Pa i ova ekipa sto je postavljena je 100 puta jaca od Sunderlanda. Nisu sad igrali juniori, nego igraci poput Nasria, Dzeke i Johnsona. Oni su podbacili, nije Mancini previse kriv. Uostalom su i imali dovoljno prilika da komotno pobjede. Ali Hvala Bogu pa su masili na sve strane.rogeRF je napisao/la:Pa je l' bolje imati pobjedu protiv Sunderlanda, pa s L'poolom sta bude (mada, city je puno kvalitetniji, pa igralo i pola igraca druge postave), nego ovako?Cartman je napisao/la:A koga bi ti postavio? Uz uslov da za 48 sati igras protiv Liverpoola. Hajde da cujemo.Pauk je napisao/la:A sto se tice rotacije koju neki krive zbog lose igre Dzeke, ako Dzeko nije htio rotaciju onda je trebao ostati u Wolfsburgu.
A Mancini je 100% kriv za poraz, jer je opet danas kao i prosle tekme postavio pogresne igrace kao startere i losu taktiku.
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
A foteljaša što uživaju u promašajima Džeke/City-a...pogano, itekako...
sad ispade dzeko ne zabija jer se druzi sa savicem i kolarovom, i glumi djeda mraza
.
do neki dan je bila prica da dzeko djeluje neuklopljeno i usamljeno pa zato pruza lose igre, a sad kad ima prijatelje i druzi se s nekim, ne valja ni to?
ma-ha-la
once again, dzeki je potrebno da igra da bi bio u punom elementu. jednu utakmicu odigra, pa pet ulazi po 10 minuta, nema tu konstante, naravno da nece zasjati. i zato city bolje funkcionise sa aguerom (i balotellijem valjda, mada nisam ubjedjena). vrijeme da se to prihvati, i nastavi sa zivotom.

do neki dan je bila prica da dzeko djeluje neuklopljeno i usamljeno pa zato pruza lose igre, a sad kad ima prijatelje i druzi se s nekim, ne valja ni to?
ma-ha-la
once again, dzeki je potrebno da igra da bi bio u punom elementu. jednu utakmicu odigra, pa pet ulazi po 10 minuta, nema tu konstante, naravno da nece zasjati. i zato city bolje funkcionise sa aguerom (i balotellijem valjda, mada nisam ubjedjena). vrijeme da se to prihvati, i nastavi sa zivotom.
...
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Vjerovatno im stream nije valjao pa su pod gasommandraX je napisao/la:A foteljaša što uživaju u promašajima Džeke/City-a...pogano, itekako...

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Mancini je sa razlogom onako reagovao. Pa jbt, od Džeka se očekuje da bude mnogo bolji i da te lopte idu ka golu, a ne preko tribina. To što Talijan ne bi onako reagovao priliko De Jongovog šuta, to je druga priča. Zašto? Od De Jonga niko ništa i ne očekuje. Niko. Od Edina s pravom očekuju golove i(li) asistencije.
Što se tiče same tekme, mogao je bolje. No, bilo je i boljih i gorih utakmica od strane našeg dijamanta. Ne vidim razlog da mu tekma protiv Sunderlanda zatvori vrata plavog Manchestera. Eh, druga stvar je što navijači Cityja osokoljeni novčanim mogućnostima vlasnika, žele odlazak igrača (u ovom slučaju se radi o našem najboljem igraču). Smijem se kladiti da će se promijeniti ploča kada bude proljetni dio sezone. Svi znamo da je Džeko tada najučinkovitiji. Eh, pitam se kako li će onda ti navijači progutati ponos i reći kako su bili u krivu.
