Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

SiggiSmallz
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la SiggiSmallz » 17 apr 2012, 00:28

Jeste li znali ako Keln ipadne u cvajtu da Podolskom odstetna klazula iznosi od 5 do 7 miliona eura.To bi bila prava bagatela. :)
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 17 apr 2012, 00:30

Wenger: "Jack Wilshere will not play again this season, and will not play at the Euros. He is making slow progress. He will not be ready. He is devastated. He wanted to play at the Euros, but that is over now."
Toliko o Jacku. Nadam se da nece ni na olimpijskim igrati, pa da spreman doceka sljedecu sezonu!

igman
Kontakt:

Post Postao/la igman » 17 apr 2012, 00:31

Arteta je dobar iz razloga sto mu je konkurencija cista nula, a da Arsenal ima vise World Class igraca borili bi se za neke trofeje!
Wenger je od Arsenala napravio klub koji izbacuje igrace za druge klubove, "feeder club", nazalost.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 apr 2012, 01:05

Saurman je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:Sagna je sigurno WC igrač, ako ne i Vermaelen.
Vidio sam ga protiv Mosesa dovoljno je.
A ja Messija protiv Osasune. :o Šta ćemo sad?

Edit: Alexa Songa zaboravih spomenuti, on je dabome debelo world class.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 17 apr 2012, 01:13

Ma ja, haman citav Arsenal je world class od golmana do napadaca, a to što se sedam godina grcevito bore za 3.mjesto - pa dešava se jbg :mrgreen:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 apr 2012, 10:51

AllGunsBlazing je napisao/la:Hej Sarumane, taj isti Arteta je izmislio fudbal za sve igrace sredine terena u Bayernu, ko je gledao Arsenal ovome moze posvjedociti(da se razumijemo Cm/dmf/amf)..
:lol: Ma on i Schweini u 5 deka.

Inace da spomenem najboljeg mladog golmana Svijeta koji je sinoc briljirao u dresu Topnika.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 apr 2012, 11:15

Jest fino ovako kad Arsenal izgubi koju utakmicu pa ovi misevi izadju iz rupa da provociraju. Ako ce jedna utakmica odluciti ko je igrac svjetske klase, zasto se nije gledala protiv Citya??? I da Arteta je odlican igrac, ne zato sto nema konkurenciju vec zato sto zna igrati, jel to nema konkurenciju ni u EPL?? A @Monolog(a znamo koliko on voli Arsenal) pise da je medju najboljim veznim u ligi..
tech je napisao/la:Ma ja, haman citav Arsenal je world class od golmana do napadaca, a to što se sedam godina grcevito bore za 3.mjesto - pa dešava se jbg :mrgreen:
Toliko o tvom znanju. Sezone kad je Eduardo slomio nogu Arsenal je ubjedljivo bio prvi upravo do tog loma, onda nakon radi soka i nedostatka spica, Arsenal je izgubio prvu poziciju. I da to trece mjesto u najjacoj ligi na svijetu neki lagana zadatak??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 17 apr 2012, 11:21

a gdje su silni ovi provokatori kada arsenalov igraci odigraju perfekt utakmicu
sagna je odigrao losu partiju sinoc, inace je odlican, vojo je jos uvijek mlad i niko nije rekao da je najbolji golman svijeta, mozda ce nekad biti ali sad nije, a arteta je predobar, koliko je samo spasio puta arsenal ove sezone, nazalost nema ga do kraja ove sezone, nek u sredini igraju song,benayoun i roza, samo nek ramiz ne igra
vraca nam se Kos za chelsea :D

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 apr 2012, 11:38

Ništa, čekat iduću utakmicu da se ovi miševi otjeraju. Al' uvjek je tako, miševi izlaze kad mačka zaspe ;) Sinoć je naša mačka krepala :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 17 apr 2012, 12:01

Joj shita :/
Arteti ce snimati članak zbog moguceg puknuća istog :|
Kod nas jos fali da Wenger nesto slomi, i da to zaokruzimo :roll:

Nista, protiv Chelsea ako damo 120 % od svojih mogucnosti mozemo se nadati necemu, i tu ako pobjedimo sigurni smo na 3 poziciji, ako izgubimo onda moramo sve do kraja uzeti :?

