Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

trxel
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la trxel » 28 dec 2011, 11:41

Evo vidim Wayne postaje smece od igraca,sta reci na to??S obzirom da treba detaljnije uci u njegove tehnicke sposobnosti,nes cemo ukratko,da vidimo o cemu je rjec ;) To je tipicni engleski foward/am/cm/dm/lb i jos vise od toga,pa mu je tesko naci za svaku poziciju koju mu je SAF namjenio ,formulu,jer gubi u odbrani ako ima dobar dribling itd itd :lol: Poredit ga sa nekim igracima,specijalcima za jednu poziciju,je smjesno..Ipak Rooneya vidim ko spica,koji ima snagu,i razoran sut,ostalo,pa sad, brzina ide sa godinama,a za prolaze 1na1 imamo Nanija,mozda i Giggsa,i Evru :o Kazu Wayne ima strasan sut,al ga rjetko koristi,iz razloga,so napadi nam idu preko krila u srce sesnesterca,dje je dovoljno samo postaviti ćontu,il spic,il tak nes....Nani je tehnicki savrsen igrac,ja stvarno neznam,sta taj igrac nezna??A to sto igra toplo- hladno,odnosno igro,nije stvar da nama fali neki vezni da bi situacija bolja bila,neg imas perioda i u toku tekme,i prvensta,zivota inace,nekad si vise motivisan,nekad manje,jer nisu ovo masine..Uvjek je u stanju proci igraca,al stvar je sta ce poslje toga napravit,..Opet ponavljam fale nam dva igraca,da nam deff malo bolje izgleda .A neka ispadanja,i lose rezultate okaciti o kopacke Rooneyu i Naniju,je zalosno,odgovornost pada na cjelu ekipu,sem golmana(jer golman nikad nije kriv),.et. :lol: :lol:
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 dec 2011, 14:08

King Eric u elementu:

[youtube][/youtube]

:lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 28 dec 2011, 14:33

bacicu citav clanak jer koliko znam samo registrovani korisnici mogu procitati citav clanak pa da ne ostavljam bez potrebe link.
The Financial Times :
Why Ferguson remains at the top of his game
By Simon Kuper

When Sir Richard Greenbury ran Marks and Spencer, he used to take Sir Alex Ferguson out for lunch and pump him for management tips. That was smart.

Manchester United’s manager celebrates his 70th birthday on December 31 as the most trophy-laden individual in football’s history. Sir Alex wins prizes not merely because United can afford excellent players. Stefan Szymanski, economics professor at the University of Michigan, has compiled a “Soccernomics index” of overachieving managers in England: the men who have reached the highest league positions relative to their clubs’ wage budgets since 1974. Sir Alex ranks second, after Liverpool’s Bob Paisley.

In other words the Scot adds exceptional value to his teams. Better, he seems capable of doing so unto eternity.

This is not because he has a brilliant understanding of football. “Ferguson is not a genius,” writes his biographer Patrick Barclay. Brian Clough was a better judge of players; José Mourinho is a better tactician. As Peter Schmeichel, United’s former goalkeeper, said: “There are thousands of better coaches. But management? The handling of men? There’s nobody better.”

Here are some of Sir Alex’s management secrets:

● Identify yourself with your company’s brand. Sir Alex made himself unsackable at United partly by converting himself from mere employee into the embodiment of the club’s values. Doing that took study. After arriving at Old Trafford in 1986 he interviewed staff about United’s history, and listened to fans. He gradually absorbed three tenets of the club’s brand: United teams must attack, the world is against United and United is more a cause than a football club. When he said “I am like the keeper of the temple”, he meant that the cause had become almost unthinkable without him.

● Hone your strongest character trait into a weapon. In Sir Alex’s case it is his temper. Bobby McCulley, who played for the first club Sir Alex managed, East Stirlingshire, said: “I’ve never been afraid of anyone before but Ferguson was a frightening bastard from the start.” Sir Alex’s temper is genuine, but he has learnt how to use it.

His famed “hairdryer” treatment – when he berates someone from so close that his breath blows his victim’s hair – is finely honed. John McEnroe’s autobiography taught Sir Alex when to switch off his rage. The tennis player would use his temper early in a tournament, to intimidate opponents and umpires, but he would stop before the final, when he needed calm.

