Sudeci po slikama nece, jer izgleda da unutrasnje prostorije nisu gotove.Alucard je napisao/la:Jel neko zna kada će se ovaj trening kamp definitivno završiti i staviti u pogon? Zanima me da li će repka tu trenirati sa početkom kvalifikacija tj. od samog starta istih?
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
Na stadionu Bilino polje u toku su radovi rekonstrukcije terena. Kada pričamo o dosadašnjim radovima, možemo reći da je veliki dio posla urađen. U toku današnjeg dana smo razgovarali sa direktorom JP za prostorno planira i uređenje grada Zenice Heleg Mirsadom.
„Stadion je poravnat, urađena je drenaža, a također su završeni i poslovi vezani za prskalice, hidrante i kanalizacione vodove. Trenutno je završeno oko 45% terena, a za sada se izvode radovi postavljanja kablova i grijača čija je dužina 32.600m“, rekao nam je Heleg Mirsad.
Kako bi proces rekonstrukcije terena bio ubrzan i završen u najavljenom periodu, odmah po postavljanju grijača druga ekipa radi zaštitni sloj pjeska koji ide na grijače.
„U toku sutrašnjeg dana očekujemo da stigne i hranbeni sloj koji će da se nanosi preko zaštite, pa potom i trava koja će stići iz Austrije“, rekao je Heleg.
Također, u sklopu rekonstrukcije terena, će biti urađena i zaštitna ograda visine 6m, a bit će postavljeni i novi golovi, kao i klupe za rezervne igrače koje se sastoje od 18 Recaro sjedišta.
U završnoj fazi će se obaviti i radovi vezani za korner zastavice koje će biti postavljene na 105 i 60 m. U sklopu finalnih radova terena, bit će postavljen video nazor kao i odgovarajuća audio oprema za koju su instalacioni vodovi već spremni.

http://www.zenitfm.net" onclick="window.open(this.href);return false;
„Stadion je poravnat, urađena je drenaža, a također su završeni i poslovi vezani za prskalice, hidrante i kanalizacione vodove. Trenutno je završeno oko 45% terena, a za sada se izvode radovi postavljanja kablova i grijača čija je dužina 32.600m“, rekao nam je Heleg Mirsad.
Kako bi proces rekonstrukcije terena bio ubrzan i završen u najavljenom periodu, odmah po postavljanju grijača druga ekipa radi zaštitni sloj pjeska koji ide na grijače.
„U toku sutrašnjeg dana očekujemo da stigne i hranbeni sloj koji će da se nanosi preko zaštite, pa potom i trava koja će stići iz Austrije“, rekao je Heleg.
Također, u sklopu rekonstrukcije terena, će biti urađena i zaštitna ograda visine 6m, a bit će postavljeni i novi golovi, kao i klupe za rezervne igrače koje se sastoje od 18 Recaro sjedišta.
U završnoj fazi će se obaviti i radovi vezani za korner zastavice koje će biti postavljene na 105 i 60 m. U sklopu finalnih radova terena, bit će postavljen video nazor kao i odgovarajuća audio oprema za koju su instalacioni vodovi već spremni.
http://www.zenitfm.net" onclick="window.open(this.href);return false;
Lijepo ovo izgleda.Meni nije jasno kako nasi klubovi posebno iz vecih gradova nisu do sada uradili nista slicno.Ako ne mozemo praviti stadione, makar mozemo napravit terene na pravi nacin, a sto se tice ulaganja to i nisu neka ulaganja poput novih tribina i sl.Za ono ulaganja na Tusnju u onu tribinu moglo se u svim vecim gradovima napravit travnjak kao sto ce biti na Bilinom polju.Jer nase finansije govore da je teren u ovim okolnostima taj gdje bi trebali da ulazemo novac koji imamo na raspolaganju a ne u trebine za koje jednostavno nema love.Fudbal se igra na terenu ne na tribinama.
- IlPrincipe
- Kontakt:
Mocna su ova sjedista
Recaro. Konacno i to da se zamijeni stvarno da igraci sjede na klupama koje vise ni u parku nema 

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Kako nije skupo pa potresno je 1.5 miliona KM na ovo. To su ogromne pare za nase klubove, jos kad pogledas u kakvoj je situaciji drzava ne smijes ni spomenut ovo. Pa pogledaj tribinu u Tuzli, samo gol beton stoji sto je ne rade ? Uzalud ulozene pare, Sloboda se nece brzo vratiti i kad se vrati kao da oni imaju neku posjetu.
Mnogi ne znaju da je skupo odrzavanje stadiona. Samo ovaj travnjak ce da vuce vise struje, vode, i odmah treba vise para. A da ne govorimo o citavom stadionu.

