Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

panties
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la panties » 02 jan 2012, 16:47

Zagor je napisao/la:Nije se snašao juče Džeko, al ko bi ??? Čovjek je zadnji nekoliko utakmica stalno ulazio sa klupe, i haj da je on dobivao po 20 - 30 minuta, neg uđe u zadnjih desetak, čak nekad i manje, i šta da pokaže !? Na kraju krajeva kad mu je najbolje išlo njega je Mancini premjestio na klupu ! To mi nikako nije jasno... :roll: Sve bih više i više volio da Džeko ode iz City-a, nek ostane u ENG, vala svejedno mi i gdje da pređe, samo nek ode iz MC.
ako i ode, bice vjerovatno samo na posudbu, ne znam ko bi ga mogao platiti koliko su oni dali za njega? mozda chelsea (sto mi se ne cini kao losa ideja uopste).
...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 02 jan 2012, 17:01

Johnyx95 je napisao/la:Davno sam odustao od pisanja na ovoj temi. Previše je padobranaca koji veze o nogometu/fudbalu nemaju. :roll:

Edin je najbolji poslijeratni igrač Bosne i Hercegovine. Pitanje je kad će se opet roditi jedan ovakav napadač.
svaka cast na postu! konacno neko ozbiljan da nesto napise! samo nesretnici i kreteni koji u zivotu nista nisu napravili traze mane drugom,u ovom slucaju neprocjenjivom blagu iz BIH!
svaki dalji komentar na pisanje balavaca je suvisan...

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 02 jan 2012, 17:06

" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovaj video mi sve govori!!!
Pozdrav rajo! ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 jan 2012, 17:08

panties je napisao/la: ako i ode, bice vjerovatno samo na posudbu, ne znam ko bi ga mogao platiti koliko su oni dali za njega? mozda chelsea (sto mi se ne cini kao losa ideja uopste).
Pa u Chelseaju imaju boljeg napadaca od Dzeke, Torresa :lol: :lol:

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 02 jan 2012, 17:09

Goalgetter je napisao/la:
panties je napisao/la: ako i ode, bice vjerovatno samo na posudbu, ne znam ko bi ga mogao platiti koliko su oni dali za njega? mozda chelsea (sto mi se ne cini kao losa ideja uopste).
d'oh :D
neki dan je dao gol na treningu! a ne ko dzeko...
...

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 02 jan 2012, 17:13

Soni je napisao/la:
Coalmanyx je napisao/la:Kada Hrvati mogu uzdizati onoliko svoje igrače, prije svega Modrića koji je po njima najbolji i najskuplji igrač na svijetu, možemo vala i mi našeg Dijamanta hvaliti i uzdizati jer nas je momak zadužio sve svojim golovim za reprezentaciju. I ne samo Hrvati, i ostatak svijeta je uglavnom uz svoje igrače i uvijek im daju podršku, samo kod nas ima ljudi koji traže dlaku u jajetu. Ne znam što se niste javljali kada je Edin zabijao po 4 gola na utakmici, pa poslije Uniteda što se niste javljali?
Javljali smo se da kazemo kako je majstor. I sada je majstor, ali je odigrao slabo utakmicu u kojoj je morao da zablista da bi izborio mjesto u ekipi (po misljenjima mnogih) tj. da bi postao drugi napadac, a ne treci. (Naravno ne mislim da je ova utakmica bila odlucujuca za nesto, ali dobio je priliku da je iskoristi)
Bosna boljeg nema. Ali cim neko kaze da je Dzeko slabo odigrao, a odigrao je (promasio svaku priliku) odma je od ostalih deklarisan kao pljuvac.
Licno mi je Dzeko bolji od Balotelija i zao mi je sto ne igra, ali jos jednom ponavljam znao je u kakav klub dolazi.

Stvarno ne razumijem to donosenje zakljucaka: "Ne valja sto Hrvati toliko hvale Modrica, kada ne vrijedi toliko. Haj'mo i mi Dzeku"
Ne kažem ja ništa za kritike na jučerašnji meč, jer ih je i zaslužio. Ali zbog jedne loše predstave pojedinci pljuju sve ono što je do sada napravio u Cityu, a do jučer ih nije nigdje bilo nego prvi kiks i odmah se javljaju. Znači traže mu dlaku u jajetu...
Što da ne, kada ostali mogu tako cijeniti i poštovati svoje možemo i mi. Ali očigledno da smo mi takav pogan narod da ne možemo to raditi i gledati kako je neko naš uspio u životu.

