Safet Sušić - Pape

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la _dreamer_ » 10 mar 2014, 14:06

bhsport je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Svaku onu koja nije BiH. Za koju si se vec odlucio,ili kako se vec osjecas, tvoja stvar. Selektor Safet Susic je na celu reprezentacije koju je zajedno sa igracima odveo na SP. Dajte covjeku nesto priznanja za zasluge. To je cinjenica, kao sto je cinjenica da vjerovatno 99% ljudi ovdje koji kritikuju nemaju znanje (niti papir) za to, a eto Pape ima taj papir ako nista. Znanje je pokazao time sto nas je odveo na SP. Ja ne uzimam za pravo da komentarisem takticke zamisli, nisam sportski analiticar, niti sam trener, ali uzimam za pravo da komentarisem rezultat. On je takav da smo na SP. Prvi u grupi, odlicna gol razlika, dosta lijepih pobjeda i trenutaka ponosa.

Opletite strucnjaci bez zvanicnog papira i sa potvrdama forumskih ToS-ova. gringo i ostali, postovanje moje vama kao forumasima, ali tesko da imate osnove u znanju komentarisete ista. U suprotnom bili biste analiticari ili treneri.
Ovako je to sve samo suplja, ali nama bosancima to barem ide najbolje. Najgore u svemu tome je sto se javljaju razni dusebriznici, koji ne vole ovu drzavu, kao @ZutiMrav i unose razdor pa makar preko foruma. Razni internet ratnici, vojvode i 'ajduci. Lako je zapaliti masu i nama uvijek bilo uci u raspravu. Shvatite da budalu treba ignorisati, a jedini koji dobija je ovaj portal. Teskih sam se uvreda nagledao ovdje, vjerovatno sam i ja nekoga uvrijedio i zao mi je, ali kada bi svi radili posao u kojem su dobri ova drzava bi bila puno bolje mjesto za zivot. Supljirati, vrijedjati, omalovazavati, unistavati moze svaki ljudski olos. Ne padajte na price forumskih pacova (o.p. @ZutiMrav) koji su tu mjesec dana i imaju preko 500 postova i gle cuda - svih 500 je na ovoj temi.
Bravo Storm, sve si u pravu, ali sta kazes pa Sliskovic oblati igru? Pa Osim izlazi u medije da ga brani, rece covjek fino to nam je samarcina.
Hocemol se postaviti da Baka i Svabo pojma nemaju?
Sramota je sto amateri sa foruma vide greske prije trenercine Safeta, koji je gledaj slucaja svoje znanje pokazivao u par tekmi u turskoj i francuskoj, neko je stavio screen shot njegovog trenerskog umijeca.
Da nije Izetove ljevice i nase ekipe koja je vec 2009 zasluzila biti dio najvece fudbalske smotre, ne bi se ni ti ni ostali busali Papetovim znanjem i junastvom.
Ako je vec toliki strucnjak, kako ga onaj Slovak podera ko siroce napolitanku? Egipcanin ga rastavi ko beba zvecku, a iole ozbiljnije repke Portugal, Njemacka, Argentina, pa eto i SAD se sprdaju u srazu sa njim.
Za tebe i za mene je sigurno strucnjak, momak jedino to i spominje u svojim postovima, a ako mislis suprotno, onda pretpostavljam da makar vodis nekog naseg premijerligasa i da imas trenersku licencu.

To sto je svabo kritikovao, to stoji, ali svabo nije kritikovao samo Papeta, nego i zalaganje igraca na terenu. Ok, mozemo reci da je Pape zaduzen za motivaciju, ali ja nisam pobornik one price da su igraci "nedodirljivi" kada su u pitanju kritike. Ako igrac igra ocigledno bezvoljno, onda uvijek ima njegove krivice, jer ma kakav sukob da je po srijedi, on mora davati maksimum za sveti dres... Jedino ako mu nije toliko svet, pa onda licne sukobe stavlja ispred reprezentacije...

