Zamisli sad da je bila obrnuta situacija, da smo igrali u Becu i izgubili. Dzeko sa Arnautovicem produzio u kafanu. Nasa javnost i navijaci bi ga razapeli, slavi sa Markom, nije ga briga za reprezentaciju, kurcobolja i tako dalje.Vucevich je napisao/la:Kako su se Austrijanci uzrujali jer je Arnautovic slavio sa nasima nakon utakmice
Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.
Dobro je covjek rekao, kvalifikacije ce biti zavrsene prije play off-a lige nacija, jer ce se taj play off igrati nekad pocetkom 2020. godine, u martu, mislim.Azpi je napisao/la:Netacnobabino je napisao/la:netacno.FoSte95 je napisao/la:kako vam više nije jasno, pobjednici četiri grupe lige B idu direktno u A ligu za sljedeću ligu nacija, a ista ta četiri pobjednika grupa lige B igraju final-four za odlazak na EURO nakon završetkva kvalifikacija za EURO 2020. Pobjednik tog final-forua ide na EURO ako to nije obezbjedio kroz kvale, a ako jeste onda ide drugi finalist.
Po svemu sudeći u final-four lige B ići će Ukrajna, Rusija/Turska/Švedska, BiH, Danska
recimo mi zavrsimo pvi u ovoj nasoj grupi lige B. nakon toga se plasiramo na euro kroz standardne kvalifikacije, taj baraz o kojem pricas uopste necemo ni igrati. Igrati cemo ga samo ako ne budemo medju dvije ekipe u svojoj grupi kvalifikacija. Tu cemo imati dobre sanse jer cemo biti medju dva favorita grupe (vjerovatno jer treci cemo tesko biti sada u ligi nacija nakon ove dvije pobjede), dosta ce zavisiti od toga koga cemo dobiti iz treceg sesira sada na izvlacenju u decembru.
Playoff se igra u junu iduce godine, tada kvale nece biti gotove ma ni polovina nece biti gotova, ne ceka se kraj kvala i skroz si fulio, playoff se igra u junu i pobjednik je na Euru
okAzpi je napisao/la:Netacnobabino je napisao/la:netacno.FoSte95 je napisao/la:kako vam više nije jasno, pobjednici četiri grupe lige B idu direktno u A ligu za sljedeću ligu nacija, a ista ta četiri pobjednika grupa lige B igraju final-four za odlazak na EURO nakon završetkva kvalifikacija za EURO 2020. Pobjednik tog final-forua ide na EURO ako to nije obezbjedio kroz kvale, a ako jeste onda ide drugi finalist.
Po svemu sudeći u final-four lige B ići će Ukrajna, Rusija/Turska/Švedska, BiH, Danska
recimo mi zavrsimo pvi u ovoj nasoj grupi lige B. nakon toga se plasiramo na euro kroz standardne kvalifikacije, taj baraz o kojem pricas uopste necemo ni igrati. Igrati cemo ga samo ako ne budemo medju dvije ekipe u svojoj grupi kvalifikacija. Tu cemo imati dobre sanse jer cemo biti medju dva favorita grupe (vjerovatno jer treci cemo tesko biti sada u ligi nacija nakon ove dvije pobjede), dosta ce zavisiti od toga koga cemo dobiti iz treceg sesira sada na izvlacenju u decembru.
Playoff se igra u junu iduce godine, tada kvale nece biti gotove ma ni polovina nece biti gotova, ne ceka se kraj kvala i skroz si fulio, playoff se igra u junu i pobjednik je na Euru

- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Joj bošnjačkog maloumnog sindroma, DAJ LINIJU MANJEG OTPORA, pa nek se nebo i zemlja okrenu. Čuj treba ispasti u ligu D

Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Ali najjace mi je kad se ljudi cude kako su austrijski a i regionalni mediji (izuzev nasih navijackih) smatrali austriju favoritom? pa saberite sa malo pogledajte malo iz ugla neutralca, reprezentacija BiH odavno nije bila slabija igracki, istrcali smo sinoc sa dvojicom igraca drugoligasa, dva igraca iz turske lige, lijevim bekom iz u21 ekipe Sparte Prag, dva igraca iz turske i jednog iz austrijske lige
Nasa sadasnja ekipa ti je iz njihovog ugla gledajuci ekipa sa dva vrhunska igraca, dva prosjecna i ostatak ispodprosjecan u rangu reprezentacija Crne Gore, Slovenije, Albanije itd..U ocima navijaca prosjecne reprezentacije kakva je Austrija mi smo tek nesto iznad ovih nabrojanih reprezentacija iskljucivo zbog Dzeke i Pjanica...
