FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Losije su jedino lige koje su u potpunosti amaterske, gdje igraju postari i konobari, a i sa njima nam je patnja kad igramo..
Pročepit će negdje.
Nerealnu sliku imamo o sebi dosta. Sve ona prica "sta ce oni". Onda se okrenes pa vidis kamp Vardara od 8 miliona, transfere u Srbiji, uslove u Hrvatskoj, odnos Saveza CG prema klubovima tamo, Sloveniju, ulaganja u Madjarskoj i shvatis tek u kakvom smo klincu i zaostatku u odnosu na te zemlje, a ne sta vise. Nemamo nijednu prednost u odnosu na bilo koju zemlju.MojaMalenkost je napisao/la: ↑09 feb 2021, 19:56Losije su jedino lige koje su u potpunosti amaterske, gdje igraju postari i konobari, a i sa njima nam je patnja kad igramo..
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
BiH kao drzava meni djeluje ko kolonija Srbije i Hrvatske koje su financijski mocnije pa uzimaju sve sto valja u bilo kojoj oblasti, pa tako i u sportu, fudbal. Vjerujem da skoro svaki mladi igrac od 15-16 godina koji ima potencijal, da ga klubovi iz Hrvatske i Srbije mogu uzeti bez problema jer investiraju vise i imaju bolje uslove. Onda isti takav igrac koji se tamo ne pokaze, vrati se kod nas i bude dosta dobar igrac u BiHPL(primjer Krpic, Zakaric). A mi uzmemo njihove polovnjake, i eto ti na cemu smo. A bolji igraci iz BiHPL prelazi kod njih (Menalo, Loncar). Mi tu spadamo u kategoriju drzava ko Kosovo i Crna Gora, koji isto gube mlade igrace, na isti nacin. Ako mi ne krenemo sa vecim investicijama u omladinski pogon, da se bas investira u edukaciju, trenere, mlade igrace, da ih vezes sa dobrim ugovorima nasih klubova nema nigdje.
LjoZee je napisao/la: ↑09 feb 2021, 20:03Nerealnu sliku imamo o sebi dosta. Sve ona prica "sta ce oni". Onda se okrenes pa vidis kamp Vardara od 8 miliona, transfere u Srbiji, uslove u Hrvatskoj, odnos Saveza CG prema klubovima tamo, Sloveniju, ulaganja u Madjarskoj i shvatis tek u kakvom smo klincu i zaostatku u odnosu na te zemlje, a ne sta vise. Nemamo nijednu prednost u odnosu na bilo koju zemlju.MojaMalenkost je napisao/la: ↑09 feb 2021, 19:56Losije su jedino lige koje su u potpunosti amaterske, gdje igraju postari i konobari, a i sa njima nam je patnja kad igramo..

kad covjek pogleda stadion u tirani i skonta sta te doceka u tuzli kakav teren i da bi svi sa foruma guzice dali za ovakvu grbavicu

Pričali smo da smo spora ekipa. Nauka i struka kažu da je brzina nešto što dolazi sa rođenjem i genima, i teško se može značajno unaprijediti treningom. Zato je uvijek nedostatak brzih igrača, jer ih bogati i razvijeni sve pokupiše. Incident je da u nekom siromašnom klubu, ili ligi tipa naše imaš brze igrače, da ne kažem brze ekipe. Zato nam je nogomet spor neatraktivan i negledljiv. I zato teško u Europi prolazimo kolektivno.
To je nešto što se ne može ili teško može promjeniti. Ono što ne kontam je su centaršutevi koji po minutu lete iz kornera uprema golu. Ili auti koje spominjemo gdje igrači ne znaju da ih izvedu kako treba. Naravno da je do igrača, ali i trenera, pa meni bi noćili na stadionu dok ne bi korner ili prekid izveli kako treba. Tu ne treba nikakvo posebno znanje, tajna je u broju ponavljanja.
Dakle imamo teren koji je brz i po kojem lopta leti, a spora smo i stara ekipa. Zato gubimo tekme kući, nabešali smo poraza odkako smo zamjenili travnjak, koliko nismo u 10 godina prije. Još kad vidim da ga pred tekmu zaljevaju da bude još brža lopta umro bi oca mi. Ko li vodi brigu o tome da mi je samo znati....
To je nešto što se ne može ili teško može promjeniti. Ono što ne kontam je su centaršutevi koji po minutu lete iz kornera uprema golu. Ili auti koje spominjemo gdje igrači ne znaju da ih izvedu kako treba. Naravno da je do igrača, ali i trenera, pa meni bi noćili na stadionu dok ne bi korner ili prekid izveli kako treba. Tu ne treba nikakvo posebno znanje, tajna je u broju ponavljanja.
Dakle imamo teren koji je brz i po kojem lopta leti, a spora smo i stara ekipa. Zato gubimo tekme kući, nabešali smo poraza odkako smo zamjenili travnjak, koliko nismo u 10 godina prije. Još kad vidim da ga pred tekmu zaljevaju da bude još brža lopta umro bi oca mi. Ko li vodi brigu o tome da mi je samo znati....
Treba ovo poslat nasem Beglerbegu, cisto ko inspiraciju, da nas obradujeRobust je napisao/la: ↑09 feb 2021, 20:58LjoZee je napisao/la: ↑09 feb 2021, 20:03Nerealnu sliku imamo o sebi dosta. Sve ona prica "sta ce oni". Onda se okrenes pa vidis kamp Vardara od 8 miliona, transfere u Srbiji, uslove u Hrvatskoj, odnos Saveza CG prema klubovima tamo, Sloveniju, ulaganja u Madjarskoj i shvatis tek u kakvom smo klincu i zaostatku u odnosu na te zemlje, a ne sta vise. Nemamo nijednu prednost u odnosu na bilo koju zemlju.MojaMalenkost je napisao/la: ↑09 feb 2021, 19:56Losije su jedino lige koje su u potpunosti amaterske, gdje igraju postari i konobari, a i sa njima nam je patnja kad igramo..
kad covjek pogleda stadion u tirani i skonta sta te doceka u tuzli kakav teren i da bi svi sa foruma guzice dali za ovakvu grbavicu![]()