A sto se tice tih tekmi koje spominjes.. Gubio je i Ciro od Rijeke, provaljivao se i Vaha sa prejakom Obalom Slonovace itd. Pa hocemo li reci za Vahu da je polutrener jer sa onakvim kadrom Obale Slonovace nije napravio nista? Lako je selektovati par utakmica, zanemariti krupnu sliku, i graditi neku svoju pricu... No cinjenica je da nas je lik odveo na prvenstvo, da smo 90% kvalifikacija odigrali dobro, pa cak i u gostima protiv Slovacke smo odigrali vrlo dobro, ali nije htjela lopta u gol.

Sjecam se dana kada se ovdje Ciro pljuvao radi 3-5-2, svi su govorili da je lika pregazilo vrijeme i da treba krenuti sa cetvoricom nazad, da treba igrati ofanzivnije i koristiti nas ofanzivni potencijal. Ciro se naravno tada nazivao svakakvim imenima...

Dosao Pape i donio tu igru za gol vise (koja, istini za ljubav, ne pali uvijek i sigurno nije idealna) i cetvoricu u liniji, a sad hajmo Jovo na novo i prica "treba igrati zatvoreno, treba igrati 3-5-2". Kao da pola forumasa ima PMS pa mjenja misljenje na dnevnoj bazi...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 mar 2014, 14:41

_dreamer_ je napisao/la:
Za tebe i za mene je sigurno strucnjak, momak jedino to i spominje u svojim postovima, a ako mislis suprotno, onda pretpostavljam da makar vodis nekog naseg premijerligasa i da imas trenersku licencu.

To sto je svabo kritikovao, to stoji, ali svabo nije kritikovao samo Papeta, nego i zalaganje igraca na terenu. Ok, mozemo reci da je Pape zaduzen za motivaciju, ali ja nisam pobornik one price da su igraci "nedodirljivi" kada su u pitanju kritike. Ako igrac igra ocigledno bezvoljno, onda uvijek ima njegove krivice, jer ma kakav sukob da je po srijedi, on mora davati maksimum za sveti dres... Jedino ako mu nije toliko svet, pa onda licne sukobe stavlja ispred reprezentacije...

A sto se tice tih tekmi koje spominjes.. Gubio je i Ciro od Rijeke, provaljivao se i Vaha sa prejakom Obalom Slonovace itd. Pa hocemo li reci za Vahu da je polutrener jer sa onakvim kadrom Obale Slonovace nije napravio nista? Lako je selektovati par utakmica, zanemariti krupnu sliku, i graditi neku svoju pricu... No cinjenica je da nas je lik odveo na prvenstvo, da smo 90% kvalifikacija odigrali dobro, pa cak i u gostima protiv Slovacke smo odigrali vrlo dobro, ali nije htjela lopta u gol.

Sjecam se dana kada se ovdje Ciro pljuvao radi 3-5-2, svi su govorili da je lika pregazilo vrijeme i da treba krenuti sa cetvoricom nazad, da treba igrati ofanzivnije i koristiti nas ofanzivni potencijal. Ciro se naravno tada nazivao svakakvim imenima...

