BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bosanac723
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la bosanac723 » 05 feb 2011, 08:19

gruezi je napisao/la:
__EmIr__ je napisao/la:Ne znam za vas,ali ja mislim da se ovako talentirani igraci ne smiju odbijati a ovaj momak je definitivno pokazao strasan potencijal.
To sto govorite da mu je BiH rezervna opcija,ako cemo realno i Mujdza je isti slucaj.A s obzirom kako se momak pokazao ja mu ne zamjeram nista dok ovako igra.Znaci ako ima zelju dati momku sansu nista nas ne kosta..
jarane potencijala poput njega cak i 10 puta vecih imamo puna ih je njemacka...sto se mujdze tice,pa jarane njegov brat je igrao za bih odmah nakon rata do tamo 98me cini mi se kad je sejo kapetanovic mu uzeo mjesto...i odkud ti to da mu je bih 2ga opcija a covjek bosnjak iz doboja...
Zbog takvih komentara "jarane potencijala poput njega....imamo puna ih njemacka" nas je dovela u situaciju da dosta talentovanih momaka izgubimo i da ih gledamo kako igraju za druge drzave. Mensur nije iz Doboja, nego je iz Zagreba.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 06 feb 2011, 00:34

__EmIr__ je napisao/la:Ne znam za vas,ali ja mislim da se ovako talentirani igraci ne smiju odbijati a ovaj momak je definitivno pokazao strasan potencijal.
To sto govorite da mu je BiH rezervna opcija,ako cemo realno i Mujdza je isti slucaj.A s obzirom kako se momak pokazao ja mu ne zamjeram nista dok ovako igra.Znaci ako ima zelju dati momku sansu nista nas ne kosta..
Nisi upravu sto se tice Mujdze,nije tacno da je to isti slucaj,Mujdza je prvo zakuco na vrata BH repke,tacnije kod selektora Zukanovica u mladoj U21,dosao i na okupljanje,al mu bagra nije sredila pasos,tek nakon toga je zaigrao za U21 Hrvatske.

Nego sta cemo sa Bicakcicem sto se odrece BH drzavljanstva,u njeg sam potpuno razocaran,jer zaigrati u kvalifikacijama za BIH U19 i onda ovako,je katastrofa,to je dosad samo uradio smrad Jakupovic.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 06 feb 2011, 00:36

bosanac723 je napisao/la: Zbog takvih komentara "jarane potencijala poput njega....imamo puna ih njemacka" nas je dovela u situaciju da dosta talentovanih momaka izgubimo i da ih gledamo kako igraju za druge drzave. Mensur nije iz Doboja, nego je iz Zagreba.
Mensur je odande odakle su mu i roditelji,vazda tako bilo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 feb 2011, 00:43

Pasodzigera je napisao/la: Nego sta cemo sa Bicakcicem sto se odrece BH drzavljanstva,u njeg sam potpuno razocaran,jer zaigrati u kvalifikacijama za BIH U19 i onda ovako,je katastrofa,to je dosad samo uradio smrad Jakupovic.

ako je igrao za Njemačku i promjenio državljanstvo i zaigrao za nas ,po pravilima više nema prava mjenjanja državljanstva ,bar su takva pravila bila,otkud sad to :o :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2011, 01:10

To bi i ja rado znao odakle ta informacija, da se Bicakcic odrekao naseg drzavljanstva i vec 2. put promjenuo fudbalski savez? To je prosto nemoguce. Da to nije neko slucajno na Transfermarktu covjeku sklonuo nase drzavljanstvo (dese se greske pri korekturama u sistemu), pa ste skontali kako je sad samo Nijemac?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 feb 2011, 01:21

Principatus je napisao/la:To bi i ja rado znao odakle ta informacija, da se Bicakcic odrekao naseg drzavljanstva i vec 2. put promjenuo fudbalski savez? To je prosto nemoguce. Da to nije neko slucajno na Transfermarktu covjeku sklonuo nase drzavljanstvo (dese se greske pri korekturama u sistemu), pa ste skontali kako je sad samo Nijemac?
ma nemoguće ,ako je igrao za kadete Njemačke i onda prešo za nas i za juniorsku repku odigro 4 utakmice ,ne može više mjenjati
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 06 feb 2011, 01:28

