Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mahalas
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la mahalas » 15 jan 2010, 10:57

Joj kako bi volio, da ga Vedo zabije večeras, pa da vidimo šta če reči dežurni kritičari. Biče opet ma bio u ofsajdu, pa dao samo jedan gol itd itd... Majke mi šteta što vi neigrate u bundes ligi, pa vi bi zabijali na svakoj tekmi po 3 komada, al hebi ga ovako vam ostaje samo da liječite svoje komplekse pljujući po Vedi, Misketu, Ibričiću .....
sa Bosnom tugujem, Bosni se radujem
Bosna je život, života mog
Bosno ti si šampion.........

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 15 jan 2010, 11:05

iz izvora bliskom ibisevicu saznao sam neke stvari...kao prvo momak kao momak je extra....zivot bi dao za bih...druga stvar je ta da od kada se povrijedio ide u svakoj tekmi 100% ali.......ima nesto u njegovoj glavi sto povuce rucnu...nesvjesno....i to je ono sto je razlika u odnosu na onog ibisevica od prije sezonu......ali kada sam slusao o momku kao o covjeku i njegovom ponasanju i kako je podnosio poraze repke.....samo mogu reci.....SVAKA CAST MOMAK ZASLUZUJE SVAKU MINUTU IGRANJA U NASEM DRESU
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 15 jan 2010, 11:09

johnnyHZ je napisao/la:iz izvora bliskom ibisevicu saznao sam neke stvari...kao prvo momak kao momak je extra....zivot bi dao za bih...druga stvar je ta da od kada se povrijedio ide u svakoj tekmi 100% ali.......ima nesto u njegovoj glavi sto povuce rucnu...nesvjesno....i to je ono sto je razlika u odnosu na onog ibisevica od prije sezonu......ali kada sam slusao o momku kao o covjeku i njegovom ponasanju i kako je podnosio poraze repke.....samo mogu reci.....SVAKA CAST MOMAK ZASLUZUJE SVAKU MINUTU IGRANJA U NASEM DRESU
pa kako neee covjec vedad je bosanac u dusi...a ovu sto ga pljuju su sam obicne lutalice...vedo drzi se veceras hocu da pocnem od srece plakat zelim 3 komada veceras...mozes ti to....vedo vedo vedoo vedoooooooooooo zmaju nas,,,,
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 15 jan 2010, 11:13

ma i ako nezabija on ce ostaviti srce na terenu... a molit cemo Boga da zabije...svasta je momak prozivio u zadnjih godinu dana....a imam osjecaj kada proradi da ce mu cijena ici kao i u dzeke.....jer je strasan igrac....
kako rece ovaj covjek blizak njemu...on je nevjerovatno brz....iako to na tv-u kaze ne izgleda tako,on se strahovito brzo krece i saa njim se nemoze gurati niko u ekipi.....mislim da je red da momka krene i veceras da (meni mrskom) bajernu zabije bar jedan.....na asistenciju salihovica naravno:)
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 15 jan 2010, 11:26

Ljudi ja se samo bojim da ni Vedo ni Hoffenheim nece uspjeti jer neigra par vaznih igraca kao sto su Obasi, Eduardo, Gustavo i jos neki ali nadam se da grijesim

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 15 jan 2010, 11:33

Ibišević: Protiv Bayerna nema predaje

Utakmicom između Bayerna i Hoffenheima večeras se nastavlja njemačka Bundes liga. Bavarci će na Alianz Areni po drugi puta dočekati Hoffenheim a u prvoj utakmici na ovom stadionu prošle godine Bayern je slavio sa 2-1 kada je strijelac za Hoffenheim bio naš Vedad Ibišević.

Tokom jesenjeg dijela prvenstva ni Bayernu a ni Hoffenheimu nisu baš cvjetale ruže.

Ipak, ekipa Bayerna sa klupe predvođena Louis Van Galom pred kraj sezone je proradila i ublježila nekoliko uzastopnih pobjeda te sezonu završila na 3. poziciji sa 33 boda.
Hoffenheim je prvi dio sezone okončao na 7. poziciji sa 25 osvojenih bodova.

Utakmica između ova dva tima svakako će biti zanimljviva gledoacima u Bosni i Hercegovini koji će na djelu moći vidjeti naše reprezentativce Vedada Ibiševića i od povrede tek oporavljenog Sejada Salihovića.