Dosao Pape i donio tu igru za gol vise (koja, istini za ljubav, ne pali uvijek i sigurno nije idealna) i cetvoricu u liniji, a sad hajmo Jovo na novo i prica "treba igrati zatvoreno, treba igrati 3-5-2". Kao da pola forumasa ima PMS pa mjenja misljenje na dnevnoj bazi...
Strucnjak jeste po tome sto ima diplomu i fudbal mu je cio zivot, pa je za mene i za tebe strucnjak.
Nazalost strucnjak nije za Kozaka ili kako se vec zove selektor Slovacke koji ga je pobucao takticki i ocitao mu lekciju, ili zveknuo samarcinu sto ovi papetoljupci vole reci.
Da smo odigrali 90% kvala dobro, to si valjda statisticki u pravu, trio LLL smo apsolvirali kao i dvomec protiv Grka, sa Slovacima smo nadigrani obje tekme. Druga tekma je bilo sve, samo ne nije nas htio gol, jer nismo imali sanse kako treba. Prekid za gol Bice i Izetov trenutak inspiracije. Mislim da je neko imao dobar sut (Dzeko) kada je Muha odbranio.
Od svega cinjenica da nas je odveo na SP stoji i nepobitna je. Sta je tome prethodilo zna se, lagana grupa, Grcka koju je razbio u dvije tekme i nasa repka koja je konacno zrela da se plasira. Sta se desava nakon prvog poluvremena protiv SAD-a je pitanje za analiticare, jer od tada, BH repka nije ni sjena ekipe iz kvala.
Dakle SAD, Slovacka, Slovacka, Lihtenstajn, Latvija, Argentina, Egipat. To je 7 tekmi, gdje nismo pruzili igre kao ranije. Los dan sigurno nije u pitanju, jer na dobar dan cekamo godinu dana (toliko je proslo od pobjede protiv Grka). U pitanju je Safetov limit u pripremi, odabiru igraci, taktici. Procitani smo.
Nemamo defanzivnog veznog, nemamo dzokera sa klupe, nemamo desno krilo tj. imamo ali mu ne da da igra.
To su neke stvari koji svaki iznadprosjecan trener ce iskoristiti i koje ljudi koriste protiv Papeta u nasim tekmama.
kada laik poput mene, Gringa, princija sa foruma to skonta, priznat ces, Kozaku je maciji kasalj.
Jos nisam dozivio od Safeta da sa losijom repkom pobijedi jacu na njihovom terenu, u gostima, da pokazemo zube.
Nesto sto je Sliskovic uradio u Danskoj, kada je ostao bez prvog spica (Bolica), koji je bio nesto poput Dzeke danas, ali tada nismo imali alternativu u liku danasnjeg Vede. Baka je sa Dzemom, Beslijom, Hrgovicem, Bukijem protutnjao Parkenom i ocitao lekciju nafuranim Dancima. Ciro je to uradio u sred Belgije, 2 samara i cao drugari. Cak je i Muzur sa losom repkom nasamarao Norvezane u sred Osla. Safet to nije uradio i kako je krenulo niti ce uraditi, jer mu nesto fali. Sta mu fali, to necu odgovoriti jer kazete nisam kompetentan, to ce pokazati svaka ozbiljnija repka i svaki obrazovani selektor koji ima 'diplomu'.
Usput onako, mogao bi i kakav kurs zavrsiti kako stici na aerodrom, utopiti bratica u repku i zakasniti na zrijeb, pa nek ima 4 diplome. 8-)

P.S: Cirinu 3-5-2 vise niko ne igra, tako da se to sa razlogom pljuvalo. Tu je sin Ibrica bio Lizarazu sto nas je kostalo poraza u Portugalu. ;)
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 10 mar 2014, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 10 mar 2014, 14:43

Jos nije podnio ostavku?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 mar 2014, 14:49

drummer je napisao/la:Jos nije podnio ostavku?
Dosadan si, idi prati poker turner sa pulenom ti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 mar 2014, 15:12

Ja se nadam i vjerujem da cemo proci grupu i niko ne bi sretniji bio od mene da se ispostavi da smo u vezi Susica jeli g..... Ali strah me ako budemo u pravu koji cemo luzeri ispasti a uopce nismo losi i nije nerealno ocekivati prolaz grupe. Pricekajmo jos mjesec dana i sluzbenu prijavku igraca a ako to bude ova iz zadnje tekme plus Misimovic i Pjanic mislim da su kriticari ukljucujuci i mene bili u pravu. Zivi bili pa vidjeli. Susica nece niko skinuti prije SP i mislim da igraci trebaju dati maksimum pa sta bude ali poslije cemo vidjet Susicevo znanje kad ode u iole ozbiljan klub. Ovu temu treba zatvorit da se ne svadjamo bez veze kad se ne mozemo svakako dogovorit a ja vise ionako na tekme ne idem tv je u redu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 mar 2014, 15:17

