Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Italia
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Italia » 07 dec 2024, 21:54

Hardzavi je napisao/la:
07 dec 2024, 21:24
Juventinisimo je napisao/la:
07 dec 2024, 21:02
Hardzavi je napisao/la:
07 dec 2024, 20:42

Novi DNA u narodu poznat kao "Remi je odličan".
Pa zar to nije Allegri uvijek govorio?
Samo je kod njega bilo malo drugacije, nismo prelazili centar od straha da nam nece zabiti jos koji... :rol:

Nakon tri godine krivljenja svakoga, osim samog sebe....hvalim te Boze da je otisao... :kafa:
Svjestan sam da cu morati trpiti vas 3/4 na forumu, ali sta cu, nista nije bajno u zivotu...
Ono što je meni problem je to da je kod Alegrija remi bio užas i kritikovan je maximalno, a kod Mote, koji je spiskao 200M€, uz remije u kojima smo očajni, zaključak je da igramo ofanzivno I prelijepo.

Jedino što Motu donekle može opravdati su ove silne povrede.
Ma nije juventinisimo to radio. Cak mi je i malo cudan u zadnje vrijeme, znam da je 2,5 godine bio istog ovakvog stava (kakvog je za mottu danas), tako i za prethodne trenere. Vrlo dobro svjestan da problem nije do trenera vec do drugih struktura.

Klub jednostavno nema lidera. Ne postoji orgnanizacioni vodja koji ce voditi sve procese, od politike, finansija, menadzmenta, pa na kraju i ovog posljednjeg sto gledamo - fudbala. Od odlaska Beppea, pa kasnije i Agnelija, vucaraju se kojekakve seoske face koje su radile u Comu, Spezia i slicnim vukojbinama i upravljaju klubom. Da demistificiramo po 100-i put, ulozene su stotine miliona u ekipu - konkretno u vezni red je ulozeno preko 100 miliona sa Kopom, Thuramom, Diazom, Conceicao itd. Da su ulozili tri puta vise opet nista ne bi pomoglo jer smrdi na vrhu piramide.

Kako prolazi koji dan, ponovo svi shvataju kakvu pito je pravio od g0vana Max. Fudbal nije cirkus = isporuceno najbolje sto je moguce u datom momentu. U poredjenju sa prethodnom sezonom, sada imamo 10 bodova manje nego lani. Vidjet cemo sta donosi sljedecih 6-7 duela i mozemo li ista ostvariti. Prosle godine smo u 22-om kolu zavrsili sezonu kada smo kiksali protiv Empolija sa onim glupim crvenim kartonom od Milika. Tada se izgubio odlican tempo, i odmah poraz protiv intera naredno kolo. Ali vec tada je bila bodovna prednost od haman 20 bodova do ekipa koje su se borile za LP tako da je vec tada za nas sezona bila gotova. Vidjet cemo gdje cemo biti nakon 22-og kola ove sezone, tj. tamo negdje krajem januara.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 07 dec 2024, 22:11

Napredak je bio , sada je stagnacija, sinusoida trenutno ide prema svom minimumu i tu nema dileme.

Pitanje je od cega je motta da li ima vic u glavi kako da se izvuce. Lik je danas bio unosac nervoze na igrace, kako je on dobacivao sudiji svaku, tako su i igraci.
Ranije sam pisao, prevelika zelja, izgorilo se.
Max je znao kako ekipu umiriti i vezati par bodova, imao je to iskistvo i vezu sa igracima, ali su ideje na terenu bile ocajne, govorim o drugom mandatu naravno.

Pred mottom je sada period kada mora pokazati od cega je.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 08 dec 2024, 00:20

Jos jednom prolazi ispod radara kriminalno sudjenje na štetu Juventusa.
Alessandro Del Piero: "I problemi della Juventus? Infortuni e atteggiamento, le squadre che affrontano i bianconeri non hanno paura"
Logicno da protivnici nemaju strah kad vide da je Rouhi na beku i sl. :lol:

Dobra analiza svakako u jednoj recenici. Dodao bih i da trenutno Motta nije uspio (opravdano povredama ili ne) unijeti i neke planove B i C, Juventus djeluje uvijek slicno ili isto na terenu, pokusava igrati fudbal, imati posjed. To bolje izgleda nego kod Allegria, ali potreban je iskorak u brzini, nepredvidljivosti i agresivi. Takodjer, ne moze se samo ni trener kriviti koji radi s ogranicenim brojem igrača od prvog dana, primjetno je i da pojedinci nemaju glad da budu bolji i da sami naprave iskorak.