Jer vjerovali ili ne kad iskljucis pogled prosjecnog Bosnje dok gledas fudbal vidjeces da Duljevic, Visca, Besic, Sehic, nisu neki kvalitet zbog kojeg bi se zabrinule cak i prosjecne reprezentacije ala Austrija i slicne a da ne pricam o neki malo boljim tipa Danska a ove top da i ne spominjem.

Jer vjerovali ili ne kad iskljucis pogled prosjecnog Bosnje dok gledas fudbal vidjeces da Duljevic, Visca, Besic, Sehic, nisu neki kvalitet zbog kojeg bi se zabrinule cak i prosjecne reprezentacije ala Austrija i slicne a da ne pricam o neki malo boljim tipa Danska a ove top da i ne spominjem.
Zadnja izmjena: japa, dana/u 12 sep 2018, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.
Vec vise od 4 godine Bosna i Hercegovina nije izgubila na Bilinom Polju.
11 zvanicnih meceva-1 prijateljska.
13.10.2014 Bosna i Hercegovina-Belgija 1-1
12.06.2015 Bosna i Hercegovina-Izrael 3-1
06.09.2015 Bosna i Hercegovina-Andora 3-0
10.10.2015 Bosna i Hercegovina-Wales 2- 0
13.11.2015 Bosna i Hercegovina-Irska 1 : 1
06.09.2016 Bosna i Hercegovina-Estonija 5-0
10.10.2016 Bosna i Hercegovina-Cipar 2-0
25.03.2017 Bosna i Hercegovina-Gibraltar 5-0
09.06.2017 Bosna i Hercegovina-Grčka 0-0
28.05.2018 Bosna i Hercegovina-Crna Gora 0-0
11.09.2018 Bosna i Hercegovina-Austrija 1-0
Gol razlika zadnje 4 godine na Bilinom Polju 23-3
Gol nismo primili u zadnjih 6 utakmica ili tacnije 548 minuta.
11 zvanicnih meceva-1 prijateljska.
13.10.2014 Bosna i Hercegovina-Belgija 1-1
12.06.2015 Bosna i Hercegovina-Izrael 3-1
06.09.2015 Bosna i Hercegovina-Andora 3-0
10.10.2015 Bosna i Hercegovina-Wales 2- 0
13.11.2015 Bosna i Hercegovina-Irska 1 : 1
06.09.2016 Bosna i Hercegovina-Estonija 5-0
10.10.2016 Bosna i Hercegovina-Cipar 2-0
25.03.2017 Bosna i Hercegovina-Gibraltar 5-0
09.06.2017 Bosna i Hercegovina-Grčka 0-0
28.05.2018 Bosna i Hercegovina-Crna Gora 0-0
11.09.2018 Bosna i Hercegovina-Austrija 1-0
Gol razlika zadnje 4 godine na Bilinom Polju 23-3
Gol nismo primili u zadnjih 6 utakmica ili tacnije 548 minuta.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Sta ispravljas covjeka kada je upravu, tvoje je netacno. Play off koji se igra u junu igraju samo ekipe iz A lige, ove ostale ga igraju na proljece 2020e nakon kvalifikacija.Azpi je napisao/la:Netacnobabino je napisao/la:netacno.FoSte95 je napisao/la:kako vam više nije jasno, pobjednici četiri grupe lige B idu direktno u A ligu za sljedeću ligu nacija, a ista ta četiri pobjednika grupa lige B igraju final-four za odlazak na EURO nakon završetkva kvalifikacija za EURO 2020. Pobjednik tog final-forua ide na EURO ako to nije obezbjedio kroz kvale, a ako jeste onda ide drugi finalist.
Zadnja izmjena: japa, dana/u 12 sep 2018, 12:50, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
Pa sto bi se onda trudili u kval ikako ako recimo vamo prodjemo?Azpi je napisao/la:Netacnobabino je napisao/la:netacno.FoSte95 je napisao/la:kako vam više nije jasno, pobjednici četiri grupe lige B idu direktno u A ligu za sljedeću ligu nacija, a ista ta četiri pobjednika grupa lige B igraju final-four za odlazak na EURO nakon završetkva kvalifikacija za EURO 2020. Pobjednik tog final-forua ide na EURO ako to nije obezbjedio kroz kvale, a ako jeste onda ide drugi finalist.
