YNWA je napisao/la:
To nije bilo moje misljenje, nego misljenje vecine, Ostrak je bio izuzetno cijenjen, a to se moze i vidjeti i prema postovima koji su pisani dok je branio za Velez.
Šta je zapravo većina, koji je to broj da bude većina? Postovi dok je BRANIO ZA VELEŽ, ja pričam o tome da nije bio golman za FKS u tom trenutku, što zbog golmana koji je branio tik prije toga, što zbog samog golmana koji je puki prosjek lige. I kada je trebao da dođe bio je to skok ne s konja na magarca nego sa konja na mrava. Kada smo spali sa Mateja na Tupog.
YNWA je napisao/la:
Pisao si kako treba dovesti pojacanja, doci do PO EL i vratio si lovu, a ja ti lijepo napisem koji igraci su se doveli, i da su tada ti igraci bili vrh u ovoj ligi i iz vana najbolje sto smo mogli privuci, prevedeno pokusalo se ono sto ti pises. Jos jednom da napisem, pogledaj roster, koliko igraca je pod ugovorom i kakvi su to igraci.
Da, i džaba ti svi ti igrači kad ti je ekipu postavio čovjek koji nije kvalifikovan ni da vodi drugoligaša i koji je najuren mjesec i po kasnije kad je usrrao tu polusezonu i u ligi.
YNWA je napisao/la:
Hebibovic nije bio zelja navijaca? Said nije bio zelja navijaca ? Mora da se salis ?
Nije bio moja želja. A ja sam valjda navijač. Ni Said nije bio moja želja niti većine ljudi s kojima sam tih dana razgovarao uživo. Pogotovo ne Said koji tri godine nije imao ozbiljne utakmice i došao kao jedini igrač za kojeg je plaćeno obeštećenje još od Velkoskog.
YNWA je napisao/la:
Kakve veze ima odakle je igrac dosao, kamo srece da smo pokupili Ordagica koji je igra u Zvijezdi umjesto Ikandea, koji je igrao za Milan, a Ordagic je cekao, celnicima Zvijezde rekao da zeli kod nas i oni mu obecali dogovoriti se sa nasim, ali tesko bilo Ibrakovicu nazvati i reci da ce zavrsiti taj posao, i momak potpise za Slobodu.
I eto ga u Slobodi, ništa nije postigao, kod nas da je došao postigao bi još manje i vratio se u tu Slobodu. Zanimljivo je jedan dan se priča kako je jedno igrati za FK Sarajevo, a drugo za Slobodu, Zvijezdu, Velež, Olimpic, a onda drugi dan se priča "kakve veze ima odakle je igrač." U slučaju Anela, bio je dobar u oba kluba (Velež i Olimpic) zato jer su te ekipe kvalitativno dosta bila lošije i onda je on izgledao kao Iniesta tu. Dok je došao u Sarajevo i počeo mašati prazne golove. Činjenica je da ima dobru postavku, vazda se nađe u šansi, ali je kiks igrač i to je to. Ne vidim zašto je on toliko bitan za tu priču sa Lechom.
YNWA je napisao/la:
A mora da se zajebavas za ovo cuo kako prica, pa ti Papeta i Saida ne bi doveo. Dino je dosao kao jedan od najboljih mladih igraca u ligi, imao ponude cigana i zrinjskog.
Pa čuj rekao sam daj predrasuda. Jednostavno izgledao i zvučao mi kao seljačić koji se dokopao Sarajeva i to mu je sve u životu. Došao je kako je došao, otišao kako je otišao - u FKS je uvijek bio u vrh glave za klupe ne vidim, kao ni za Hebibovića zašto je on bitan u cijeloj priči oko Lecha, nebitan igrač koji ne donosi prevagu ni na treningu kada skupljaju lopte u mrežice.
YNWA je napisao/la:
Pa moras spremiti ekipu da se nosi sa rivalom, ispade mi prosli samo zbog Milosa, sve u odbranu, naprijed Milos nekako zabio i mi prosli, a dzeno je trener koji je napao Borusiju u Njemackoj.
Pa sve si tu sam rekao, ne kontam šta tačno ti nije jasno.
YNWA je napisao/la:
Poritv Haugesunda doma gubis nakon sto si ih ubio, a oni jednom presli centar, i onda ides u goste i pobijedis, i to igraca manje imas dobar dio utakmice, ako se ne varam sa igracem manje zabijas i gol.
Pa onda protiv Atromitosa, gubis 1.2 kod kuce, i okreces u gostima, a ako se ne varam Atromitos godinu dana nije izgubio na domacem terenu, 2 gola nisu primili jos duze. Olympiakos ih nije mogao dobiti, a mi smo to uradili.
Onda 3 dana poslije Borac, pregazili ih u Banja Luci, i jos dugo ce se pricati o toj utakmici.
Vidis neko je tu ekipu morao spremiti, i pripremiti za to, nije to samo individualac.
Nemoj se sramotiti, ekipa se raspala u milion komada u roku od mjesec dana. Znaš zašto? Zato što se igralo na individualni kvalitet i ono Dženino "pustio ih da igraju lopte" - njegova izjava kada je drugi put preuzeo mislim nakon Olimpica kojeg smo pobjedili samo zahvaljujući Benki.
YNWA je napisao/la:
Ja se ne bavim tim zbog cega smo izgubili Evropu, nego time kakav uticaj to ima na danasnju situaciju, a ima prevelik, a nije nam pomoglo ni ispadanje od Moldavki.
Pa treba da se baviš razlogom, to je srž analize, kada znaš šta je uzrok onda možeš da to preventiraš slijedeći put. Lech je bio užasna priprema ekipe, užasna logistika i greška sa ostavljanjem nekvalifikovanog, neškolovanog bivšeg igrača na čelu stručnog štaba.
YNWA je napisao/la:
Kad god nađes vremena, slobodno postavi te izvjestaje, naravno od klubova koji imaju vlasnike, pa da vidimo koji to objavljuje financijske izvjestaje, da vidimo kako to rade npr Engleski klubovi. Kako npr Abramovic naredi da se to objavi, da i navijaci vide gdje se trosi lova.
Malo si ti to namjerno prebukvalno shvatio, ja pričam o godišnjim izvještajima, nešto što su i naši delegati radili, ona sezona kad su zijanili sedam miliona izbacili su izvještaj o budžetu. Ne pričamo o tome čija je kolika plata i kome se šta davalo, nego okvirni budžet. Ne pravi se englez sad. Mislim da imaš na Juventusovoj službenoj stranici, istina na italijanskom, izvještaje i još neki holandski klubovi, znam jer je ovdje neko postavljao linkove.
Samo Saraj'vo.