RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

vfcmostar
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la vfcmostar » 26 sep 2013, 20:18

Pastrmka,Velez pratim koju godinicu manje od tebe i zato ohladi malo.Ibro ko covjek i ko igrac je jedan kroz jedan ali do sada ko trener nista nije pokazao,naprotiv,svojim nelogicnim potezima pokazao je da treba da ide.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 26 sep 2013, 20:31

vfcmostar je napisao/la:Pastrmka,Velez pratim koju godinicu manje od tebe i zato ohladi malo.Ibro ko covjek i ko igrac je jedan kroz jedan ali do sada ko trener nista nije pokazao,naprotiv,svojim nelogicnim potezima pokazao je da treba da ide.
Kakvim potezima druze? Pa zar ti sa Zvonicem,Kodrom,Zoljem,Mirzom,Anijem i Zlajom ocekujes da deremo. Daj bola budi realan. Nije Ibro sekunde kriv,do juce se za opstanak borili a sad nam ne valjaju 2 poraza iz 9 kola. Bit ce na polusezoni 100% 2-3 dobra igraca samo da je docekat do 8og mjesta
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 26 sep 2013, 20:42

vfcmostar je napisao/la:Pastrmka,Velez pratim koju godinicu manje od tebe i zato ohladi malo.Ibro ko covjek i ko igrac je jedan kroz jedan ali do sada ko trener nista nije pokazao,naprotiv,svojim nelogicnim potezima pokazao je da treba da ide.
Kako bolan nije pokazao ništa. Ja mislim da smo jedino one sezone kad smo ušli u premier ligu i evo sada nakon 9 kola u gorenjem dijelu tabele.Znaš li ti da Ibro u zadnji 25 utakmica Veleža ima samo 5 poraza ? Ibri treba dati šansu jer ibro sigurno zna šta radi.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 26 sep 2013, 22:35

A koga dovesti na Ibrino mjesto?Od svih trenera od rata pa do sada Ibro ima kakav takav pozitivan skor.
Nije Ibro kriv ako igrač nema damu,pa sad nakon 2 poraza u 9 kola otjerati trenera najblaže rečeno bilo bi smiješno.Šta bi tek pisali da smo startali k'o Čelik ili Željo????Nema rezultata preko noći,niti Ibro može tek tako promijeniti psihu naših igrača,pa do Ibrinog dolaska bod u gostima je bio misaona imenica.Mi nemamo igrače te kvalitete da možemo svako kolo igrati kao protiv Borca ili Sarajeva.Na žalost poslije tih utakmica naši igrači su mislili da će Rudar samo izaći na teren i dati bodove bez borbe,sada ih fino opaliti po novčaniku i eto pobjede u idućem kolu.Malo smo i mi navijači poletjeli visoko poslije tih utakmica i dobrih igara,pa sada kada smo se prizemljili idemo opet ispočetka,u što većem broju na tribine u subotu.NAPRIJED ROĐENI!!!!!!!!! :arrow:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 26 sep 2013, 22:40

emil02in je napisao/la:
A koga dovesti na Ibrino mjesto?Od svih trenera od rata pa do sada Ibro ima kakav takav pozitivan skor.
Nije Ibro kriv ako igrač nema damu,pa sad nakon 2 poraza u 9 kola otjerati trenera najblaže rečeno bilo bi smiješno.Šta bi tek pisali da smo startali k'o Čelik ili Željo????Nema rezultata preko noći,niti Ibro može tek tako promijeniti psihu naših igrača,pa do Ibrinog dolaska bod u gostima je bio misaona imenica.Mi nemamo igrače te kvalitete da možemo svako kolo igrati kao protiv Borca ili Sarajeva.Na žalost poslije tih utakmica naši igrači su mislili da će Rudar samo izaći na teren i dati bodove bez borbe,sada ih fino opaliti po novčaniku i eto pobjede u idućem kolu.Malo smo i mi navijači poletjeli visoko poslije tih utakmica i dobrih igara,pa sada kada smo se prizemljili idemo opet ispočetka,u što većem broju na tribine u subotu.NAPRIJED ROĐENI!!!!!!!!! :arrow:
Ili zargonski ne mozes pitu pravit od govana. Tako je druze svi na stadion dat podrsku Rodjenim. Bit ce sigurno pojacanja na polusezoni i onda ga presaltat u petu
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 26 sep 2013, 23:01