Što se tiče same tekme, mogao je bolje. No, bilo je i boljih i gorih utakmica od strane našeg dijamanta. Ne vidim razlog da mu tekma protiv Sunderlanda zatvori vrata plavog Manchestera. Eh, druga stvar je što navijači Cityja osokoljeni novčanim mogućnostima vlasnika, žele odlazak igrača (u ovom slučaju se radi o našem najboljem igraču). Smijem se kladiti da će se promijeniti ploča kada bude proljetni dio sezone. Svi znamo da je Džeko tada najučinkovitiji. Eh, pitam se kako li će onda ti navijači progutati ponos i reći kako su bili u krivu.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
EDIN DŽEKO JE NAJBOLJI FUDBALER NA SVIJETU I PONOSAN SAM STO SMO IZ ISTOG GRADA, ODNOSNO ISTIH 51129 km2.......SVAKI PUT CU SA NESTRPLJENJEM CEKATI SASTAVE TIMOVA, ODNOSNO UTAKMICE U KOJIMA BUDE IGRAO.....ON I TELETOVIC SU NAS BRAND I HVALA BOGU DRAGOM DA JE TAKO
-
- Kontakt:
Nemojete sad pretjerivati i od Edina traziti neke carolije jer on nije isti tip igraca kao Aguero ali je vrlo vazan za svoj tim jer je jedan od jacih igraca na lopti, u zraku i jedan od rijetkih u timu koji je team player sto je dodatan plus jer je on pravi spic samo sto ljudi igraju pogesnu taktiku vec duze vrijeme oni siluju fudbal kao samu igru i sa svojom netaktickom i neorganizovanom igrom samo zbunjuju protivnika ....
Auguero Silva Nasri Barry Toure su igraci koji su isto jaku na lopti pogotovo ova prva 3 ali tako isto dosta i gube lopte a u zraku i kao team player oni nemogu ni blizu Edina biti ...
Sva sreca pa nisu jos produzili ugovor sa Mancinijem i kad mu dadnu nogu moze onda i odmah Balotelija da povede sa sobom ...
Auguero Silva Nasri Barry Toure su igraci koji su isto jaku na lopti pogotovo ova prva 3 ali tako isto dosta i gube lopte a u zraku i kao team player oni nemogu ni blizu Edina biti ...
Sva sreca pa nisu jos produzili ugovor sa Mancinijem i kad mu dadnu nogu moze onda i odmah Balotelija da povede sa sobom ...
Anti Nakarada
Ne mogu da se otmem utisku da pojedinci jedva cekaju da Dzeko odigra lose neku utakmicu i onda se krene sa kako to neki zovu kritikama, ali daleko je to od kritike, to je nekima ocigledno dusevna hrana. Sjedi i omalovazavaj one koji su uspjeli u zivotu.
Bluemoon je tek posebna prica.
Iskreno sta ce reci na tom forumu, savrseno me ne zanima, ali ono sto nikako ne mogu da shvatim jeste kolicina klasicnog pljuvanja ili ti verbalnog linca po jednom igracu nakon sto nije postigao gol, a imao je nekoliko prilika za isti.
Ja ne znam u kojem klubu funkcionisu stvari na nacin kako to rade u City-u.
Zaista ne znam u kojem klubu se igrac nakon jedne losije odigrane utakmice kaznjava klupom na duzi period, da ga navijaci nakon toga ne zele vise u klubu, uprkos svemu dobrom sto je do tada uradio.
Jako mi je zao Edina, zao mi je sto se kola na njemu lome. Igrati, a pritom biti svjestan cinjenice, da ako postignes taman 5 golova, to ti ne garantuje da ces iducu utakmicu igrati, a ako odigras losije, ne moras cak ni lose, dovoljno je da ne das gol, e tek onda si ugasio, klupa ti ne gine narednih par kola. Strasan je to psiholoski pritisak.
Iskreno sta ce reci na tom forumu, savrseno me ne zanima, ali ono sto nikako ne mogu da shvatim jeste kolicina klasicnog pljuvanja ili ti verbalnog linca po jednom igracu nakon sto nije postigao gol, a imao je nekoliko prilika za isti.
Zaista ne znam u kojem klubu se igrac nakon jedne losije odigrane utakmice kaznjava klupom na duzi period, da ga navijaci nakon toga ne zele vise u klubu, uprkos svemu dobrom sto je do tada uradio.
Jako mi je zao Edina, zao mi je sto se kola na njemu lome. Igrati, a pritom biti svjestan cinjenice, da ako postignes taman 5 golova, to ti ne garantuje da ces iducu utakmicu igrati, a ako odigras losije, ne moras cak ni lose, dovoljno je da ne das gol, e tek onda si ugasio, klupa ti ne gine narednih par kola. Strasan je to psiholoski pritisak.
