautjecajnija ekonomska škola u Americi.
Mursi je došao demokratskim načinom na vlast, održani legitimni izbori.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- ASD
- Kontakt:
Doktrinu šoka sam čitao, ali sam još više čitao Friedmana. Igrom slučaja je jedan od likova kojeg sam najviše čitao.rio_Ferdy88 je napisao/la:Nema nikako, pročitaj Doktrinu šoka i onda reci kako nema, nemoj se obrazovati preko fejsbuk statusa i nekih članaka, njegova škola je nautjecajnija ekonomska škola u Americi.
Temelje moderne ekonomije u Americi je udario Keynes, bukvalno zaokrenuo za 300 stepeni. Zaokret ravan da Hendo sutra ustane, skine Ahmediju i kaže nema Allaha.
Milton Friedman jeste drugi najznačajniji ekonomista 20.stoljeća, na polju nauke, ali u praksi nije ni približno uradio koliko u teoriji.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Friedmanova neoliberalna skola dobijana uticaju od dolaska Reagana na vlast i tad postaje glavna i utjecajnija od Keynesove i to je trajalo sve do ove zadnje krize 2008 kad su morali spasavati posrnule gigante, tu za detalje pogledati dokumentarac Too big to fail.
Keynsa Friedmanovci cak smatraju socijalistom, jer se zalaze za uticaj drzave i uplitanje u trziste, dok ovaj kaze da se trzise samoregulise.
Keynsa Friedmanovci cak smatraju socijalistom, jer se zalaze za uticaj drzave i uplitanje u trziste, dok ovaj kaze da se trzise samoregulise.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Bravo....ima smisla al do onog momenta kad taj dole narod krene kmecat Help Help, Stop the war! I onda kad dodje Evropa il Amerika da pomogne, opet ne valja....O tome ko je poceo rat(teorije zavjera) sam prevaziso jos u III srednje a sad imam puno vise godina.chily-rz je napisao/la:Jesil vidio Sirijsku vojsku negdje u Evropi ili Americi ? Jesul slali svoje avione da bombarduju Pariz, London ili Washington ? Koga to demokrate spašavaju tamo osim ogromnih poljana naftnih rezervi ?ASD je napisao/la: Kako bi ti Sirijce spasio od bombi? sve ih pobio?
Imaju više vojski nego stanovnika.
I da...Sirijci i ostala braca from Middle Easta nemaju vojsku po Evropi, imaju glupane koji ocrnjuju sve zivo. I opet nemoj o tome ko ih je doveo i ko im je "rekao" sta da rade...
Zadnja izmjena: Sage, dana/u 08 sep 2019, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Je li to Božo ima tetovažu nečega na arapskom?
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Ovaj Reuf isti @MelloMokes je napisao/la:

Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas
Kulesza je napisao/la:Je li to Božo ima tetovažu nečega na arapskom?
U Mustrama se radi cura
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Ovo je pravi Mladi muslimanOsim13 je napisao/la:Kulesza je napisao/la:Je li to Božo ima tetovažu nečega na arapskom?
U Mustrama se radi cura

★Mostar u srcu, Velež do groba!★
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Komentar na toj prvoj sliciOsim13 je napisao/la:Kulesza je napisao/la:Je li to Božo ima tetovažu nečega na arapskom?
U Mustrama se radi cura
miris_ljiljana ( a Nataša se zove )
Bilo bi lepo čuti tvoj glas u Bogorodičnom hramu u Prčnju .... mislim da bi to bila rapsodija.

® GONGASHI POWERHOUSE ®
LJUBI TE BRAT U OKOO
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "