Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova osvojiti reprezentacija BiH u ove dvije utakmice ?

6
345
88%
4
30
8%
3
2
1%
2
0
Nema glasova.
1
4
1%
0
12
3%

Ukupno glasova: 393

Pupi04
Kontakt:

Re: Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Post Postao/la Pupi04 » 12 sep 2012, 02:57

Uh odlican start kvalifikacija i konacno odlicni uslovi za igru,uzivo i bolje izgleda 8-)
Mi ove utakmice rutinski dobijamo jbt...
Ovaj sto sere po Avdiji trebo bi otic pa pogledat malo uzivo utakmicu,momak je odlicno pokrivao stranu sa Sejom, i cestim izmjenama pozicija non stop smo imali svjezinu naprijed,momak nije fudbalski znalac ali je odlican timski igrac koji trkom i zalaganjem moze dobit +
Ove standardne nema potrebe nesto puno spominjat ali momak koji me je odusevio je svakako VRANJES O. bez izgubljenog duela i bez greske odigrano i sa puno sigurnosti,sad vidimo da Safet nije prico u prazno da imamo igrace koji mogu pokrit pozadi :!:
Da je ovakav "debi" imao toliko prizeljkivani Zukanovic ovdje bi se ispisale stranice i stranice kakvog smo igraca dobili,a ovako ce i dalje ostat brat poznatijeg zastitnog znaka Legea,Ognjene samo tako nastavi a i vidimo da repka polako dobija na sirini i to ne samo kvantitetom vec i kvalitetom...
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 12 sep 2012, 02:59

Ja nerazumjem zasto se krpimo u toj CB poziciji kad imamo Cocalica i Zukanovica, pogotovo ovog zadnjeg.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 12 sep 2012, 03:05

Avdija veceras dosta bolji , samo mu strana nije godila uvijek se namijestao na drugu nogu no svejedno. Opet ljudi dragi dzeko kakav god da je bez njega mi smo pola nivoa ispod :D Vranjes je pokazao ono u sta nisam sumnjao ni sekunde momak je igracina . Ali veceras je pjanic bio maestralan drago mi je da igra novu poziciju u repci upravo iz razloga jer mu godi a miske moze igrati neke kombinacije jer je daleko iskusniji. Ne znam sta da vam kazem ali susic je ovo sastavio odlicno :D Grci su ovo vec izucili trebat ce se nesto promjeniti ali nadam se da ce vec u mecu sa grcima na scenu stupit stevanovic :D Sve u svemu IGRA PREKO KRILA NAM DONOSI POBJEDU ovo je igra iz francuske igra koju trebamo graditi jer smo super odlicni na bokovima. Ja sam prezadovoljan 12 2 gol razlika da nam pozavidi spanija ... Sa nestrpljenjem cekam duel sa grcima , mislim da uz pravi pristup mozemo lagano slaviti :D

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 12 sep 2012, 03:46

Evi sad stigo kuci iz Zenice

Jel ima neko golove sa komenatorom da jos koji put pogldam :D
Thomas Müller - Fußballgott

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 12 sep 2012, 04:14

Tek sad dogledao utakmicu. Citav dan se suzdrzavao da pogledam kad dodjem kuci (vremenska razlika i to :D )

Begovic: Nije imao puno posla. Kod gola nemocan. Vrlo siguran prilikom istrcavanja

Spahic: Beton. Sta vise reci. Kad je na trenutak izasao zbog povrede uplasio sam se da cemo primiti gol

Vranjes: Jako dobar danas. Izgledao dosta sigurno i drzao liniju. Solidna zamjena za Pandzu

Lulic: Na zalost lose pokrio igraca kod primljenog gola. U napadu odlican, prodoran. Steta za povredu. Valjda nije ozbiljna

Vrsajevic: Susic ga stavio na lijevu stranu a covjek nezna udariti loptu lijevom nogom :roll: . Nezna bas ni desnom da budemo iskreni ali je citavu utakmicu kocio napad da sebi prebaci loptu na desnu nogu. Salihovic je konstantno morao krpiti za njim. Mada ako cemo iskreno shodno njegovim ogranicenim mogucnostima dobro se i snasao.

