Safet Sušić - Pape

drummer
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la drummer » 10 mar 2014, 18:28

MetanorisBack je napisao/la:
drummer je napisao/la:
MetanorisBack je napisao/la:Sve u svemu,da ne raspravljamo previše,u ovoj situaciji čak ni krivci nisu bitni. Dok je išlo i Džeko i Spaha su se mogli tolerisati,sada Pape pokušava krivnju sa sebe na njih prebaciti.Preko Džekinih,Spahinih,Misketovih,Pjaninih leđa je prodavao igrače,zašto onda ne pozvati igrača koji je djelimično zaslužan za ''dobru'' atmosferu(Ibričića),makar njima dvojici,naših više-manje najvažnijih igrača.Sven nam ne može pomoći sigurno,ni da je Essien iz 2009. koliko je prašine digao,i koliko igračima smeta. Ova situacija govori jedno.Nekog' se moramo riješiti. Spahe i Džeke ili Papeta. Mislim da je izbor jasan.
X U protivnom blamaza nam je zagarantovana a ja se s tim necu nikada moci pomiriti.
Off topic,jucer ili prekjucer sam vidio clanak ovdje o Ligati,kao Dzekinom PR menadzeru,poceo sam citati,pa izasao,za 15 minuta stranicu nisam mogao ucitati,dali je tekst izbrisan,ili?
Ne znam,citao sam to i cinilo mi se kao ni da sam autor nije znao sta hoce reci s njim,zapetljao se do bola.Vjerovatno je obrisan.Ja sam to shvatio kao ocajnicki potez da se uzme Dzekina reakcija,da se dobije njegov odgovor na onaj selektorov intervju u avazu.A dijamant suti...a neprijatelji reprezentacije ko na iglama.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 10 mar 2014, 18:38

delpiero10 je napisao/la:Po kojim parametrima je Safet Susic dobar trener

Prvo da je neki genije to nije sigurno cak nije ni g od genija, haj samo jednu utakmicu spomenite u kojoj je Safet nadmudrio protivnickog selektora, u to se ne racunaju utakmice sa reprezentetacijama za koje igraju kuhari, konobari i sl. a ja mogu nabrojati podosta utakmica u kojima je on bio nadmudren

Drugo da je neki motivator nije ni to, sjetimo se Cire, haj sto nezna motivirat igrace u toku utakmice sta vise protiv Egipta izgubili a on nakon utakmice izjavljuje da cemo izgubiti najvjerovatnije i naredne dvije, zamislite da je on general u nekoj vojsci

Trece, ozbiljnost koju treba da ima kao trener, on je nema, njegovim glupim izjavama nikad kraja

Cetvrto je autoritet, on ga nema kod igraca a i kako bi ga imao, on umjesto da kritike uputi igracima ili da im ocita lekciju u cetri oka ili pred ostatkom ekipe i da im pokaze zube, sjetimo se kako je to radio Ferguson, sada Klopp, Murinjo i dr.(Tu netreba skola) on kritike igracima upucuje preko novinara i medija totalno amaterski i seljacki, jos samo kada pocne iznosit detalje iz svlacionice sta igraci rade, a novinari jedva cekaju da imaju sta pisat

Peto kada smo otisli na svjetsko kako je lijepo preuzimao sve zasluge za uspjeh, al haj nema veze nek je, ali kada dozivimo neki poraz pa i onda treba da preuzme krivicu kao svi ozbiljni treneri pa kasnije ocita lekciju igracima ali ne kada dozivimo poraz svi su krivi, igraci, navijaci, travnjak, vrijeme, samo ne on

Sesto njegov izbor igraca, sto nije pozvao Hadzica, Tinkija i ostale koje planira pozvati da idu u Brazil jos u kvalifikacijama, ali ne on je iskoristio starosjedioce u repki i kadu su se plasirali na svjetsko sada ih jednog po jednog nogira iz reprezentetacije, kao oni nisu kvalitetni za Brazila a jesu ovi novi nevidjeni talenti, onda njegova glupa izjava za Prcica kaze nece ga pozvat jer igra u slabom timu pa sta je onda sa Bicakcicem i on igra u "slabom timu", joj ja zaboravi, Bicakcic nije konkurencija Tinkiju

Sedmo, pa znal taj covjek maknut dalje od Hrvatske, cak ni na izvlacenje neide a kamoli da ode da pogleda neke potencijalne reprezentativce u drugim ligama sem hrvatske

Osmo, ja neznam sta njemu pise u ugovoru koji je njegov posao, ako u ugovoru stoji da treba pozvat igrace, odredt prvih 11 i 3 izmjene, odradit trening i obratit se novinarima onda ok, ovo govorim iz razloga jer njegovih glupih izjava nikad kraja, kada je rekao izgubili smo od Egipta jer nismo ih poznavali(njihovu igru), pa to je tvoj posao Safete da pregledas utakmice protivnika pronadjes gdje su jaki i gdje slabi i da to kazes igracima i da na osnovu toga pravis taktiku

