Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

DonPippo9
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la DonPippo9 » 05 jan 2014, 04:12

L'Avvocato je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Cela Evropa postaje sve osetljivija na te (nekada smatrane benignima) prozivke.
Nekad su i crncima dobacivali sve i svasta u SAD, a danas mozes da nayebesh za upotrebu reci "nigger" ili "colored".
Ja sam za zatvaranje tribina, ako publika peva rasno, nacionalne, rodne ili religijski uvredljive parole.
Na koncu, ipak je ovo XXI vek i to njegova 2. decenija.
Ma u pravu si ti što se tiče toga, ali previše se toga stavilo pod lupu, ako razumiješ šta hoću da kažem. Mnoge od tih prozivki, mnoge provokacije i povici upućene igračima nemaju rasnu, religijsku ili osnovu pripadnosti nečemu trećem. Međutim, usljed ove intenzivne anti-rasističke kampanje koju su pokrenule UEFA i FIFA nastao je metež u ligama čiji je veliki dio predstavljao ultra pokret. Sada se za obično ''buuu'' kažnjava novčano, zvižduk ima epitet rasistički, a etiketu rasista stavljaju svakoj drugoj navijačkoj skupini.

To mi smeta. Razumijem zbog čega se to radi, ali je pretjerivanje u većini slučajeva.
Najbolji primjer igranja kako UEFA i FIFA sviraju su zatvaranja Milanove Curve Sud nakon meča sa napolitancima krajem septembra. Uvrede su bile isključivo na regijskoj osnovi ( niti nacionalnoj, niti rodnoj, niti vjerskoj, niti rasnoj osnovi ) što i nije čudno znajući da sjever Italije jug praktično i ne smatra dijelom Italije već šljamom koji igrom slučaja tu živi. Parola je bila NAPOLI COLERA i zbog toga je Curva bila zatvorena. To je realno već previše od strane mafijaškog saveza.

Napolijevi ultrasi su kasnije iskazali nezadovoljstvo tom odlukom identičnom parolom na njihovom sljedećem domaćem meču:

slika

Napoli kolera
Sad zatvorite našu tribinu.

Svjesni su pokušaja gašenja ultra pokreta u Italiji i ovim gestom su mi postali veoma dragi. To je pravi navijački mentalitet koji je iznad modernog fudbala.

Pa neće valjda sada biti zabranjeno izviždati igrača zbog loše partije, jer ako je tamnoput, eto ti ga rasno vrijeđanje...

EDIT: Evo našao sam i solidarnost ultrasa juventusa
Pridružili su se i navijači Juventusa, koji poručuju: "Ovo je još jedan besmisleni i nekonstitucionalni mehanizam kojim se diskriminiraju ultrasi i ograničava sloboda govora, Tijekom sljedeće utakmice 20. listopada pozivamo sve navijače da s nama pjevaju slogane terotorijalne diskriminacije."
Il club piu titolato al mondo!

samadhi
Kontakt:

Post Postao/la samadhi » 05 jan 2014, 07:54

Na stranu sto mi je as roma soccer najmrzi i najodvratniji klub na dunjaluku, ali fakat su mi smijesni ovi natpisi i podnatpisi juventina koliko oni zapravo titula imaju. Pa **** majku hajmo iskreno, koliko ste vi tih titula dozivjeli djeco? Odoh ja navijati za Barcu jer imaju 3496 domacih titula pa cu se ja tim kurciti, nema veze sto pamtim samo tri titule. God damn.

Lippi
Kontakt:

Post Postao/la Lippi » 05 jan 2014, 09:17

Nekome je smijesno ovo, nekom ono.
Meni je smijesno opravdavanje neuspjeha kluba kojeg volis tako sto ces pljuvat tudje uspjehe, jadno. :D

Mi smo prozvani coporom jer nas ima kamara al kad vidis da zapravo na ovom forumu imas vise copora koji su konstantno nadrkani na isti klub a nerijetko se ti copori, iako pripadaju razlicitim vrstama, u inat prirodnim zakonima, pridruze se i hoce da razderu najveci copor, nerijetko cvile ko mladuncat u slucaju da su brojcano nadjacani, ono rezi mozda skontaju da nas ima vise. :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 jan 2014, 11:24