Vedad smatra da Hoffenheim na Alianz Areni večeras nije bez šansi.

Nećemo se predati, dobro smo radili tokom pauze i pripremali se za nastavak sezone. Mislim da imamo kvalitetan tim koji će večeras pokazati zube. Bayern je svakako favorit, pred kraj sezone su proradili i vjerovatno će dati sve od sebe da pozitivan niz nastave i večeras ali ponavljam , nećemo se predati! - rekao je Vedad Ibišević na početku razgovora za Sportin.ba.

Danas se navršava tačno godina od kobne povrede Vedada Ibiševića koja ga je sa terena odvojila 6 mjeseci. Posljednji gol prije povrede Vedad je postigao upravo Bayernu. Može li se nešto takvo ponoviti i večeras?

Upravo u ovo vrijeme prošle godine sam se povrijedio ali nsam mnogo obraćao pažnju na datum. Eto desilo se da igramo upravo meč sa Bayernom na godišnjicu od moje povrede. Ja ću dati sve od sebe večeras, motivisan sam kao i cijela ekipa, vjerujem da ćemo imati prilika a nadam se da ću neku pretvoriti i u gol, fantastičan je osjećaj zabiti na Alianz Areni pa bi volio da se nešto tako desi i večeras.

Kako ocjenjujete proteklu polusezonu iza Vas i Vašeg tima?

Čitava ekipa nije bila na nivou na kojem smo očekivali. Ove godine mnogo se ekipa bori za vrh, mi smo kiksali nekoliko utakmica i izgubili dosta bodova tako da rezultatski baš nisam zadovoljan. Što se mene tiče, ja sam se nakon duge povrede vratio na teren i odigrao solidno. Svojim igrama mogu biti zadovoljan jer sam dugo pauzirao, ali to još uvijek nije to. Ako i ostatak ekipe bude igrao dobro, mislim da bi ove sezone mogao baš proraditi i zabijati još više.

Može li Hoffenheim izboriti plasman u neko Evropsko takmičenje?

Naravno! To nam je cilj, imamo sjajan tim, dobrog trenera i navijače i spremni smo boriti se za Evropu. Velika gužva je vrhu tabele. Nekoliko bodova nas dijeli od ekipa koje su na vrhu tako da nije nemoguće da zamjenimo uloge. Pravi primjer vam je ekipa Wolfsburga koja je prošle godine jesenji dio sezone završila na 9. poziciji a na kraju su postali prvaci. Mi ćemo igrati utakmicu po utakmicu, smatram da imamo šanse boriti se za zam vrh tabele.

Motiv više u večerašnjoj utakmici za Vedada je taj što će novi selektor reprezentacije BiH, Safet Sušić sjediti na tribinama Alianz Arene.

Sa jedne strane Bayern a sa druge selektor na tribinama, ne znam šta mi je potrebno više da odigram dobru utakmicu - kroz smijeh kaže Ibišević.

To je pravi potez od novog selektora i za svaku je pohvalu što nas je došao obići. Nadam se da ga neću razočarati.

Kako komentarišete izbor Safeta Sušića za novog selektora naše reprezentacije?

Mislim prije svega da Sušić treba imati podršku svih jer je bez podrške teško bilo šta napraviti. Sušić je jedan od najboljih igrača Bosne i Hercegovine ikada. Volio bih da sa njim nastavimo tamo gdje smo stali sa Ćirom tj. da napravimo korak dalje i odemo na Evropsko prvenstvo.

Kakve su šanse reprezentacije BiH da se kroz naredne kvalifikacije konačno domogne toliko sanjanog velikog takmičenja?

U proteklim kvalifikacijama bili smo na korak od Južne Afrike i nismo se plasirali zato što nismo bili kvalitetni nego zato što jednostvno nismo imali sreće. Sve te silne povrede, igrali smo bez pola tima protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta i to je veliki peh za nas. Svoj kvalitet smo dokazali tokom kvalifikacija i prava je šteta što se nismo plasirali na Svjetsko prvestvo.