Ali je smijesno vidjeti kad se krenu klizati i padati po terenu i nasi i protivnik. Odmah mi sad pred ocima zadnja sa TC i njihovi kako se klizu po terenu.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
svega mi brat ne bi u photoshopu nego u paintu promjenio ovu crvenu i stavio samo u plavu bojuTristan10 je napisao/la: ↑09 feb 2021, 21:52Treba ovo poslat nasem Beglerbegu, cisto ko inspiraciju, da nas obradujeRobust je napisao/la: ↑09 feb 2021, 20:58LjoZee je napisao/la: ↑09 feb 2021, 20:03
Nerealnu sliku imamo o sebi dosta. Sve ona prica "sta ce oni". Onda se okrenes pa vidis kamp Vardara od 8 miliona, transfere u Srbiji, uslove u Hrvatskoj, odnos Saveza CG prema klubovima tamo, Sloveniju, ulaganja u Madjarskoj i shvatis tek u kakvom smo klincu i zaostatku u odnosu na te zemlje, a ne sta vise. Nemamo nijednu prednost u odnosu na bilo koju zemlju.
kad covjek pogleda stadion u tirani i skonta sta te doceka u tuzli kakav teren i da bi svi sa foruma guzice dali za ovakvu grbavicu![]()
![]()

Sljedece godine u ovo vrijeme bit ce milionski stadion

Tristan sve objasnio i ko god dodje na Grbavicu dolazi radi bolesti zvana Zeljo a sto se igraca tice mozda bliza famelija.**** takva vremena dosla kad je fudbal posto pravi biznis.Ko ima rapa uzece protivniku igraca pa makar i neigro samo da oslabi drugog.Ja sam se nagledo dobrih tekmi dobrih igraca ali mi zao ovih mladjih sto nece to nazalost dozivjet.
Slažem se @Alipasino. Novac je sve. Zato Mašnicu treba čekati. Ovaj Osmanović češlja klub, i priprema Statut, sa dva sponzora smo u priči. Dok se ne desi izmjena Statuta, to je to.
Drago mi je da su se i Manijaci aktivno uključili u proslavi 100 godina kluba.
Ko će drugi,iskreno.Admir74 je napisao/la: ↑10 feb 2021, 08:24Slažem se @Alipasino. Novac je sve. Zato Mašnicu treba čekati. Ovaj Osmanović češlja klub, i priprema Statut, sa dva sponzora smo u priči. Dok se ne desi izmjena Statuta, to je to.
Ljudi dragi sto godina je našem Želji,a ne osjeti se to uopšte,klub slabo baš radi na tome,skoro nikako(poneki šal,majica,olovka,itd..),marketing povodom sto godina je smiješan.
Svaka čast momcima,sprema se nešto veliko,svaki Željovac će biti uključen i da proslavimo to onako kako smo i zaslužili.
VOLIM TE ŽELJO!
1921
Ništa od prenosa danas??
Vjer ne. Kisa pada nemamo gdje se sklonit s opremom. A treba i struja i sve
It's better when it's live
- KONTRASVIH
- Kontakt:
TITULAAA
Ko moze neka dodje obavezno, trebamo pokazati da nas ima masa spremnih za ovo sto slijedi
Ko moze neka dodje obavezno, trebamo pokazati da nas ima masa spremnih za ovo sto slijedi

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Sta slijedi?KONTRASVIH je napisao/la: ↑10 feb 2021, 11:24TITULAAA
Ko moze neka dodje obavezno, trebamo pokazati da nas ima masa spremnih za ovo sto slijedi![]()
Gdje da dođeKONTRASVIH je napisao/la: ↑10 feb 2021, 11:24TITULAAA
Ko moze neka dodje obavezno, trebamo pokazati da nas ima masa spremnih za ovo sto slijedi![]()
Nista od prenosa utakmice danas??
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
Centarsut se ne uci u seniorskom fudbalu tu se samo treba raditi na taktici.Te osnovne stvari centarsut ,primanje lopte ,kontrola vodenja lopte se uci u o.p nazalost kod nas se ne uci.Imam sina koji vec trecu godinu trenira u zelji jos niko djeci nije pokazao kako se centrira lopta ,kako se prima lopta prsima itd.90 % treninga se svodi na podijeli i igraj.VeteranSA je napisao/la: ↑09 feb 2021, 21:42Pričali smo da smo spora ekipa. Nauka i struka kažu da je brzina nešto što dolazi sa rođenjem i genima, i teško se može značajno unaprijediti treningom. Zato je uvijek nedostatak brzih igrača, jer ih bogati i razvijeni sve pokupiše. Incident je da u nekom siromašnom klubu, ili ligi tipa naše imaš brze igrače, da ne kažem brze ekipe. Zato nam je nogomet spor neatraktivan i negledljiv. I zato teško u Europi prolazimo kolektivno.
Sta je s onim mladim bekom iz bl sto je na probi, je l ikako igrao na ovim pripremnim?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.