Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Ako vec neces da uzimas neki dobar player sa USBom, uzmi ovaj jeftini transmiter. Ionako nisu izdrzljivi i mijenjat ces ih svakih par mjeseci. Ovaj od 50KM je samo napucan nekim funkcijama koje ti ne trebaju. Kvaliteta zvuka je manje-vise ista na svakom, imas blago sustanje kao ba radiu.
Kvaliteta zvuka nije loša, normalno nije kao na cd playeru, al' je poprilično dobra, doduše zavisi i kakav je transmiter. Ja sam svoj platio 15-20 markica i durao je par mjeseci kod mene, a onda ga dao prijatelju, jer mi je isti spržio osigurač upaljača.
A drugi prijatelj, inače mehaničar, mi reče da se kanim tih transmitera, jer ću se namjenjati istih ili namjenjati osigurača, jer upaljaču nije predvidjeno da radi toliko, jelTe. On služi za pripaliti cigaR katkad i to je to, a ne da svaki dan po par sati radi. No, ko voli neka izvoli.
A drugi prijatelj, inače mehaničar, mi reče da se kanim tih transmitera, jer ću se namjenjati istih ili namjenjati osigurača, jer upaljaču nije predvidjeno da radi toliko, jelTe. On služi za pripaliti cigaR katkad i to je to, a ne da svaki dan po par sati radi. No, ko voli neka izvoli.

@Saurmane ako ti je kaseta, uzmi kasetu sa izlaznim auxom, i samo prikopcas na telefon, nemas zayebancija a dobit ces kvalitetnije, ako neces ni s telefonom da prikljucujes, uzmes mali mp3 player, 10ak KM uz tu kasetu. provedi unutra u konzoli aux iz kasete a mp3 player zaglavi u dijelu gdje ti je upaljac, msm da se u BMW-a idealno uklopi, na tim mp3 playerima baterija traje 5-10h sigurno, a puni se brzo, cak mozes i usb punjac uzeti za to, je lse isprazni stavis da se puni, sve ce te izaci do 30ak KM, a po meni je bolja solucija od transmitera
Mia San Mia
Realno najbolja solucija je ugradnja tv-dvd sa navigacijom al' to već zahtjeva mnogo veća ulaganja.R32 je napisao/la:@Saurmane ako ti je kaseta, uzmi kasetu sa izlaznim auxom, i samo prikopcas na telefon, nemas zayebancija a dobit ces kvalitetnije, ako neces ni s telefonom da prikljucujes, uzmes mali mp3 player, 10ak KM uz tu kasetu. provedi unutra u konzoli aux iz kasete a mp3 player zaglavi u dijelu gdje ti je upaljac, msm da se u BMW-a idealno uklopi, na tim mp3 playerima baterija traje 5-10h sigurno, a puni se brzo, cak mozes i usb punjac uzeti za to, je lse isprazni stavis da se puni, sve ce te izaci do 30ak KM, a po meni je bolja solucija od transmitera

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Pa znas sta, kupi novog Bmw-a sta nas zayebavas 
I ne odgovori jel ti kaseta u Bmw-u? ili cd?

Mia San Mia
haha pa jest brate to ti je najlakse kupi si novog BMW sa tv-dvd i boli te tuki
onda nemoj bacat pare na te skuplje uzmi u Bingu il sta ja znam u nekoj radnji za 10-15KM i dokle sluzi, sluzi ha ya

Infarkt,ma kakav je,od srca je.
Tako je najbolje.R32 je napisao/la:Pa znas sta, kupi novog Bmw-a sta nas zayebavas

U pitanju je cd.
Jesi konto o cd changeru, onaj box sto se obicno ostavlja u gepek od 6 cd-ova. Ako ti ga vec nema, jer sve ti je bolje od transmitera 
Ali opet ako si odlucio transmiter, uzmi onaj od 5-10KM vidjet ces kako ce ti se ponasati, testiraj...

Ali opet ako si odlucio transmiter, uzmi onaj od 5-10KM vidjet ces kako ce ti se ponasati, testiraj...
Mia San Mia
Nisam razmišljao o cd changeru, ako je bolje od transmitera onda,.. 