Po nacinu tvog pisanja nisi ti daleko od copora. Ovo se naravno ne odnosi na ostale juventine. Nego gdje nam se izgubi drug Trequartista, ima drugih koji pisu njegovim stilom pa kontam tu je on negdje :wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 05 jan 2014, 11:26

slika
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Lippi
Kontakt:

Post Postao/la Lippi » 05 jan 2014, 11:36

muxa je napisao/la:Po nacinu tvog pisanja nisi ti daleko od copora. Ovo se naravno ne odnosi na ostale juventine. Nego gdje nam se izgubi drug Trequartista, ima drugih koji pisu njegovim stilom pa kontam tu je on negdje :wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Na jednoj strani imas copor a na drugoj cesti gay party ostalih vrsta "forumskih zivotinja", cesto se takvi sami prepoznaju.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 05 jan 2014, 11:39

JTS je napisao/la: međutim, sa druge strane je **** od čovjeka, barem na terenu, prgav do maximuma, što je sušta suprotnost njegovim igračkim kvalitetama .. ne samo on, nego dosta vaših igrača su takvi, De Rossi je učio od Tottija, a Florenzi malo cigo će od obojice
Ovo mlado momče bi malo davalo moralne lekcije po forumu o ljudskosti iliti čojstvu, a u isto vrijeme mu naziv jednog naroda služi u svrhe vrijeđanja. Kako su Romi jedini narod koji se po boji kože razlikuje od ostalih naroda na ovim krajevima, možemo s punim pravom zaključiti da se, uz šovinizam, radi i o rasizmu (što ne čudi s obzirom koji klub mlado momče podržava).
NAPRIJED NARODE!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 jan 2014, 11:40

JTS je napisao/la:bla bla
znaci, odgovorio sam ti vezano za ovu njegovu izjavu tj na pitanje koje si postavio u vezi iste, a ti meni (ne juventinima, meni) pises o tome kako je on smece od igraca :D da ga yebes, ne vidim tu povezanost.

sto se tice tog zadnjeg dijela tvog posta, nigdje niti jednom na ovom forumu nisam napisao da je covjek 'cvjecka' od fudbalera niti sam opravdavao ili podrzavao njegove ispade (osim udaranja balotellija, that shit was hilarious) niti ih na kraju krajeva trebam i zelim opravdavati. totti je to sto jeste, uzmi ili ostavi. medjutim, koliko god prgav bio (bio je kljucna rijec) mislim da je pretjerano nazvati ga **** ili 'seljacinom koja nikada nista nije osvojila'. DDR i florenzi isto tako . . . al' opet, to je samo do mene :mrgreen:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 jan 2014, 12:31

L'Avvocato je napisao/la:
JTS je napisao/la:
e sad, ja shvatam da ga volite naravno, al' niste slijepi, znate da je **** pravo, nemojte da sad ovdje lijepimo njegove slike i video isječke, na koje vi naravno nećete imati nikakve argumente
Ovo stoji ... razna pljuvanja, udaranja, šamaranja, šutanja, hinjski potezi i sl. su mu se provlačili kroz čitavu karijeru. Najčešće kad gubi.
kakva razna pljuvanja, to mu se samo dogodilo 2004 na euru, kakvih udaranja, jel nekome možda nogu slomio ili nekoga teže povrijedio, pa nije fudbal balet. koliko samo velikih igraca je kroz svoju karijeru dobijalo crvene kartone zbog gluposti, pa jel se svi tako etiketiraju kao **** od ljudi i slicno :roll:

inace za vas neupucene covjek je veliki humanista, prije desetak godina izdao malu knjigu šala na njegov racun ciji je prihod išao u dobrotvorne svrhe, a cisto sumnjam da i medju vodecim igracima serije a kotira kao **** od covjeka, osim kod vas neupucenih. i vezano za gorepomenute ružne poteze od strane tottija, isti totti je godinama bio igrac na kojem se napravi najviše faulova u ligi, pa sad skontaj kakav karakter moraš biti da to sve mirno podnosiš.
nema potpisa

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 05 jan 2014, 12:49

Totti je jedan čovjek za vrijeme utak., a skroz drugi u privatnom životu. Igra fudbal se velikom strašću i emocijama koje nekad ne može kontrolisati i zato u žaru borbe je par puta u njegovoj karijeri dolazilo do težih ekscesa. I mi svi kad igramo na terminu, budemo u situaciji gdje smo iznervirani i gdje u afektu reagujemo ne korektno. Totti igra za klub koji voli više od sebe i nije mu lahko kontrolisati osjećaje, za razliku od fudbalera koji igraju u klubu čisto profesionalno. Totti vodi normalan porodični život sa ženom i dvoje djece.

Isto tako De Rossi npr. je imao ekscesa tokom kaijere upravo iz istog razloga kao i Totti, jer igra u klubu za koji je kao dječak navijao i čovjek ne može kontrolisati emocije, zbog čega nekad pregori i napravi gluposti, tipa udaranja šakom Maurija, Radua i sl. Ali on kad igra derbi s Laziom nije isto ko neki drugi igrač kad igra, npr. Pjanić. Jer DDR-u derbi s Laziom znate i sami šta znači, dok je Pjanić sticajem okolnosti tu i sigurno igra pod manjim pritiskom od De Rossija, koji ne rijetko pregori u takvim utak.

Ali isto tako je taj isti DE ROSSI napravio jedan od najvećih fair play poteza u historiji fudbala, kada je priznao glavnom sudcu da je zabio gol rukom. A sudija koji to nije vidio je tek nakon DDR-ovog priznanja poništio gol.
" onclick="window.open(this.href);return false;

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 05 jan 2014, 13:16

ti mene nikako ne kontaš, pa da ti ovako objasnim, da vidiš šta si me citirao i pisao
Evil Genius II je napisao/la:
JTS je napisao/la:je l' Totti stvarno izjavio da bi Žrvanj mogao biti na razini Ronalda, kad bi više zabijao? :mrgreen:
to je sa jedne strane zajebancija na gervinhov racun s obzirom da je poznat po losem finishingu i fulanju zicera (a i praznih golova kao sto smo mogli skoro vidjeti), a sa druge kompliment njegovim ostalim sposobnostima tj brzini i driblingu.
gdje je u mom gore postu ismijavanje Tottija i njegove izjave? ja nisam znao šta stoji iza te izjave, da l' se Totti šali ili je ozbiljan, čak ni da li je izjava istinita, zato sam postavio znak pitanja :D nikakvog ismijavanja nema, a ti si lijepo objasnio na šta je Totti mislio i ne vidim u čemu je problem

Evil Genius II je napisao/la:medjutim, ako ti je lakse ismijavati tottija i njegove izjave, gledati ga kao 'seljacinu koja nikada nista nije osvojila' kako ga juventini jutros prozvase onda neka bude tako - tko sam ja da ti sudim :D
isto, gdje ja ismijavam Tottija i njegove izjave? trpaš mi nešto što ja nisam napisao :roll: isto tako, gdje sam ja spomenuo koliko i šta je u karijeri osvojio Totti? to su isključivo Juventini pisali, ja ne .. u šta možeš i da se uvjeriš ako pogledaš par prethodnih stranica

a Tottija gledam kao jednog od najboljih talijanskih fudbalera ikada i kao seljačinu, jer je to svojim ponašanjem na terenu bezbroj puta pokazao
kao što vidiš gore, ti si meni lijepo odgovorio na moje pitanje, a onda si ne znam čime izazvan počeo pisati kao, ko si ti da mi sudiš ako ja gledam Tottija kao seljačinu koja nikad ništa nije osvojila, da ismijavam njegove izjave, itd
to je nonsense, nigdje to nisam pisao, tako da .. a Tottija sam se dotakao generalno, kad si ti već spomenuo "ako" ga gledam kao seljačinu zbog manjka titula, izjava i slično, pa sam ja dao svoje viđenje Tottija, što je najviše moguće ispravno i realno
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 jan 2014, 13:43

Ja ne vjerujem da se ovdje još piše o Juventusu kao klubu za kojeg navijaju samo zbog titula, ovdje 90% Juventina koji pišu su ostali navijati za Juventus i poslije farsopolija. Tako da vam ta priča nema smisla, e sad što je Juventus i nakon svega nastavio gdje je stao i osvaja trofeje to je nešto drugo, i to pokazuje o kakvom se klubu radi.

Ja prvi kad sam počeo navijati za Juventus nisam znao ni koliko titula imaju (jer sam bio i suviše mlad da gledam na to), nego sam počeo navijati zbog neki drugi stvari koje su me privukle.

