Ne znam odakle da krenem , zaista ! Ta Serie A nas je lijepo "nagradila" za sve što smo uradili za nju , zar ne ? Oduvijek je Juve bio squadra koja donosi nešto novo , novi standardi kao i sada sa našom Arenom, uvijek prvi !
Prvi sa Scudettima , 10 , 20 pa i sad sa 30 (nadamo se već ove sezone) !
A sad na naslov , "totalni nogomet" su izmislili Nizozemci 80-tih godina prošlog stoljeća , formacija 4-3-3 i presing na 30 metara od protivničkog gola , konstantni napadi svih 90 + minuta !
Apenini nisu zapamtili nogomet koji ove sezone prezentira (vidi čuda) po prvi put opet Juve ! Fizička sprema , motiviranost , želja i glad za pobjedom u svakoj utakmici i u svakom sastavu , bilo koji igrač da je na terenu zna šta predstavlja Juve !
Kroz sezonu posjed lopte od 65%, 18 udaraca na gol protivnika , neporaženi smo cijelu sezonu , sve superlativi ali apsolutno zasluženi !
Zadnje kolo nam je gostovala trećeplasirana ekipa Serie A , masakr je slaba riječ za ono šta je Juve radio Laziu ! Često smo spominjali Primeru i da nam je smiješno da Real i Barca nemaju konkurenciju (kao što i nemaju) , ali to je i razlog stotina miliona eura koji su ulagani kroz nekoliko godina !
Nismo u mogućnosti potrošiti 150 mln eura na ljeto (nikad i nismo bili) ali ova sezona je sezona upozorenja svima - Juve će ponovno dominirati i spremite se !
Antonio Conte je Talijan rođenjem ali tu sve završava , igranje u Juventusovom dresu mu je sigurno dosta pomoglo ali način na koji on vidi nogomet je svjetlosnim godinama daleko od Apenina !
Na pressici predstavljanja je rekao " želim da moja ekipa diktira tempo i ima posjed lopte u svakom trenutku", iskreno nakon sezona iz pakla sam bio jako skeptičan ako ništa u tu izjavu, mislio sam pa kako, nema nas nigdje i sad ćemo kao mi diktirati tempo i držati loptu, nisam vjerovao ! Ali onda sam odlučio gledati treninge na netu , ostao sam impresioniran , treninzi na kojima se po pola sata igra na jedan dodir , presing po cijelom terenu , zamislio sam se i pomislio pa ako odradimo mercato kako treba moglo bi biti nešto jer Conte zna !
Iz toga je i proizašla ona moja ljetna krilatica "kaznena ekspedicija" koja se na sreću nije pokazala kao glupost !
Zašto je ovo još vrijednija stvar , sjetite se Cappelovog Juventusa (Buffon, Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta, Viera, Emerson, Camoranesi,Nedved, Ibrahimović,Trezeguet) to je udarnih jedanaest koje je forsirao Don Fabio - sjećate li se kako smo igrali , pardon pokušavali igrati nabijanjem dugih lopti prema napadačima !
Opet smo prvi u svemu , po običaju - hvala Anotonio , hvala ragazzi !
Halaliti će brat, morao sam...
Lud za Damom!
FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO