Kvalifikacije za SP 2018.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

jolicnikola
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2018.

Post Postao/la jolicnikola » 12 nov 2017, 23:17

realno, Grci mogu samo da se bore za treće-četvrto mjesto u kvalifikacionoj grupi, tu negdje su na nivou BIH, Bugarske, možda i Makedonije itd.
ovo s defanzivnom igrom je samo zavaravanje, nerealan odnos snaga

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 12 nov 2017, 23:19

Shadows je napisao/la:
marconato je napisao/la:Joj ovih Grka, onakva korektna liga, koliko miliona ljudi, a nikakvih talenata, potencijala... :facepalm:

Cestitke Hrvatima!
10m ljudi zivi u Grckoj. Nije to bas neka velika brojka...
U odnosu na 4 mil. Hrvata su smijesni u reprezentativnom fudbalu...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 12 nov 2017, 23:28

Broj stanovnika ne igra fudbal...
Do sredine 90-ih Grci nisu ni postojali u fudbalu...
Kao ni Turci...
To su decenijama bile reprezentacije iz zadnjih sesira...
Dok su npr. Bugari bili izuzetno ozbiljna reprezentacija...
BSK-ovci, zavešćemo vam diktaturu!

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 12 nov 2017, 23:31

Po broju stanovnika onda bi Kina ,Indija ,Pakistan ,Usa I td trebali biti svjetske sile .Urugvaj ima 3 pa je za ove svjetska sila

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 12 nov 2017, 23:33

marconato je napisao/la:
Shadows je napisao/la:
marconato je napisao/la:Joj ovih Grka, onakva korektna liga, koliko miliona ljudi, a nikakvih talenata, potencijala... :facepalm:

Cestitke Hrvatima!
10m ljudi zivi u Grckoj. Nije to bas neka velika brojka...
U odnosu na 4 mil. Hrvata su smijesni u reprezentativnom fudbalu...
Pa dobro....u kosarci i odbojci su Grci bolji.
Hrvatima svaka cast jer su napravili kontinuitet.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 12 nov 2017, 23:33

Da, ali nisu oni neka antifudbalska nacija, kao ni Turci..

Imaju jake lige, klubove po LŠ, LE, ulazu stotine mil. evra, a ne pamtim kad su izbacili nekog top igraca...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 nov 2017, 23:34

Donnie Darko je napisao/la:
andro234 je napisao/la:
leorey je napisao/la:Ako je pravde Svica prolazi. Volio bih isto da Svedska prodje, ali mislim da SP bez Italije nije SP, iako im nije neka generacija...tako da ono ipak nece mi biti zao ni ako zabari odu.

Hrvatska veceras ce uvalit bar jos 2 gola i lagano zavrsiti posao.
Kakve pravde pa u 1. im je dosudjen najgluplji penal ikad.
Gledam ih sad nisu nista bolji od SI.
I ja gledam.

Pokrali Sjevernu Irsku u ime pravde :lol:
Mislio sam na to s obzirom koliko su bodova skupili u kvalifikacijama. Neki su skupili upola manje, pa su na SP.

Pravda je pobijedila. :kafa:

Sto se tice Hrvatske, ocekivano, bolji su 5 puta i zasluzeno su na SP, a mi smo luzeri vjecni i ne zasluzujemo igrati ni Bajramske turnire. :kafa:

Da su 4 prva direktno isli, mi bi bili 5 :urnebes:
27.10.2020

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 nov 2017, 23:38

Ma eto sto se tice bodova ocito da nisu toliko dobri za 27 bodova vec je grupa nesto laksa. Ali nije ni nasa grupa bila nesto teska.
Mi imali Grcka, Kipar, Estonija i Gibraltar, oni Madjarska, Farski, Latvija i Andora. Oni Portugal, mi Belgiju.

Dokaz da je grupa bila slaba i da je Madjarska pala nakon Eura je i taj da Portugal koji uvijek melja u kvalifikacijama uzeo 27 bodova. A prosla tri cetri ciklusa su imali po pet kikseva.