Mnogi ne znaju da je skupo odrzavanje stadiona. Samo ovaj travnjak ce da vuce vise struje, vode, i odmah treba vise para. A da ne govorimo o citavom stadionu.
IlPrincipe je napisao/la:Mocna su ova sjedistaRecaro. Konacno i to da se zamijeni stvarno da igraci sjede na klupama koje vise ni u parku nema

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
Recaro sjedišta će biti iz Golfa 2 

Mislim da i gradski u BL ima slicna sjedista ???
Ja sam stvarno više nego oduševljen ovim što se radi u Zenici, na Bilinom , na Crkvicama (je li se tako zove, izvinite ako griješim?). Kad vidim sa koliko entuzijazma i snage i volje to rade Zeničani iz svog budžeta (konkretno za ovaj teren) toliko mi je muka na sarajevske vlasti... Da ne mogu postaviti pišljive naslonjače na zapadnu tribinu Koševa a o šminkanju istog ili nadogradnji svete Grbavice da i ne govorim... Tužno, da ne može tužnije. Još kad pogledaš da se sportski kolektivi u Sarajevu svode na amaterizam - KK i RK Bosna...
Bravo Zenico! Očekujem da će sljedeći ovakav poduhvat biti Tuzla, Široki ili Banja luka, za Sarajevo stvarno ne očekujem a to bi trebao biti prioritet.
Bravo Zenico! Očekujem da će sljedeći ovakav poduhvat biti Tuzla, Široki ili Banja luka, za Sarajevo stvarno ne očekujem a to bi trebao biti prioritet.
Osim - drugo ime za Želju !
- hule_barca
- Kontakt:
Svako gleda svoj interes, i svako ima svoju viziju ulaganja u budućnost. Zeničani ulažu u sportsku infrastrukturu, jer je evidentno da im to daje najbolje rezultate, Tuzlaci ulažu u Panonska jezera, jer je i njima evidentno da im tu najbolje ide, i tako ti je i u drugim gradovima. Negdje je sport glavni (mada rijetko), negdje je nešto drugo. Svi bi mi voljeli da imamo europske stadione i sve to stoji, ali nisu samo stadioni bitni za izgraditi. Vidite da je država u dugovima i njima nije ni na kraj pameti nešto ulagati u ovakve projekte, ako ima donacija ima, ako nema finansirajte se sami kako znate i umijete. Jednostavno takva država, u kojoj se gleda lični interes. Sramota jeste za ASF i Grbavicu, a ja sam siguran da se stolice na ASF neće promijeniti preko grada čiji je stadion. Jedino ako tu neko upadne sa strane, tipa savez ili neka donacija, a o Grbavici da ne pričamrossoner je napisao/la:Ja sam stvarno više nego oduševljen ovim što se radi u Zenici, na Bilinom , na Crkvicama (je li se tako zove, izvinite ako griješim?). Kad vidim sa koliko entuzijazma i snage i volje to rade Zeničani iz svog budžeta (konkretno za ovaj teren) toliko mi je muka na sarajevske vlasti... Da ne mogu postaviti pišljive naslonjače na zapadnu tribinu Koševa a o šminkanju istog ili nadogradnji svete Grbavice da i ne govorim... Tužno, da ne može tužnije. Još kad pogledaš da se sportski kolektivi u Sarajevu svode na amaterizam - KK i RK Bosna...

Mes Que Un Club
-
- Kontakt:
Dobro je sto ce travu uzeti da valja, ko zna na sta bi ispala ona opcija sa prebacivanjem travnjaka sa crkvickog brda dole. Bice to super teren„U toku sutrašnjeg dana očekujemo da stigne i hranbeni sloj koji će da se nanosi preko zaštite, pa potom i trava koja će stići iz Austrije“, rekao je Heleg.
U završnoj fazi će se obaviti i radovi vezani za korner zastavice koje će biti postavljene na 105 i 60 m.