Joj Boze da smo sinoc pobjedili protiv Chelsea bi nam i remi odgovarao a sad ce biti povuci potegni i čupaj protiv Chelsea :mrgreen:

Edit:
vedofeelgood je napisao/la: Sta mislite, mozemol se i mi okliznut na ovom Wiganu :mrgreen: :?:
Šta sam reko :mrgreen:
Zadnja izmjena: vedofeelgood, dana/u 17 apr 2012, 12:07, ukupno mijenjano 1 put.
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 apr 2012, 12:02

Što jednostavno kad može komplikovano :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 17 apr 2012, 13:28

slika
koji primitivizam od strane ovog debila iz wigana.
Vođa zna.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 apr 2012, 14:13

Samo ne znam šta je to po vama Szczesny pogriješio sinoć? :roll:

Ako je onaj gol iz kontre, ybg nisam znao da su golmani krivi za kontre. Šteta što samo još nije dobio crveni karton.
Niti drugi gol ne ide njemu na dušu, možda malo, al' ne toliko koliko Sagna. Pa i Djurou kao desni štoper. A Szczesny ako ćemo na vagu, sinoć je imao garant više dobrog nego slabog. Mogao je nas Moses potopiti da nam nije bilo Wojciecha (1vs1, istina Moses slabo šut'o, al' to vala nije moja briga i kad mu je šut'o malo iskosa sa lijeve strane).

Inače ako ko ne misli da Sagna, RVP i Song nisu world class igači, ja sa njima nemam šta pričati.

Al' još uvijek...Uvjeren sam kako za osvajanje prvenstva neke države ne trebaš igrače svjetskog kova, dovoljno je samo da budu najbolji u državi. ;) A ima tu i ekipe i svačeg nečeg, nije samo do imena, inače jedan Hoillet ne bi mogao igrati bolju sezonu od Walcotta ili Dempsey od Arshavina.

Onaj ko stvarno gleda Arsenal zna na kakvom nivou igra Rosicky još od februara, iako će AGB reći od Tottenhama, al' protiv kokoši je samo prvi put pogodio, igrati je počeo puno ranije. Ne rečem da je internacionalna klasa, sami procijenite gdje spada Rosicky 2001-2004, pa i do 2006 ako ćemo....

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 apr 2012, 14:33

Stani ba @Arnelinho, to Szczesny nije mogao bolje reagovati sinoć kod primljenih golova? Nije jedini krivac, ali brate dragi MORAO je puno bolje u obje situacije. Kako si ti počeo govoriti da postoji kult ličnosti kada je Messi u pitanju, haman ti stvaraš kult ličnosti kada je u pitanju Szczesny. :mrgreen:

Drago mi je zbog Wigana. Ekipa koja je pobijedila United, primila 2 neregularna gola od Chelsea na SB-u i dobila Arsenal te Liverpool zaslužuje igrati u Premiershipu. Arsenal će, nadam se, biti treći i to je to.

Što se tiče one diskusije o WC igračima, mislim da bismo mogli izdvojiti maksimalno 3 (i to da malkice snizimo kriterije) iz ove ekipe. RvP je definitivno WC igrač, dok su Sagna i Song blizu toga (ali stavićemo ih na listu). Songa yebe nekonzistentnost, jer kad taj lik nije u formi - onda samo zauzima mjesto boljem od sebe. Da nije toga, sigurno bi napravio mnogo bolju karijeru i bio mnogo bolji igrač negoli to jeste. Sagna je jedan od najboljih desnih bekova i to svakako stoji. TV je dobar stoper, ali nije WC. Ako bismo pravili tu listu, on bi bio iza Sagne i Songa da se razumijemo.

Wilsherea izostavih namjerno. Šteta što je momak izgubio godinu, ali i dalje mislim da je to najbolji mladi veznjak na dunjaluku. Nadam se da će naredne godine biti onaj Jack kojeg smo navikli gledati (posebno protiv Barcelone). 8-)

U vezi Artete (vidjeh da je @Saurman zapeo), taj čovjek je možda u najboljoj formi od svih veznjaka u Premiershipu. Ako nije u najboljoj, onda je u top3. Nije WC igrač, ali je odigrao sezonu iznad svih očekivanja i nosio je vezni red Arsenala. To je dovoljno da ga se ne smatra nekim golim prosjekom kao što to neki žele predstaviti. I, još mi nije jasno što se @Saurman nije javljao kad je Arsenal uvezao 7 pobjeda. :roll: Haman se tad nije moglo reći ništa protiv Wengerove ekipe, al' sad ima. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 apr 2012, 14:56

@Monolog:

Kod prvog gola mogao je i da pusti igrača da udje sa loptom u gol.