Ocito da su ljudi isli utakmicu po utakmicu, fino se organizovali i sigurno uzimali bodove. Ali na prvenstvu nece nista uraditi.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 12 nov 2017, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 nov 2017, 23:40

sarajevo46 je napisao/la:@ invincible1921
Mi smo još manje zaslužili. Ništa nismo pokazali i nemam pojma kako je raja očekivala da idemo tamo. Švicarska je briljirala u grupi kao što sam napisao, ali ovo odigrali užas. Kvalitet je i realizacija, a oni taj kvalitet nisu imali. Vidjet ćemo šta će ponuditi na SP, ali im je prolaz poklonjen.
Pa hajmo realno ...moglo se igart 10 utakmica S.irska ne bi dala go a svica bi prije ili kasnije, i eto neko im poklonio. Sto se nas tice vidim sta se o grckoj pise sto indirektno se odnosi na nas...Drznula bi se raja i napisala GLEDAJ OVIH GRKA U BARAZU A MI NISMO, mudjutim valjda im ofirno jer smo biil u istoj grupi

@tuzlak jest al oni su imali 9 pobjeda, mi smo i sa gibraltarom rat vodili
=\_1921_/=

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 12 nov 2017, 23:45

tuzlak1987 je napisao/la:Ma eto sto se tice bodova ocito da nisu toliko dobri za 27 bodova vec je grupa nesto laksa. Ali nije ni nasa grupa bila nesto teska.
Mi imali Grcka, Kipar, Estonija i Gibraltar, oni Madjarska, Farski, Latvija i Andora. Oni Portugal, mi Belgiju.

Dokaz da je grupa bila slaba i da je Madjarska pala nakon Eura je i taj da Portugal koji uvijek melja u kvalifikacijama uzeo 27 bodova. A prosla tri cetri ciklusa su imali po pet kikseva.

Ocito da su ljudi isli utakmicu po utakmicu, fino se organizovali i sigurno uzimali bodove. Ali na prvenstvu nece nista uraditi.
Grci, kakvi god da su, rasturili bi Mađare. Čak i kad su Farani derali Grke, a Mađari igrali EP, Grci su Mađare rješavali.
Estonija je za Latviju trenutno velesila.
Kipar je jači od Farana, kako god okreneš.
Gibraltar i Andora su egal.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 nov 2017, 23:49

Ma imaju oni sirinu vecu od nas, imaju igrace koji se ne zapustaju u klubovima. Profesionalizam neki na nivou, organizacija, zacrtani cilj. I onda nema problema. Iako su realno buckuris jedan, oni bi dali za Dzeku ili Pjanica dupeta..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 nov 2017, 00:02

Hantraga je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ma eto sto se tice bodova ocito da nisu toliko dobri za 27 bodova vec je grupa nesto laksa. Ali nije ni nasa grupa bila nesto teska.

Grci, kakvi god da su, rasturili bi Mađare. Čak i kad su Farani derali Grke, a Mađari igrali EP, Grci su Mađare rješavali.
Boldirano ni u ludilu....

Gibraltar je ako se izuzme okeanija vjroatno najslabija reprezentacija na svijetu, Andora vala i nije. Farska ostrva poprlino ozbiljan otpor pruzaju u posljednje vrijeme. Sa druge strane kipar moze jedino nas dobit i to je to...pa ljudi su jedva gibrlatra dobili...Estoniaj i Latvija u pet deka realno.

Nasa grupa je najslabija daleko bila pa vi pricajte sta hocete
=\_1921_/=

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 nov 2017, 00:06

Pa eto tu se vidi razlika izmedju nas i Svicarske. Mi bi ispali ovakvi od Sj.Irske. Bila bi prica mozemo proci, kvalitetniji smo ali bi vjerovatno prosli kao sto smo protiv Irske.