Upravu si treba sacekati taj spisak jer je i sam Susic rekao da ce biti iznenađenja, eto da vidimo ko sve nece ici jer se vise manje zna ko hoce. Uzmimo u obzir jos ove dvije prijateljske utakmice, mozda bude jos koji novi ili da vrati npr. Besica.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 10 mar 2014, 15:25

Kad salje spisak od 30 imena ????

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Rios

Post Postao/la Rios » 10 mar 2014, 15:28

Vec sam postavljao ova pitanja,ali cu ih ponoviti jer nisam dobio nijedan odgovor od ovih sto brane Safeta..Vidim da ih sad ima tu dosta pa evo nek mi kazu svoje misljenje..I da,nisam ja neko ko mrzi Papeta,samo se trudim realno sagledavati situaciju..
- Zasto smo na klupi imali 2 rezervna golmana ( nijedan nije dobio ni sekundu na terenu ) a nijednog rezervnog napadaca da zamjeni Vedu i Dzeku jer su ovi bili indisponirani,povrijedjeni,uvrijedjeni-kako god?
- Zasto se u 2 pol. umjesto Kolasinca na lijevog beka stavlja Sejo ( vezni igrac koji je sa Medom koliko toliko drzao sredinu u 1 pol. ) a na klupi imamo igraca kojem je to prirodna pozicija ( Zukanovic ) i sredinu terena ostavlja na ledjima dvojice novajlija?
- Zasto se Ibisevic,koji je klasicni napadac,gura na desno krilo a na klupi igrac kojem je to prirodna pozicija ( Hajrovic )..?
- Zasto se na poziciju def. veznog stavlja TSS,koji je ofan. vezni i to pokazao i u praksi jer je vecinom boravio na polovini Egipta..A i sinoc sam ga gledao u Hajduku i nije igrao ni blizi def. veznog..A na klupi je sjedio igrac kojem je to prirodna pozicija ( Hadzic).. ?
- Zasto se iz igre izvukao Vedo koji je suspendovan a na terenu ostavlja Dzeko koji je vec za vikend imao obaveze u klubu?
Eto..Opet naglasavam da nisam papetomrzac a ni papetoljubac,nego neko ko voli nasu repku i zeli joj samo dobro..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 10 mar 2014, 15:29

Tino na klupi, Avdije ni na spisku jeb*nog Hajduka proslu utakmicu sa Pulom. I njih dvojica na spisku za Brazil... Hahahahah, jadna ti majka. Jos gori su ovi bijednici sto brane neodbranjivo.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 10 mar 2014, 15:29

ahmic je napisao/la:Kad salje spisak od 30 imena ????

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
13.maj je rok za siri spisak... 30 dana pije otvaranja prvenstva...
konacni spisak 10 dana prije otvaranja prvenstva...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 mar 2014, 15:34

