Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

SoloJuve26
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la SoloJuve26 » 17 apr 2012, 20:46

http://www.emol.com/noticias/deportes/2 ... ccion.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Moguce je uskoro povratak Vidala u Reprezentaciji, ;)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 17 apr 2012, 21:40

Ne bi bilo dobro kad bi počeo igrati za reprezentaciju, kad se igrju ove reprezentativne utakmice, on dobiva dan više zbog vremenske razlike, dolazi umoran plus što će propustiti par treninga više, jer kod Contea se trenira dva puta dnevno, ujutro iz izmori kondiciono, a popodne taktički i s loptom. :mrgreen:

Di Marzio kaže da će Buffon produžiti ugovor na kraju sezone, ovaj mu inače ističe 2013, a neki novinar CDS kaže da bi na ljeto mogli dovesti Balotellija jer taj igrač posjeduje sve karakteristike koje su potrebne Juventusu. Igračke da, ali mentalne teško. :mrgreen: :lol:
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 17 apr 2012, 23:54

Robben: "I have not renewed with Bayern & Juve's interest makes me happy. Anything can happen."
Arjen Robben:"Juventus is a great club, they've built a great project and are having a great season."
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 18 apr 2012, 00:02

IlPrincipino je napisao/la:Robben: "I have not renewed with Bayern & Juve's interest makes me happy. Anything can happen."
Arjen Robben:"Juventus is a great club, they've built a great project and are having a great season."
Bio bih prezadovoljan njegovim dolaskom ali iskreno ocajan je u zadnje vrijeme.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 18 apr 2012, 00:05

Ja sam striktno protiv dovođenja istrošenih i fizički labilnih igrača. Robben je takav, a takvi Conteu ne trebaju.

Conte hoće nekog ko je spreman da "pogine" za dres, da trči čitavu utakmicu 100 na sat, da je uvijek gladan uspjeha, željan dokazivanja, a Robben mi ne djeluje kao takav igrač, a i nekako previše je sebičan, a najveća odlika ovog našeg Juventusa je upravo kolektiv.

Ja lično smatram da Robben ne bi uopšte mogao proći Conteove, a da se ne povrijedi.
Volim te, Željo!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 18 apr 2012, 00:12

ako ćemo ga dovesti za jedno 15 milliona zašto ne? pa i za Vučka smo dali isto para zašto ne i na Robbena a dobit ćemo skoro isto ako ne i više...

a da ima bolji opcija, ima...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 18 apr 2012, 00:21

Ne slazem se, mislim da bi ga Conte odlicno fizicki pripremio a takoder da nije zeljan uspjeha, pa imao bi priliku da osvoji neku titulu i u talijanskoj ligi i tako da upotpuni svoju karijeru jer vec ima iz svake lige (EPL, Primera, BL) ponesto osvojeno (slicno Mourinhu koji to pokusava kao trener :mrgreen: ). I cini mi se da nije jos osvojio Ligu Prvaka sto mu je motiv vise jer ce ovaj Juve definitivno biti konkurentan da uradi.

Cijena sigurno nije 15m, nije ispod 20m, a boljih opcija sigurno ima.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 apr 2012, 00:39

ma Roben nikako nije igrac za nas, prvo sto je sebican , drugo sto tesko da moze ostat zdrav. Ali opet tesko je naci bolje alternative na krilu. Treba nam jedno krilo ili ofanzivan playmaker to je cinjenica, ali nemamo previse para za to( valja prvo rijesiti beka i spica). Tu je najizgledniji Djovinko.

Kavani- 25 miliona +Krasic
Kolarov/Armero- 15 miliona
Asamoah- 10-12 miliona+ Pacienca
Djovinko- 10-12 miliona
Kaseres- 5-8 miliona
Nesta- free

to je u zbiru 70-ak miliona, sad od toga odbiti Eliju, Mela i jos mozda neke igrace( Sorensen, Padoin) i dodjemo na tih nekih 45 miliona koje je planirano da potrosimo. Tako ja vidim nas prelazni rok :mrgreen:
eventualno Astori umjesto Neste za neku lovu i Padoina ukoliko prodjemo jeftinije na ostalim prioritetnim transferima( stoper je zadnji prioritet).
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 18 apr 2012, 00:42

Krhka su njemu koljena, u Njemačkoj uglavnom igra bez povreda zahvaljujući onoj pauzi između dva dijela sezone, u periodu kad se u Italiji odigra 10 utakmica (liga + kup). I ove sezone je imao neku povredu pa ga nije bilo mjesec i pol, čini mi se, nije to toliko ni do osoblja i načina treniranja, kada tijelo ne može više da izdrži.

Opet treba gledati finansijsku stranu tog eventualnog transfera, Bayern sigurno ne bi Robbena pustio ispod 25 miliona jer ga je toliko platio, a i plaća mu ne bi bila ispod 6 miliona. Bolje je na tu cifru dodati još 5 miliona, dovesti mlađe Jovetića i Giovinca i jednom dati 4, drugom 2 miliona godišnjih primanja.

Bolje je imati dva podjednako dobra igrača koja će dati širinu ekipi i mogu igrati više pozicija što daje priliku Conteu da razradi nove taktiče mogućnosti nego recimo Robbena koji se vrlo lahko može povrijediti i odsustovati par mjeseci, i na kraju bi opet gledali Pepea po desnom krilu. :mrgreen:

Navijači bi normalno krivili Marottu što je bezveze dao 25 miliona. :mrgreen:

slika

Lijepi čofika! 8-) :lol:
Volim te, Željo!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 18 apr 2012, 00:53

Pa dobro sigurno da ima boljih opcija ali mi ne bi smetalo da ga gledam u nasem dresu :mrgreen:

Meni je najbitnije da se radi na tom kvalitetu ali nikako ne bih zelio da kupimo nekog precijenjenog igraca ili da se vratimo starim navikama pa kao sto sam danas vec pisao opet nekog igraca iz Atalante dovedemo tj. neke polovnjake da ganjamo.