● Cultivate every interest group inside your company. Early in his career, at St Mirren, Sir Alex got sacked (for the only time in his career) after fighting with his chairman. He had not grasped that the man’s consent was central to his project. “Even if you hate your chairman, you have to find a way of getting on with it,” he concluded. Ever since he has worked to keep his club’s board, players, fans and sponsors onside. One leader of United’s fan base said Sir Alex would sometimes chat to him for hours on the phone, keen to know what supporters thought. Sir Alex worries much less about outsiders, such as journalists or referees.

● Gather information everywhere. Alastair Campbell, Tony Blair’s former aide and a friend of Sir Alex, recalls attending a lunch in Sir Alex’s honour at the League Managers Association. “You could feel his gravitational pull on other managers in the room,” Mr Campbell said. “There were dozens of managers there, past and present. He knows them all. He calls them all the time. He hoovers up information all the time.” Years after players have left United, they still get calls from Sir Alex. He cultivates his contacts unto death: Mr Barclay writes that perhaps nobody in football attends more funerals.

● Seek total control, but recognise when you cannot have it. Sir Alex once listed for Mr Campbell the three main qualities required for leadership: “Control. Managing change. And observation.” As any dictator knows, fear plus information equals control. Sir Alex knows everything about his players, even their toilet habits. (If someone goes to the toilet more than usual, he investigates.) Dissidents generally get exiled. However, after United’s best player, Wayne Rooney, flirted with joining Manchester City last year, Sir Alex forgave him. He knew Rooney was irreplaceable.

● Do not let other people cause you stress. Days before the 1997 UK election, Mr Campbell felt stressed. People already sensed that Mr Blair would win, and so they stopped bothering the prime minister-in-waiting with practical problems, and began bothering Mr Campbell instead. On the phone Mr Campbell confided to Sir Alex: “I’m feeling the pressure.” Sir Alex replied: “You know what I do in those circumstances? You’ve got to literally imagine you are putting blinkers on. People want to get into your space. Only you decide who gets into your space.” He advised Mr Campbell to tell petitioners: “I think you can resolve this yourself.”

● Remember that crises blow over. Sir Alex has been through so many: Eric Cantona’s karate kicking of a spectator, the boot he kicked at David Beckham in 2003 etc. Sir Alex never adjusts his strategy because he knows crises pass.

●Always be unsatisfied. “The sweetest moment for me,” he often tells interviewers, “is the last minute of a victory. After that it drains away quickly. The memory’s gone in half an hour. It’s like a drug, really. I need to re-enact it again and again to get that last-minute feeling, when you’re shouting at the referee, ‘Blow that bloody whistle’.” Sir Alex knows that satisfaction is fatal. Every trophy he wins is just a notch towards a target he never wants to meet.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 dec 2011, 14:41

Sir Alex knows everything about his players, even their toilet habits. (If someone goes to the toilet more than usual, he investigates.
:lol:

Odlican tekst.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 28 dec 2011, 14:42

da da slazem se odlican teks :)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 28 dec 2011, 15:43

Tom Cleverley's return from injury could prove to be a key component in Manchester United retaining the Barclays Premier League title, according to Roberto Martinez.

The 22-year-old midfielder started the season in impressive style, but has not featured since October after sustaining an ankle injury against Everton.

Cleverley is, however, due to make his return next month, and will further reinforce a United side on a fine run of domestic form.
Sir Alex Ferguson has seen his troops win four consecutive league games; scoring 16 times and conceding just once in the process.

United are now level on points with Manchester City at the top of the table, and Martinez believes Cleverley will provide the Old Trafford side with something extra.

"Tom Cleverley is a player you need to work with to understand the full package," said Martinez, who had Cleverley on loan at Wigan last season.

"The mentality he's got is quite unique. He's a winner and we all see what he can do.

"Tom will be refreshed - and that could be the key for United. He's going to be fully fit and it's going to be like having a new signing.

"He can make a big impact on the title race."

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 28 dec 2011, 16:47

Valencia je napisao/la:http://www.vecernji.hr/sport/nogomet/ro ... nak-131378

Ima li veceg priznanja!? Nema!!

