Malo da prokomentiram izjave Kahna, Effenberga, Rummeniggea, Nerlingera i Hoenesa vezano za pojačanja.
Dakle
Oliver Kahn je izjavio da je dobar potez bio nedovođenje Marca Reusa. Kaže da bi bilo dovoljno da je Bayern dodao 5 milijuna eura više i sigurno bi ga imao. Kaže da nema smisla da se potroši 100 milijuna eura na nekakva "imena" od igrača već da je bolje da se mladima pruži šansa i da je Bayern na dobrom putu sa takvom filozofijom.
A onda isto tako kaže da se klub treba pojačati sa "Weltklasseleuten" tamo gdje je to potrebno i na neki način ruši svoje razmišljanje.
Ja defintivno mislim da bi Marco Reus u ovu ekipu sjeo ko kec na desetku. Zasad mi se čini kao bolji igrač od Šaćirija, govorim o trenutnom kvalitetu igrača. Tako da mi ovakva izjava Kahna baš ne sjeda najbolje poznavajući kakav je majstor Reus. Opet s druge strane shvaćam tu neku opreznu politiku, koju je i Kahn napomenuo, da ne treba dovoditi samo imena i imena a pritom zaboravljati na mlade snage. No, igrač kao Reus treba Bayernu da bi mogao zamjeniti bilo kojeg igrača u napadačkom dijelu a da pritom kvaliteta ne pada a Reus je još itekako mlad.
Cheffe Effe je izjavio da euforija ne smije "zaslijepiti" probleme i da se domaće zadaće ne smiju zaboraviti. Kaže da se određene stvari moraju promijeniti i da se mora napraviti rez kako bi se korak po korak opet postalo sve jačim. Također napominje da neki transferi u prošlosti nisu baš bili "žuto od jajeta" i da se nešto mora napraviti da se prva 11-ica ne bi osjećala presigurno.
Apsolutno se slažem sa ovakvim razmišljanjem no to smo već puno puta napomenuli da je Bayern odlučio napraviti "Hausaufgaben" i ekipu pojačati. E sad bi se dalo naslutiti da Effe možda i nije zadovoljan dosadašnjim pojačanjima ili možda onim koja slijede. Sigurno je da nije zadovoljan pojačanjima koja su stigla kroz prošle sezone. Dakle, po mojem Effe želi upozoriti upravu pa se nadam da će to i reći u susretima sa upravom Bayerna kojih će sigurno biti u slijedećim danima do finala.
Nerlinger vjeruje da je Bayern odlično posložen za budućnost i da se želi pojačati "frekvencija" kako bi se dugoročno ostalo konkurentan u Europi. Nastupanje u finalima 2010. i 2012. godine bi trebao biti samo početak.
Moj komentar: izuzetno sigurna i odlučna izjava Nerlinger. Izgleda da je samopouzdanje iznimno veliko u upravi Bayerna i to mi se sviđa.
Rummenige je podsjetio da smo primili samo 22 gola u Bundesligi i da "četvorka u obrani: Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba ima naše potpuno povjerenje". Također je naglasio da će biti pojačanja ali ista će biti "financijski odmjerena".
Moje mišljenje je da obranu nikako ne treba dirati. Obrana nije ni približno toliko loša koliko ju svi žele prikazati u takvom pogledu. Primiti samo 22 gola nije mala stvar. Liga prvaka - samo 10 primljenih pogodaka iz 14 utakmica. Svi su momci mladi i imaju prilike rasti skupa iz sezone u sezonu i potvrditi se kao nova Bayernova budućnost u obrani. Nikako ih ne bi mjenjao ili pojačavao. Neka igraju samo skupa jer mogu biti samo bolji. Zasad meni to izgleda fenomenalno. Tako da mi se ova izjava Kalle-a jako sviđa.
E sad, ova druga izjava daje naslutiti da neće biti velikih imena kao mogućih pojačanja. Po meni treba otvoriti kasu za jednog klasnog igrača. Osobno bih želio da dovedemo jednog Lavezzia ili sličnog igrača i tako poslao poruku Europi. Sa takvim igračom bi svašta dobili a nije preskup ( 31 milijun eura nije previše za takvog majstora ).
Hoenes je rekao će biti pojačanja jer žele srušiti dominaciju Dortmunda a da novac za pojačanja imaju.
Nema potrebe puno komentirati ovu izjavu.
Kad bi se povukla crta ispod svega, defnitivno će biti još pojačanja i to je naravno majstorski potez uprave. No, ne bi mi obični ljudi bili "mi" da nemamo na kraju svega "ali, zašto, kako, da je, jer ovo, jer ono itd.".
Po meni treba dovesti jednog brzog napadača jer je Giroud tip igrača kao Gomez možda malo sporiji ali sa defnitivno boljom tehnikom i ipak više znanja. Meni je to dovoljno kad bi se kupovao takav tip napadača. Onda jeste Giroud jako dobar izbor pošto ima i taj argument više jer nije preskup.
No mi moramo malo promijeniti napad da bi bili više opasniji za različite protivnike i njihove taktike. Dakle po meni je ipak nužan brži i okretniji tip napadača kao što je Lavezzi, Jermaine Defoe, Higuain itd. To bi bio pravi potez.
Isto tako mislim da je nužan igrač koji će zamijeniti Riberya. Dakle tu jednostavno neki igrač mora doći. Mora se osloboditi Ribery-a ogromnog napora kroz toliko utakmica sezone jer nam je krucijalna njegova svježina za najveće utakmice koje obično slijede u proljeće kad se već umor počne naveliko osjećati.
Vezni igrač je također nužan pa koliko sam imao prilike vidjeti, naš prvi pick za vezu je Nuri Sahin. Naravno da je on klasa igrač i da takvog igrača možeš samo poželjeti da ga imaš. No i on ima manu koju imaju Švajni i Kroos. Nije brz. A našem veznom redu fali brzine. Bilo to u velikim utakmicama ili malim gdje protivnik igra bunker jedan brz vezni igrač je neophodan. No, definitivno se neću buniti ako dođe Sahin jer ima sve ostale osobine potrebne da igra u najvećim klubovima.
Kad bi se pogledalo kako klub trenutno razmišlja i u kojem smjeru napreduje mogu reći da sam konačno zadovoljan. To je pravi put prema konstantnim igrama i u Ligi prvaka i u Bundesligi. Znači jedan veliki korak je napravljen. Moram podsjetiti da je i za taj korak itekako zaslužan Louis van Gaal. Stvarno je puno učinio za FC Bayern Munchen.
Nakon slijedeće sezone treba još dovesti modernog trenera i klub će još više napredovati. Jupp-u istječe ugovor slijedeće sezone i nekako prema svim izjavama očekujem da će doći neki novi trener. No da se ne bi krivo shvatilo ja sam iznimno zadovoljan Jupp-om i sretan sam što je kod nas ali dolaskom novog trenera koji razmišlja modernije bit će učinjen taj slijedeći veliki korak. Korak koji trebao biti učinjen sa Klinsijem ali se isti ipak pokazao kao nedovoljno iskusan trener da sve te zamisli sprovede u djela.
Dobro, dosta je bilo za danas.
PS.
@effe_sa, majstore nisam te stigao pohvaliti za analizu utakmice protiv Dortmunda pa evo skidam kapu za istu koja je bila ponovno odlična.