Salihovic: Nije u formi ali cak i kad nije u formi od izuzetne je koristi

Mujdza: Premalo napada je islo sa njegove strane a ono sto je otislo cesto je postajala prilika za gol.

Zahirovic: Odradio posao od A-Z. Malo nesiguran u odbrani.

Pjanic: Nerazumijem kako Pjana ne igra za bolji klub od Rome. Ima lucidnost kakvu je Miske imao u najboljim danima

Misimovic: Da je otezao, jeste, da je spor, jeste, da ima iskustvo i kvalitet kojim rjesava utakmice, apsolutno.

Ibisevic: Imao nekoliko jako dobrih poteza. Steta sto nije primio vise lopti danas mislim da bi sigurno zabio.

Dzeko: Nije imao srece danas, sto jest jeste. Mogao je komotno zabiti jos dva mada mora malo podesiti nisanske sprave do Grcke. Zadnji gol je bio sahovski u stilu Kasparova

Pape: dosta dobra postavka igree ali preglup potez sa stavljanjem Vrsajevica na lijevu stranu sto nas je mozda moglo kostati.

Sve u svemu, realno je trebalo biti 6:1. Idemo dalje

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 12 sep 2012, 04:42

calcio je napisao/la:
propuh je napisao/la: On ako je sta pokupio od Safeta i ja sam ;)
Cuj Susic zasluzan bas kao i svaki drugi selektor jaci komentar odavno nisam procitao :lol:
I naravno, ako te upitam da obrazlozis to sto si napisao dobicu sipak. Hajd ipak da pokusam...
Zbog cega smatras da Susic ne moze prenijeti nesto od svog iskustva na nekog igraca?
Kao prvo nikad niti jedan selektor to nije radio, tj. to je posao trenera ili ti ga danas menagera kluba.
Selektor reprezentacije je tu da uklopi i poslozi sto bolje najbolje igrace jedne drzave da ne sirim i ne pametujem.
A drugo Pape nije od tog faha ja ga recimo dobro pamtim kao igraca i tu je bio neprikosnoven sto se tice nasih pakera, a kao trener je malo reci nula (dosadasnja trenerska karijera) i mislim da se s njim necemo plasirat na svjetsko. Iako bi svim srcem volio da sam svoje rijeci pojedem i sam sebe demantujem na kraju kvalifikacija.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 12 sep 2012, 04:43

September 11, 2012 World Cup Qualifying
Bosnia-Herzegovina 4-1 Latvia Zenica, Bilino Polje

Kod: Označi sve

https://rapidshare.com/files/2908578404/BiH-Latvia.avi
slika
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 12 sep 2012, 05:46

[youtube][/youtube]

&

[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 sep 2012, 07:20

propuh je napisao/la:
calcio je napisao/la:
propuh je napisao/la: On ako je sta pokupio od Safeta i ja sam ;)
Cuj Susic zasluzan bas kao i svaki drugi selektor jaci komentar odavno nisam procitao :lol:
I naravno, ako te upitam da obrazlozis to sto si napisao dobicu sipak. Hajd ipak da pokusam...
Zbog cega smatras da Susic ne moze prenijeti nesto od svog iskustva na nekog igraca?
Kao prvo nikad niti jedan selektor to nije radio, tj. to je posao trenera ili ti ga danas menagera kluba.
Selektor reprezentacije je tu da uklopi i poslozi sto bolje najbolje igrace jedne drzave da ne sirim i ne pametujem.
A drugo Pape nije od tog faha ja ga recimo dobro pamtim kao igraca i tu je bio neprikosnoven sto se tice nasih pakera, a kao trener je malo reci nula (dosadasnja trenerska karijera) i mislim da se s njim necemo plasirat na svjetsko. Iako bi svim srcem volio da sam svoje rijeci pojedem i sam sebe demantujem na kraju kvalifikacija.
Nisi ti djabe @propuh i to sa svih strana,sve to ima svoje.
Kako da ne siris i pametujes a to bas cinis i isto tako misliti i srati nije isto, to su ti valjda kad si poceo za svoj klub navijati rekli.
Ako se plasiramo na svjetsko a ti ko fol ''mislis'' da neces,onda bi bio red da pojedes nesto mnogo drugacije od rijeci.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 12 sep 2012, 07:50