Evo ovako bih ja to pored'o:
1.Sagna gubi loptu u napadu, nakon kornera
2.Ovo ne mogu potvrditi, al' komentator je rekao da je za to vrijeme Arteta bio out
3.Ako je ova tvrdnja tačna onda Wenger (a ni ekipa sama od sebe) nije ništa poduzela da promijeni igru i zapuni Artetin prostor (ako je Arteta ipak bio u igri 3 i 4 preskačemo, ne želim preuveličavat)
4.Pukla je kontra, jer je u osnovi nije imao ko spriječiti
5. Benayoun se jedini iz napada pokušao vratiti
6.Iako je bila kontra 2 na 2 Vermaelen zapušta svoj prostor i ide pomoći Djurou ili Sagni (ko je bio?) ,ipak mislim da Johan -ključni momenat
7. Moses šalje loptu na vrh šesnesterca, Szczesny istrčava. Najviše što je mogao učiniti je ići klizeći. Ne vidim često da jedan golman stoji 5-10 metara izvan gola, kad se igra u njegovoj trećini
8.Uspio je zakačiti loptu, al' nedovoljno.

Drugi gol- Sagna griješi. Ovde mogu Szczesnya kriviti, al' to je neznatna greška koliko je zayebo Sagna, pa za njim i Johan.

I jedan mali edit: I pored svega ovog, označavat Szczesnya za direktnog krivca za poraz, mislim da nema smisla. Gol je oko 7 metara dug, valja njeg braniti, zato i služe suigrači u polju. Bolje se uvijek može reagovati, al' bolje reagovati ne znači da su zbog tebe primili gol.

Što se svega ostalog tiče, ako će ova pobjeda pomoći da QPR ispadne iz lige, onda je i meni još draže zbog poraza. Nadam se da se oni više nikad neće vratiti u premijerligaško društvo, jer zbog svog bezobrazluka ne zaslužuju u njemu biti.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 apr 2012, 15:01

@Monolog ja sam rekao da Arteta nije WC igrač i to je činjenica, da odigrao je sezonu poprilično dobro ali nikad neće doseći nivo jednog Fabregasa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 apr 2012, 15:47

Saurman je napisao/la:@Monolog ja sam rekao da Arteta nije WC igrač i to je činjenica, da odigrao je sezonu poprilično dobro ali nikad neće doseći nivo jednog Fabregasa.
Momak mislim da bi radije trebao da brines koliko ce vam Real M uvaliti u dvije utakmice, zatim se zapitaj kako taj strašni Bayern sa 20 world class igrača ne može uzet poluslabašnu njemačku ligu gdje vas poluslabašni Dortmund dere kojeg Arsenal sa samo jednim WC igračem otrese lagano u 2 navrata.

Al' hajd ako se Klopp sažali možda uzmete DFB Pokal.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 apr 2012, 15:51

Bosco je napisao/la: zatim se zapitaj kako taj strašni Bayern sa 20 world class igrača ne može uzet poluslabašnu njemačku ligu gdje vas poluslabašni Dortmund dere kojeg Arsenal sa samo jednim WC igračem otrese lagano u 2 navrata.
:? :? :?
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 apr 2012, 15:52

Semir bvb je napisao/la:
Bosco je napisao/la: zatim se zapitaj kako taj strašni Bayern sa 20 world class igrača ne može uzet poluslabašnu njemačku ligu gdje vas poluslabašni Dortmund dere kojeg Arsenal sa samo jednim WC igračem otrese lagano u 2 navrata.
:? :? :?
Dobro eto izvukli ste neriješeno na Westfalenu najsretnijim golom u 89. minuti. :roll:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 apr 2012, 16:00

Bosco je napisao/la: Dobro eto izvukli ste neriješeno na Westfalenu najsretnijim golom u 89. minuti. :roll:
A vi ste iz jedne šanse dali gol, nakon početničke greške Kehla, koju sigurno neće više nikad napravit' kad je praktično dodao loptu RVP u noge nakon čega je ovaj izašao sam na golmana. To je bilo sve. Sjećam se Wengera kako zadovljno proslavlja bod i stišće pesnice na tribinama Westfalena. ;)
Nije uredu pisat' da ste nas otresli, ali valjda si to napisao iznerviran nakon konstatacije @Saurmana u vezi Artete.

Nije to važno, bilo pa prošlo, neg' se radujem našim duelima u budućnosti gdje će vjerujem biti mnogo neizvjesnije i zanimljivije nego ove sezone (Reus - Kagawa - Gotze).

A nije uredu omalovažavt' Bayern jer su oni ipak u 1/2 finalu LP. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.