alemsa je napisao/la:
Ne nervira vas Harden k'o Harden niti njegova slobodna, to je suplja prica, nego vas nervira sto vam ekipe gube 4, 5, 6, 8 ne bitno razlike, pa da vam je da naprave stop, uzmu skok, block, ukradenu, da Rakete promashe ne bitno, kako bi se vratili, a ono Harden slobodna. To j.ebe stvar, da vam ekipe gube 20 razlike, libo vas jel Harden puca 5 ili 25 slobodnih
Pa gubili 5 il 25 razlike, stvari koje su se Hardenu svirale prosle godine nemaju veze s mozgom. Jbt lik bukvalno svojom rukom pokupi ruku defanzivca i baci loptu prema kosu van linije za 3 poena i dobije 3 slobodna
Sto reach-a, jel to Hardenova greska? Jel on ima pistaljku? W/e helps your team win kralju, i mene je nerviralo kad se Wade baci u igraca i slobodna, ali da je u mojoj ekipi nebi mi plaho smetalo, jer pomaze ekipi za koju navijam da dodje do pobjede. Siguran sam da ti nije smetalo kad je Pau u Lakersima na svaki krik dobijao faul, tacno kad cujes "ajjj" automatski pistaljka slijedi, niti @clutchu kad je Iverson dobijao touch faule znas, lik jump shooter izvodi 11 slobodnih, molim te lijepo
James Harden je izgradio slavu na ovakvim faulima. Ovo izgleda jednostavno,ali rijetko koji igrac moze inicirati i prodati kontakt u ovakvim situacijama,a Harden jednostavno zna to uraditi bolje nego iko u historiji.
JakMani je napisao/la:James Harden je izgradio slavu na ovakvim faulima. Ovo izgleda jednostavno,ali rijetko koji igrac moze inicirati i prodati kontakt u ovakvim situacijama,a Harden jednostavno zna to uraditi bolje nego iko u historiji.
Istina, jer se to desi u djelicu secunde, gdje krenes reach i odma ti ruku "safata", vrlo tesko za izvest, odnoso bas moras anticipirat i potrefit timing, ali bez obzira supacki je i nek su ukinuli. Isto kao i s onim Kd onog vrtenje ruku, samo sto se Kd nije kritikovo, isti fazon radio, pa su ukinuli
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 16 nov 2017, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.
Faul bi po nekoj logici trebao biti kad defanzivac inicira kontakt sa ofanzivcem u cilju da ga sprijeci da postigne kos, a ne kad ofanzivac ide svjesno u defanzivca s namjerom da izvuce faul. Hajd oni faulovi sto ih u reketu dobije su i ok, tu defanzivac reacha prema lopti i Harden to iskoristi da dobije faul al ovakvi faulovi na sutevima su blago receno komicni. Ovakvo hvatanje ruke defanzivcima bi trebao biti faul u napadu, a ne obratno.
Epidaurus je napisao/la:Faul bi po nekoj logici trebao biti kad defanzivac inicira kontakt sa ofanzivcem u cilju da ga sprijeci da postigne kos, a ne kad ofanzivac ide svjesno u defanzivca s namjerom da izvuce faul. Hajd oni faulovi sto ih u reketu dobije su i ok, tu defanzivac reacha prema lopti i Harden to iskoristi da dobije faul al ovakvi faulovi na sutevima su blago receno komicni. Ovakvo hvatanje ruke defanzivcima bi trebao biti faul u napadu, a ne obratno.
Pa ne moze biti faul u napadu kad je reach-in. Ali ukinuli su, nije ni jedan dobio ove sezone, znaci ne znam sta sad spominjes
Mogla bi ovo bit ona vecer kad Dubsi sve vrate u realnost i razbiju tipa 20 razlike. Nikako ne bih volio to i 100% sam uz Kelte veceras, ali je razlika u kvalitetu ipak prevelika
Epidaurus je napisao/la:Faul bi po nekoj logici trebao biti kad defanzivac inicira kontakt sa ofanzivcem u cilju da ga sprijeci da postigne kos, a ne kad ofanzivac ide svjesno u defanzivca s namjerom da izvuce faul. Hajd oni faulovi sto ih u reketu dobije su i ok, tu defanzivac reacha prema lopti i Harden to iskoristi da dobije faul al ovakvi faulovi na sutevima su blago receno komicni. Ovakvo hvatanje ruke defanzivcima bi trebao biti faul u napadu, a ne obratno.
Pa ne moze biti faul u napadu kad je reach-in. Ali ukinuli su, nije ni jedan dobio ove sezone, znaci ne znam sta sad spominjes
Citiram vas samo da ovo pročitate
Ovo je za regularni dio prošle sezone. Nevjerovatni podaci. Ja lično nemam neki poseban stav oko Hardena.
Harden drew a foul on a three-point attempt 124 times during the regular season, according to Basketball-Reference. Only two of those attempts converted into four-point plays.