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ja sam imao taj changer, to je dobra stvar, nije sad to skupo
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Momci, ovako...zanima me jedna stvar oko auta koje mi se svidja nenormalno u zadnje vrijeme...rijec je o VW Polo 2002. g...nedavno mi komsija nesto popravlja vrata od doticnog auta od drugog komsije, i ja bezveze prilazim i govorim mu kako mi se ovo auto svidja i on rece nesto kao "ma ovaj ti radi na 3 klipa"...de reko jarane prevedi, kakvi klipovi ne kontam se ja toliko u to...kaze "ma radi na 3 klipa, nije toliko jako auto, slabije....i cuje se kad radi, isto traktor"...reko de ga upali bezze da cujem, kad ono fakat poprilicno bucno radi...a motor je 1.4 TDI...ja znam da se dizel vazda vise cuje od benzinca, ali ono mi nije bas fino s obzirom da auto nije toliko staro, buraz mi ima Scenica 1.9 DCI pa se ne cuje fakticki nikako u radu...e sad, je li tom Polu od komsije nesto nije kako treba pa se tako cuje ili je tako kod tog auta ? jer nesto sam guglao i ispalo je kao da dvije vrste motora kod ovog Pola imaju 3 klipa - 1.4 TDI i 1.2 benzin...a ti motori su i najzastupljeniji po piku kako sam vidio, vidjao sam i SDI motore takodjer kod ovog auta....e da li neko od vas ima/o slucajno ovo auto pa da kaze iz prve ruke valja li cemu i konkretno za ovaj rad motora jel to tako treba da bude ili ?
I da, ja ne patim od toga da mi auto ima 120 KW, 200 konja itd trenutno imam Fiestu od 44 KW i sasvim dobro ide, tako da mi to nije najbitnije kod auta posto i ovaj Polo nije mnogo jaci
Hvala unaprijed
I da, ja ne patim od toga da mi auto ima 120 KW, 200 konja itd trenutno imam Fiestu od 44 KW i sasvim dobro ide, tako da mi to nije najbitnije kod auta posto i ovaj Polo nije mnogo jaci

Hvala unaprijed

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
E bas ak si guglao, onda si naletio na ovo
Iskreno, vozim Pola benzinca 1.6, ne bih ga dao za bilo kakvo auto u njegovoj klasi (2000. godiste). Ono sto ga odlikuje (iako karavan) da je lagan, ali 75 KS naprosto ti daje ugodjaj normalne voznje bez nekog gusenja,...
Zamisli sa tim trocilindrasem krenes uz lendavu, bude vas troje - cetvreo, pa msm da bi te iskljucili iz saobracaja zbog buke i dima (jer moras trecom).
Bar Pola imas u izobilju max do 5500 KM. Tu su benzinci 1.4 i 1.6 itd.
Inace kazu za trocilindrase da su bucni, napregnuti sa dosta vibracija.Motor nema ausgleichwelle (osovina za izjednacavanje momenata i sila) koju imaju "veci" motori, stoga je malo bucniji i ima vise vibracija od cetverocilindrasa...
Zadatak trocilindrasa je pruziti dovoljno snage bez velikih troskova. Iz razloga rezanja troskova, nedostaje ta osovina uravnotezenja sila i momenata. Sto osim malo bucnijeg rada i nije veci nedostatak, jer je pogonska osovina tog motora manja (kraca) od cetverocilindrasa, tako da su i momenti koji nastaju manji. Taj motor ima dovoljno snage za jednog Pola
Iskreno, vozim Pola benzinca 1.6, ne bih ga dao za bilo kakvo auto u njegovoj klasi (2000. godiste). Ono sto ga odlikuje (iako karavan) da je lagan, ali 75 KS naprosto ti daje ugodjaj normalne voznje bez nekog gusenja,...
Zamisli sa tim trocilindrasem krenes uz lendavu, bude vas troje - cetvreo, pa msm da bi te iskljucili iz saobracaja zbog buke i dima (jer moras trecom).

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Hahah pa ako sa Fiestom mogu izaci uz Lendavu cetvrtom oko 70 km/h sto ne bi mogao sa Polom koji ima vise KS bez nekih nuspojava u vidu buke i dima ?Asteriks je napisao/la:E bas ak si guglao, onda si naletio na ovoInace kazu za trocilindrase da su bucni, napregnuti sa dosta vibracija.Motor nema ausgleichwelle (osovina za izjednacavanje momenata i sila) koju imaju "veci" motori, stoga je malo bucniji i ima vise vibracija od cetverocilindrasa...
Zadatak trocilindrasa je pruziti dovoljno snage bez velikih troskova. Iz razloga rezanja troskova, nedostaje ta osovina uravnotezenja sila i momenata. Sto osim malo bucnijeg rada i nije veci nedostatak, jer je pogonska osovina tog motora manja (kraca) od cetverocilindrasa, tako da su i momenti koji nastaju manji. Taj motor ima dovoljno snage za jednog Pola
Zamisli sa tim trocilindrasem krenes uz lendavu, bude vas troje - cetvreo, pa msm da bi te iskljucili iz saobracaja zbog buke i dima (jer moras trecom).![]()