Ma ja sam svijestan kakvi su nam igrači,al' samo tražim od njih da pokažu borbenost i da ostave srce na terenu.Al' isto tako ti igrači moraju biti svjesni dresa i grba na tom dresu koji nose.Nije to ničija ćaćevina pa da se mogu zahebavati kako oni hoće,to je SVETI dres i svi oni koji nisu u stanju da ga nose kako treba nek se pokupe iz kluba.Nije problem što se gubi već kako se gubi,skakao sam po svakojakim vukojebinama prateći klub i nedaj bože da zatreba opet ću,al' igrači moraju ginuti za dres Veleža.Uprava kažnjavaj po džepu,jer tu su svi osjetljivi,imaju sve uslove i sve im je na vrijeme i ima da se bore ili da razgule iz kluba.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 26 sep 2013, 23:11

Ne znam, nebi da se sukobljavam sa bilo kime ovdje - ne osjecajte se prozvanim. Ali zaista mi Mostarci imamo jako losu naviku tvari - kad ide dobro "dajte Barcu da se igramo", kad ide lose "sve na kolac nabit i zapalit". I takvi smo uvijek i to nam je najvece zlo.

U zadnjih 20 godina ne znam da je i jedan trener ostvario samo 5 poraza u 25 utakmica.
Takodjer, pljuje se jako mnogo i na ljude u upravi - kad je to neko u zadnjih 20 godina oborio dug Veleza na skoro nulu, i zadovoljio Evropske standarde (s obzirom da nam je teren pod BB ukraden).

Stvari nisu lose uopste - idemo naprijed. Ne mozemo sebi dozvoliti havariju samo radi 3 izgubljena boda.

Ali bi trebalo svim Mostarskim klosarima u Velezovom dresu zacepit usta jednom zauvijek i podsjetit ih da oni nigdje nebi igrali da im Velez ne drzi otvorena vrata - Zolj pogotovo - pa nek se dere caci svom.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 26 sep 2013, 23:13

emil02in je napisao/la:Uprava kažnjavaj po džepu,jer tu su svi osjetljivi,imaju sve uslove i sve im je na vrijeme i ima da se bore ili da razgule iz kluba.
Upravo tako!

Ako iko iz Veleza slucajno ovdje zaluta i ovo procita - ako ista zele uradit za svoje navijace - nek urade ovo sto si ti napisao!

Kad su im se mogli srediti savrseni uslovi (za nase podneblje), plata na vrijeme, sve na vrijeme - ima da pruzaju 200% a ne da se dozvoli to da nalosiji igraci u ekipi se deru na ostale igrace bez posljedica.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 26 sep 2013, 23:21

MostaracVelezovac je napisao/la:Ne znam, nebi da se sukobljavam sa bilo kime ovdje - ne osjecajte se prozvanim. Ali zaista mi Mostarci imamo jako losu naviku tvari - kad ide dobro "dajte Barcu da se igramo", kad ide lose "sve na kolac nabit i zapalit". I takvi smo uvijek i to nam je najvece zlo.

U zadnjih 20 godina ne znam da je i jedan trener ostvario samo 5 poraza u 25 utakmica.
Takodjer, pljuje se jako mnogo i na ljude u upravi - kad je to neko u zadnjih 20 godina oborio dug Veleza na skoro nulu, i zadovoljio Evropske standarde (s obzirom da nam je teren pod BB ukraden).

Stvari nisu lose uopste - idemo naprijed. Ne mozemo sebi dozvoliti havariju samo radi 3 izgubljena boda.