Rios je napisao/la:Vec sam postavljao ova pitanja,ali cu ih ponoviti jer nisam dobio nijedan odgovor od ovih sto brane Safeta..Vidim da ih sad ima tu dosta pa evo nek mi kazu svoje misljenje..I da,nisam ja neko ko mrzi Papeta,samo se trudim realno sagledavati situaciju..
- Zasto smo na klupi imali 2 rezervna golmana ( nijedan nije dobio ni sekundu na terenu ) a nijednog rezervnog napadaca da zamjeni Vedu i Dzeku jer su ovi bili indisponirani,povrijedjeni,uvrijedjeni-kako god?
- Zasto se u 2 pol. umjesto Kolasinca na lijevog beka stavlja Sejo ( vezni igrac koji je sa Medom koliko toliko drzao sredinu u 1 pol. ) a na klupi imamo igraca kojem je to prirodna pozicija ( Zukanovic ) i sredinu terena ostavlja na ledjima dvojice novajlija?
- Zasto se Ibisevic,koji je klasicni napadac,gura na desno krilo a na klupi igrac kojem je to prirodna pozicija ( Hajrovic )..?
- Zasto se na poziciju def. veznog stavlja TSS,koji je ofan. vezni i to pokazao i u praksi jer je vecinom boravio na polovini Egipta..A i sinoc sam ga gledao u Hajduku i nije igrao ni blizi def. veznog..A na klupi je sjedio igrac kojem je to prirodna pozicija ( Hadzic).. ?
- Zasto se iz igre izvukao Vedo koji je suspendovan a na terenu ostavlja Dzeko koji je vec za vikend imao obaveze u klubu?
Eto..Opet naglasavam da nisam papetomrzac a ni papetoljubac,nego neko ko voli nasu repku i zeli joj samo dobro..
Pa nikad odgovor dobiti neces jer mi koji kao ne volimo Susica ne znamo zasto i isto se pitamo a ovi koji ga brane ne citaju takva pitanja vec te odmah proglase mrziteljem BIH repke pocnu te mrskat i po defaultu pocnu odgovarat da nas je Susic odveo na SP.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 10 mar 2014, 15:44

Problem sa papeljubcima je sljedeci,oni misle da je repka prelosa,sastavljena vecinom od igraca koji su prosjecni ili ispod prosjeka te jedini razlog zasto smo se plasirali na veliko je Safet Susic.Njihova logika je da je Susic trenerski genije jer je ovako losu repku ipak uspio odvesti na svjetsko,ima on to nesto :D
Uglavnom na svu srecu navijaci vecinom misle obrnuto.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 mar 2014, 15:51

bhsport je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Svaku onu koja nije BiH. Za koju si se vec odlucio,ili kako se vec osjecas, tvoja stvar. Selektor Safet Susic je na celu reprezentacije koju je zajedno sa igracima odveo na SP. Dajte covjeku nesto priznanja za zasluge. To je cinjenica, kao sto je cinjenica da vjerovatno 99% ljudi ovdje koji kritikuju nemaju znanje (niti papir) za to, a eto Pape ima taj papir ako nista. Znanje je pokazao time sto nas je odveo na SP. Ja ne uzimam za pravo da komentarisem takticke zamisli, nisam sportski analiticar, niti sam trener, ali uzimam za pravo da komentarisem rezultat. On je takav da smo na SP. Prvi u grupi, odlicna gol razlika, dosta lijepih pobjeda i trenutaka ponosa.