Goalgetter je napisao/la:Opet smo malo pozurili, vidim pocelo se pricati o pobjedi u Grckoj. Treba biti oprezan, Grcka nije Latvija ili Lihtenstajn, bice jako teska utakmica, najteza u ovim kvalifikacijama.
O ovome ja stalno pricam. I onda se cudimo sto stalno i Pape i igraci govore trebamo respectovati drugi tim. Zato sto kod nas u narodu cim Bosna pobjedi dvije tekme, mi odma mislimo da smo najbolji na svijetu!! I to nas zezne. Nego samo fajterski i skoncentrisano, bez one nase nepromisljene ho-ruk igre i pobjeda nebi trebala doci u pitanje. To je jasno Safetu i igracima. Al hajd narodu objasni!! 8-) 8-) 8-)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 12 sep 2012, 07:54

Dobar rezultat s obzirom da smo nakon izlaska Lulića igrali sa 10 igrača. Jbt kod mene dijete govori "vidi onog što je ušao, ne zna šutnut loptu lijevom nogom"
Poslije ulaska Vršajevića izgubili smo lijevu stranu, i prestali raditi pritisak. Selektor umjesto da ga vrati na beka (kad i nije za ništa drugo, ili da ga uopšte ne uvodi) ostavlja ga na krilu i Avdija, ni kriv ni dužan, bio potpuno beskoristan. Hvala bogu pa Salihović ima snage ko konj pa je stizao i gore i dole.
Što se tiče ostalih igrača, Pjanić odigrao odlično kao i Miske. U napadu je vidljivo da se Džeko i Ibišević nisu najbolje razumjeli na ovoj utakmici.
Posebno su me nervirali kratki korneri i centaršuti, pa koliko se ja sjećam, ni jedan udarac glavom ka golu protivnika nismo uputili.
Vranješ opravdao poziv. Zahirović takođe bio odličan i mislim da se on već ustalio u reprezentaciji. Nedostajao nam je Stevanović na desnoj strani jer se on i Mujdža odlično nadopunjuju.
Svim igračima čestitke, a selektoru veliki minus što je izblamirao Avdiju stavljajući ga na lijevu stranu.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 12 sep 2012, 08:28

Dobra igra nasih sinoc, cak je i Vrsajevic bio bolji nego protiv Lichtensteina, al ipak mislim da nije za repke. Najlosjiji je bio Ibisevic, sinoc se vidjela razlika u klasi izmedju Dzeke i njega.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 sep 2012, 08:42

Jao terena. :o
Kao da smo igrali na Bernabeu. 8-)
Dizelaški ulazak u meč, što je bilo i očekivano. Svi smo željeli komadanje Latvijaca sa 5 golova u mreži, ali ne ide to tako lako.
Lulićeva povreda je syebala koncepciju. Nadam se da će se što prije vratiti na teren.
Nema se nikome ništa prigovoriti. Ni Zahiroviću zbog nes(p)retnog kornera (vidim da se Dylan dotakao toga), ni Luliću zbog primljenog pogotka. Jednostavno, dese se te stvari i to je to. Ne znam što Dylan nije naveo trenutak u kome je Spahić zaspao na terenu i koji je Vršajeviću mogao donijeti (barem) žuti karton, a latvijskom igraču povredu. :mrgreen:

Vranješ odličan u otvaranju igre. Ima muda, povlači tu loptu, dobre duge lopte, siguran i kratki pas. Sigurno bolja alternativa u odnosu na Šunjića. Pandža je i dalje taj koji čuva leđa Spahiću, ali ukoliko Ogi nastavi u ovom tempu, mogao bi on uletiti na to mjesto. Smiren s loptom, a to je najbitnije za ovakvu igru koju Pape preferira.

Mujdža odlično odradio prvo poluvrijeme. Nažalost, problem tu je nepostojanje desnog krila. Zato sav teret pada upravo na njega i u ofanzivi i u defanzivi. Sreća pa je lijeva strana izbalansiranija, pa smo napadali preko nje.