@ajvardedo Dovoljno je pogledati pojedine naslove "ozbiljnih" portala (dn.evnik.hr,index) i sve će ti biti jasno, a ne bi rekao da takve portale uređuju "djeca"?

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 02 jan 2012, 17:16

Kvare temu levati s Torresom i prepucavanjima i da li je Edo ok ili nije.Aj dječiji vrtić na spavanac imal kakvih novosti već gluposti gdje su moderatori ovdje?
Fi hajati.
GO Bosno.

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 02 jan 2012, 17:48

Coalmanyx je napisao/la:
Ne kažem ja ništa za kritike na jučerašnji meč, jer ih je i zaslužio. Ali zbog jedne loše predstave pojedinci pljuju sve ono što je do sada napravio u Cityu, a do jučer ih nije nigdje bilo nego prvi kiks i odmah se javljaju. Znači traže mu dlaku u jajetu...
Što da ne, kada ostali mogu tako cijeniti i poštovati svoje možemo i mi. Ali očigledno da smo mi takav pogan narod da ne možemo to raditi i gledati kako je neko naš uspio u životu.

@ajvardedo Dovoljno je pogledati pojedine naslove "ozbiljnih" portala (dn.evnik.hr,index) i sve će ti biti jasno, a ne bi rekao da takve portale uređuju "djeca"?
daj link gdje su hrvatski novinari napisali da je Luka Modric najbolji i najskuplji igrac svijet.uostalom,ako je to jedan novinar i napisao,to ne znaci da Hrvati kolektivno misle da je najbolji i najskuplji...a naslova imas svakakvih,koliko si samo puta u Avazu ili Oslobođenju mogao pročitati da je neki igrač iz kantonalne lige novi Messi ili Zlatan Ibrahimovic...najdraži mi je bio onaj iz Sporta "Bulend Biscevic u Arsenalu" :lol:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 02 jan 2012, 18:00

Ma bit ce zamjena igraca, Dzeko ce u Celzi + nesto para, a Torres ce u MC :D :D
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

manijakdv
Kontakt:

Post Postao/la manijakdv » 02 jan 2012, 18:07

Po meni ni Džeko ni City jučer uopšte nisu odigrali lošu utakmicu,jednostavno nisu imali sreće da realizuju tolike šanse u bar jedan gol i prelome utakmicu u svoju korist.Za Džeku je bitno da ulazi u šanse,jučer je toliko puta mogao pogoditi gol ali se nije dalo,neka ulazi u šanse,doći će i golovi.Nadam se da je Mancini vidio(čisto sumnjam) jedan novi detalj u igri koji City prije nije koristio a to su centaršutevi na Edina gdje je jučer bio dosta opasan.Mislim da toliko centaršuteva nije imao otkako je došao iz Wolfsburga a svi znamo da je to dio igre na kojem se proslavio u Njemačkoj.
99% sam siguran da će Edin na klupu protiv Liverpoola,jako mi je žao što jučer nije poentirao jer je to bio jedini način da se zadrži blizu udarne postave,definitivno je tek treći izbor u ovom trenutku a na početku je bio prvi.Vidi se da mu fali rutine,igra pod ogromnim pritiskom,gladan je golova i to se vidi nekad po njegovim nerezonskim šutevima nebu pod oblake.Biće bolje.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 02 jan 2012, 18:20

ajvardedo je napisao/la:
Coalmanyx je napisao/la:

