BRAVO, BRAVO i još jednom BRAVO.DonCorleone je napisao/la:Ja sam zadovoljan sa bodom iz razloga sto nam Grci nisu pobjedli na tabeli, bolje 7-7 u bodovima nego 9-6 u njihovu korist, prema tome puna saka brade sto se tice rezultata.
Sto se tice igre, misljenja sam da mi ne mozemo parirati nijednoj ekipi medu top 10 nikada ni u koje vrijeme ponajvise sto nikada nismo imali pravog strucnjaka na klupi koji bi znao izvuci maksimum iz 6-7 vrlo dobrih igraca i ostatka.
Davno sam govorio da Misimovic, Ibisevic nisu igraci za prvu postavu protiv igraca sa jakom staminom. Posto najvece ekipe mahom imaju takve igrace, nasi se tu ne mogu dokazati i nikada nece, iz razloga sto su prespori, nesigurni, sto vodi do toga da se lopta od iste odbija iz utakmice u utakmicu, samo bi bilo vrijeme da i nas trener to jednom shvati.
Trener mora znati kada je jedan Ibisevic od koristi a kada nije. A najmanje je od koristi kada se trosi na poziciju koja je neprirodna za istog. Dalje sam misljenja da relativno mala plata koju primaju nasi treneri ne moze biti izgovor za njihov deficit informisanja. Blazevic ranije nije znao kako nam se pojedini igraci zovu, Susic dan danas nezna na kojoj poziciji mu koji igrac pruza najbolje partije. Ibisevic sigurno ne pruza najbolje partije na poziciji koju je igrao protiv Grcke, isto vazi za Salihovica, takoder za Medunjanina, i Misimovic nije klasican spic, znaci hrpa propusta u samom postavljanju igraca.
Nije sve ni u tome da mi nemamo igrace pa se moramo krpiti. Bolje je uzeti najjaceg ljevog beka premier lige, nego se krpiti sa igracem koji nezna igrati ljevog beka iz razloga sto moras onda krpiti poziciju igraca koji krpi opet drugu poziciju i tako u nedogled dobijes cirkus koji se nama desava zadnjih nekoliko utakmica.
Ako ides po racionalnom aspektu, valjda trebas svakog igraca staviti na poziciju dje je najjaci ili barem relativno jak na odnosu sa pozicijom dje je najjaci. Salihovic i Lulic definitivno nisu za ljevog beka. Obadvojica su fokusirana na napad i ostavljaju hrpu prostora pozadi koji ofanzivno jake ekipe mogu iskoristiti. Ja se dobro sjecam da je Spahic za Lok. Moskvu igrao ljevog beka, on to itekako zna odigrati a za stopera smo imali utakmice protiv Brazila, Irske, Walesa i Meksika da pronademo nekoliko stopera a po tom pitanju se nista nije uradilo, tako da mi na najtezem gostovanju nemamo dva stopera da valjaju. To je ogroman propust naseg trenera i "strucnog staba", ogroman.
Takoder, svako malo mjenjamo formaciju, poceli smo sa 4-2-3-1, danas neznam ni sta tacno igramo, jednostavno nemamo prepoznatljivu igru, bitno je da Misimovic i Pjanic igraju zajedno, to sam shvatio, i da imamo 16 veznih igraca na popisu protiv Grcke. Jedan Zukanovic se ne zove protiv Irske, ali se zove neisproban protiv Grcke na najtezem gostovanju u ciklusu kvalifikacija, imali to smisla? Nema naravno. Imali zamjenu ako se dva stopera tokom utakmice izgube (povreda, trema)? Nema naravno. Jesmoli najtanji u odbrani? Jesmo naravno. Jeli se u istu ulaze da bi se ona ojacala? Ne.
Mi smo protiv Grcke mogli zijaniti samo tako, jedino nas je sreca dobro pronosala. Iz Portugala i 2:6 se nista naucilo nije ali bitno je da se isti igraci ponovo forsiraju na neprirodnim pozicijama kao i u tom potopu.
Sutra da se treba igrati protiv Portugala zijanili bi isto tako kao prosli put, jednostavno postavka igraca i taktika nedozvoljavaju nikakav napredak nase igre evo vec godinu i pol dana, to neko vidi, neko ne.
Po meni su protiv Grcke trebali izaci sledeci igraci na sledecim pozicijama, mada bi ovo koristio imajuci u vidu racionalan aspekt protiv svake jace ekipe na svom ili gostujucem terenu:
----------------------------Begovic---------------------------
------Mudjza---(DEFICIT)---------(DEFICIT)------Spahic--
----------------------------Salihovic--------------------------
---------------Besic----------------------Pjanic---------------
-------Stevanovic--------------------------------Lulic--------
-----------------------------Dzeko-----------------------------
Deficitarne pozicije mogu ispuniti Cocalic, Zukanovic, Vranjes, Pandza i hrpa igraca koji se nikada nisu isprobali. Stoperi su nase zaista deficitarne pozicije, jer bekove kako vidite imamo, samo sto Safet to nezna nazaost.