Sada čekamo izvlačenje grupa, volio bih da izbjegnemo neke ekipe iz samog vrha evropskg nogometa ali moramo znati da i mi imamo jak tim i da se možemo svakome suprostaviti.Mislim da sa novim selektorom možemo na Evropsko prvenstvo - rekao je Vedad Ibišević na kraju razgovora za Sportin.ba.

sretno sejo vedo..jos jednom sve pohvale selektor safetu susicu..tako pravi selektor treba svoj posao da odradjuje....hajmo zmajeviiiii

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 15 jan 2010, 11:38

Nisam ovo citao, svaka cast za Susica :P :P :P

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jan 2010, 13:33

Kakvo je to pljuvanje ako se rekne nesto negativno o nasem igracu? Nije to uopste pljuvanje, nego kritika. Sad ja trebam govorit da je Ibisevic najbolji napadac Bundeslige? Nije! Ali opet mi moze bit drag, i nadam se da ce dat gol Bayernu danas. Ali svakako mislim da ce izgubit, Bayern je u pravo dobroj formi bio prije pauze.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 15 jan 2010, 13:44

Hoce li eurusport2 prenositi veceransju utakmicu u Minhenu?

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 jan 2010, 13:45

k_c je napisao/la:Hoce li eurusport2 prenositi veceransju utakmicu u Minhenu?
Hoce naravno, sa pocetkom u 20:30
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 15 jan 2010, 13:46

Sretnooo ceverass VEDOOOOOOOO(Ronaldinho :D )

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 15 jan 2010, 13:51

Cartman je napisao/la:Kakvo je to pljuvanje ako se rekne nesto negativno o nasem igracu? Nije to uopste pljuvanje, nego kritika. Sad ja trebam govorit da je Ibisevic najbolji napadac Bundeslige? Nije! Ali opet mi moze bit drag, i nadam se da ce dat gol Bayernu danas. Ali svakako mislim da ce izgubit, Bayern je u pravo dobroj formi bio prije pauze.
kako nije pljuvanje jel...dajte baa molim vass ako su kritike vedo krampa ili sta veecc..to je seljakluk zesci...vedo majstoree.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jan 2010, 14:48

vedo & sejo je napisao/la:Ljudi ja se samo bojim da ni Vedo ni Hoffenheim nece uspjeti jer neigra par vaznih igraca kao sto su Obasi, Eduardo, Gustavo i jos neki ali nadam se da grijesim
Neka im je bog na pomoci.I ovo pola sto igra je rovito Salihovic,Becks itd.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 jan 2010, 16:07

johnnyHZ je napisao/la:iz izvora bliskom ibisevicu saznao sam neke stvari...kao prvo momak kao momak je extra....zivot bi dao za bih...
Meni dovoljno da nikad ne kazem ruznu rijec za njega. Dobronamjerne kritike su uvijek dobrodosle i treba da ih bude, ne samo za Ibisevica. Ali pojedini nemaju mjeru, pa to brzo preraste u obicne bljuvotine.

Ja bih recimo vise kritikovao Dzeku, koji je veci potencijal od Vede. Priznali mi to ili ne, Dzeko stagnira. Sve ovo sto se desava oko njega...moguci transfer, pijanke, Kesko...utice dosta na njega i njegovu igru, plus imati Vehagica za trenera, nije bas dobro za njegovu karijeru. Za Edina se moze reci, obzirom na sve okolnosti, da ne izvuce maksimum od svoje karijere. To bi bilo steta, ima kapacitet za nesto veliko.

Vedo je imao sasvim drugi tok karijere, tezi ili laksi, ne bih ulazio u to. Hajmo reci da je skromnih igrackih kvaliteta, da takvih ima na desetine. Ali on je uspjeo nesto sto je doskora bilo nepojmljivo u Njemackoj, to ipak zasluzuje respekt. Ne smije se nikad zaboraviti kakvu je tesku povredu imao, povratak ne bas optimalan...ali, momak se trudi, daje sve od sebe, golgeterska sreca ce se vratiti.
Uostalom ko god ne bude u formi ne bi trebao ni igrati za repku, pod uslovom da imamo boljeg na tom mjestu.
Do tada budimo sretni da ga imamo.
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jan 2010, 16:11

geronimo je napisao/la:
johnnyHZ je napisao/la:iz izvora bliskom ibisevicu saznao sam neke stvari...kao prvo momak kao momak je extra....zivot bi dao za bih...
Meni dovoljno da nikad ne kazem ruznu rijec za njega. Dobronamjerne kritike su uvijek dobrodosle i treba da ih bude, ne samo za Ibisevica. Ali pojedini nemaju mjeru, pa to brzo preraste u obicne bljuvotine.