Westbrook was the only other player to shoot more than 800 free throws this season, and he was fouled on threes just 25 times. In fact, of the remaining seven players to attempt more than 500 free throws during the regular season, none came even close to Harden’s mark.
Not good enough? How about this: None of the league’s top three-point shooters got to the line as often on attempts either.
Curry, who attempted 33 more triples during the regular season, got fouled on threes only 18 times. Lillard got to the line 26 times on three-point attempts, and Isaiah Thomas got there 23 times.
The player who does it second-most to Harden? His teammate, Lou Williams:
In a FiveThirtyEight report written by Chris Herring, data from BigDataBall as of March 21 showed Harden had attempted more foul shots on three-pointers than any other NBA team. He had 108 free-throw attempts on triples at that point. The Lakers, thanks to Williams, were the closest team at 73 attempts
stocktontomalone je napisao/la:Mogla bi ovo bit ona vecer kad Dubsi sve vrate u realnost i razbiju tipa 20 razlike. Nikako ne bih volio to i 100% sam uz Kelte veceras, ali je razlika u kvalitetu ipak prevelika
baš mi pada na pamet kad je Gsw u onoj rekordnoj sezoni imao neki opak niz pa su ih kelti dobili u gostima,včrs nek bude na loptu
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Epidaurus je napisao/la:
Ne nervira vas Harden k'o Harden niti njegova slobodna, to je suplja prica, nego vas nervira sto vam ekipe gube 4, 5, 6, 8 ne bitno razlike, pa da vam je da naprave stop, uzmu skok, block, ukradenu, da Rakete promashe ne bitno, kako bi se vratili, a ono Harden slobodna. To j.ebe stvar, da vam ekipe gube 20 razlike, libo vas jel Harden puca 5 ili 25 slobodnih
Pa gubili 5 il 25 razlike, stvari koje su se Hardenu svirale prosle godine nemaju veze s mozgom. Jbt lik bukvalno svojom rukom pokupi ruku defanzivca i baci loptu prema kosu van linije za 3 poena i dobije 3 slobodna
Sto reach-a, jel to Hardenova greska? Jel on ima pistaljku? W/e helps your team win kralju, i mene je nerviralo kad se Wade baci u igraca i slobodna, ali da je u mojoj ekipi nebi mi plaho smetalo, jer pomaze ekipi za koju navijam da dodje do pobjede. Siguran sam da ti nije smetalo kad je Pau u Lakersima na svaki krik dobijao faul, tacno kad cujes "ajjj" automatski pistaljka slijedi, niti @clutchu kad je Iverson dobijao touch faule znas, lik jump shooter izvodi 11 slobodnih, molim te lijepo
Ovo je za regularni dio prošle sezone. Nevjerovatni podaci. Ja lično nemam neki poseban stav oko Hardena.
Harden drew a foul on a three-point attempt 124 times during the regular season, according to Basketball-Reference. Only two of those attempts converted into four-point plays.
Westbrook was the only other player to shoot more than 800 free throws this season, and he was fouled on threes just 25 times. In fact, of the remaining seven players to attempt more than 500 free throws during the regular season, none came even close to Harden’s mark.
Not good enough? How about this: None of the league’s top three-point shooters got to the line as often on attempts either.
Curry, who attempted 33 more triples during the regular season, got fouled on threes only 18 times. Lillard got to the line 26 times on three-point attempts, and Isaiah Thomas got there 23 times.
In a FiveThirtyEight report written by Chris Herring, data from BigDataBall as of March 21 showed Harden had attempted more foul shots on three-pointers than any other NBA team. He had 108 free-throw attempts on triples at that point. The Lakers, thanks to Williams, were the closest team at 73 attempts
alemsa je napisao/la:
Ne kontam kako je to negativno, ako treba biti?
Ništa negativno. Samo neki zanimljivi podaci se nalaze ovdje (bar meni) pa sam stavio da to i ostali vide.
@alemsa samim tim sto bi ti smetalo kad bi ovo radio u drugoj ekipi protiv HOU znaci da sudijska odluka nije ispravna, i logicno je da ti ne smeta jer navijas za HOU ali ne moras ga braniti ko da ti je brat rodjeni..
JHam je napisao/la:@alemsa samim tim sto bi ti smetalo kad bi ovo radio u drugoj ekipi protiv HOU znaci da sudijska odluka nije ispravna, i logicno je da ti ne smeta jer navijas za HOU ali ne moras ga braniti ko da ti je brat rodjeni..
Sudijska odluka je ispravna, ali je supacki nacin. Uostalom to su oduzeli, znaci ne znam zasto se i raspravlja, KD je radio slicnu supacku stvar kad zavrti rukama u krug, ali je KD pa se nije razgabalo o tom jel. I to su oduzeli.
Wade kad se zabijo u igrace je me nerviralo ali je faul. Supacki ali je faul