Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2015, 15:42

Centre forward je napisao/la:Ako hoces zahvalno vozilo, koje se skoro i ne kvari, sa odličnom potrošnjom, al' da ti performanse nisu u prvom planu onda kupiš 1.9 SDI. Posebno je bitno da mu provjeriš kilometražu, jer poznato je da te motore kupuju ljudi koji gaze mnogo kilometara, te opšte stanje motora, kompersiju kad je hladan itd., ugl. znaju ovi u servisu ovo što ja sad pišem. :thumbup:
Aha aha hvala druze, i de mi samo reci sta konkretno mislis kad kazes "da ti performanse nisu u prvom planu", na koje stvari mislis ? :)
R32 je napisao/la:Evo @ Centre forward objasnio :thumbup:

A kod mene je golf 4 SDI, oba su. Sto se mene tice vrijedi, naravno ako je sve uredu s limarijom, motorom i tako tim stvarima.

I naravno provjeri kilometrazu, lahko se vraca, a također se lahko i provjeri tacna kilometraza.

SDI su otrpilike za nase podrucje, jeftini za odrzavanje, malo trose, dugotrajni. Meni snage nije zafalilo, ustvari dosta auta koja sam vozio do nekih 120 konja ja nisam osjetio puno vecu snagu u voznji. Nuzno je dici obrtaje iznad 2500 da ti ne bi falilo snage i ide bas dobro. Razlike vece nema vjeruj, bar ja nisam primijetio. Gdje sam osjetio drasticnu razliku je kad sam sjeo u Mercedesa ML 5.0 benzin :D
E hvala jaruga i tebi, za ovu kilometrazu se treba obratiti nekome ko to bas zna provjeriti jer ovaj komsija kojeg sam spominjao se dosta razumije oko auta i on mi rece jednom kao "kad ja vratim kilometrazu u auta nema tog servisa koji moze otkriti stvarnu"....e sad, do koje kilometraze je pozeljno uzimati auto - ni u to se ne razumijem toliko, ali ova Fiesta koju trenutno imam je presla barem 400.000 po mom misljenju, a najvjerovatnije i vise, a jos uvijek jako fino ide :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 dec 2015, 16:01

@Papastathopoulos, pa to znaci da od takvog vozila ne možeš očekivat' da te zalijepi za sjedište, jer to mu i nije namjena, on je napravljen da traje. Malo je tih dok se ne zalaufa a onda ide sasvim pristojno. Ja recimo ponekad vozim 1.9 SDI (50 KW) i kad idem uz brdo koliko god da dajem gasa on uzima koliko njemu odgovara, znači da čuva sam sebe, nema preopterećenja.

Što se tiče kilometraže teško je i nerealno nać' ispod 200k. Ima, al' je prava rijetkost i uglavnom nisu na prodaju. Naravno, govorim o pravoj kilometraži a ne vraćanoj. Taj motor može još 3x toliko tako da je po meni bitnije da li je i kako održavan. :thumbup:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 dec 2015, 16:02

Što se tiče SDI motora i meni je kolega R32 puno pomogao i uzeo i ja ko i on golfa 4 SDI, meni iskreno jace ne treba, malo slabiji ono na startu kad kreces npr. Sa semafora neces prvi biti, neces preko 140 moci(bar je kod mene to max. bio), na to je vjerovatno mislio oko performansi jer jbg ne leti auto sad ali ide bez problema bar meni, ja sam prezadovoljan za sad ;)

I da vidim spominjes 6milja cijena, a gore si spominjo polo 2000 godište, zar ne možeš naci sta novije za te pare?

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2015, 16:26

Centre forward je napisao/la:@Papastathopoulos, pa to znaci da od takvog vozila ne možeš očekivat' da te zalijepi za sjedište, jer to mu i nije namjena, on je napravljen da traje. Malo je tih dok se ne zalaufa a onda ide sasvim pristojno. Ja recimo ponekad vozim 1.9 SDI (50 KW) i kad idem uz brdo koliko god da dajem gasa on uzima koliko njemu odgovara, znači da čuva sam sebe, nema preopterećenja.

