Sir Matt
Cijeli svijet smatra Runija za vrhunskog igraca, samo ti mislis drugacije

. Zar ti ta cinjenica ne izaziva odredjenu sumnju u samog sebe

!?
Runi je blago Junajteda. Daleko najbolji igrac kluba. Poslije tri manijaka iz Barse i Ronalda najbolji igrac svijeta.
Momak ima petlju odigrati bez pritiska, ima sjajnu dugu loptu, sjajnu igru kratkih pasova, sjajan pregled igre, sjajno kretanje, sjajnu tehniku, sjajan je kao poluspic i spic (iako mislim da je pozicija poluspica najbolja za njega),.. Druga je sada stvar sto on nema sa kim odigrati. Vidjeli smo na sta lici genijalni Mesi kada igra za Argentinu. Da je Runi igrac Reala uvaljao bi bez problema 25 golova i podjelio isto toliko asistencija. Doktor fudbala.
Al' ono sto je najznacajnije u njemu je osobina 'karizmaticnog lidera',.. On ima moc da cijeli tim ucini boljim, da ulije samopouzdanje u cijelu ekipu. I sam lakse disem kada ga vidim u timu. On je dusa tima.
To sto ti obozavas 'prefinjene tehnicare', to je vec stvar tvog ukusa. Vec sam ti rek'o da mi je cudno da nisi simpatizer Barse ili Reala. Jedan Dzerard je genijalan igrac, genijalan znalac i tehnicar, ali nema prefinjenost jednog Inieste. Meni je opet ljepse gledati Dzerarda, a po tvome ukusu iskazanom na Runiju, vjerujem da vise uzivas i igrama Inieste. Dakle, razlika je u ukusu, u stilu i nacinu igre, a nikako u kvalitetu.
Problem Nanija je vjerovatno psiholoska neuravnotezenost,.. On ima znanje, ali nema karakter velikog igraca. Ronaldo je prepun naboja, iz njega izbija velika zelja da razvaljuje,.. Dok Nani igra kako mu se taj dan digne ona stvar. Nani nema damu da razvali kada je najpotrebnije,.. Bice da ga sputava veliki pritisak. Fale mu damu, fali mu karakter sampiona. Sa tim se covjek radja,.. On jednostavno nije jedan od tih.
Al' i pored toga, njegove predispozicije i znanje nisu ni blizu nivoa Gigsa, Robena ili Ronalda,.. Ni blizu. Al' da ima damu i karakter, nema sumnje da bi mog'o biti znatno bolji igrac i mnogo konstantniji u dobrim igrama.
Jos mi je zelja da ga vidim na poluspicu u nekoliko tekmi,.. Osjecam da bi tu mog'o odigrati bolje nego na krilu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.