Opletite strucnjaci bez zvanicnog papira i sa potvrdama forumskih ToS-ova. gringo i ostali, postovanje moje vama kao forumasima, ali tesko da imate osnove u znanju komentarisete ista. U suprotnom bili biste analiticari ili treneri.
Ovako je to sve samo suplja, ali nama bosancima to barem ide najbolje. Najgore u svemu tome je sto se javljaju razni dusebriznici, koji ne vole ovu drzavu, kao @ZutiMrav i unose razdor pa makar preko foruma. Razni internet ratnici, vojvode i 'ajduci. Lako je zapaliti masu i nama uvijek bilo uci u raspravu. Shvatite da budalu treba ignorisati, a jedini koji dobija je ovaj portal. Teskih sam se uvreda nagledao ovdje, vjerovatno sam i ja nekoga uvrijedio i zao mi je, ali kada bi svi radili posao u kojem su dobri ova drzava bi bila puno bolje mjesto za zivot. Supljirati, vrijedjati, omalovazavati, unistavati moze svaki ljudski olos. Ne padajte na price forumskih pacova (o.p. @ZutiMrav) koji su tu mjesec dana i imaju preko 500 postova i gle cuda - svih 500 je na ovoj temi.
Bravo Storm, sve si u pravu, ali sta kazes pa Sliskovic oblati igru? Pa Osim izlazi u medije da ga brani, rece covjek fino to nam je samarcina.
Hocemol se postaviti da Baka i Svabo pojma nemaju?
Sramota je sto amateri sa foruma vide greske prije trenercine Safeta, koji je gledaj slucaja svoje znanje pokazivao u par tekmi u turskoj i francuskoj, neko je stavio screen shot njegovog trenerskog umijeca.
Da nije Izetove ljevice i nase ekipe koja je vec 2009 zasluzila biti dio najvece fudbalske smotre, ne bi se ni ti ni ostali busali Papetovim znanjem i junastvom.
Ako je vec toliki strucnjak, kako ga onaj Slovak podera ko siroce napolitanku? Egipcanin ga rastavi ko beba zvecku, a iole ozbiljnije repke Portugal, Njemacka, Argentina, pa eto i SAD se sprdaju u srazu sa njim.
Pazi, ja kazem da je Pape i za tebe i za mene strucnjak i vjerovatno 99% ovog foruma. Naravno ja sam strucnjak za njega u nekoj drugoj bransi, a i ti isto tako, i vjerovatno 99% ovog foruma. Naravno da se ne busam Papetovim znanjem niti junastvom (nije lijepo da to poturas), ali ne mislim da mogu da ocjenjujem isto, jednostavno nemam toliko znanja.
Mi sada mozemo pricati, sta bi bilo - kad' bi bilo, i "da nije ljevice", "da nije srece", itd., ali mnogi veliki klubovi duguju sebi titule zbog necije ljevice, desnice, srece i slicno.
Ja cu biti posten i reci da mi to sto igram Menadzer cijeli zivot ne daje za pravo da ocjenjujem Papetovo (ne)znanje, niti da komentarisem takticke postavke reprezentacije. Ja mogu da komentarisem rezultate i tu i moj i vjerovatno tvoj domet zavrsava. Rezultat je takav da smo na SP sa odlicnom gol razlikom, meni dovoljno, cak sta vise, meni odlicno.
Ne znam kakav je Pape trener, znam da je na celu reprezentacije s kojom je on napravio historijski uspjeh. Dajte covjeku malo zasluga, nase znanje o fudbalu ne moze u lijevi prst njegove ljevice da stane. Trebali bi svi da se bavimo onim u cemu smo najbolji i da komentarisemo to.
Sliskovic, Osim? Ljudi koji znaju o fudbalu mnogo i njihova se pika, a tvoja, moja ili necija na ovom forumu ne vazi mnogo. Ja gledam cinjenice i vjerujem u cinjenice, a cinjenica je da smo na SP. Ne vjerujem da je iko otisao na SP slucajno, pa nismo ni mi. Mozemo mi pricati da je njemu Izet spasio sve, i slicno, ali to je sve u domenu nagadjanja. Ko isto tako ne garantuje da Dzeko ne bi u nastavku zabio gol skaricama sa 20 metara? Niko.
Ne branim ja nikoga, ali bez nekog znanja ne uzimam sebi za pravo da napadam Papeta. Jednostavno je i tu moj komentar o njegovom znanju ili neznanju prestaje.
Ove komentare: "papeljupci" ili "papemrzci", ne treba uzimati za ozbiljno. Neobrazovani covjek, potucen argumentima ce pribjeci pokusajima etiketiranja. Kao sto je recimo svako kome smeta to sto ovih dana ne moze da prodje kuci nakon posla zbog protesta etiketiran kao "budzetlija". Ne valja nama mnogo toga, ali moramo da se bavimo sami sobom prvo.
Treba izbaciti iz uzih krugova oceve, tetke, majke i ostalu rodbinu od igraca iz blizine reprezentacije. Nikada se ne moze desiti da jednoj ozbiljnoj reprezentaciji selektoru soli pamet neciji otac. Papetu podrska dok ima rezultate, a evidentno da ih ima.
Ja sam posvetio post na koji si odgovorio posvecen ovom 'ajduku @ZutiMrav. Eto meni je izmedju ostalog internet dio profesije i znam zasto sam ga prozvao. Ne padajte na njegove i slicne internet ratnicke pohode. Takvi mrze reprezentaciju BiH, drzavu BiH i sve sto ima veze sa istom. Vole svoje tako sto mrze tudje.
Sport je lijek za tijelo i duh.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 10 mar 2014, 16:02