=\_1921_/=
Azpi siri dezinformacije bolje mu je bilo da je pogledao fino silne klipove sa uputama. Mi ako osvojimo ovu grupu igramo play off 2020e na proljece ukoliko ne obezbjedimo plasman kroz kvalifikacije. U junu 2019e se igra samo play off z apobjednika Lige nacija koje ce igrati pobjednici grupa iz lige A. Zar je to komplikovano bilo za skontati?
Ako se kvalifikujemo u polufinale i da se desi da kroz kvalifikacije ostali polufinalisti osiguraju EP, kao zadnji u grupi kvalifikacija možemo na EURO?
"We need to suffer. And we need to fight."
- betonification
- Kontakt:
ne, ispadamo samo pobjednik playoffa ide dalje jer niko od ucesnika playoffa nece bit prije kvalifikovan
Igrali bi play off sa ekipama koje su bile u grupama ispod tih ekipa koje su otisle direktno kroz kvalifikacije. Isto tako da mi budemo prvi u grupi Lige nacija a u isto vrijeme se kvalifikujemo kroz kvale, umjesto nas u play off bi isla prva ekipa ispod nas u nasoj grupi.Captain4 je napisao/la:Ako se kvalifikujemo u polufinale i da se desi da kroz kvalifikacije ostali polufinalisti osiguraju EP, kao zadnji u grupi kvalifikacija možemo na EURO?
-
- Kontakt:
Nije mi to bas logicno .japa je napisao/la:Igrali bi play off sa ekipama koje su bile u grupama ispod tih ekipa koje su otisle direktno kroz kvalifikacije. Isto tako da mi budemo prvi u grupi Lige nacija a u isto vrijeme se kvalifikujemo kroz kvale, umjesto nas u play off bi isla prva ekipa ispod nas u nasoj grupi.Captain4 je napisao/la:Ako se kvalifikujemo u polufinale i da se desi da kroz kvalifikacije ostali polufinalisti osiguraju EP, kao zadnji u grupi kvalifikacija možemo na EURO?
Mi i Austrija plasiramo se na euro kroz kvalifikacije a S Irska recimo ne .po tvom oni bi igrali play off divizije B i recimo osvoje to onda idu na euro . a sta je s nama i plasmanom u grupu A za iducu ligu nacija po ovom ispali bi u C a bili prvi u grupi .
Ne kontam kako si dosao do zakljucka da bi ispali u ligu C a bili prvi? Ako osvojimo nasu grupu kvalifikovali smo se za play off lige nacije koji ce se igrati u proljece 2020e i narednu ligu nacija igramo u A skupinu sta je nejasno? To ako mi i Austirja odemo kroz kvalifikacije a Irska umjesto nas ode kroz ligu nacija ne mijenja cinjenicu da ce ekipa koja je bila prva u grupi ici u A skupinu u A skupinu ide samo prvoplasirana u grupi lige nacija a ta ekipa smo mi ako zavrsimo prvi naravno.bordobijeli je napisao/la:Nije mi to bas logicno .japa je napisao/la:Igrali bi play off sa ekipama koje su bile u grupama ispod tih ekipa koje su otisle direktno kroz kvalifikacije. Isto tako da mi budemo prvi u grupi Lige nacija a u isto vrijeme se kvalifikujemo kroz kvale, umjesto nas u play off bi isla prva ekipa ispod nas u nasoj grupi.Captain4 je napisao/la:Ako se kvalifikujemo u polufinale i da se desi da kroz kvalifikacije ostali polufinalisti osiguraju EP, kao zadnji u grupi kvalifikacija možemo na EURO?
Mi i Austrija plasiramo se na euro kroz kvalifikacije a S Irska recimo ne .po tvom oni bi igrali play off divizije B i recimo osvoje to onda idu na euro . a sta je s nama i plasmanom u grupu A za iducu ligu nacija po ovom ispali bi u C a bili prvi u grupi .
-
- Kontakt:
Pa malo je glupo S Irska moze osvojit B diviziju a ispada u C. Onda koliko sam citao imaju i novcane nagrade za pobjede. A sustini jasno je liga nacija je dobra rezerva ako ne prodjes kvalifikacije imas dodatnu priliku. Naravno bolje proci kroz kvalifikacije al ovo je za nedaj Boze i za to je dobro sto bi trrbali biti 1 u ovoj grupi .
- anonymousHD
- Kontakt:
Azpi nema pojma šta priča.