Ja bih recimo vise kritikovao Dzeku, koji je veci potencijal od Vede. Priznali mi to ili ne, Dzeko stagnira. Sve ovo sto se desava oko njega...moguci transfer, pijanke, Kesko...utice dosta na njega i njegovu igru, plus imati Vehagica za trenera, nije bas dobro za njegovu karijeru. Za Edina se moze reci, obzirom na sve okolnosti, da ne izvuce maksimum od svoje karijere. To bi bilo steta, ima kapacitet za nesto veliko.

Vedo je imao sasvim drugi tok karijere, tezi ili laksi, ne bih ulazio u to. Hajmo reci da je skromnih igrackih kvaliteta, da takvih ima na desetine. Ali on je uspjeo nesto sto je doskora bilo nepojmljivo u Njemackoj, to ipak zasluzuje respekt. Ne smije se nikad zaboraviti kakvu je tesku povredu imao, povratak ne bas optimalan...ali, momak se trudi, daje sve od sebe, golgeterska sreca ce se vratiti.
Uostalom ko god ne bude u formi ne bi trebao ni igrati za repku, pod uslovom da imamo boljeg na tom mjestu.
Do tada budimo sretni da ga imamo.
To bi bilo to ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 jan 2010, 16:46

Bit ce veoma tesko veceras, Hoffenheim se mora krpiti a bez CE nije dobro, Salihovic mozda nije jos 100%. Ipak Bayern zna sta ih ocekiva sa Hoffenheimom i da to nece biti lagano. Sto se tice navijaca Bayerna do sada mnogo arogancije, vecina ocekiva demontazu Hoffenheima, pitam se sta ce biti ako se to preokrene.
Imali vec postava za veceras? Zucculini, Maicosuel?

Za sve "Svabe" ovdje: ARD prenosi utakmicu kao pocetnu polusezone, dakle nemorate se lomiti po streams.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 15 jan 2010, 16:52

Malo smo prehvalili Ibisevica jel on uopste nije onaj strasan igrac koji je bio prosle sezone. Njegova povreda jeste bila strasna ali ocekivao sam da ce se bolje i brze oporaviti. Usustini, cijela ekipa Hoffenheima igra katastrofalno u zadnje vrijeme. Valjda ce se oporaviti svi zajedno.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jan 2010, 16:53

Principatus je napisao/la:Bit ce veoma tesko veceras, Hoffenheim se mora krpiti a bez CE nije dobro, Salihovic mozda nije jos 100%. Ipak Bayern zna sta ih ocekiva sa Hoffenheimom i da to nece biti lagano. Sto se tice navijaca Bayerna do sada mnogo arogancije, vecina ocekiva demontazu Hoffenheima, pitam se sta ce biti ako se to preokrene.
Imali vec postava za veceras? Zucculini, Maicosuel?

Za sve "Svabe" ovdje: ARD prenosi utakmicu kao pocetnu polusezone, dakle nemorate se lomiti po streams.
Kako rekose na kickeru CE od pocetka ali Zuculini i Vukcevic mi uopste nisu bas za povjerenja.
Mozda kao zamjena zadnjih dvadesetak minuta ali od pocetka.Da bogda da ispadne nesto od toga.Ovo ostalo standardno.
P.S Navijaci sefa crvenpaprikice su u jednu ruku i u pravu :mrgreen: .Samo sto bas ta ''arogancija'' zna da se milion puta odvali od glavu.
Tarike merhaba i tebi :mrgreen: Sta bi se onda za Stutgart ili Herthu reklo po tvom.
Biti u vrhu tabele a reci da igraju katastrofalno je ofo-ono-oto.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 15 jan 2010, 19:44

evo ibi u prvoj postavi hajmo vedoooooooooooooooooooooo....

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 jan 2010, 19:53

[youtube][/youtube]

da se prisjetiimo
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], kakarut, Micron, perun, Quartararo, UtdBiH21 i 34 gosta.