Nisam naisao na to dok sam guglao nego na wikipediji sam to vidio...a gdje cu druze 1.6 benzin, ja sam konobar, treba to tociti jbt

A sta mislis kakav mu je ovaj 1.9 SDI motor, vidim da i takvih ima dosta po piku, i dosta ih je ispod 6.000 KM ?
Ma ne znam, taj trocilindras meni zvuci poput Fiata Una 1.0, gradska voznja ok, al auto treba da bude mnogo vise od toga.
Ne znam za taj 1.9 SDI (potrazi na bhtuning.com, najjaca stranica sto se tice analiza strucnjaka takodjer iz prve ruke) a ako ikog znas u onom vasem autoservisu Vucic, moze ti vise reci o tom motoru.
Znam samo da je Polo 1.4 TDI, barem po onom sto sam cuo/vidio u par situacija, smece.
Potrosnja kod mog 1.6 je 7.0 na otvorenom, ali i to bi se dalo spustiti mozda za pola litra da podesnim prekidac gasa i kompresiju, jer mi u leru radi na 1.1 obrtaja, a treba na oko 950, sto naravno u konacnici i ima veze sa potrosnjom.
Benzinci su izdrzljivi (govorim za Pola), jer nemas nikakvih problema po pitanju bilo kakvih dihtunga, nosaca motora, oba remena, paljenja i sve vezano za to pa cak ni kablova. Bolje ti je dati par KM vise na gorivo neg na popravke polumotora ili nekih pumpi.
Ne znam za taj 1.9 SDI (potrazi na bhtuning.com, najjaca stranica sto se tice analiza strucnjaka takodjer iz prve ruke) a ako ikog znas u onom vasem autoservisu Vucic, moze ti vise reci o tom motoru.
Znam samo da je Polo 1.4 TDI, barem po onom sto sam cuo/vidio u par situacija, smece.
Potrosnja kod mog 1.6 je 7.0 na otvorenom, ali i to bi se dalo spustiti mozda za pola litra da podesnim prekidac gasa i kompresiju, jer mi u leru radi na 1.1 obrtaja, a treba na oko 950, sto naravno u konacnici i ima veze sa potrosnjom.
Benzinci su izdrzljivi (govorim za Pola), jer nemas nikakvih problema po pitanju bilo kakvih dihtunga, nosaca motora, oba remena, paljenja i sve vezano za to pa cak ni kablova. Bolje ti je dati par KM vise na gorivo neg na popravke polumotora ili nekih pumpi.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Upravu je Asteriks ovo za benzin, samo ako se odlucis nemoj sipat svakakvu brlju od goriva, u benzinca obicno kad se nesto pokvari ili zeznes s gorivom, onda se kvar za kvarom veze. Benzinci su uvijek udobniji. A taj SDI u Polu je ja mislim iz golfa trojke. Al sve ima svoju prednost, jesu bucniji, ali su jeftiniji za odrzavanje i jednostavni. A također i mala potrosnja. Sto se tice tih 1.4 tdi, nisam cuo da su kvarljivi ili losi u tom segmentu, ali definitivno jesu u ovome sto Asteriks naveo. Na tvom mjestu bih se prije odlucio za jedan od ova 2 atmosferska motora, s obzirom ina situaciju ti.
Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
E hvala vam obojici na odgovorima...
Ma sta ja znam, danas i gazde gledaju dizelase da uzimaju a ne ja sa 300 KM platom da uzimam 1.6 benzin i slicne motore, nema mi smisla vala...kontam o tom SDI motoru nesto, nisu slabi toliko (1.9) a opet je dizel jbg...samo, jesu li i SDI bucni toliko posto oni imaju 4 klipa valjda ?
posto mi komsija ima golfa cetvorku SDI, mislim da je takodjer 1.9, i dosta je bucan, mislim cak bucniji od ovog Pola 1.4 TDI...jesu li inace svi SDI motori bucni tako ili ?
Ma sta ja znam, danas i gazde gledaju dizelase da uzimaju a ne ja sa 300 KM platom da uzimam 1.6 benzin i slicne motore, nema mi smisla vala...kontam o tom SDI motoru nesto, nisu slabi toliko (1.9) a opet je dizel jbg...samo, jesu li i SDI bucni toliko posto oni imaju 4 klipa valjda ?