A vidim da smo dobili i neke druge copore na ovom pdfu :mrgreen: .
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 jan 2014, 14:13

@JTS,
druze, skoro u svakom postu na ovoj temi blatis romu (u zadnjih par i tottija) - nije to nikakva tajna niti nesto oko cega se trebam potruditi da 'iskopam' jer dovoljno je vratiti se par stranica nazad i procitati sta pises. ispravi me ako grijesim ali i to pitanje koje si postavio u vezi gervinha je islo u tom smjeru, samo sto su juventini nastavili a ti se nesto kasnije prikljucio. eto i sad dok si mi replicirao uspio si opet ubaciti kako je totti seljacina i kako cvrsto stojis iza toga jerbo je to najvise moguce ispravno i realno (taj 'seljakluk' je objasnjen od strane admira i alena par postova iznad) :D uglavnom, slozimo se da se ne slazemo i neka ostane na tome ;)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jan 2014, 14:14

cojk bi rekao neki derbi danas :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 jan 2014, 14:16

ma kakav derbi, genoa vam dolazi u goste. pola vas vjerovatno nece ni gledati utakmicu jer je nezanimljiv protivnik i pobjeda je zagarantovana :mrgreen:

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 05 jan 2014, 14:28

Moja prva utakmica koju sam gledao u cjelosti u zivotu je bila 1997-e Juve-Dortmund, zuljubih se u crno bijele boje i maestra sa brojem 10, od tad Juve i samo Juve :)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 05 jan 2014, 14:30

ma ajde, nije problem, ako je podjebavanje Rome zapravo blaćenje, nek' ti bude .. čovjeku daš najveći mogući kompliment što se tiče igračkih kvaliteta, a ovdje se priča o blaćenju .. a to što nećete priznati da je Totti đubre na terenu, to je vaš problem, a ne naš .. to će 90 % neutralnih navijača potvrditi

čuj voli klub više od sebe, bla, bla .. pa nije jedini koji voli neki klub svim srcem, vole i drugi, pa se ne ponašaju kao pravi cigani na terenu

uostalom, ovo je besmislena rasprava, Totti je za vas sam Bog i za neke navijače i veći od kluba

evo ti grupa, dođi vidi kako se "blate" Lazio i Roma, kolike komplekse imaju "Laziali" i "Romanisti" .. ne mogu vam ja ništa ako vi neke stvari ne kontate

https://www.facebook.com/pages/AS-Roma- ... 9291132011
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 05 jan 2014, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 05 jan 2014, 14:32

JTS je napisao/la:ma ajde, nije problem, ako je podjebavanje Rome zapravo blaćenje, nek' ti bude .. čovjeku daš najveći mogući kompliment što se tiče igračkih kvaliteta, a ovdje se priča o blaćenju .. a to što nećete priznati da je Totti đubre na terenu, to je vaš problem, a ne naš .. to će 90 % neutralnih navijača potvrditi

čuj voli klub više od sebe, bla, bla .. pa nije jedini koji voli neki klub svim srcem, vole i drugi, pa se ne ponašaju kao pravi cigani na terenu

uostalom, ovo je besmislena rasprava, Totti je za vas sam Bog i za neke navijače i veći od kluba
Misliš da navijače Rome zaboli mišljenje dr. o kapitenu,pogotovo jednog laziala?
embrace the chaos

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 jan 2014, 14:47

opet ti kažem, ako je po tom tvom kriteriju totti djubre na terenu, onda je 80% današnjih igraca djubrad na terenu

u rooney je djubre jer je par puta namjerno ružno startao, i gerrard je djubre jer je isto kao rooney namjerno teško startao, pa ramos, pa pitaj boga ko sve nije u karijeri imao namjernih ružnih startova
nema potpisa

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jan 2014, 14:50

a cuj mi nemamo nikakvog pritiska vcrs, ako izgubimo i dalje smo prvi sa 2 boda vise, ako odigramo nerijeseno prvaci smo 30%, ako dobijemo prvaci smo 80%...pritisak je na Romi, ne na Juventusu..vcrs mozemo samo dobiti, a cak i porazom ne gubimo previse.

a ima i daleko tezih utakmica u sezoni nego sto je Roma kuci..Kiks je naravno moguc, kao sto je i u svakoj tekmi, ali rastereceni, odmorni, spremni vjerujem da nece biti problema...Roma jeste motivisana, najbolja sezona nakon nekog vremena, euforija itd itd ali nista sto diskutabilan penal u prvih 20-ak minuta nece smiriti
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.