Deveto je njegovo bogato trenersko iskustvo

I deseto da zavrsim iako bih imao jos stvari napisati ali nemogu vise sanjat cu ga veceras, najbolje da ode na vrijeme i da ga pamtimo kao legendu i kao prvog selektora koji nas je odveo na veliko takmicenje a ako ostane mogli bi ga pamtiti kao covjeka koji je rasturio tim koji smo gradili godinama i napokon izgradili, tim koji nas je odveo u Brazil i pruzio nam puno radosti
jel ja mogu sebi ovo prekopirati? :) odlicno, sve receno na jednom mjestu..
Volim te Bosno!!!

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 10 mar 2014, 18:40

DukeOfWellington je napisao/la: Zašto da stane na stranu igrača (Džeke i Spahića, ne svih igrača)? Njihovo ponašanje je u svakom slučaju sramotno.

Ni Sušić ni pomenuti igrači nakon svog ponašanja nisu zaslužili nikakvu podršku u ovom sramotnom okršaju jedni protiv drugih za koji su krivi i jedni i drugi. Oni su bili dužni da učine sve da do toga ne dođe, a oni ne samo da su svoj okršaj iznijeli javnosti nego smo imali i nus pojave tog okršaja koji se direktno odrazio na igru i rezultat reprezentacije, što je sramotno i nedopustivo.
Druže, napisao si nekoliko sjajnih postova, ali mislim da nisi ovaj put potpuno u pravu. Ja moram reći da još uvijek nisam shvatio zašto je sramotno ponašanje Edina i Spahe. Slažem se, mogao je Džeko iskulirati one zvižduke, ali nije, **** ga, živ čovjek. MOgao se možda i poptpuno ušutiti nakon utakmice. Mogao, ali osjetio se povrijeđenim. Ljudski je. I sve bi to se zaboravilo da nije Papeta.

Sušić jednostavno tzraži belaj.Zašto ga traži, vjeruj nije mi jasno. MOgu samo nagađati. Njegov intervju Avazu je dolijevanje ulja na vatru i otvaranje lova na igrače koji su, što god mislili o njima, udarili kamen temeljac ovoj reprezentaciji. Oko njih se reprezentacija okupljala. Ne možeš tako sa ljudima. I to ljudima koji ti trebaju. Mada, sada se pitam da li oni Sušiću uopšte trebaju, možda se u njegovoj glavi stvorila misao, nakon odlaska na svjetsko ja mogu šta hoću, svakako ne mislim nastavljati......

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 mar 2014, 18:49

gost je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la: Zašto da stane na stranu igrača (Džeke i Spahića, ne svih igrača)? Njihovo ponašanje je u svakom slučaju sramotno.

Ni Sušić ni pomenuti igrači nakon svog ponašanja nisu zaslužili nikakvu podršku u ovom sramotnom okršaju jedni protiv drugih za koji su krivi i jedni i drugi. Oni su bili dužni da učine sve da do toga ne dođe, a oni ne samo da su svoj okršaj iznijeli javnosti nego smo imali i nus pojave tog okršaja koji se direktno odrazio na igru i rezultat reprezentacije, što je sramotno i nedopustivo.
Druže, napisao si nekoliko sjajnih postova, ali mislim da nisi ovaj put potpuno u pravu. Ja moram reći da još uvijek nisam shvatio zašto je sramotno ponašanje Edina i Spahe. Slažem se, mogao je Džeko iskulirati one zvižduke, ali nije, **** ga, živ čovjek. MOgao se možda i poptpuno ušutiti nakon utakmice. Mogao, ali osjetio se povrijeđenim. Ljudski je. I sve bi to se zaboravilo da nije Papeta.