Evo ,ja sam ovo naso,inace je tekst prije 6 dana,na njemackom je

http://www.schwarzwaelder-bote.de/inhal ... 90000.html

Znaci stoji,da se Bicakcic morao odluciti za drzavljanstvo i da se odrekao BH drzavljanstva,al je pise dao do znanja,da to nije uradio da bi se nametnuo Jürgenu Löwu,selektoru Njemacke,sto u prevodu znaci,da nije ni mjenjo sportsko drzavljanstvo i da je tu utakmicu jednu koju je odigrao za U18 Njemacke igrao sa BH pasosem,vjerovatno se radilo o nekoj revijalnoj utakmici. Sto znaci,da on nece moci igrati za nas,jer je procedura o povratku naseg pasosa teska,a ako ga se vec odreko,ne vjerujem da ce ga ponovo i traziti. Za BIH je odigrao 4 kvalifikacione utakmice U19 sto znaci da je morao biti registrovan pri savezu BIH i da ima pravo promjeniti jednom sportsko drzavljanstvo. Ako se odazove sad selektoru U20 i promjeni sportsko drzavljanstvo,za BIH je izgubljen zauvijek.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 feb 2011, 01:57

Auuuuuuh nebi valjalo da ode Edhem u ku-rac.Barem sto se tice BIH repke.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 06 feb 2011, 02:02

Ma ako želi igrati za njih i ne treba nam... :oops:
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 feb 2011, 02:03

dA Susic nije moron kao sto jeste pozvao bi ga za mexico,,,ebo mu mravac sve po spisku kakvi samo antitalenti nos dres nase repke...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 feb 2011, 02:20

gruezi je napisao/la:dA Susic nije moron kao sto jeste pozvao bi ga za mexico,,,ebo mu mravac sve po spisku kakvi samo antitalenti nos dres nase repke...
Jah vec mu kosti pojeli sto je zvao Besica a ovaj ko biva nije standardan jos i Bicakcica pa da se mozete naci u duetu sto tice handrenja.
Uostalom Bicakcic je svjesno isao na promjenu drzavljanstva.Prema tome prica je zavrsena prije ikakve price.
Sto bi rekao @amerosm kad se vidi kako se po Dzeki kenja kao i seletoru.Ovim momcima na neku ruku i nije zamjeriti.Nismo ni zasluzili nista bolje.Kakvi se samo antitalenti pojave na forumu i okolo njega. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 07 feb 2011, 18:10

Lendrić: Ne interesuje me šta misle u Hrvatskoj, uzet ću pasoš BiH

«Istina je želim igrati za BiH. U Hrvatskoj su me opet zaboravili, izostavivši me sa spiska za meč sa Slovenijom zbog čega sam odlučio promjeniti svoje sportsko državljanstvo. Pravni osnov imam, mlađi sam od 21 godine, a uz to moji preci su Čapljinci», kaže Lendrić.

Na pitanje da li je podnio zahtjev za bh.pasoš, Lendrić kaže da još nije, ali da će to uraditi vrlo skoro, te se nadovezao na eventualne negativne reakcije u zapadnom susjedstvu povodom njegovih izjava:

«U narednim danima, kada uhvatim malo vremena, pokrenut ću svu tu proceduru, kako bih što prije dobio pasoš Bosne i Hercegovine. O reakcijama u Splitu i Hrvatskoj na moje izjave ne znam ništa, i to me apsolutno ne zanima», rekao je budući mladi reprezentativac BiH, koji bi debi u našoj mladoj reprezentaciji mogao imati u junu kada startaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Izraelu.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 07 feb 2011, 19:32

Marin Leovac, lijevi bek Austrie iz Wiena.

Pa Haris Bukva, pa Anel Hadzic, itd, itd.

Sve igraci koji su mogli doci u Atlantu, a ne ko ove balerine
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 07 feb 2011, 19:32

ammarc je napisao/la:Lendrić: Ne interesuje me šta misle u Hrvatskoj, uzet ću pasoš BiH
Da ga barem zanima šta misle u BiH
100% sportski i krajnje opušten potpis

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 07 feb 2011, 19:35

Pajdo hoće isprovocirati reakciju u HNS-u al' mu nešto ne ide.. ne doživljava ga nitko. :lol:
...što je više lome to je volim jače...