Pjana odradio lavovski dio posla. Vraćao se po loptu, uzimao je direktno od stopera, proslijeđivao je na bokove, kroz sredinu... Malo je na kraju opala koncentracija kada je pravo u noge dodao loptu Latvijcima, al' to se zaboravlja s obzirom da ništa opasno nije proizašlo iz toga. :D

Vedo nije imao sreće ni koncentracije. Mogao je sinoć utrpati 2 komada. Posebno se to odnosi na situaciju kad ga je Džeko izbacio u 1 na 1 sa golmanom.

Doduše, mogao je i Džeko zabiti barem 3 gola. Golman mu skida udarac sa 2 metra, pogađa prečku, ali i zabija odličan gol. Šteta što nije hat-trick, pa da budemo sigurni da ćemo do kraja kvalifikacija imati najboljeg strijelca. 8-)

Miske također dobar. Godi njemu ova atmosfera i sve vezano za repku.

Zahi se nema šta prigovoriti. Eto onaj korner i to je to (mada, ni to nije kardinalna greška, već je želio napucati protivnika i izboriti aut, al' je zakasnio sekundu-dvije). Momak je treći stoper po potrebi, a u napadu već postoje oni koji će razigravati. Nema potrebe da bude Medunjanin, kada je on Zahirović. Jednostavno.

Salihović od silne trke gore-dole, ne može centrirati kako zna i umije. Al', čovjek zatvori sve živo u defanzivi, bori se kao lav + igra na neprirodnoj poziciji. :? Joj, gdje je taj PRAVI lijevi bek. :x To čekamo :!:

Vršajević radi isto što i Salihović. Dok se Sejo konstantno namješta na lijevu nogu (čak i kad treba golmanu vratiti loptu), Vršajević to radi ali na desnu. No, one povratne lopte mogu ići lijevom što je i pokazao. Što se mene tiče, bolje je odigrao u odnosu na meč kontra Lihtenštajna. No, svakako ga ne vidim u prvih 11.

Begović imao jednu slabiju reakciju iz koje nismo primili gol, ali je i skinuo jedan zicer.

Pape je odradio ono što je obećao i što smo svi željeli. Donio je 6 bodova iz prva 2 meča, probao je 2 igrača (Vršajević, Šunjić), Ogija "dao" Spahiću... Radi se na poboljšanju i to punim intezitetom. Nema se tu šta prigovoriti. Nadam se da će ovako nastaviti (naravno, ne očekujem šetanje kroz kvalifikacije, da ne bi bilo zabune). Bitno je da ima htijenja, volje, da igra liči na nešto (ovo naše je odlično), te da se postižu dobri rezultati. Mi imamo ova 4 elementa i nemamo šta prigovoriti ni selektoru ni igračima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 12 sep 2012, 09:21

kazu, onda dvojica sto ih je Dzeko zbunio sinoc i sad leze na terenu :)
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 12 sep 2012, 09:29

Odličan start, ogroman broj golova u dvije tekme (a moglo je bar još ovoliko), sad možemo otići mirno u Grčku, odigrati muški, pa možda i na nulu i zadržati prvo mjesto...

Što se igrača i igre sinoć tiče, moje viđenje:

Begović: Dobar, iako je imao par loših procjena, sreća pa nas nisu koštale

Mujdža: Solidan kao i uvijek, kao što neko reče fali mu desno krilo pa mora sam i naprijed i nazad

Vranješ: Pozitivno me iznenadio, makazice su ga podigle još više :D

Spahić: Komadant, kralj, tito :D

Salihović: Dobro odigrao, držao lijevu stranu jer poslije izlaska Lulića nije imao toliko prostora prema naprijed

Zahirović: Sjajan borac, sve stiže zatvara, možda je jednom ispao ali pred njihovim golom

Pjanić: Majstor, virtuoz, konačno se opustio i pokazuje šta zna, biće Mire zvijer od igrača

Lulić: Odigrao dobro do povrede

MIske: Udebljao se žestoko ali majstor ostaje majstor, fali nam u odbrani, ali u napadu je dar mar

Ibišević: Dobro se otvarao, nosio dvojicu na leđima ali mora biti smireniji pred golom i koristiti 100% šanse

Džeko: Odigrao nekako sa pola snage, ali onaj go je ludnica, kičmu im je polomio :D

Vršajević: Po meni nije za a tima, ali ako Sušiću valja, neka ga...