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/921 ... itedu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
'Mislim da će Rooney ostati na Old Traffordu. Vjerojatno ima razloga zbog kojih želi otići, ali njemu je mjesto u Manchester Unitedu, on pripada navijačima Uniteda, on pripada Old Traffordu. Međutim, ako ga žele prodati, zovite me', rekao je Mourinho te dodao kako bi ga u svojim redovima željeli svi europski velikani.
Nema kluba na svijetu koji u svojim redovima ne bi volio vidjeti Runija,. Vjerovatno su pali pod uticaj propagande, kao i djeca koju pominjes :mrgreen: :lol: .

Ubjdjen sam da bi Real vrlo rado kesirao minimalno 80 miliona funti na Runija. Za Nanija ne bi ponudili ni trecinu te cifre, ako im uopste treba igrac za klupu :mrgreen: .

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/gerrar ... 78705.aspx

Sta kaze Dzerard,. Vjerovatno iz straha posto je Runi u djetinjstvu bio bokser :mrgreen: .

I nemoj se vaditi na Skolsa,. To ti je losa vadiona. Skols je itekako prefinjeni tehnicar. Skols je netipicni inglismen, kao da ga je latinos pravio :mrgreen: . Ti si ljubitelj juznjackog fudbala, priznaj to sebi i lakse cu te razumjeti :D .

A ovo poredjenje Runija i Silve je perverzija :mrgreen: :lol: :lol: ,.. Idi Mat na podforum Primera, mozda i nadjes istomisljenike. Silva nije ni do koljena Runiju. Dobar je igrac, rek'o bi druga glasa, dok je Runi sam vrh i to krem na vrhu.

Da Fergija pitas hoce li Silvu za Runija, mislim da bi ga srce momentalno izdalo :mrgreen: :lol: ,..

Pocecu te neozbiljno shvatati ako ne priznas da si pasionirani ljubitelj juznjackog fudbala.
Ja mislim da niko ne spori (osim Sir Matta :mrgreen: ) da je Rooney najbolji igrač Uniteda, mislim da je to jasno . Ali ne treba Nanija u tolikoj mjeri osporavat. Pa on je, poslije Rooneya i odbrane (u cjelini), najbitniji kotač u timu, koliko god @Valencia pokušav'o da ga ospori :mrgreen: . U EPL, koliko ima boljih krila od Nanija ? Nema mnogo, vrlo moguće nijedan. Tu su negdje Bale, te Walcott i Mata (koji i nisu klasična krila), ali mislim da nijedan od njih nije bolji od Nanija.

Nego nešto razmišljam, mi se nešto žalimo na sastav i deficit u igračkom kadru . Pa šta bi onda navijači Chelsea, Liverpoola i Arsenala trebali reć' ? United osvojio najviše bodova u prvoj polusezoni u posljednje 3-4 godine, a možda je i duži period u pitanju . Ferguson zaista radi čuda . Pa s oporavkom pojedinih igrača (a to slijedi brzo), opet je širina u sastavu, samo treba nastavit s ovakvim igrama . :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 28 dec 2011, 16:57

@Patrice_Evra_3

Pa SAF izvlaci maximum iz ovog tima, to je kljucno. Ne vjerujem da postoji neki drugi trener na planeti koji bi ovako hendikepiran ozljedama i sa slabijim timom u odnosu na prethodne godine cinio ovakva cuda - i u hladnoj vodi. :mrgreen: Ispali smo iz Lige prvaka a to nije sekunde jedne poremetilo tim, dozivjeli smo katastrofu na svom stadionu od gradskog rivala a to opet nije poremetilo planove u Premiershipu, lista povrijedjenih igraca je sve veca i veca a SAF opet krpi tim i sastavlja ga tako da momci uvaljuju peticu na gostovanju gdje su pali i Liverpool i City, stigao je Arape koji imaju daleko manje povreda i Mancini im je na slatkim mukama jer ima sirok izbor kvalitetnih igraca. Sve to kada spojis u cjelinu kao kralja price mozes izdvojiti jedino Fergusona koji zasluzuje sva odlikovanja modernog nogometa. Sta reci? Kralj.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 28 dec 2011, 17:05