Sušić jednostavno tzraži belaj.Zašto ga traži, vjeruj nije mi jasno. MOgu samo nagađati. Njegov intervju Avazu je dolijevanje ulja na vatru i otvaranje lova na igrače koji su, što god mislili o njima, udarili kamen temeljac ovoj reprezentaciji. Oko njih se reprezentacija okupljala. Ne možeš tako sa ljudima. I to ljudima koji ti trebaju. Mada, sada se pitam da li oni Sušiću uopšte trebaju, možda se u njegovoj glavi stvorila misao, nakon odlaska na svjetsko ja mogu šta hoću, svakako ne mislim nastavljati......
Mogao? Morao. Nema opravdanja za njegovo ponašanje. Ima vremena za opuštanje nakon utakmice, dok traje utakmica emocije mora da ostavi po strani kao i svaki pravi profesionalac. Eto zato je sramotno, samo što je kod nas izgleda sasvim normalno ili barem "ne tako strašno" da se neki fudbaler ponaša tako. U našoj parmak ligi (pogotovo u nižim rangovima) ljudi psuju sve što im padne na pamet igračima i sudijama i skoro nikad niko ne reaguje na to. A radi se o parmak ligi gdje u najboljem slučaju igraju poluprofesionalci. Džeko mora da se isključi i da ne čuje uopšte šta se dešava na tribinama, to ne smije da ga zanima dok je na terenu. A za rezultate je svakako najodgovorniji Sušić iz hiljadu razloga i njegovo ponašanje će mu se obiti o glavu kao što sam ranije rekao. Džeko ne smije da demonstrira nezadovoljstvo na takav način, a to što se "oko njega reprezentacija okupljala" svakako nije nikakvo opravdanje za takvo ponašanje.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 10 mar 2014, 18:50

gost je napisao/la:

Bojim se da je njemu samo cilj da idu igraci njegovog brata i jos se bojim da se tu zavrsavaju sve njegove ambicije u Brazilu.A Dzeko,Spahic i ostali ne moraju ni ici.Pa ovim im je porucio da bi se i njih odrekao ukoliko mu dirnu u izbor,to meni dovoljno govori.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 mar 2014, 19:00

Sta kaže Virtual, pravi navijači su uz Papeta haha. Hu iz ju?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 mar 2014, 19:08

Jok, pravi navijaci su uz Prcica i Tankovica. Jedan bojkotuje a drugog zaboli spolovilo za BiH. To su vasi idoli, a nije vam ni Gudelj ("cak mi je i Holandija ispred BiH") mrzak. :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 19:10

bhsport je napisao/la:Sta kaže Virtual, pravi navijači su uz Papeta haha. Hu iz ju?
Još nisam čuo na tribinama 'Pape odlazi' i slično.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 mar 2014, 19:10

Virtual, sta ovo treba da znaci:

-Safet im pljuje po faci?
-Pravi navijaci su uz Safeta?
-registrovani su samo sa jednom namjerom?
-Vecina je uz Safeta?
-Safet poduzima sve ono sto Barbarez i Salihamidzic nisu smjeli?

Ti si se pravo zaletio zadnjih nekoliko stranica.

Nadglabas se 24/7 sa forumasima a bajagi vecina za Safeta. Niko sretniji od mene, da mi u Brazilu nesto uradimo, ali sudeci po naznakama (igra i rezultat) zadnjih utakmica, nemam neko veliko povjerenje u Safeta. To je logicno da kada vidis da nesto ne ide, da se zapitas zasto ne ide i ko je odgovoran za to.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 mar 2014, 19:12

Pravi navijači su uz Bosnu, ne vezuju se ni uz jednu ličnost, a to se odnosi i na Papeta, Džeku, Spahića, Tankovića i Gudelja. Svi oni će proći, reprezentacija će ostati. Stoga je svaki pravi navijač isključivo uz reprezentaciju, nikako uz osobu koja je "samo jedna od".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 10 mar 2014, 19:17

DukeOfWellington je napisao/la:
Mogao? Morao. Nema opravdanja za njegovo ponašanje. Ima vremena za opuštanje nakon utakmice, dok traje utakmica emocije mora da ostavi po strani kao i svaki pravi profesionalac. Eto zato je sramotno, samo što je kod nas izgleda sasvim normalno ili barem "ne tako strašno" da se neki fudbaler ponaša tako. U našoj parmak ligi (pogotovo u nižim rangovima) ljudi psuju sve što im padne na pamet igračima i sudijama i skoro nikad niko ne reaguje na to. A radi se o parmak ligi gdje u najboljem slučaju igraju poluprofesionalci. Džeko mora da se isključi i da ne čuje uopšte šta se dešava na tribinama, to ne smije da ga zanima dok je na terenu. A za rezultate je svakako najodgovorniji Sušić iz hiljadu razloga i njegovo ponašanje će mu se obiti o glavu kao što sam ranije rekao. Džeko ne smije da demonstrira nezadovoljstvo na takav način, a to što se "oko njega reprezentacija okupljala" svakako nije nikakvo opravdanje za takvo ponašanje.
Ali koje ponašanje ? Nije se trebao raspravljati sa publikom, nije, ali ne živimo u savršenom svijetu, niti su ljudi oko nas (pa i Džeko) savršeni. osjetio se povrijeđenim.

Ali ima li još neko ponašanje ? Prema Sušiću ? jer mi navijači ćemo zaoravitk nakon novog gola Edina njegovu svađu sa dijelom publike. Ima li prema Papetu neko neprihvaltjivo ponašanje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 19:18

DonCorleone je napisao/la:To je logicno da kada vidis da nesto ne ide, da se zapitas zasto ne ide i ko je odgovoran za to.
Dobro ti znaš šta ono gore treba da znači.