Što se tiče kilometraže teško je i nerealno nać' ispod 200k. Ima, al' je prava rijetkost i uglavnom nisu na prodaju. Naravno, govorim o pravoj kilometraži a ne vraćanoj. Taj motor može još 3x toliko tako da je po meni bitnije da li je i kako održavan. :thumbup:
Aha pa i rekao sam vec da meni ne treba auto koje nabije stotku za 4 sekunde, koje moze nabiti 200 km/h i slicno, znaci auto koje moze pofino ici i kao sto kaze ev @JoseMourinho kako njegov golf moze ici 140, sto je i vise nego dovoljno...nekad je i bolje imati slabije auto kad vidis ove nase puteve, saobracajne nesrece itd :)
JoseMourinho je napisao/la:Što se tiče SDI motora i meni je kolega R32 puno pomogao i uzeo i ja ko i on golfa 4 SDI, meni iskreno jace ne treba, malo slabiji ono na startu kad kreces npr. Sa semafora neces prvi biti, neces preko 140 moci(bar je kod mene to max. bio), na to je vjerovatno mislio oko performansi jer jbg ne leti auto sad ali ide bez problema bar meni, ja sam prezadovoljan za sad ;)

I da vidim spominjes 6milja cijena, a gore si spominjo polo 2000 godište, zar ne možeš naci sta novije za te pare?
Ma otprilike si opisao ovo auto koje sad imam, a nesto posebno jace od toga mi i ne treba, super :)

A vidi, prvo sam rekao da mi se to auto svidja nenormalno, a i nije 2000. nego 2002. godiste, to je ta serija Pola :) a sad sta ima novije za te pare ne znam, imao bi sigurno jos solucija kad bi ih razmatrao ali ovo auto mi se svidja, a i Svabo je to ipak :)

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 26 dec 2015, 18:11

@JoseMourinho Mozda ga je prethodni vlasnik puno mazio, ali trebao bi 160 bez problema :D Bar sam ja sa svojim uspio, a brat je cak s drugim 170 i moglo je jos, ali vec zagazio u crveno.

@Papastathopoulos Ja imam dva, i preporucio bih ti, najbolje da ti kazem da bih opet nesto slicno trazio, mozda isti motor. :thumbup:
Mia San Mia

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 dec 2015, 20:00

R32 je napisao/la:@JoseMourinho Mozda ga je prethodni vlasnik puno mazio, ali trebao bi 160 bez problema :D Bar sam ja sa svojim uspio, a brat je cak s drugim 170 i moglo je jos, ali vec zagazio u crveno.
mozda bi ga mogo na 160, al et reko da motor ne iskoci :mrgreen: :rol: :rol: a dobro dole sam iso ilidza - hadzici ono malo otvorenog puta što ima, možda odem na autoput za zenicu pa probam ljetos, al opet ne pamtim kad predjem stoju jer mi je sve gradska voznja 80-90 ako bas nema guzve pa et poletim malo :mrgreen:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 26 dec 2015, 21:05

kad vec ta slabija auta tjerate do krajnjih granica, razmisljate li o kocenju? valja to ´ustaviti.
ako uzmemo u obzir da ta auta nisu pravljena za velike brzine, ni kocnice nisu nesto posebno.
ne vjerujem da na sajbama ima vise od jednog klipa.
nemojte da vas spahtlicom struzu sa asfalta.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 26 dec 2015, 22:08

Auuu vidi amidze, jest se nasao reci neko ko ne prelazi 60 :P

Salim se, a to je par puta bilo, naravno na cistoj cesti, a uvijek ima i motorno kocenje, odnosno tada je i najbolje.
To manje vise malo testiras i procepis auto, jer kod nas i nema nekog puta gdje mozes goniti, osim ovih kamikaza po putu.