Ne znam da li su dimenzije ista mijenjane, bilo je prostora da se malo prosiri teren, ali nije to toliko ni bitno, i ovo je fifinim standardima.
I jos samo da se semafor zamijeni, moze to i u nekoj skorijoj buducnosti, i imamo vrhunski stadion

ova ova

Uploaded with ImageShack.us
rol je napisao/la:Lijepo ovo izgleda.Meni nije jasno kako nasi klubovi posebno iz vecih gradova nisu do sada uradili nista slicno.Ako ne mozemo praviti stadione, makar mozemo napravit terene na pravi nacin, a sto se tice ulaganja to i nisu neka ulaganja poput novih tribina i sl.Za ono ulaganja na Tusnju u onu tribinu moglo se u svim vecim gradovima napravit travnjak kao sto ce biti na Bilinom polju.Jer nase finansije govore da je teren u ovim okolnostima taj gdje bi trebali da ulazemo novac koji imamo na raspolaganju a ne u trebine za koje jednostavno nema love.Fudbal se igra na terenu ne na tribinama.
Da...moglo se rasporediti svima i napraviti 4 super terena i drugim gradovima od tog novca ali da je država ili federacija uložila tih 4,2 miliona za tribinu u Tuzli, onda bih možda i imao nekog malog razloga da budeš ljut zbog toga što su uloženi toliki novci samo za jednu tribinu i samo za jedan grad. Ali ne...čak niti Tuzlanski kanton nije pomogao Tuzli kao najvećem gradu u regiji, tribina je izgrađena i biti će dovršena od opštinskog budžeta. Ti ili nisi znao ko je uložio taj novac za tu tribinu ili imaš neku ludu želju da grad Tuzla financira terene po BiH?

Eto vidiš kako Zeničani sve iz svog budžeta prave i ovo nije prvi put da su za Bilino oni odvajali novac, a savez, federacija, "država" prave se gluhi za sve vezano oko sporta.
Biti će ta sjeverna tribina u Tuzli ušminkana ..uskoro 

26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
- Kontakt:
Te prostorije ce biti gotovo vrlo brzo,ja mislim da je zapelo opet oko saveza jer ne uplacuju sredstva izvodjacima radova ovo posla sto je ostalo bi se moglo zavrsiti vrlo brzo.Elegant je napisao/la:Sudeci po slikama nece, jer izgleda da unutrasnje prostorije nisu gotove.Alucard je napisao/la:Jel neko zna kada će se ovaj trening kamp definitivno završiti i staviti u pogon? Zanima me da li će repka tu trenirati sa početkom kvalifikacija tj. od samog starta istih?
To znam jer zivim odmah ispod tog kampa i kamp vidim ko na dlanu ali kao sto rece malo prije mislim da su u pitanju pare pa tako da vrlo malo radnika vidim oko centra

Znači konačno će se znati prave dimenzije terena, da se i toga kutarišemo više.
Dužina 105 m, širina 60 m.

Sada ce Celik ( moj ) konacno doci do izrazavoltron30 je napisao/la:Znači konačno će se znati prave dimenzije terena, da se i toga kutarišemo više.Dužina 105 m, širina 60 m.

A evo slika najnovijih i malo iz trece smjene

"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio
- Jack777Pott
- Kontakt:
Pa zar se samo u Zenici radi?
. Vec mi postaje i dosadno to, dajte ako ima sta novo u Brckom, Tuzli.... Jel ima sta novo u BL il jug ostaje samo jedno od pustih obecanja? Sta je sa Srebrnikom, oni su trebali pocet nesto? Isto tako i Prijedor, jel dovrsena tribina, stolice, sminka i to??

I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
U Prijedoru stolice stizu u toku dana i krece se odmah sa postavljanjem ,poslacu vam sliku kad stignu stolice i kad se postave da viditeJack777Pott je napisao/la:Pa zar se samo u Zenici radi?. Vec mi postaje i dosadno to, dajte ako ima sta novo u Brckom, Tuzli.... Jel ima sta novo u BL il jug ostaje samo jedno od pustih obecanja? Sta je sa Srebrnikom, oni su trebali pocet nesto? Isto tako i Prijedor, jel dovrsena tribina, stolice, sminka i to??

- Jack777Pott
- Kontakt:
@topa90 - Ocel bit ona prava tartan staza il ce bit ovo sto je i do sad? Nisam bio dole, al po slikama vidim da je sivo, predpostavljam obicni beton?
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Koliko znam ostace onako sivo,samo beton znaci.Jack777Pott je napisao/la:@topa90 - Ocel bit ona prava tartan staza il ce bit ovo sto je i do sad? Nisam bio dole, al po slikama vidim da je sivo, predpostavljam obicni beton?
- Jack777Pott
- Kontakt:
Onda bolje da ni ne rade, nemaju nikakve koristi, jer se natjecanja odrzavat ne mogu, a za trening je dovoljno i ovo, mada sumnjam da je atleticarima sigurno ogromna razlika trcanje po ovom i pravoj stazi.