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 08 feb 2011, 11:56

Proteklih nekoliko dana, velika prašina podigla se oko stopera njemačkog Stuttgarta, mladog Bosanca, Ermina Bičakčića, iz razloga, jer je navodno prihvatio poziv mlade reprezentacije Njemačke za naredne kvalifikacije.

Međutim, izgleda da je to bila samo dezinformacija, koju ju nažalost prenio i naš portal.

Podsjetimo, Bičakčić je odigrao jednu utakmicu za U-17 reprezentaciju Njemačke dok je za juniorsku reprezentaciju naše zemlje odigrao četiri meča.

Ukoliko bi Ermin kojim slučajem ponovo odabrqao Nijemce, više ne bi imap pravo nastupa niti za jednu selekciju BiH, iz razloga jer sportsko državljanstvo ne bi mogao mjenjati.

Informaciju da je odbio Nijemce, potvrdio je i sam Ermin u razgovoru za SC reviju, koja je u prodaji danas širom BiH.

Poziv za utakmicu protiv Grčke stigao je u klub, ali se nisam odazvao! Razgovarao sam sa Fredijem Bobićem (direktor Stuttgarta, op.a) i rekao sam mu da se neću odazvati, objasnio je Bičakčić, dodavši da je njegova želja i dalje dres njegove države- Bosne i Hercegovine!

Mlada reprezentacija BiH u narednim kvalifikacijama tako bi trebala imati jaku odbranu predvođenu dvojcem iz Bundeslige, Bešić (Hamburg) i Bičakčić (Stuttgart) izvor: sport in . ba
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 08 feb 2011, 13:10

adis.p je napisao/la:
Proteklih nekoliko dana, velika prašina podigla se oko stopera njemačkog Stuttgarta, mladog Bosanca, Ermina Bičakčića, iz razloga, jer je navodno prihvatio poziv mlade reprezentacije Njemačke za naredne kvalifikacije.

Međutim, izgleda da je to bila samo dezinformacija, koju ju nažalost prenio i naš portal.

Podsjetimo, Bičakčić je odigrao jednu utakmicu za U-17 reprezentaciju Njemačke dok je za juniorsku reprezentaciju naše zemlje odigrao četiri meča.

Ukoliko bi Ermin kojim slučajem ponovo odabrqao Nijemce, više ne bi imap pravo nastupa niti za jednu selekciju BiH, iz razloga jer sportsko državljanstvo ne bi mogao mjenjati.

Informaciju da je odbio Nijemce, potvrdio je i sam Ermin u razgovoru za SC reviju, koja je u prodaji danas širom BiH.

Poziv za utakmicu protiv Grčke stigao je u klub, ali se nisam odazvao! Razgovarao sam sa Fredijem Bobićem (direktor Stuttgarta, op.a) i rekao sam mu da se neću odazvati, objasnio je Bičakčić, dodavši da je njegova želja i dalje dres njegove države- Bosne i Hercegovine!

Mlada reprezentacija BiH u narednim kvalifikacijama tako bi trebala imati jaku odbranu predvođenu dvojcem iz Bundeslige, Bešić (Hamburg) i Bičakčić (Stuttgart) izvor: sport in . ba
Polahko nesta ovdje nestima,ako je NAS ERMIN igrao za U17 Njemacku repku pa zatim onda Igrao za nasu juniorsku repku 4 puta znaci da je nastupajuci za za Svabe vec bio registrovan u fudbalskom savezu Njemacke tj imao njihovo fudbalsko drzavljanstvo zatim je to drzavljanstvo da bi nastupio za nas ZAMJENIO ZA NASE i time je automatski izgubio pravo na ponovno mijenjanje drzavljanstva i na koji bi sad fol ponovo dobio Njemacko sportsko drzavljanstvo????...
Znaci ovdje je sve i vise nego jasno ERMIN JE NAS I UVIJEK CE BITI...
Nadam se da nam novinari nece vise kvariti dan nekim ne provjerenim informacijama,nesto mi se vise ne gleda serija "povratak otpisanih".
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