Ali bi trebalo svim Mostarskim klosarima u Velezovom dresu zacepit usta jednom zauvijek i podsjetit ih da oni nigdje nebi igrali da im Velez ne drzi otvorena vrata - Zolj pogotovo - pa nek se dere caci svom.
Potpis
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 27 sep 2013, 00:14

Zašto je Velež kažnjen sa 2000 KM u utakmici sa Sarajevom? :shock:

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 27 sep 2013, 00:16

Chupacabra je napisao/la:Zašto je Velež kažnjen sa 2000 KM u utakmici sa Sarajevom? :shock:
Pirotehnika ?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 sep 2013, 00:17

InatSilanBosanski je napisao/la:
Chupacabra je napisao/la:Zašto je Velež kažnjen sa 2000 KM u utakmici sa Sarajevom? :shock:
Pirotehnika ?
zar se kaznjava i prije utakmice?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 27 sep 2013, 00:20

A horde palile, i ja kontam nije valjda da su kaznili radi onih baklji prije tekme, al horde su nekolike baklje zapalile za vrijeme utakmice..

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 sep 2013, 00:34

samo_lijevo je napisao/la:
InatSilanBosanski je napisao/la:
Pirotehnika ?
zar se kaznjava i prije utakmice?
Koliko sam ja cuo, da.

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 27 sep 2013, 00:37

MostaracVelezovac je napisao/la:
Koliko sam ja cuo, da.
Ja mislim da se ne kažnjava prije ili poslije utakmice.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 27 sep 2013, 00:39

Chupacabra je napisao/la:A horde palile, i ja kontam nije valjda da su kaznili radi onih baklji prije tekme, al horde su nekolike baklje zapalile za vrijeme utakmice..
palili su i nasi baklje u toku utakmice, samo sto nisu bacali u teren,ali ovi iz ns bih i to kaznjavaju :roll: .Mislim da je ipak previse 2 milje mara za relativno mirnu utakmicu na tribinama :roll:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 27 sep 2013, 00:41

rodjak je napisao/la:
Chupacabra je napisao/la:A horde palile, i ja kontam nije valjda da su kaznili radi onih baklji prije tekme, al horde su nekolike baklje zapalile za vrijeme utakmice..
palili su i nasi baklje u toku utakmice, samo sto nisu bacali u teren,ali ovi iz ns bih i to kaznjavaju :roll: .Mislim da je ipak previse 2 milje mara za relativno mirnu utakmicu na tribinama :roll:
Mi smo palili prije utakmice, a horde kasnije kao što rekoh, i zbog njihovih baklji je kazna, jer su i ubacivane na teren.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 sep 2013, 00:45

Chupacabra je napisao/la:
rodjak je napisao/la:
Mi smo palili prije utakmice, a horde kasnije kao što rekoh, i zbog njihovih baklji je kazna, jer su i ubacivane na teren.
Jesi ti siguran u to?Valjda se kaznjava za svoje postupke a ne protivnika.
Gdje bi to vodilo.Onda gosti tako mogu nabijati domacinu kazne do mile volje.
Mada sve je moguce.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 sep 2013, 00:57

Moje razumjevanje (i za ovo nisam 100% siguran - samo moje misljenje) je da je domaci klub odgovoran za bezbjednost, jer domaci klub treba da poduzme mjere bezbjednosti a ne gostujuci. Tako da ako dodju gostujuci navijaci i ti ih nisi dobro prebrao, oni unijeli baklje i zapalili - domaci klub snosi posljedice, osim ako ih ne uhapsi ili ne identifikuje pa od njih ne trazi odstetu. Ali u tom slucaju opet domaci klub placa - samo sto tereti ove huligane da podmire to sto je placeno.

Ja mislim da je ovo pravilo doneseno da bi se klubovi prisilili na saradnju po pitanju suzbijanja huliganstva. Mislim da ce prije ili kasnije klubovi morati skupljati svoje obezbjedjenje i poduzimati svoje mjere da ne placaju kazne.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 27 sep 2013, 01:04

Chupacabra je napisao/la:
rodjak je napisao/la:
ja sam mislio da je ono bilo u toku utakmice ,sorry ;) .Dakle ako se nije palilo tokom utakmice(i to samo pika od strane nasih navijaca,zalibo nas racku sta su radile druge navijacke grupe)onda treba traziti (uprava)obasnjenje od NS zbog cega ovako velika kazna :o .Nisu normalni nikako,salju pogresan signal navijacima to jest: palili ne palili vi ce te biti kaznjeni :roll: Ima li iko iz uprave da trazi objasnjenje za ovo :?
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.