Rooney88 je napisao/la:@Patrice_Evra_3

Pa SAF izvlaci maximum iz ovog tima, to je kljucno. Ne vjerujem da postoji neki drugi trener na planeti koji bi ovako hendikepiran ozljedama i sa slabijim timom u odnosu na prethodne godine cinio ovakva cuda - i u hladnoj vodi. :mrgreen: Ispali smo iz Lige prvaka a to nije sekunde jedne poremetilo tim, dozivjeli smo katastrofu na svom stadionu od gradskog rivala a to opet nije poremetilo planove u Premiershipu, lista povrijedjenih igraca je sve veca i veca a SAF opet krpi tim i sastavlja ga tako da momci uvaljuju peticu na gostovanju gdje su pali i Liverpool i City, stigao je Arape koji imaju daleko manje povreda i Mancini im je na slatkim mukama jer ima sirok izbor kvalitetnih igraca. Sve to kada spojis u cjelinu kao kralja price mozes izdvojiti jedino Fergusona koji zasluzuje sva odlikovanja modernog nogometa. Sta reci? Kralj.
To je to . :D Nego kad si City već spomen'o, ono što je sigurno da će i kod njih doći do povreda, suspenzija i sl. Ono što će biti zanimljivo, i ono što jedva čekam ( :mrgreen: ), jeste Afrički kup nacija tj. odlazak Yaye Tourea . On je ove sezone ključni igrač, po meni, i što je gore po njih, za njega mislim da nemaju adekvatnu zamjenu. Ako Mancini planira De Jonga kao zamjenu, super ! :mrgreen: Sad je samo najbitnije nastavit sa pobjedama vlastitim, a za City ne treba pretjerano brinut.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 28 dec 2011, 17:31

Ako iko u fudbalu ne mora biti zabrinut za CAN, onda je to City.
Odlaze im dva igraca, jedan jeste jako bitan ali pored toliko siroke i kvalitetne klupe, stvarno ne vidim realno nikakav problem po njih.
Do sada im je sve islo glat, rezultati, forma, golovi, nije bilo povreda, pa se sad jednostavno nesto ocekuje da ce se i njima dogoditi, jer mora nesto :mrgreen: nekakv pad i manjak srece i koncentracije, vise igre u grcu ...
A kada ne bude Yaye, moguce da bude malo vise grca i slabije igre .
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 28 dec 2011, 17:45

Valencia ...

Post u kojem piše da je Wayne poslije 'ona' četiri igrača najbolji na svijetu je napisan 27.12. , godine 2011 . Iskoristio si undo button i za šizoargumentima poletio čak u Hrvatsku . Zaboravio si nogometni magazin kao oličenje zdrave pameti jer možda bih i popušio dokaze .
Oukej , istina i jeste da je od kolega iz kluba izabran za najboljeg pojedinca [ čitaj , Nani takođe ] ali radilo se o dvije sezone ranije . Akcenat na perfekt . Gerrard je rekao svoje pa da provjerimo tu tvrdnju ... Je li Wayne te godine i da li je uopšte kad bio u izboru za najboljeg nogometaša svijeta ? NIJE . Što znači , šta ? Znači da Gerrard hvali svog , isto što će neki reći da je Džeko najbolji napadač Citya i da je bio najbolji napadač svijeta igrajući za Wolfsburg . Ali to su amebe . Tako možeš naći linkove da je Luka najbolji vezni šipa , a tamo naravno stoji 'written by grunf neupdate-ana verzija demo jednostaničnih algi' . Ili da je Torres klasa svjetskog napadača i da je ujedno najbolji napadač svijeta . Međutim , to već dvije godine nema temelj i osnovu za takvu tvrdnju . Jednostavno nemaš . Loša forma ne može trajati po dvije godine , ili si retardiran ili si Rooney .
Zatim , u ovoj sezoni pored Silve na pozicij playa te pored RobinaVanBatmana i Aguera kao čiste špice , to smeće ne može naći mjesta u najboljoj ekipi lige što sveobuhvatnije insunuira na iskrstaliziranu činjenicu ... Činjenicu da nije najbolji igrač lige , nije ni Uniteda ali eto , jeste Europe i Svijeta . Jedino ako kao peti izbor može ući u taj kontekst što mi opet nema logike i samim tim možemo i Balotu smatrat među najboljima u vasioni ... Ma možeš šta hoćeš na svoj mlin svodit , ovo je forum jel .
Idemo još dalje , ovdje imaš sliku , na njoj Rooneyevu nemoć u određenim situacijama i manjak fudbalskih kvaliteta od '08e godine , sa argumentima , bez spinanja mi pobij sve ovo i imaš potpuno pravo u svemu . Ali , bez navedenih karakteristika i sa manama kojih će se teško ikad više riješit , Rooney ne može biti wc igrač . Ako na osnovu tog gore tvrdiš da može , onda je i Chamackh level Messia i Ronalda , baš kao i Rooney .
Malo i o prefinjenima . Koji to igrač i koji to fan fudbala ne bi volio gledat ševu sa Messiem i njegova dva poznata kompića više nego ševu sa Elokibiem i sa još njih petoricm . Neka budu igrači Sierre Leone . Zašto svi esaju Barcu na najjače i zašto svi teže igrat dobar i lijep fudbal kao oni . Evo uzet ću vas kao primjer , vas sve ovdje forumaše . Ko je lijepio gifiće kad je United izigrao vezni red i obranu Citya u 10m kvadratnih i čudio se da mi to zapravo možemo i ko je lijepio gifić kad su protiv Boltona odigrali tapa-tapa ili popularnu tikataku u jednom navratu . Ja nisam , a izgledalo je da samo ja drkam na to , ne ?