daj link gdje su hrvatski novinari napisali da je Luka Modric najbolji i najskuplji igrac svijet.uostalom,ako je to jedan novinar i napisao,to ne znaci da Hrvati kolektivno misle da je najbolji i najskuplji...a naslova imas svakakvih,koliko si samo puta u Avazu ili Oslobođenju mogao pročitati da je neki igrač iz kantonalne lige novi Messi ili Zlatan Ibrahimovic...najdraži mi je bio onaj iz Sporta "Bulend Biscevic u Arsenalu" :lol:
8Vecinu stvari koje citamo o našim igracima, ovima što su vani su agencijske vijesti i naši ih sami prenose kao i Hrvati. Malo odi na hr. portale i naravno da hvale Luku i struka i novinari i forumaši. Uzet cu primjer Kranjcara koji je dvije godine na klupi, a uvijek ga svi hvale. Evo sad su birali naj igraca Hr. strucnjaci i vecina ih je dala i glasove Kranjcaru, Corluki, Eduardu koji griju klupu. Dosta puta immo naslov Luka zabio na treningu, ovaj ucestvovao u akciji kod gola. Ili Dinamove igrace Kovacica najboljeg talenta u Evropi, pa Vrsaljka za koje ce City dati 30 mil. Nije problem kritikovati Džeku ako loše odigra, ali je problem kad se samo njega krivi za poraz i vidovite Džemile koje mu odmah predvidaju male klubove. Trebamo podržavati naše i kad ne ide, pogotovo kad vidimo da trener nema iste kriterije za sve. Statistika ne laže, a neki ovdje lupaju eto nemamo oci iz ljubavi, nije stvar u ljubavi nego istini. Istina kaže da i drugi napadaci ne zabiju po nekoliko utakmia, pa ih ne kažnjava s 5 min.igre ili klupom kao Džeku. Kao Kun je duplo bolji, pa onda je trebao imati duplo više golova od Džeke, a nema ih

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 02 jan 2012, 18:24

manijakdv je napisao/la:Po meni ni Džeko ni City jučer uopšte nisu odigrali lošu utakmicu,jednostavno nisu imali sreće da realizuju tolike šanse u bar jedan gol i prelome utakmicu u svoju korist.Za Džeku je bitno da ulazi u šanse,jučer je toliko puta mogao pogoditi gol ali se nije dalo,neka ulazi u šanse,doći će i golovi.Nadam se da je Mancini vidio(čisto sumnjam) jedan novi detalj u igri koji City prije nije koristio a to su centaršutevi na Edina gdje je jučer bio dosta opasan.Mislim da toliko centaršuteva nije imao otkako je došao iz Wolfsburga a svi znamo da je to dio igre na kojem se proslavio u Njemačkoj.
99% sam siguran da će Edin na klupu protiv Liverpoola,jako mi je žao što jučer nije poentirao jer je to bio jedini način da se zadrži blizu udarne postave,definitivno je tek treći izbor u ovom trenutku a na početku je bio prvi.Vidi se da mu fali rutine,igra pod ogromnim pritiskom,gladan je golova i to se vidi nekad po njegovim nerezonskim šutevima nebu pod oblake.Biće bolje.
I da je zabio juce protiv Liv. bi bio na klupi 90%,

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 02 jan 2012, 18:59

Kao prvo pocet cu od toga da nisam nacionalista jednostavno smatram se bosancem u nacionalnom i etnickom smislu ni vise ni manje niti bosnjakom , srbinom ili hrvatom jer mislim da takve stvari u Bosni i Hercegovini ne mogu i ne trebaju postojati ali dobro off topic to pisem samo zato da neko ne bi nakacio neki odgovor da sam anti bosanac ili nesto tako.

Prvo da pocnem sa tim nebulozama od Hrtvatskim portalima/komentarima na racun njihovih igraca , i prvo cu se osvrnut na sebe u bezbroj situacija sam znao reci da je Dzeko najbolji i da mu nema ravnog vjerovatno u trenutcima kada sam euforican ili kada zabije neki gol ali bezbroj puta njegova igra me znala prizemljit ali to je sasvim normalno.Pa onda je i normalno da svako ko voli svoju drzavu i svoje igrace govori najbolje o svojima zasto bi Hrtvati bili iznimka, iako onako moje subjektivno misljenje Hrvatska ( kao i sve ostale reprezentacije sa podrucja EX YU ) reprezentacija mi je jako draga i simpaticna ali oni vise nemaju igrace kakve su imali u onoj zlatnoj generaciji ( suker , boban itd..) i da Luka nije njihov najbolji igrac svih vrijemena iako je iznimno talentovan igrac i sigurno jedan od top 5-10 veznih igraca u PL...Opet naglasam to je moje subjektivno misljenje.