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 12 sep 2012, 09:30

legenda reala je napisao/la:Fazon je moj Arnele što su Đurić,Bilbija,Višća prešli mladu repku, tako da nema drugog izbora :P
Ja bih pozvo protiv Lichtenstein i dao im zadnji 35 minuta.....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 sep 2012, 09:30

Strasan start nasih momaka. Safet Susic pravi masineriju od nase repke! Ubijemo kamiondzije, pekare, bravare, elektricare, sofere, a Slovacka ih dobije samo 2:0 na domacem terenu. Latvija je solidna reprezentacija i lijepo je vidjeti da nam nije usla voda u usi nakon ranog gola. Napadali smo iz svih oruzja, sa svih strana, svi su bili dobri sinoc. Vrsajevic je odradio odlican posao po toj lijevoj strani i samo tako nek nastavi. Ognjen je igrao kao da ima 50 utakmica u nogama, a ne 5, a ne treba zaboraviti da je momku samo 22. godine. Od ostalih bih izdvojio i Misketa koji je odlicno odigrao dvije utakmice, kao i Pjanke koji je konacnu dobio pravu poziciju i punu slobodu. Kada se dodaju standardni reprezentativci, odlicni U-21 reprezentativci, onda konacno mozemo biti optimisticni za velike stvari. Mislim da nas lijepe stvari ocekuju uz nasu reprezentaciju.

Sta reci o Papetu? Treba ga za dozivotnog selektora! VOLIM TE BOSNO, VOLIM TE HERCEGOVINO!
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 12 sep 2012, 09:39

Odlična utakmica. Teren još bolji, u mnogome će nam pomoći da igramo efikasnije i ljepše. Što se tiče Zahe, momak je fantastičan, a umanjivanje njegove kvalitete činjenicom da igra u drugoj ruskoj ligi, to mogu samo imbecili. Ima tu nekoliko kandidata za igrača utakmice, ali nekako stičem dojam da je Pjanke za zehru ispred ostalih. Stvarno momak oduševljava. Napadači su nam bili malo dekoncentrisani, ali opet su odigrali dobro.

Vršajević nije loše odigrao, konstantno je momak u nekom trku, dobro pokriva stranu, centaršut mu nije bio baš najbolji, ali to svakako ne umanjuje činjenicu da je, generalno gledajući, odigrao sasvim solidno. Moramo biti zadovljni igram i rezultatima, ako sad nismo, ja stvarno ne znam kad ćemo. Razumijem kritike kad za to postoje uslovi, al u ovakvoj situaciji kritikovanje je odlika šizofreničke osobnosti. Sušić bi možda mogao da doda timu još kojeg napdača i stopera, tu smo baš deficitarni, ne bi škodilo.

Kao i poslije svake utakmice, duel harishp-gringobih je neizbježan. :mrgreen:
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 12 sep 2012, 09:52

Momci, dosta toga ste napisali, ne bi pojedinačno opisivao nastup igrača. Dosta stvari me raduje. Drago mi je što je Vranješ zaigrao pored Spahića jer sam i prije meča mislio da je bolji, brži je sigurno i mislim da će se on dobro uklopiti u tandemu sa Spahićem.

Šteta za povredu Lulića, njegov izlazak se itekako osjetio, i šteta što nije bilo Stevanovića, vjerujem da bi mnogo više pružio od Avdije.

Inače, po 1000 put moramo dokazivati da smo stoka, iako je to cijeli svijet već davno skontao. Sudija nam kod 3:1 u dva navrata prijeti prekidom meča jer neki debil laserom smeta golmanu. :twisted:

Šuko kaže u prenosu da je svaki cm pokriven video nadzorom, pa zašto nisu pronašli debila i :arrow: Usput doživotno zabraniti ulaz takvim na BP. Treba da mi zbog debila prekine meč pa da ga zijanimo 3:0? :twisted:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 sep 2012, 09:53

Pobijediti cemo mi Grcku i Litvaniju, siguran sam, ali me ne bi iznenadio onaj smak svijeta nakon toga. :lol:
Za*****!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.