Kod mene su 2 sdi
, jesu bucniji, ali isto tako dosta tdi cetvorki stvaraju skoro istu buku, ne znam do cega je, ali to sam primijetio. A također ovaj drugi sdi sto mi ima, dosta je tisi, radi kao prosjecan tdi. Doduse on je stalno na autoputu, mozda je procepljen il sta ja znam. Uglavnom tisi je.
U prosjeku SDI motori jesu bucniji, ali ti je novcanik odma veci, ne moras puno izdvajati
u voznji uz smanjenu muziku ti vise tu "buku" i ne cujes.
Dobra prednost je sto cujes rad motora
i osjetic dobro na gasu.

U prosjeku SDI motori jesu bucniji, ali ti je novcanik odma veci, ne moras puno izdvajati

Dobra prednost je sto cujes rad motora

Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Jel to i kod tebe Polo SDI ?R32 je napisao/la:Kod mene su 2 sdi, jesu bucniji, ali isto tako dosta tdi cetvorki stvaraju skoro istu buku, ne znam do cega je, ali to sam primijetio. A također ovaj drugi sdi sto mi ima, dosta je tisi, radi kao prosjecan tdi. Doduse on je stalno na autoputu, mozda je procepljen il sta ja znam. Uglavnom tisi je.
U prosjeku SDI motori jesu bucniji, ali ti je novcanik odma veci, ne moras puno izdvajatiu voznji uz smanjenu muziku ti vise tu "buku" i ne cujes.
Dobra prednost je sto cujes rad motorai osjetic dobro na gasu.

I sta mislis ti onda vrijedi li Polo 1.9 SDI otprilike negdje do 6.000 KM ? koji bi mi ti motor preporucio od ovih sto smo ih spominjali za ovo auto: 1.2 benzin, 1.4 TDI ili 1.9 SDI ? jer mi se ova limuzina nenormalno svidja i izvana i iznutra, iako ima i drugih finih auta u ovom cjenovnom rangu, al dzaba, ovo bi htio vise nego ijedno drugo

- Centre forward
- Kontakt:
Ako hoces zahvalno vozilo, koje se skoro i ne kvari, sa odličnom potrošnjom, al' da ti performanse nisu u prvom planu onda kupiš 1.9 SDI. Posebno je bitno da mu provjeriš kilometražu, jer poznato je da te motore kupuju ljudi koji gaze mnogo kilometara, te opšte stanje motora, kompersiju kad je hladan itd., ugl. znaju ovi u servisu ovo što ja sad pišem. 

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Papastathopoulos je napisao/la:Jel to i kod tebe Polo SDI ?R32 je napisao/la:Kod mene su 2 sdi, jesu bucniji, ali isto tako dosta tdi cetvorki stvaraju skoro istu buku, ne znam do cega je, ali to sam primijetio. A također ovaj drugi sdi sto mi ima, dosta je tisi, radi kao prosjecan tdi. Doduse on je stalno na autoputu, mozda je procepljen il sta ja znam. Uglavnom tisi je.
U prosjeku SDI motori jesu bucniji, ali ti je novcanik odma veci, ne moras puno izdvajatiu voznji uz smanjenu muziku ti vise tu "buku" i ne cujes.
Dobra prednost je sto cujes rad motorai osjetic dobro na gasu.
I sta mislis ti onda vrijedi li Polo 1.9 SDI otprilike negdje do 6.000 KM ? koji bi mi ti motor preporucio od ovih sto smo ih spominjali za ovo auto: 1.2 benzin, 1.4 TDI ili 1.9 SDI ? jer mi se ova limuzina nenormalno svidja i izvana i iznutra, iako ima i drugih finih auta u ovom cjenovnom rangu, al dzaba, ovo bi htio vise nego ijedno drugo
Evo @ Centre forward objasnio

A kod mene je golf 4 SDI, oba su. Sto se mene tice vrijedi, naravno ako je sve uredu s limarijom, motorom i tako tim stvarima.
I naravno provjeri kilometrazu, lahko se vraca, a također se lahko i provjeri tacna kilometraza.
SDI su otrpilike za nase podrucje, jeftini za odrzavanje, malo trose, dugotrajni. Meni snage nije zafalilo, ustvari dosta auta koja sam vozio do nekih 120 konja ja nisam osjetio puno vecu snagu u voznji. Nuzno je dici obrtaje iznad 2500 da ti ne bi falilo snage i ide bas dobro. Razlike vece nema vjeruj, bar ja nisam primijetio. Gdje sam osjetio drasticnu razliku je kad sam sjeo u Mercedesa ML 5.0 benzin

Mia San Mia
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.