SADA ONO STO JE BITNO , a to je Edin Dzeko. Jucer sam gledao utakmicu city sa nista manjom gorcinom u grlu od one kada smo izgubili od portugala 6 - 2. Dzeko je u pocetku djelovao tako nezainteresovano i bez ikakve borbenosti se kretao po terenu , drugo poluvrijeme nesto bolje. Ali razlog te demotivacije Edina je sigurno to sto osjeca ogroman pritisak i to se vidi pri svakom kontaktu sa loptom razmislja sta da radi sta je najbolje a to kvari sve.Najveci krivac tome je Mancini ( sori svi koji mislite drugacije ) mozda ga i ne mogu krivit on ce uvijek forsirati balotelija jer je to kao prvo njegov igrac a drugo i reprezentativac italije cisto sumnjam da bi igrao da Mancini nije tu. Mancini ne zna da vodi ekipu jer nije normalno rotirati gotovo citavu postavu u 2 utakmice to ne radi niko mozda sam ja mlad pa se ne sjecam ni 1 tima koji je tako igrao bez obzira na fond igraca kojima raspolagaju , eventualno SAF to uradi kada ima puno povreda pa neku kombinovanu postavu izvede vise sto je primoran nego sto zeli.Gubim konce ovde ono sto zelim reci je da je Dzeko ogranicen u igri sto loptama koje dobija od ocajnih i sebicnih igraca iza njega u ove prve spadaju prvenstveno Nasri koji ima 7 asistencija u svim utakmicama a Dzeko 6 pa tek onda barry i sta ja znam kakvi slicni klocovi a drugo ogranicen je tim pritiskom da mora zabiti gol. Svi koji znaju sta je Dzeko i kako je igrao sjecaju ga se iz vukova gdje je svaka lopta koju je primio na 20 metara bila potencijalna sansa za postizanje gola jednostavno jer je dobijao veliki broj kvalitetnih lopti i mogao je da sutira kad hoce i kako hoce bez toga da mu neko skace sa klupe i govori da o**ebe nazad u Bosnu.Onda cete rec bundesliga je slabija od PL i bla bla pa Dzeko je bez problema zabijo Unitedu , valenciji i sta ja znam kome vec a da ne govorim vrhunskim njemackim timovima tipa Bayern itd itd.Dzeko nije igrac koji moze da sam sebi stvara veliki broj sansi iako to moze ponekad ali ne i uvijek.Takav tip igraca je Kun ali on je sasvim drugi tip igraca i uzasno me nervira od kako je dosao u city jako je sebican postao i to se odrazava i na njegovu igru ne daje golove po 5 utakmica ali ipak igra plus dao je 2-3 gola iz penala no nije bitno.Jednostavno city nije zdrava sredina za svakog normalnog igraca jer svi osjecaju pritisak jer su zeljni igre a svaki pogresan potez ih vodi na klupu sem turea , kompanija i harta ako se ne varam.Nazalost siti ide tom nekom linijom ko je u najboljoj formi on je najbolji i njega treba dovesti ali medjutim to ne ide tako ako imas 25 vrhunskih igraca i takav primjer je real vec duze vrijeme eto jedino od kad je murinjo doso ne trose novac uzalod drugi primjer je celzi koji ne bi nista osvojio da nije bilo murinja to se vidi tek sad.Dzeko u ovom klubu ima veoma male sanse da uspije jer jednostavno ambicije kluba i njegove se razilaze to je sigurno jer oni bi da imaju 5 vrhunskih napadaca koji ce postizat 20 + golova po sezoni a to jednostavno van svake pameti i cisto sumnjam da ce uspjeti da osvoje PL ove godine jer ako UTD dovede samo 1 kvalitetnog igraca bez problema ce ih ostavit iza sebe... Sve u svemu prestante ga poredit sa toresom kapa dole i za njega zabio je dosta golova jako prespktivan napadac ali od SP je van svake forme sto ne kazem da je gori od dzeke ali trenutno jeste tako statistika govori a opet ne znaci da nece biti bolji. Toliko od mene :D Samo se nadam da ce dzeko otic negdje makar na posudbu da bude sharp za kvalifikacije i prijateljske jer nam je to najpotrebnije kao i hare da ide iz izreala :)

EDIT ako ima gramatickih gresaka izvinjavam se ali brzo sam pisao i plus mi se ne da ispravljat XD

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 02 jan 2012, 19:06

panties je napisao/la:
d'oh :D
neki dan je dao gol na treningu! a ne ko dzeko...
Ispravka, ipak je lagao za taj gol ... :lol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

mirsoalfakat
Kontakt:

Post Postao/la mirsoalfakat » 02 jan 2012, 19:10

Skontali smo da je Dzeko zadnjih nekoliko utakmica ulazi pred kraj !!!!

Ima li neko nešto novo ??

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 02 jan 2012, 19:12

mirsoalfakat je napisao/la:Skontali smo da je Dzeko zadnjih nekoliko utakmica ulazi pred kraj !!!!