A i u konacnici, kakvog cejfa voziti na vecim brzinama dizelase, za to su benzinci stvoreni :mrgreen:
Mia San Mia

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 27 dec 2015, 00:34

Za 6000 KM možeš kupiti četvorku koja je po mom mišljenju klasa više od Pola i za održavanje je možda za sitnu nijansu jeftinije. Ali nemoj misliti da te odgovaram od kupovine Pola,ako ti se dopada bujrum. Želim ti da voziš sa srećom sta god vozio.
Sabrine mi moje!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 dec 2015, 17:04

R32 je napisao/la:@Papastathopoulos Ja imam dva, i preporucio bih ti, najbolje da ti kazem da bih opet nesto slicno trazio, mozda isti motor. :thumbup:
Hvala druze, ubijedio si me poprilicno da ovaj uzmem aBd, samo jos finansije malo sredit i to je to :D :thumbup:
BosnianKingdom je napisao/la:Za 6000 KM možeš kupiti četvorku koja je po mom mišljenju klasa više od Pola i za održavanje je možda za sitnu nijansu jeftinije. Ali nemoj misliti da te odgovaram od kupovine Pola,ako ti se dopada bujrum. Želim ti da voziš sa srećom sta god vozio.
Mah znam ja to, mada ima i skupljih cetvorki ako su ocuvane i sve to, al eto Polo mi se nesto svidja i izvana i iznutra tako da sam 99% odlucio :) tebi hvala uglavnom :thumbup:

aldin-8
Kontakt:

Post Postao/la aldin-8 » 27 dec 2015, 18:05

Kako otvoriti haubu kod BMW e39 520, sajla mi pukla i ne mogu otvorit ?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 dec 2015, 18:22

Mozda ti nije pukla, mozda se opruga na koju sajla ide popustila pa hauba ne iskace iz lezista.

Probaj potegnuti onu rucicu i onda pritisni na sredinu haube. Ako ne uspije, onda je sigurno pukla i naravno to se rijesava u nekom servisu za pola sata.

Nisam imao sl iskustva, al' govorim otprilike kako bi moglo ici.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

aldin-8
Kontakt:

Post Postao/la aldin-8 » 27 dec 2015, 18:30

izvuko se jedan dio sajle i ne mogu nikako otvorit haubu...
hvala u svakom slucaju, morat cu otic u servis izgleda da mi nema druge...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 dec 2015, 19:41

Ma ja bih prije uzeo Polo nego cetvorku. Imas tu liniju Pola i sa 1.9 TDI motorom 74kw
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 dec 2015, 20:36

Istog sam misljenja...a ima evo neki 1.9 TDI 6.350 KM, extra stanje...ali ovi SDI su malo jeftiniji, a jbg svaka marka se gleda danas...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 dec 2015, 20:41

vidim da je trziste sad preplavljeno tim polom, ima puno trgovaca, iskoristi to, obaraj cijene :D Nista dok se ne pogleda auto i ne koriste pregovaracke vjestine :D

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 dec 2015, 22:06

Jarane kod mene u gradu na koji god parking pogledam barem jedan Polo ima, danas setam s jaranima kad tri na parkingu od jednog kafica :rol:

A nisam ti ja bas dobar pregovarac, trebao bih uvijek vodati nekoga sa sobom da kupuje auto umjesto mene :lol:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 dec 2015, 22:30

slika
slika
:ljepota:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 dec 2015, 23:38

Papastathopoulos je napisao/la:Jarane kod mene u gradu na koji god parking pogledam barem jedan Polo ima, danas setam s jaranima kad tri na parkingu od jednog kafica :rol:

A nisam ti ja bas dobar pregovarac, trebao bih uvijek vodati nekoga sa sobom da kupuje auto umjesto mene :lol:
ja i po milju na auta do 5000-6000 :mrgreen: ali sve zavisi, nekom trebaju pare, neko prodaje, a ne prodaje mu se auto, neko ima mana, ali nema za dijelove i ruke, a ja tu imam nekih sema pa mi odgovara. Mislio sam se cak malo baciti u taj biznis :D

A samo ganjaj Polo, auto je mrtva kultura :D

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 dec 2015, 00:06

BosnianKingdom je napisao/la:Za 6000 KM možeš kupiti četvorku koja je po mom mišljenju klasa više od Pola i za održavanje je možda za sitnu nijansu jeftinije. Ali nemoj misliti da te odgovaram od kupovine Pola,ako ti se dopada bujrum. Želim ti da voziš sa srećom sta god vozio.
slika

:salut: :salut: :salut:
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 10 gostiju.