Cambiaso sigurno out za City. :urnebes:
DOUGLAS LUIZ DI NUOVO IN GRUPPO
:tokralju:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 dec 2024, 16:30

Mig_Mig je napisao/la:
07 dec 2024, 18:43
NEZALAGANJE je napisao/la:
26 avg 2024, 21:33
Gdje nam je drug @Italia da nam kaze kako nije do trenera... :roll:

Zavuko se u misiju rupu i ego mu ne da da kaze kako je grijesio.

Ekipa izgleda milion puta bolje vec SAD i to de facto bez pojacanja i sa mladicima.Ova bolja igra, ne samo da ce nama navijacima vratiti osjecaj uzivanja kad se gleda Juve, vec ce se i afirmisati mnogi mladici na kojima ce klub moci zaradjivati ozbiljne svote novca i time se brze vratiti u gornji dom evropskog tudbala.
Gdje si druze? Ne bi meni bilo krivo da ovo pise neki dječak, vec čovjek koji ima 40 sezona gledanja Juventusa..
Nek vas je sve redom stid i sram!
Ti druze ako i pored svih ovih problema sa povredama ne vidis napredak u igri onda tebi i slicnim nema pomoci. Ovaj Juventus ima loptu u svojim nogama i napada.Samo to je ogroman iskorak za ovih 20tak utakmica za razliku od fudbala u kojem je SVAK ZIV dominirao u polju protiv Juvea koji je vodio Allegri.

Nek je sram i stid tebe i slicne koji bi nakon sezona antiprogande od fudbala da bude sve med i mlijeko.Od dominiranja u Italiji, preko vrhunskih rezultata u LP.

Docekali ste svojih 5 min, ali mislim da ste pozurili.Zivi bili pa vidjeli.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 08 dec 2024, 22:15

08 dec 2024, 16:30
Mig_Mig je napisao/la:
07 dec 2024, 18:43
26 avg 2024, 21:33
Gdje nam je drug @Italia da nam kaze kako nije do trenera... :roll:

Zavuko se u misiju rupu i ego mu ne da da kaze kako je grijesio.

Ekipa izgleda milion puta bolje vec SAD i to de facto bez pojacanja i sa mladicima.Ova bolja igra, ne samo da ce nama navijacima vratiti osjecaj uzivanja kad se gleda Juve, vec ce se i afirmisati mnogi mladici na kojima ce klub moci zaradjivati ozbiljne svote novca i time se brze vratiti u gornji dom evropskog tudbala.
Gdje si druze? Ne bi meni bilo krivo da ovo pise neki dječak, vec čovjek koji ima 40 sezona gledanja Juventusa..
Nek vas je sve redom stid i sram!
Ti druze ako i pored svih ovih problema sa povredama ne vidis napredak u igri onda tebi i slicnim nema pomoci. Ovaj Juventus ima loptu u svojim nogama i napada.Samo to je ogroman iskorak za ovih 20tak utakmica za razliku od fudbala u kojem je SVAK ZIV dominirao u polju protiv Juvea koji je vodio Allegri.

Nek je sram i stid tebe i slicne koji bi nakon sezona antiprogande od fudbala da bude sve med i mlijeko.Od dominiranja u Italiji, preko vrhunskih rezultata u LP.

Docekali ste svojih 5 min, ali mislim da ste pozurili.Zivi bili pa vidjeli.
Naravno, svako ima svoju percepciju. Nekome je napredak broj ljepuskastih igraca u koje ce se zaljubiti i pisati ovdje novele iz njihoih zivota, nekom je napredak broj brazilaca, nekome je napredak 10 bodova manje nego prosle godine. Ne gledamo svi identicno na sve stvari, sto je logicno.