Sta je sa nas ja ne znam, ali mi ne igramo dobro. Svicarska za razliku od nas ne igra nesto posebno ali opet bolje od nas.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 13 nov 2017, 00:21

invincible1921 je napisao/la:
Hantraga je napisao/la:

Boldirano ni u ludilu....

Gibraltar je ako se izuzme okeanija vjroatno najslabija reprezentacija na svijetu, Andora vala i nije. Farska ostrva poprlino ozbiljan otpor pruzaju u posljednje vrijeme. Sa druge strane kipar moze jedino nas dobit i to je to...pa ljudi su jedva gibrlatra dobili...Estoniaj i Latvija u pet deka realno.

Nasa grupa je najslabija daleko bila pa vi pricajte sta hocete
Pa Farani pružaju ozbiljan otpor jer igraju sa smiješnim ekipama. Prošle kvalifikacije tukli Grčke, svi znamo to, ali pored toga ni Finskoj boda nisu uzeli. Ove kvale se naotkidali bodova, ali remi s Andorom :crazy: Kvale prije toga 0-1-9, pa 1-1-8, pa 1-1-8, pa 0-0-12 itd. Ekipa: igrači iz domaće lige, najlošijih islandskih klubova, te jedan igrač Odensea, jedan Branna, jedan Horsensa. S druge strane, Kipar ove kvale 10 bodova, prošle 12. Dakle, daleko iznad tog nivoa. Kiparska druga liga je jača od faranske, a igrači u Standardu, Zulteu, Copenhagenu i Estorilu su ipak bolja opcija nego ovi Farani gore. Nije ništa specijalno, al od Farana bolje sigurno.

Ovo poređenje Gibraltara i Andore je bespredmetno. Svejedno, kad su obje ekipe truba. Što se mene tiče, sve se ekipe mogu vrednovati, ali Andora, San Marino i Gibraltar nema potrebe, jer su to ekipe koje treba uzeti ekipa svake mahale u Sarajevu. Gibraltaru fali iskustva, domaćeg terena, ali u utakmicama s Andorom, to bi bio mrtvi egal.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 nov 2017, 00:49

marconato je napisao/la:Da, ali nisu oni neka antifudbalska nacija, kao ni Turci..

Imaju jake lige, klubove po LŠ, LE, ulazu stotine mil. evra, a ne pamtim kad su izbacili nekog top igraca...
Jednostavno nemaju talenta, džaba im sve navedeno.

Čestitke HNS-u, preživješe. Čestitke i ljudima kojima je samo bitan plasman svako dvije godine. :kafa:

Očekujem ispadanje u skupini i kraj generacije koja je talentom mogla puno više, a boli-me-kuratz-za-sve pristupom zasluženo dobila - kuratz. :kafa:
Hayley <3

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 13 nov 2017, 00:59

Žao mi je što sam propustio ove kvalifikacije, jedina utakmica koju sam pogledao je bila danasnja. Pa pobogu u kakvoj li su to odron grupi ovako loši Grci završili kao drugoplasirani?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 13 nov 2017, 01:07

Rigoletto je napisao/la:Žao mi je što sam propustio ove kvalifikacije, jedina utakmica koju sam pogledao je bila danasnja. Pa pobogu u kakvoj li su to odron grupi ovako loši Grci završili kao drugoplasirani?
slika

On zna kako :D

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 nov 2017, 10:22

badblueboylivno je napisao/la:
marconato je napisao/la:Da, ali nisu oni neka antifudbalska nacija, kao ni Turci..

Jednostavno nemaju talenta, džaba im sve navedeno.
Pa to u osnovi i jeste bila poenta mog posta...

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 13 nov 2017, 11:31

marconato je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:
marconato je napisao/la: Jednostavno nemaju talenta, džaba im sve navedeno.
Pa to u osnovi i jeste bila poenta mog posta...
Kako njemački Turci uspijevaju izrasti u vrhunske igrače ako nemaju talenta?

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 13 nov 2017, 11:40

Od 5 milona u De ,pojavilo ih se 6 :kafa:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.