Izvoli , imaš riječ . Koncizno ako je moguće .

Rooney88

Nabrojao si , čekaj sec , 1,2,3,4,5 . Tačno pet utakmica ti si meni nabrojao prika . I to ti nisu oscilacije , jelde , pet utakmica u pet godina ? Zašto mora dati gol da bude najbolji ? Možeš kao Nani protiv Basela odigrat predobru utakmicu , ne zabiti i opet biti najbolji . Da , gol protiv Rome koji je komičan je eto popravio dojam o njemu u toj utakmici i bio je najbolji na terenu . Kaman prika . Protiv WHUa je vratio ekipu u utakmicu sa tri gola ali odigrao loše u polju , preloše . Ne omalovažavam lika ni njegova djela već ne može sastavit dva dobra i to je bit svega . U kojem od tih susreta gore je Wayne pružio partiju kao Messi protiv Uniteda i Reala , ili Iniesta , ili Xavi , ili Ronaldo protiv Arsenala , ili Silva protiv nas ? U kojoj prika ...
Igrao je evo protiv Basela sam u napadu , lošije da hoće ne može . Protiv Benfice isto loše . Više ne može delati sam gore u navali a to je formacija koju smo primjenjivali na gostovanjima i skoro uvijek je bila prava . Kad igra supporting napadača lopte dijeli pretežno Valencii na krilu ili Naniu ne bi li oni koji đavo s njom uradili , a to što on treba kao takav da zabija iz vana i da hrani loptama prvog napadača je zanemarivo , da nosi ekipu i da pravi razliku na terenu umjesto Jonesa i Nania jer je kao najbolji . Prdac u šišu .

Bazeni

Bio je prokleto učinkovit te godine i nazabijao se golova ali i Chicharito je prošle pa nije ni među top10 . Rooney jest , jer Rooney bolje goni balun i ima u pojedinim situacijama vic u igri , mobilniji je te ima dozu kreacije , ne toliko učinkovite ali ju ima .

Suma Sumarum , Rooney je odličan , samo odličan kad je u formi , prije je bio vrhunski igrač dostupan na tri pozicije gdje bi igrao predobro . Sad igra samo jednu , izmišljenu a niti nju ne može dovesti na svjetski nivo . To e to .
slika
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 28 dec 2011, 17:54

Rooney88 je napisao/la:@Patrice_Evra_3

Ja znam kako bi to City i Chelsea rijesili,prvenstveno City,prvo bi poceli :cry: :cry: pa bi onda vlasnici njihovi dosli do jedne :idea: da im daju jedno 200M za jedan prijelazni rok i cica mica,gotova prica,uvijek se pokusavaju na laksi nacin izvuci.. :D

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 28 dec 2011, 21:09

Eo sad sam pregledo 150 Scolesovi golova i uzivo,ludnica.......

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 28 dec 2011, 22:05

trxel je napisao/la:Eo sad sam pregledo 150 Scolesovi golova i uzivo,ludnica.......
Mene je fasciniralo to koliko je golova dao glavom. :o Ko bi rek'o. :D
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 28 dec 2011, 22:06

Thunderstruck je napisao/la:
trxel je napisao/la:Eo sad sam pregledo 150 Scolesovi golova i uzivo,ludnica.......
A `nako mal covjek. :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 28 dec 2011, 22:08

I ne samo to,svi kad kazemo Scholes,odma kontamo bomba van sesnesterca i go,al sto je drbilo,jos i sto kazes glavom,vrati se kralju,makar jos pola sezone!!!