Ali mislim da se mig referise na to da imamo 10 bodova manje u odnosu na prethodnu godinu. To je po njegovoj percepciju vjerovatno nazadak. Sto sam kazes, nakon prva dva kola smo ovdje zaletili se da mislimo da je Savona Dani Alves kojeg su neki treneri prije gusili. Sto kazes, odmah se pozurilo da se iznose zakljucci i popljuju neki drugi. Doduse, ti i takvi ste bili poznati da ste srali do 2019 godine, a onda se ko misevi sakrili 2 godine. Pa ste se krili i pretprosle sezone sve do januara 2024 kada ste polagano izasli iz rupa

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 dec 2024, 22:27

Italia je napisao/la:
08 dec 2024, 22:15
Naravno, svako ima svoju percepciju. Nekome je napredak broj ljepuskastih igraca u koje ce se zaljubiti i pisati ovdje novele iz njihoih zivota, nekom je napredak broj brazilaca, nekome je napredak 10 bodova manje nego prosle godine. Ne gledamo svi identicno na sve stvari, sto je logicno.
Jel mi mozes dati jednu sansu da pogodim o kome se radi, ili i sam znas odgovor :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 08 dec 2024, 22:42

milanist je napisao/la:
08 dec 2024, 22:27
Italia je napisao/la:
08 dec 2024, 22:15
Jel mi mozes dati jednu sansu da pogodim o kome se radi, ili i sam znas odgovor :mrgreen:
To je prelagano, ako hoces izazov bolje nabroji 3 takva igraca - ali svaki igrac mora biti sa drugog kontinenta :rol:

Konstatacije doticnog uvijek bude najvise inspiracije. Jedno vrijeme je pisao “raja sa curva sud govori…”, ko da svako jutro prije kafe usred torina sa njima hah

Edit: pa da, Allegri se borio za titulu do tog 20-og kola, i nakon poraza od Empolija, pa i Intera, svi smo bili svjesni da je sezona gotova jer smo imali prednost od 20 bodova u odnosu na kandidate zq LP. Od januara se samo cekala CI. To valjda svi znamo ovdje. Jer smo to pratili i nismo zaboravili da poslije januara nije bilo nikakvog takmicarskog imperativa.
Zadnja izmjena: Italia, dana/u 08 dec 2024, 22:46, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 dec 2024, 22:42

Polahko, Allegri je prosle godine u ovom trenutku imao vise bodova ali onda od januara do kraja sezone nije u tri mjeseca skupio 10 bodova. Na kraju mu Inter pobjegao 25 bodova, a bili bara bara u januaru. Bukvalno je nesto bilo nenormalno malo bodova, da smo odigrali polusezonu jednu i upisali 3 pobjede.

A uz to sada ova prosirena LP, sa rosterom od 18 igraca. 5 prvotimaca konstantno out.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 dec 2024, 22:54

Italia je napisao/la:
08 dec 2024, 22:42

To je prelagano, ako hoces izazov bolje nabroji 3 takva igraca - ali svaki igrac mora biti sa drugog kontinenta :rol:

oprostiti ces mi, vec je pokano, ali zar ljubav nema granica, ne bitno jel to Morata, Arthur, Demiral, Pogba....... :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 09 dec 2024, 09:11

Ponovo se miš javi iz rupice, nije ga bilo 4 mjeseca na forumu, kao da mu je sve pomrlo oko onog perioda sjajne igre, pobjede u Leipzigu. Kakav licemjer. I opet ce pobjeći jer naravno Juve ce izaci iz ovog perioda samo jaci, na njegovu žalost. Zamisli biti ovoliko licemjer nakon 3 mjeseca s desetkovanim timom, najmlađim timom u historiji kluba uz to, a pri tome 6 godina branio gmaza ovdje i njegove ljubimce Bonnucia, Sturara i kompaniju, a spočitavati nekome favorite. Prava ona botina. :kuknjava:

Steta sto ga citira ovaj troll milanist pa sam morao pročitati ove gluparije.