-
- Kontakt:
Evo sad cu ti nesto napisati po pitanju tog istog Bluemoona,a vec o ovome raspravljamo ,na nasoj stranici (b.ecka-r.aja). Ti sa Bluemoona nisu nikakvi navijaci,nego simpatizeri,kao sto i nasi dolaze tamo.Tamo su mahom Argentinci ,Spanci,Talijani,Arapi itd.Koji se predstavljaju,kao "objektivni engleski navijaci".Dok ti isti svrljakaju po Bluemoonu,pravi navijaci City-ja su na tribinama uz svoj klub.Amna je napisao/la:Ne mogu da se otmem utisku da pojedinci jedva cekaju da Dzeko odigra lose neku utakmicu i onda se krene sa kako to neki zovu kritikama, ali daleko je to od kritike, to je nekima ocigledno dusevna hrana. Sjedi i omalovazavaj one koji su uspjeli u zivotu.
Samo odes na Facebook,na oficijelnu stranicu City-ja i uvjeris se o kakvim "objektivnim engleskim navijacima" je rjec.
Sto se naseg Edina tice,nista nije do njeg,da je danas zabio i 10 golova,sledjecu bi sjedio na klupi,kao i poslije Tottenhama(gdje je zabio 4) i serije prve tri utakmice 6 golova,te kao i poslije utakmice protiv Queens Park Rangersa,gdje je Dzeko mislim zabio 2,a jedan napravio,i tad je imao seriju 4 gola u 3 utakmice.Svaki put kad bi Dzeko usao u seriju,Mancini bi to zaustavio i izbacio ga iz forme. Mancini je samo jedan trenerski debil i nista vise.Ne osvoji li titulu,njemu slijeduje NOGA ili cizma u obliku mu njegove Italije.Arapi su ulozili u klub 1 miljardu eura i ljudi hoce titule,a njegova glupa rotiranja,kao i izbacivanje igraca iz forme ce ga kostati klupe City-ja.Njihova sreca je pa United nije juce pobjedio.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!
Da, ali je li bolje bilo da je u prvu postavu stavio igrace koji su najvise zasluzni sto se City nalazi ovdje gdje se nalazi (Silva, Aguero, Clichy- s naglaskom na ovog prvog), i ne rizikovati? Pustio je Edina samog gore u napadu, a City svaku utakmicu igra sa dva napadaca (da li su to Aguero-Dzeko, ili Aguero-Balotelli - cesci slucaj), a da ne govorim o igracima koji su bili u veznom redu (De Jong i Barry su cisti destruktivci, Yaya iskreno, ne zna gurnuti tu loptu, Nasri - svi znamo kako se snasao)... Ovako, "zabio" je sam sebi noz u ledja.Cartman je napisao/la: Pa i ova ekipa sto je postavljena je 100 puta jaca od Sunderlanda. Nisu sad igrali juniori, nego igraci poput Nasria, Dzeke i Johnsona. Oni su podbacili, nije Mancini previse kriv. Uostalom su i imali dovoljno prilika da komotno pobjede. Ali Hvala Bogu pa su masili na sve strane.
Izdržati, to je temelj vrline!
Fakat ne vidim razloga za paniku. Mancini je sve rekao u svom interviewu poslije utakmice. Bila je to utakmica u kojoj te jednostavno nece go i da su 2-3 minute do kraja trebali to prihvatiti kao cinjenicu. Nije se on tu nista obrusio na Dzeku osim da mu je s pravom mogao zamjeriti staticnost u prvom poluvremenu. Pogledajte dobro kako su primili go i sve ce vam bit jasno. Pogledajte gdje stoji i sta radi Yaya kad su izgubili loptu na 25 metara od gola Sunderlanda. Stoji kako stoji i uopste ne pokusava da potrci nazad i da zatvori kontru - on hoda a on je taj vezni igrac koji treba da isprati!! Dva zadnja hodaju i prate kontru Sunderlanda dok im covjek izmedju njih prima loptu na 16 i onda obojica krenu na njega. Niko se od igraca City-a ne pokusava vratit da pomogne, ko sprinta nazad iz sesnaesterca je Dzeko niko drugi..... cak je skoro i stigao. Sylvi i Agueru nije ni na pamet palo da potrce mada je Sylva i brzi a bio je i blizi od Dzeke.
Sve od minhenske katastrofe je odnos izmedju Dzeke i Mancinija dosta problematican, i zato ce vjerovatno Dzeko na posudu otici u manji engleski klub sad na ljeto.
Jer na ljeto City ce kupiti velikog napadaca vjerovatno Cavanija, a Dzeko ce ici stopama Adebayora, i nema nista od prodaje Dzeke jer niko nece htjeti na plati tolike pare za Dzeku.