Kad se završe utakmice Lige nacija tj. ove kao grupne faze, samo liga A igra final-four 2019 godine, nakon čega će se znati pobjednik Lige nacija. Mi ako završimo prvi u ligi B, obezbjedilimo se iduću Ligu nacija da igramo u ligi A i da imamo šansu da osvojimo ovo takmičenje, također ćemo imati osiguran play-off ako se ne plasiramo kroz klasične kvalifikacija, a to će biti tamo nekad u martu 2020 godine.
Eh sad, ovdje nastaju zavrzlame, ako mi budemo prvi u ovoj ligi B, a osiguramo direktan plasman na EURO kroz normalne kvalifikacije, onda Austrija ili S. Irska umjesto nas igraju taj playoff, naravno ako se oni ne plasiraju kroz normalne kvalifikacije. Uglavnom, ovaj playoff kroz ligu nacija dosta, dosta repki neće igrati koji završe prvi, jer će večina da osigura plasman kroz normalne kvalifikacije.
Ponavljamo priču isto papige još od samog izvlačenja ovih liga.
Kad se završe utakmice Lige nacija tj. ove kao grupne faze, samo liga A igra final-four 2019 godine, nakon čega će se znati pobjednik Lige nacija. Mi ako završimo prvi u ligi B, obezbjedilimo se iduću Ligu nacija da igramo u ligi A i da imamo šansu da osvojimo ovo takmičenje, također ćemo imati osiguran play-off ako se ne plasiramo kroz klasične kvalifikacija, a to će biti tamo nekad u martu 2020 godine.
Eh sad, ovdje nastaju zavrzlame, ako mi budemo prvi u ovoj ligi B, a osiguramo direktan plasman na EURO kroz normalne kvalifikacije, onda Austrija ili S. Irska umjesto nas igraju taj playoff, naravno ako se oni ne plasiraju kroz normalne kvalifikacije. Uglavnom, ovaj playoff kroz ligu nacija dosta, dosta repki neće igrati koji završe prvi, jer će večina da osigura plasman kroz normalne kvalifikacije.
Ponavljamo priču isto papige još od samog izvlačenja ovih liga.
- betonification
- Kontakt:
ovi koji ne kontaju najbolje da sacekaju kraj lige i kvalifikacija i vide sta ce se desit. jer ako dosad nisu uspili tesko da ce ikad uvijek ce bit neko pitanje "sta ako".
Ma vidi, jedina liga koja se moze osvojiti je Liga A, ovo ostalo nije osvajanje B C D lige vec osvajanje mjesta na Eurubordobijeli je napisao/la:Pa malo je glupo S Irska moze osvojit B diviziju a ispada u C. Onda koliko sam citao imaju i novcane nagrade za pobjede. A sustini jasno je liga nacija je dobra rezerva ako ne prodjes kvalifikacije imas dodatnu priliku. Naravno bolje proci kroz kvalifikacije al ovo je za nedaj Boze i za to je dobro sto bi trrbali biti 1 u ovoj grupi .

- BordoSarajevo
- Kontakt:
Prvi iz grupa koje su podjeljene u šešire igraju plej of to jest polufinale a zatim i finale. Pobjednici osiguravaju direktan plasman na evropsko.
Mi smo u šeširu B. Ekipe koje će igrati plej of iz šešira A će vjerovatno sve preko kvalifikacija izboriti plasman na evropsko pa će to jedno mjesto ići u B šešir, to jest i za onu ekipu koja izgubi u finalu plej ofa iz šešira B.
Znači, ako budemo prvi igramo plej of, ako sve ekipe iz sesira A koje igraju plej of preko kvala izbore evropsko a sigurno hoce, trebat cemo proc samo jednu prepreku, tj proc u finale da bi igrali na evropskom.
Kako sam ja to skonto..
Mi smo u šeširu B. Ekipe koje će igrati plej of iz šešira A će vjerovatno sve preko kvalifikacija izboriti plasman na evropsko pa će to jedno mjesto ići u B šešir, to jest i za onu ekipu koja izgubi u finalu plej ofa iz šešira B.
Znači, ako budemo prvi igramo plej of, ako sve ekipe iz sesira A koje igraju plej of preko kvala izbore evropsko a sigurno hoce, trebat cemo proc samo jednu prepreku, tj proc u finale da bi igrali na evropskom.
Kako sam ja to skonto..
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Island, Holandija, Poljska, Italija..jedna dvije ce sigurno da kiksaju u kvalifikacijama..BordoSarajevo je napisao/la:Prvi iz grupa koje su podjeljene u šešire igraju plej of to jest polufinale a zatim i finale. Pobjednici osiguravaju direktan plasman na evropsko.
Kako sam ja to skonto..