Realno najvise bi bili na dobitku ako bi Susic bio smijenjen sad u ovom trenutku,sta bi dobili :
-bolju atmosferu u timu
-bez poziva bi ostali igraci iz agencije Tino,Vrsajevic,Hadzic
-igrali bi sa pravim defanzivnim veznim
-Ibisevic nebi igrao na krilu

To su neke stvari koje bi automatski poboljsale igru nase repke mada mislim da bi i dugorocno imalo pozitivan efekat na nasu selekciju.S druge strane ne vidim nista negativno sto bi se moglo desiti. ;)

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 10 mar 2014, 16:09

Upravo oni koji ga brane zele slabo reprezentaciji. Svjesni su oni cinjenica - da brane neodbranjivo, a on da nema veze sta radi na poziciji selektora. Mentalni sklop im je identican, jer svi zajedno furaju neki primitivni inat, uprkos svim neistomisljenicima.

Njima ce realnost (na zalost svih iskrenih navijaca reprezentacije) zavezati samar tek poslije debakla u Brazilu. Ali tada cemo vec izgubiti sansu za dokazivanjem na velikom platnu sa ovom zaista fenomenalnom generacijom fudbalera.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 10 mar 2014, 16:21

kokakolas je napisao/la:Upravo oni koji ga brane zele slabo reprezentaciji. Svjesni su oni cinjenica - da brane neodbranjivo, a on da nema veze sta radi na poziciji selektora. Mentalni sklop im je identican, jer svi zajedno furaju neki primitivni inat, uprkos svim neistomisljenicima.

Njima ce realnost (na zalost svih iskrenih navijaca reprezentacije) zavezati samar tek poslije debakla u Brazilu. Ali tada cemo vec izgubiti sansu za dokazivanjem na velikom platnu sa ovom zaista fenomenalnom generacijom fudbalera.
Ako se to desi,sto je izvjesno,oni nece biti iznenadjeni te ce pravdati Susica kako nam je repka slaba :roll:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 10 mar 2014, 16:35

kokakolas je napisao/la:Upravo oni koji ga brane zele slabo reprezentaciji. Svjesni su oni cinjenica - da brane neodbranjivo, a on da nema veze sta radi na poziciji selektora. Mentalni sklop im je identican, jer svi zajedno furaju neki primitivni inat, uprkos svim neistomisljenicima.

Kod nas postoje ljudi koji ne zele dobro reprezentaciji,ljudi koji kontinuirano godinama rade protiv nje,ljudi kojima su draze susjedne reprezentacije i njihovi igraca a Bosanci su,Bosnjaci ili sta god,ljudi koji bi odmah potpisali da svi mi ostanemo bez 100 miliona eura samo da oni dobiju hiljadu samo za sebe.Takvi su medju Safetovim novinarima koji upravo kuhaju raspad sistema,sad su na svom,takvi su i na forumima.Ko moze prizivati da se iz reprezentacije odstrani jedan Edin Dzeko,jedan Emir Spahic samo da bi braca nastavila unistavati reprezentaciju,tjerati nam igrace da bi gurali svoje poluproizvode samo zbog toga da ih prodaju i da uzmu novac samo za sebe?Ko moze svjesno opravdavati predstojecu izvjesnu sramotu u Brazilu samo da bi Susic zaradio jos koji dinar na igracima?
Pa to mogu raditi samo gore opisani ljudi.