Jer na ljeto City ce kupiti velikog napadaca vjerovatno Cavanija, a Dzeko ce ici stopama Adebayora, i nema nista od prodaje Dzeke jer niko nece htjeti na plati tolike pare za Dzeku.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
Najsmješniji su mi ovi ovdje koji još spominju deda mraza i još prigovaraju zbog toga, a svi igraci cestitali, al eto Džeko maskota i kakve to uopšte ima veze s igrom. Bezveze dižete paniku, niti Mancini mrzi niti vili Džeku i vjerujem da ne krivi samo njega. To što pišu po mrežama nije uopšte relevantno, nek zabije dva gola opet ce biti car, takvi su navijaci, ne samo prema Džeki nego uopšte. Vidjeli smo napr. kad Ronaldo odigra utakmicu loše zvižde mu i to uživo, a radi se o najboljem sv.igracu, navijaci ko navijaci. Uostalom šta ako i ne uspije u Cityu ni prvi ni zadnji koji se nije snašao (ili trener nema oci), svi znamo da je igracina, ne ide tu , ici ce negdje drugo
Šta to fali Adebayoru, je li to City veci klub od Tot. i da te podsjetim da se Tot. nalazi tik uz City, a ovi ulozili bruku para u ekipu. Nek oni samo kupuju i ne uigravaju postojeci tim, zato nece ništa ni osvojitiPauk je napisao/la:Sve od minhenske katastrofe je odnos izmedju Dzeke i Mancinija dosta problematican, i zato ce vjerovatno Dzeko na posudu otici u manji engleski klub sad na ljeto.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
ma bezze diskusija. nadam se da Dzeko ovo ne cita jer moze samo pasti u depresiju od tolike kolicine negativnosti na ovom forumu. ili od ovih sto mu prognoziraju posudbe u manje kluboveZOI84 je napisao/la:Najsmješniji su mi ovi ovdje koji još spominju deda mraza i još prigovaraju zbog toga, a svi igraci cestitali, al eto Džeko maskota i kakve to uopšte ima veze s igrom. Bezveze dižete paniku, niti Mancini mrzi niti vili Džeku i vjerujem da ne krivi samo njega. To što pišu po mrežama nije uopšte relevantno, nek zabije dva gola opet ce biti car, takvi su navijaci, ne samo prema Džeki nego uopšte. Vidjeli smo napr. kad Ronaldo odigra utakmicu loše zvižde mu i to uživo, a radi se o najboljem sv.igracu, navijaci ko navijaci. Uostalom šta ako i ne uspije u Cityu ni prvi ni zadnji koji se nije snašao (ili trener nema oci), svi znamo da je igracina, ne ide tu , ici ce negdje drugo

ako bi bas do toga doslo, a nece, moze samo u veci Juventus ili nesto slicno.
nego prvi je januar, nadam se svima nama da ce 2012 biti jos bolja od 2011. ako ne dodje do smaka svijeta ili sta ono rekose one Maje... hehe
Što Kun ne zabi ni ovu ,a ni prošlu utakmicu, a Baloteli zadnje tri utakmice kad su toliko bolji, ili smo izmislili to mi koji volimo Džeku, pa eto kao nemamo ocijuBIHfan je napisao/la:Davno sam ja govorio da su Baloteli i Aguero bolji igraci od Dzeke, al tesko je ovdje biti objektivan a da te ne popljuju. Nek se sad nada da ce Wenger bacit oko na njeg i nek ga dovede, ionako Arsenal nema napadaca da valja sem van Persia.
Meni je smjesno koliko si ti navalio na Kun-a, Kun je 5x bolji igrac od Dzeke, to je realnost i prihvati to. I ja bih volio da je Edin najbolji napadac svijeta ali nije! Sto se tice Balotelija on sve postaje bolji i bolji, jednostavno je bolji od Edina trenutno. Edin mi djeluje nezainteresovano za igrom,dobije priliku od 1min, trebas "gristi" sve pred sobom,ali on djeluje tako staticno, nepokretno, bezvoljno za igrom. Imao je tacno 10 suteva danas upucenih prema protivnickom golu, morao je postici minimalno 1 pogodak i utakmica bi bila odlucena, ovako se desilo sto se desilo, i zato se kola lome na njemu(opravdano).ZOI84 je napisao/la:Što Kun ne zabi ni ovu ,a ni prošlu utakmicu, a Baloteli zadnje tri utakmice kad su toliko bolji, ili smo izmislili to mi koji volimo Džeku, pa eto kao nemamo ocijuBIHfan je napisao/la:Davno sam ja govorio da su Baloteli i Aguero bolji igraci od Dzeke, al tesko je ovdje biti objektivan a da te ne popljuju. Nek se sad nada da ce Wenger bacit oko na njeg i nek ga dovede, ionako Arsenal nema napadaca da valja sem van Persia.