Ima li neko nešto novo ??
Imam ja novi frižider :roll:

Činjenica je ta da ga je ona povreda još više unazadila kako fizički, tako i psihiči, al' nadati se povratku onog' pravog' Džeksona ;)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 02 jan 2012, 19:25

haj što ga Mancini prekrižio za sutra, al što i mnogi ovdje smatraju da nije zaslužio igrati sutra, nego Baloteli koji nije zabio 3 zadnje utakmice koje je igrao

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 02 jan 2012, 19:42

Može se filozofirati i analizirati do besvijesti. Poenta je da u cijelom City-u imate samo 3 normalna timska igrača koji malo razmišljaju glavom i nisu ego. Džeko , Barry, Nasri. Ostalo sve je helać. Od ove trojke nijedan nije posebno cijenjen. Barry je presjedio dosta na klupi , Nasri malo češće na klupu (poslije svega šta je pokazao u PL) , Džeko zna se isto. I ostalo su super igrači al sa prvim trenerom, tenutno je situacija u City na rubu da krahira. Svak se jagmi za pozicije a Manchini kao malo dijete kada mu date BMW. Ne zna da vlada sa tako jakim motorom , dobro ide na pravcu al čim malo krivine ne gubi kotrolu. Njegovo riješenje je da će tražiti nešto malo jače Mercedesa il Ferrari. Sve skupa tragikomična situacija koja će izaći na vidjelo čim ManU prestane kuburiti sa povredama il Chelsey sredi svoje redove. Ljudi ih izbaciše iz Cl al o tome se izgleda ne piše toliko kao da je to normalno prirodno stanje. Krah u CL odaje pravo stanje stvari što se tiče tima i kvaliteta. Njima Bayern izvodi drugi tim na teren a Napoli ih ne samo rezulatski nego i igrački i taktički razvali u polju.

Edin prošle sezone maknut nije mogao i zavrijedio je kritike sada je trebao da eksplodira kao napadač i vođa tima al mu to nedaju sitni interesi i Žabarov strah za ličnu pozicju u klubu. Taj limitirani trener ima samo dva oružja u arsenalu : il da pošalje igrača na klupu il da kupi novog. Taktički rad, psilohologia ništa. Sistematski mu svaki igrač podbacuje i pokazuje svoje najlošije strane.

Edina mi nije žao nimalo. Ima dobra primanja i netko sa strane ga posmatra i ima da uradi deal godine kada bude napuštao City. Jedino mi je želja da grije klupu u narednim mečevima jer uskoro dolaze sve slabosti City-a do izražaja. Ako bude igrao sve će na njega svaliti a nema poštene šanse da dokaže svoj kvalitet sa ovakvim načinom pristupa fudbalu saigrača. Jedino ako se posreći pa mu naleti serija odbijenih lopti koje mu nisu bile namijenjene. Vidim da kulira na utakmicama , kuzi stanje stvari veoma pametno. Inace bi dobio slom zivaca jer nije lako posmatrati ono silovnje fudbala ni na malim ekranima. Kako je tek njemu na terenu bez pasova a pritisak takav.

Tekma juče više nego dobro odigrao u onim okolnostima. Ima tu malo taktičkih manjkavosti al ništa strašno.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 02 jan 2012, 19:47

Zaboravio si Milnera i on je timski igrac. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 02 jan 2012, 19:56

BIHfan je napisao/la:Zaboravio si Milnera i on je timski igrac. ;)
U potpunosti se slazem sa time mislim da je bio asistent kod 2-3 ili cak vise dzekinih golova i to je cak i mancini primjetio ili je to samo neki dio njegove gluposti gdje se njih 2 pa gotovo uvijek nadju u istom timu pri toj nekoj rotaciji. A za nasrija ne znam sta bi rekao sigurno jeste igrac koji nije zeljan golova kao prvo ni ne treba biti jer bi trebao biti taj neki play ali i on se gubi jer silva vise voli da sam sutira u blok nego da pusti njega ponekad da pokusa napravit neku akciju :D Mah samo se nadam da ce Dzeko otici negdje jer nikad nisam bio ljubitelj klubova ( radi njega samo i pratim city ) koji su preko noci pokupili mega zvijezde i hrle ka trofejima ali neuspjesno i nisu prvi primjer takve ekipe ...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 32 gosta.