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 28 dec 2011, 22:10

trxel je napisao/la:
I ne samo to,svi kad kazemo Scholes,odma kontamo bomba van sesnesterca i go,al sto je drbilo,jos i sto kazes glavom,vrati se kralju,makar jos pola sezone!!!
a znali se planirali trenersku karijeru ili da ostane u nogometu(npr.neka funkcija u Manchesteru)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 dec 2011, 22:22

Mislim da je vec pomocni trener rezervne ekipe...

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 28 dec 2011, 22:39

Dobar je Skolsi . Da je umjesto ganjanja po šumama Chilea i vješanja po kakaovcu krenuo igrat nogomet u Engleskoj vrlo moguće da bi bio najbolji igrač te zemlje . slika
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 28 dec 2011, 22:51

Matt
šizoargumentima
Sta su to sizoargumenti :mrgreen: :lol: !? Sizofreni ili argumenti sroceni u plesu :mrgreen: !??

Lik si, nema sta :D .
Zaboravio si nogometni magazin kao oličenje zdrave pameti jer možda bih i popušio dokaze .
Buci, buci :mrgreen: . Pokusavas ospriti cinjenice kojekakvim djetinjarijama!?? Ne moze to proci, makar ne kod mene.

Postirao sam ti 100% vjerodostojne vijesti i izjave. Te vijesti i izjave je prenjelo na stotine portala na svim jezicima. Dakle, bezze ti je ovaj pokusaj da ove vijesti i izjave predstavis kao trac partije.
Oukej , istina i jeste da je od kolega iz kluba izabran za najboljeg pojedinca [ čitaj , Nani takođe ] ali radilo se o dvije sezone ranije . Akcenat na perfekt .
Ma kakvih kolega iz kluba covjece!? Izabran je na nivou ENGLESKE, a ne na nivou Mancester Junajteda. Dakle, kolege su odlucili da je Runi najbolji igrac lige. Vece priznanje ne postoji.

Ti ces sada reci da su profesionalni igraci svih klubova EPL debili koji nemaju veze sa vezom. Ja bih preispitao sam sebe da sam na tvome mjestu.

Od ovog ne postoji veci argument koji rusi tvoje sulude tvrdnje. Da nisam ovako raspolozen, zaustavio bih se ovog trenutka. Al' 'ajde, da pogledam sta si dalje nabacao,..
Je li Wayne te godine i da li je uopšte kad bio u izboru za najboljeg nogometaša svijeta ? NIJE .
Ne moze ispred Mesija, Ronalda, Cavija i Inieste. Ja tvrdim da su ova cetri igraca ispred Runija. Dakle, slazem se da ne zasluzuje uci medju tri najbolja igraca svijeta.
Što znači , šta ? Znači da Gerrard hvali svog , isto što će neki reći da je Džeko najbolji napadač Citya i da je bio najbolji napadač svijeta igrajući za Wolfsburg .
Znaci da je najbolji igrac Engleske. Zasto nije naveo nekog drugog nego bas Runija!? Zasto velica 'smece' od igraca!?? Isto sto kod nas niko nece reci da je Ibisevic najbolji igrac BiH, kada je kristalno jasno da je to Dzeko.

Preskocio si izjavu Murinja, koji je po mnogim najbolji trener svijeta,.. Zbog cega je porucio da zeli Runija u timu ako ga MU zeli prodati!?? Zbog cega bi istres'o ogromnu lovu iako u timu ima Ronalda, Benzemu, Higuaina, Di Mariu ili Kaku!?? Zbog cega je rek'o da ga zeli svaki tim u Evropi!?? Je l' zato sto je smece ili sto je jedan od najboljih igraca svijeta!?? E moj Mat,..
Zatim , u ovoj sezoni pored Silve na pozicij playa te pored RobinaVanBatmana i Aguera kao čiste špice , to smeće ne može naći mjesta u najboljoj ekipi lige što sveobuhvatnije insunuira na iskrstaliziranu činjenicu ... Činjenicu da nije najbolji igrač lige , nije ni Uniteda ali eto , jeste Europe i Svijeta . Jedino ako kao peti izbor može ući u taj kontekst što mi opet nema logike i samim tim možemo i Balotu smatrat među najboljima u vasioni ... Ma možeš šta hoćeš na svoj mlin svodit , ovo je forum jel .
RVP bi se mog'o porediti sa Runijem da nije upropasten povredama. Steta za momka. Inace je igrac svjetske klase.