5x strelac zabija 5x vise po tvojoj logici.Drugi tvoj favorit fakat nije normalan,cova se ni u'' vlastitu''kucu ne moze vratiti dok ne popravi od proslog pozara njegovom gluposcu izazvano a kamoli nesto drugo.Breno zbog toga nije smio prismrditi prvoj ekipi Bajerna dok kod ovih svasta nesto moze.
Dok je medjutim istina sasvim drugacija u vezi ovog tvog 5x.Statistika koja nikad ne laze i ne pokazuje ama bas nikakve emocije sasvim drugo govori.
Ti si @sanjin vise smjesan kad po svaku cjenu zelis bukvalno da ocrnis iole kvalitetnijeg BIH fudbalera.
Dok je medjutim istina sasvim drugacija u vezi ovog tvog 5x.Statistika koja nikad ne laze i ne pokazuje ama bas nikakve emocije sasvim drugo govori.
Ti si @sanjin vise smjesan kad po svaku cjenu zelis bukvalno da ocrnis iole kvalitetnijeg BIH fudbalera.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
HAHAHAHAHAH ne znam sta da kazem na ovako glup post. Cijeli svijet osim nas "Bosnjaka" ce reci da je Aguero minimalno 5x bolji od Edina(istina). Uzmi u obzir da je njemu ovo tek prva sezona u EPL(uporedi je sa Edinovom), samo pravi majstori se ovako brzo uklope u tim(EPL).I ja crnim nase igrace ako kazem da su Aguero i Baloteli bolji od Edina hahahahah no cement, ti zivis u nekom svom svijetu gjde je Edin najbolji nogometni igrac, ali ja necu jednostavno sebe da lazem kao sto ti to radis. I by the way nisu Aguero i Baloteli moji favoriti , pogotovo ne ovaj drugi, to sto Baloteli radi van terena mene ne zanima, na terenu je vise nego odlican zadnjih 8-10 kola( ovo ce potrvditi cijeli svijet osim nas "Bosnjaka"), tako da je bolji od Edina trenutno(ponavljam).harishp je napisao/la:5x strelac zabija 5x vise po tvojoj logici.Drugi tvoj favorit fakat nije normalan,cova se ni u'' vlastitu''kucu ne moze vratiti dok je popravi od proslog pozara njegovom gluposcu izazvano a kamoli nesto drugo.Breno zbog toga nije smio prismrditi prvoj ekipi Bajerna dok ovih svasta nesto moze.
Dovoljno je ovo procitati. Kao prvo bolujes od kompleska manje vrijednosti, pritom dodaj da ti je fudbalsko znanje ravno nuli, onda uopste ne cudi ovako glup post.sanji je napisao/la:HAHAHAHAHAH ne znam sta da kazem na ovako glup post. Cijeli svijet osim nas "Bosnjaka" ce reci da je Aguero minimalno 5x bolji od Edina(istina). Uzmi u obzir da je njemu ovo tek prva sezona u EPL(uporedi je sa Edinovom), samo pravi majstori se ovako brzo uklope u tim(EPL).I ja crnim nase igrace ako kazem da su Aguero i Baloteli bolji od Edina hahahahah no cement, ti zivis u nekom svom svijetu gjde je Edin najbolji nogometni igrac, ali ja necu jednostavno sebe da lazem kao sto ti to radis. I by the way nisu Aguero i Baloteli moji favoriti , pogotovo ne ovaj drugi, to sto Baloteli radi van terena mene ne zanima, na terenu je vise nego odlican zadnjih 8-10 kola( ovo ce potrvditi cijeli svijet osim nas "Bosnjaka"), tako da je bolji od Edina trenutno(ponavljam).harishp je napisao/la:5x strelac zabija 5x vise po tvojoj logici.Drugi tvoj favorit fakat nije normalan,cova se ni u'' vlastitu''kucu ne moze vratiti dok je popravi od proslog pozara njegovom gluposcu izazvano a kamoli nesto drugo.Breno zbog toga nije smio prismrditi prvoj ekipi Bajerna dok ovih svasta nesto moze.