Bojim se da Edin u ovom trenutku ozbiljno razmislja da napusti reprezentaciju nakon izljeva divljastva,nezahvalnosti,brutalnog vrijedjanja nakon svega sto je dao ovoj zemlji od frustriranih neostvarenih ljudi koji mu ne prastaju njegov uspjeh i ciji sav jad i bjeda na svijetlo izlaze upravo ovih dana.
Ko je taj Safet Susic,legenda Sarajeva,Jugoslavije i PSG-a,neko ko je bio dobar igrac prije 30 godina?
I sta s tim?On se nama,pravim navijacima reprezentacije i pravim patriotama koji znaju ko je ko ne moze porediti sa Edinom Dzekom.Ni u snu.
Neka vam je na sramotu.

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 10 mar 2014, 16:38

Virtual,kada sam ti prije,nekih 200 stranica rekao da si nerealni papetoljubac,i kada sam pisao da Pape nije kadar da vodi ovu reprezentaciju i da ce se to prije ili kasnije vidjeti,vi ste mi se smijali. Sada jedni u ocaju branite Papeta,dok su se drugi priklonili mracnoj strani mrzitelja Papeta :D .
Uglavnom,nisam pisao po forumu nekih 6 mjeseci,kada je situacija u reprezentaciji bila idealna,a ja sam prozivao te neke propuste i bio ''mrzitelj'' svega Bosanskog,danas se vracam i zaticem isto misljenje kod 90% foruma,isto ono misljenje koje je meni dalo status ''mrzitelja''.Cudan smo,i povodljiv narod prije svega.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 16:49

Sve dok se vi budete dijelili na Papetoljubce i neke druge, nema ništa od vas.

Posljednji intervju i aktuelna dešavanja su selektora vratila na tron i navijači ga podržavaju maksimalno, jer su shvatili sa čime se on bori u svlačionici. Uostalom poruke koje se upućuju Džeki i Spahiću govore za sebe, ne kažem da ih podržavam (posebno za Džeku), ali treba ih imati u vidu.

Sušić je napokon odlučio da podvuče crtu i ne sumnjam da će epilog ove situacije biti još jača reprezentacija BiH.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 mar 2014, 16:51

Ma i ovi koji ga brane imaju neke argumente npr. plasirali se na SP, dobar nam je rejting, slucaj Ibricic ako je istinit, mislim da i oni vole rePku kao i mi pa zele taj neki mir u njoj. Ipak navijaci strucni ili nestrucni ako odluce nema saveza koji moze selektora zadrzat ako ga oni ne zele. Nogomet se prvenstveno igra za navijace i ako oni vecinom nisu zadovoljni igrom ili potezima struke nesto se mora radit. Igrace ne mozes zamjeniti jer druge nemas i ostaje onda selektor. Jesmo li strucni ili ne ovdje nije nije vazno, vazno je da struka radi dobro drugi sastav nase repke mora dobit podcrtavam drugi sastav Egipta i o tom zbora nema. Susic zadnjih godinu dana radi lose i zato se puno ljudi registrira na forum da to mogu negdje iskazati, dok je bilo dobro ko je imao sta lose pisati. Ko normalan ima nesto protiv da Susic proba Arslanagica iako mu je obitelj a u isto vrijeme probavati ponovo Avdiju protiv Egipta je mazohizam. Sta se tu vise ima probati isto vazi i za Ibricica da sto puta Dzeko kaze covjek je izgubio karijeru. Ali da li ima Dzeko pravo traziti Ibricica dok je Avdija tu. IMA I ZA TO NE TREBA BITI NOGOMETNI STRUCNJAK DA BI TO SHVATIO. Susic je trebo trcat i za Hrgotom, Tankovicem, Seferovicem da moze cak i naseg najboljeg nogometasa poslat na klupu ako mu rusi sistem. Evo sad kaze da mu ga rusi pa neka ga zamjeni. S kim. SA AVDIJOM POBOGU ON GA JE DOVEO.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.