Kad nešto ne ide prvi krivac je selektor, zar ne? Ko je onda krivac kad to nešto - ide? Pomoći ću ti, krivci su Hajrović, Ibišević, sreća, promašaj Salpingidisa, publika u Belgiji, itd...
Voli te tvoje Sarajevo.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 10 mar 2014, 19:21

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:To je logicno da kada vidis da nesto ne ide, da se zapitas zasto ne ide i ko je odgovoran za to.

Kad nešto ne ide prvi krivac je selektor, zar ne? Ko je onda krivac kad to nešto - ide? Pomoći ću ti, krivci su Hajrović, Ibišević, sreća, promašaj Salpingidisa, publika u Belgiji, itd...
A ona dva gola Grcima u Zenici je dao Mujo Treger... :mrgreen:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 mar 2014, 19:24

Virtu4l je napisao/la:

Tako fudbal funkcionise, za uspjeh su odgovorni igraci, za neuspjeh selektor, ovo ce ti potvrditi svaki trener. Moras se pomiriti sa tim.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 10 mar 2014, 19:25

kralj_je_mrtav je napisao/la:
Druze, ti nas stvarno pokusavas napraviti budalama ili. Opravdavas njegovo kasnjene na pripreme? Opravdavas reakciju njegovog oca, opravdavas njegovo durenje radi Ibricica, opravdavas boravak s reprezentacijom njegovof frizera iz Zagreba...Treba li jos...
Druže :mrgreen: ako je sve to tako kao što ti kažeš, onda njemu mjesto nije u reprezentaciji........zar nije tako.

A ne pravim nikoga budalom, niti pokušavam. Samo pokušavam da shvatim logiku svega ovoga

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 mar 2014, 19:27

aleksandar_veliki je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Pravi navijači su uz Bosnu, ne vezuju se ni uz jednu ličnost, a to se odnosi i na Papeta, Džeku, Spahića, Tankovića i Gudelja. Svi oni će proći, reprezentacija će ostati. Stoga je svaki pravi navijač isključivo uz reprezentaciju, nikako uz osobu koja je "samo jedna od".
Kolega moderator objasnio. Mozda je vrijeme da zatvorimo ovu diskusiju :)
Svaka cast na stavovima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 19:31

DonCorleone je napisao/la:Tako fudbal funkcionise, za uspjeh su odgovorni igraci, za neuspjeh selektor, ovo ce ti potvrditi svaki trener. Moras se pomiriti sa tim.
Po toj logici svi treneri na svijetu bi bili isti, uopšte nebi imali uspješne trenere, sve zasluge bi uzimali igrači. To je samo u glavama pojedinaca.

Kada je ekipa uspješna, trener ima iste zasluge kao i igrači, a pojedini treneri imaju i malo veće zasluge, zato su i najveći.
Voli te tvoje Sarajevo.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 10 mar 2014, 19:33

Susic kao prava pizdurina neautoritetna ce da ugasi svu vatru tako sto ce pozvati ibricica I to je to.. Dzeko I spaha dobiju hababa da se opijaju na pripremama repke I da glume balerine po terenu I fino potplate par novinara da pisu hvalospjeve a us to sajo pozove par bratovih igraca I svi zadovoljni ...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 mar 2014, 19:33

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Tako fudbal funkcionise, za uspjeh su odgovorni igraci, za neuspjeh selektor, ovo ce ti potvrditi svaki trener. Moras se pomiriti sa tim.
Po toj logici svi treneri na svijetu bi bili isti, uopšte nebi imali uspješne trenere, sve zasluge bi uzimali igrači. To je samo u glavama pojedinaca.

Kada je ekipa uspješna, trener ima iste zasluge kao i igrači, a pojedini treneri imaju i malo veće zasluge, zato su i najveći.
Nisi me shvatio, trener mora se nositi sa kritikom kada nema rezultat, problem je da Susic to ne zna, a ti jos manje :mrgreen: .

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 10 mar 2014, 19:35

kralj_je_mrtav je napisao/la:
Pa post prije pises o nekim temeljima reprezentacije ili slicno. Da li je kasnio na pripreme? Da li je senio napao selektora? Da li je selektor rekao u tom famoznom intervjuu za Ibricica (ono između redova)? Da li se frizer iz Zagreba u Cityjevoj trenerci tri dana sepurio po hotelu gdje je odsjela repka? Njemu je mjesto u reprezentaciji, on je naš najbolji poslijeratni fudbaler, ali da neke navike treba promijeniti, da treba loptu spustiti na zemlju, brate treba...
Da li nam onda treba u reprezentaciji ili ne treba ? Ako ne promijeni neke navike. Kratko Da ili Ne.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.