Jos nije naucio i i dalje živi u svom svijetu, samo on ovako razmislja i niko ga ne benda ni 2% na forumu, drug mu capitano koji je mislio kao on od stida otisao, a on i dalje nesto pokušava. :urnebes:

#MaxOUT

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 09 dec 2024, 10:50

Utakmica protiv Bologne me podsjetila na onaj sramotni poraz protiv Stutgarta, pogotovo prvo poluvrijeme. Totalno nadigrani na sredini, bez volje i energije. Ok, povrede, desetkovan kadar, novi trener, ali situacija počinje zabrinjavati poprilično. Kakve to sastave imaju Fiorentina i Lazio, pa bježe Juventusu 4 boda (Viole još imaju i utakmicu manje)? Ako se ne varam, i kod njih su novi treneri od ove sezone. Kao što je neko već primjetio, prisutna je stagnacija već neko vrijeme. Zadnja Juventusova pobjeda je bila prije tačno mjesec dana

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 09 dec 2024, 15:48

McKennie is return at training today with the group.

Sta li je sa Nicom jel to nogu slomio pa ga nema jos? Zaboravio sam kako izgleda :urnebes:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Hardzavi
Kontakt:

Post Postao/la Hardzavi » 09 dec 2024, 15:56

slika

The Bianconeri, in fact, invested nearly €200m in new signings last summer, precisely €164.8m, according to Transfermarkt.

On the other hand, Allegri’s new purchase budget in the 2023 summer transfer window was just €84m, including the money spent to sign Manuel Locatelli and Moise Kean on permanent deals. Practically, the only new signing for the Tuscan tactician in 2023 was Timothy Weah, who moved to Turin from Lille for €11m.

Dakle, Alegri uz sve navedeno, imao 9 bodova više od Mote u 15 kola i onda ovdje neki dođu i kažu kako je napredak evidentan jer igramo lijepo (da barem igramo).

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 09 dec 2024, 16:25

Koliko minuta imaju ta pojačanja, jesu li fizicki mogla pridonijeti?

Allegri je imao 21 bod u drugom dijelu sezone, 3 pobjede u 18 tekmi, negativne sve rekorde oborio, blamirao nas protiv Salernitane koja je ispala itd itd.
Nemoj praviti poredjenja koja nemaju smisla.

#MaxOUT

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 dec 2024, 16:40

Prodalo se isto za 100 miliona tako da je potroseno 64 u biti. Uz smanjene plate za nekih 10% u odnosu na proslu godinu.
I od svih tih parmaka koji su otisli je samo Kean parmak kojem trenutno ide ali ce kad tad pokazati sto je parmak.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 10 dec 2024, 13:19

Cambiaso, Luiz i McK u grupi, konacno dobre vijesti.
Za nadati se samo da na inicijalnim opterećenjima ne popuste misici što je cesta pojava nakon odsustva, pogotovo na Luiza mislim.
Bez obzira na krizu Cityja mislim da je najgori moguci rival trenutno.

#MaxOUT

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 10 dec 2024, 13:43

Dobijamo city i to ce biti prekretnica.
Vlahovic x2
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ik0ik0
Kontakt:

Post Postao/la ik0ik0 » 10 dec 2024, 15:08

Pogba je napisao/la:
10 dec 2024, 13:19
Bez obzira na krizu Cityja mislim da je najgori moguci rival trenutno.
Baš suprotno, s obzirom da na snagu Citya, tu nitko u naprijed ne računa bodove i poraz od Citya ti dođo ono pod normalno. Sad kad su u kanalu je idealan trenutak za igrat protiv njih jer se može doći i do sva 3 boda, plus je i pobjeda kontra njih ego boost za cijelu momčad.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 10 dec 2024, 15:14

7 dana pripremali tekmu sa bolognom, pa ćorak.
Sutra je neobično, mi nikad gori, a i dalje imamo šanse protiv protiv Pepa, jer oni u kanalu.
Biće zanimljivo.
Od ovih koji su se vratili, teško da će biti šta do vikenda, al i to je odlično, pogotovo mislim na luiza i mck.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 11 dec 2024, 14:21

Nespreman Cambiaso. Lijevo počinje Danilo. :damn:

#MaxOUT

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.