Silva/Aguero - trebaju jos jesti pure da bi uopste mogli u istu recenicu sa Runijem. Do sada u karijeri nista bitno nisu napravili. U reprezentaciji katastrofalni.
ovdje imaš sliku
Desava se, momak je iscrpljen i pokosen povredama. Previse se trosio u igri prema nazad i to je uzelo svoj danak.

Jeste izgubio na brzini, al' je zato dobio nove kvalitete u igri. Odlicno gradi igru i veze vezu sa krilima i napadom. Steta sto 'veze' sa limitiranim igracima. Ima odlicnu dugu loptu i vrhunsku igru kratkih pasova. Odlican pregled igre. Izarezene liderske sposobnosti, karizmu,.. VODJA!

Tehnicki dribling nikada nije imao. Nisu ga imali ni Drogba, ni Tores. On je takav tip igraca, kao recimo Sirer, koji bi po tvome vjerovatno bio 'smece', jer nema 'tehnicki dribling', 'ne ide u duele', 'nema viziju' itd itd Runi je tipicni engleski igrac. Englezi nikada nisu bili poznati po prefinjenoj tehnici. Zato ti i savjetujem da vise gledas Primeru, samo ces se bezze nervirati igracima kakvi su Kevin Dejvis, Endrju Dzonson, Endi Kerol, Piter Krauc, Dzons, Morison i Holt, Heski, Zamora, Bent itd itd

Ti si ljubitelj juznjackog fudbala, samo ti to jos niko nije rek'o. Pokusavam te navesti da shvatis samog sebe. Barsa i Real su klubovi koje trebas gledati ako zelis istinski uzivati.

Driblinzi 1 na 1 nikada nisu bili odlika ENG fudbalera. ENG fudbal se igra sto jednostavnije, uglavnom prvom - drugom loptom,. Engleski napadaci uglavnom ne teze duelima 1 na 1. Driblaju kada nemaju drugu mogucnost. Jedan Endi Kol je rijetko pokusavao driblati. Isto je sa Sirerom. To nije njihov stil igre. Kome se ne svidja, neka ne gleda. Ja obozavam klasicni ENG stil igre.

Ima savrsenu viziju, samo je nema sa kim sprovesti u djelo. Ne moze ni Mesi u Argentini. Vidio bi Mesija da saradjuje sa Nanijem, Jangom i Hernandezom,.. Kuku lele,.

Nema kome uputiti zadnji pas,.. Vidjeli smo kako je odigrao sa Gigsom u finalu LP. Sa Hernandezom i Nanijem je tesko odigrati onakvu razmjenu duplih pasova.

Nema sa kime, nema sa kime,..
Malo i o prefinjenima . Koji to igrač i koji to fan fudbala ne bi volio gledat ševu sa Messiem i njegova dva poznata kompića više nego ševu sa Elokibiem i sa još njih petoricm . Neka budu igrači Sierre Leone . Zašto svi esaju Barcu na najjače i zašto svi teže igrat dobar i lijep fudbal kao oni . Evo uzet ću vas kao primjer , vas sve ovdje forumaše . Ko je lijepio gifiće kad je United izigrao vezni red i obranu Citya u 10m kvadratnih i čudio se da mi to zapravo možemo i ko je lijepio gifić kad su protiv Boltona odigrali tapa-tapa ili popularnu tikataku u jednom navratu . Ja nisam , a izgledalo je da samo ja drkam na to , ne ?
Meni je Barsa smor,.. Volim ih pogledati protiv Reala i to je to,.. Nema sanse da bi mog'o gledati Barsa - Osasuna, Barsa - Viljareal itd itd

Oni igraju fascinantan fudbal, al' to opet nije igra po mome ukusu. Ja volim direktan fudbal, brze akcije, tempo, agresivnost, naboj,.. Sve mi to pruza engleski fudbal, od spanskog mi se spava.

Ti si covjece 'spanac', pogledaj se u ogledalo i priznaj si to. Nema u tome nista lose, naprotiv. Ukusi su razliciti.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.