Idealno bi bilo Jovetic, Giovinico, Armero, Kolarov, Dzeko, Higuain, Suarez, Pogba, Cavani a od ovih igraca mi mozemo dovesti 2 max 3, to je sada sve do Marotte :D

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 18 apr 2012, 00:59

Di Marzio says Pogba to Juventus is done. Only official announcement missing.

i dalje mi nije jasno koji će nam vrag... :?

Gianluca Di Marzio of Sky Italia says Paul Pogba has agreed for a transfer to Juventus worth €1.2 mill pr season x 5 years.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 18 apr 2012, 01:03

Il Principino, mora da se šališ, Pogba je po meni najveći svjetski talenat kada je u pitanju vezni igrač, taj će doprinijeti našoj dominaciji godinama, nadam se da je to tačno.
Da ne govorim da je džaba, a treba nam kvalitetan veznjak za narednu sezonu, on i Marrone, eventualno Bouy i ne treba nam veznjak narednih 4-5 godina.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 18 apr 2012, 01:05, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 18 apr 2012, 01:05

Da da strasan igrac, smatraju ga nasljednikom Patricka Viere samo sa boljim sutem i tehnikom pa sam zakljuci :D

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 18 apr 2012, 01:05

Robben je u padu forme iz godine u godinu, nije to ni sjena onog igrača kad je bio crème de la crème svjetskog fudbala, a i pitanje da li bi nam ga Hoeness uopšte htio predati, prvo zbog načina na koji smo im preoteli Vidala prošle sezone, a drugo zbog poznatog razmišljanja čelnika Bayerna da je Juventus mafijaški klub. :mrgreen:

Jedini krilo koje se može odlično nadopunjavati s Lichtsteinerom i ispuniti sve ono što bi Conte tražio od njega zbog svojih fizičkih sposobnosti, a i fudbalskog talenta i znanja je Antonio Valencia, ali to je već naučna fantastika.

Najbolje bi bilo dovesti nekog igrača na način na koji smo doveli Vidala, da nas ne košta puno, dakle nekih 10-15 miliona, a da bude pravo pravcato pojačanje. To bi mogli biti i Asamoah i Armero.

Edit:

Ako je istina da smo uspjeli dogovoriti dolazak Pogbe, onda nam Asamoah ne treba, iz Udinesea ganjati samo Armera. :mrgreen:
Volim te, Željo!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 18 apr 2012, 01:06

@Caceres

slažem se sa tobom u vezi njega...talenat je...ali on iz Utda ide kako bi više igrao...mislim da trenutno u veznom redu kakav je naš nema šanse..pa Utd ima lošiji vezni red od nas...sem toga vjerovatno se dovodi i Radja ili Asamoah i šta onda...a sumnjam da će ići na posudbu sa ovolikom platom...

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 18 apr 2012, 01:09

United igra sa 2 vezna igrača, a mi sa 3, sasvim sigurno će kod nas češće igrati, a i konkurencija nije nešto jaka, jer mi nemamo veznjaka da valja izuzev trojca MVP. :D
Volim te, Željo!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 18 apr 2012, 01:10

Caceres :mrgreen:
Ako bi njega doveli, Asamoah i Radja nam ne trebaju, bolje njega dovesti za nulu, nego za ovu dvojicu davati 12M+,a Pogba je bolji od obojice.
Kako god bilo, ko god od njih trojice da dođe, nismo pogriješili.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 18 apr 2012, 01:13

Pogba bi mogao biti to pojačanje a la Vidal koje sam maloprije spomenuo. Doveli smo veznjaka skoro pa džabe, uštedili smo tih nekih 12 miliona koje možemo preusmjeriti za pojačavanje drugih pozicija, prvenstveno lijevog beka i napadača.
Volim te, Željo!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 18 apr 2012, 01:15

;)

ma čim se spominje Meireles, Asamoah, Radja očekujem da neko od njih dodje...treba širine i za LP...tu bi mogao uskakati i Pogba...a šta onda sa Marroneom? a Bouy? a Apelt? :mrgreen:

a što se tiče lijevog beka i napadača moje želje su: A.Pereira, Cavani i Suarez... :mrgreen:

skroman sam... :mrgreen:

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 18 apr 2012, 01:21

I ja bih volio Pereiru, treba nam te urugvajske vrele krvi, uvijek sam se divio tom igraču, on ili Armero, svejedno mi, bilo ko od te dvojice. :mrgreen:

Mi smo već izgradili naš stil igre u ovoj sezoni, tako da ponekad kad u ligaškim utakmicama ulete u igru Pogba, Appelt ili Bouy, to se neće toliko odraziti na naš stil, Marchisio i Vidal su recimo već naučili da preuzimaju ulogu lidera, Claudio u prvom, a Arturo u drugom dijelu sezone. U Italiji se nas protivnici boje, pa se oni svjesno odmah povuku. :mrgreen:

Protiv Genoe je igrala odbrambena linija koja nikad nije igrala zajedno, a odigrali su perfektnu utakmicu, to je po meni jedno od top 5 utakmica koje smo odigrali ove sezone, bez obzira što nismo pobjedili na kraju, a zna se ko je kriv što nismo. :mrgreen:
Volim te, Željo!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.