nihco

Post Postao/la nihco » 08 feb 2011, 14:35

Za_raju je napisao/la:,ako je NAS ERMIN igrao za U17 Njemacku repku pa zatim onda Igrao za nasu juniorsku repku 4 puta znaci da je nastupajuci za za Svabe vec bio registrovan u fudbalskom savezu Njemacke tj imao njihovo fudbalsko drzavljanstvo zatim je to drzavljanstvo da bi nastupio za nas ZAMJENIO ZA NASE i time je automatski izgubio pravo na ponovno mijenjanje drzavljanstva i na koji bi sad fol ponovo dobio Njemacko sportsko drzavljanstvo????...
Znaci ovdje je sve i vise nego jasno ERMIN JE NAS I UVIJEK CE BITI...
.
nemoj bitii siguran, u prijateljskoj utakmici mozes, cini mi se, nastupiti i bez pasosa.......najvjerovatnije ermin nije , kod fif-e, na osnovu jedne prijateljske utakmice, registrovan kao njemacki reprezentativac. to potvrdjuje i poziv njemacke selekcije i stavljanje na stranicu dfb. pa nije valjda i svabama usanovic sekretar.
Sent from my Commodore 64

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 feb 2011, 21:38

U-21: Hrvatski reprezentativac Ivan Lendrić želi igrati za BiH!

24SI - Ivan Lendrić, 19-godišnji napadač Hajduka na posudbi u Zrinjskom, najbolji strijelac Premijer lige i hrvatski povremeni reprezentativac, mogao bi uskoro obući dres BiH, zaigrati za U-21 reprezentaciju!

Informaciju koju je Jutarnji doznao, potvrdio je i sam Lendrić te objasnio razloge svoje odluke.

- Jednostavno mi je prekipjelo, ne mogu razumjeti taj odnos selektora naših mladih reprezentacije prema meni. Iz nekoga razloga me izbjegavaju i zaobilaze, i to neopravdano. S druge strane, u BiH me žele i zovu te sam donio takvu odluku. Ne ucjenjujem HNS, to je moja odluka i ne bih je mijenjao ni da me selektor sada pozove - kazao nam je Lendrić.

To što ga novi selektor hrvatske U-21 reprezentacije Ivo Šušak nije pozvao samo je još jedan slučaj "zaobilaženja", kap koja je prelila Lendrićevu čašu strpljenja.

- Prije godinu dana bio sam najbolji strijelac juniorske lige i, po izboru SN, najbolji igrač. A onda, u kvalifikacijama za EP, mene nema u kadru U-19 reprezentacije. Kako, zašto? Stvarno mi nije bilo jasno... Ali to ide dalje. Ladić me ne zove u U-21 reprezentaciju. Kad mi je konačno dao priliku, Sloveniju smo pobijedili 2:1, a ja sam postigao jedan i učestvovao kod drugog pogotka. Mislio sam da sam pokazao da se na mene može računati, ali kada sam vidio da sada Šušak ipak ne zove, donio sam konačnu odluku da prihvatim BiH poziv.

Činjenica da on igra u BiH ne može, smatra, služiti kao opravdanje onima koji su ga zaobilazili.

- U protekloj polusezoni 20 puta sam nastupio za Zrinjski i zabio 11 golova i bio najbolji strijelac Premijer lige. Pa nije valjda da nisu čuli za taj podatak?! Osim toga, nije BiH na kraj svijeta, mogli su doći pogledati me, poslati nekoga. Uostalom, ako mogu zvati neke momke iz Njemačke ili Švicarske, ne znam zašto ne mogu mene.

A kako će se osjećati kada obuče novi dres? Ni sam nam nije znao kazati...

- Zaista ne znam. Ja sam Hrvat, Hrvatska je moja zemlja, rođen sam i živio u Splitu. Vidjet ću, snaći ću se. Protiv nekih igrača sam igrao, znam ih, valjda neće biti problema - zaključuje Ivan Lendrić.
Ovo je vec poznato, no ide mi o onom sto je povecano. Vidjecemo.
Ako je tako, dobrodosao Ivane. :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 feb 2011, 07:09

procitajte ovo zadnje ...lendricu koji ces nam **** idi molim te u hrvatsku i tamo njima prdi...nama takvi poput tebe tj komsijski otpad nisu potrebni...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2 i 46 gostiju.