Argumentacija je u sustini vrlo jednostavna tako da ne znam zasto uvijek toliko komplikujemo u postvi igraca.
Ljevi bek: Spahic>Salihovic, DM: Salihovic>Zahirovic, Ibisevic i Misimovic protiv najjacih ekipa svijeta (Grcka spada u iste) nisu rjesenje iz gore navedneih razloga, Dobili smo Stevanovicatrebamo ga sada samo poceti i koristiti i to na prirodnoj poziciji, ne opet izmisljati nove pozicije za mladog talenta kao protiv Grcke. Besic je po meni pruzio partiju protiv Meksika takvu, da sam misljenja da bi kao ZM ili DM unio skroz novu dimenziju u nasu igru pozadi ali i prema naprijed. Da ne spominjem koliko bi brzi bili u veznom redu nego sada. Za sve ostalo tu je Pjanic.
Posto nista od oovog gore navedenog nije bilo bas ovako, misljenja sam da je bod protiv Grcke velik kao kuca.
Grčka - BiH / BiH - Litvanija
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- BenjooJutub
- Kontakt:
Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija
- muhamedhulk
- Kontakt:
Jedini poraz od Litvanaca.. Davne 1998. godine
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
De neka se javi na pm ako neko slucajno ima 2 karte za zapad do 100km, a da je u Tuzli ili okolini ?
- DonCorleone
- Kontakt:
Hvala ovima koji su procitali post i ako je ispao malo duzi. Trudio sam se biti kratak koliko je moguce, jer sam relativno puno toga, znaci puno djelova nefunkcionalnosti nase ekipe htio objasniti.
@kimbo
Ljepo je da vidis neke stvari tako, to je vec privilegija, jer neko to nikada nije u stanju shvatiti. Evo nas trener iz utakmice u utakmicu radi istu gresku, i nazalost ne uci nista iz tih gresaka. To je vec problem.
Nije problem grijesiti, ako ces nesto nauciti iz svojih gresaka. Ja sam mislio da ce nasem treneru u porazu protiv Francuske u Sarajevu vec neke stvari biti jasne ili jasnije, medutim tu sam se zavarao. Nista se promjenilo nije. Neovisno protiv koga u top 10 mi igrali, bez trke, fleksibilnosti i prave postave igraca i taktike nema uspjeha. To je u sustini to sto si i ti napisao u svom postu, i pogotovo mi je drago da je neko Besica spomenuo u pozitivnom kontekstu.
Meni je zao kada jedan igrac bude pozvan, odigra fenomenalno i onda nestane sa scene, nema to jednostavno ni smisla ni logike, ali otom potom.
@kimbo
Ljepo je da vidis neke stvari tako, to je vec privilegija, jer neko to nikada nije u stanju shvatiti. Evo nas trener iz utakmice u utakmicu radi istu gresku, i nazalost ne uci nista iz tih gresaka. To je vec problem.
Nije problem grijesiti, ako ces nesto nauciti iz svojih gresaka. Ja sam mislio da ce nasem treneru u porazu protiv Francuske u Sarajevu vec neke stvari biti jasne ili jasnije, medutim tu sam se zavarao. Nista se promjenilo nije. Neovisno protiv koga u top 10 mi igrali, bez trke, fleksibilnosti i prave postave igraca i taktike nema uspjeha. To je u sustini to sto si i ti napisao u svom postu, i pogotovo mi je drago da je neko Besica spomenuo u pozitivnom kontekstu.
Meni je zao kada jedan igrac bude pozvan, odigra fenomenalno i onda nestane sa scene, nema to jednostavno ni smisla ni logike, ali otom potom.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Litvanija je zayebana reprezentacija, i moramo imati maksimalno ozbiljan i profesionalan pristup.
Sta bude izmedju Grcke i Slovacke to ce i biti, najbolje za nas, bilo bi po mom misljenu pobjeda Slovacke, jer Grcke ima zadnje tri tekme kuci i tu ce dobiti sigurno 9 bodova.
Prije tih tekmi ima Lihtenstajn vani znaci 12 bodova ce dobiti sigurno, Mislim da za Grke nije tragedija da izgube sada protiv Slovacke i onda protiv nas u martu jer racunaju da mogu dobiti 15 bodova u zadnjih 5 tekmi, dok mi imamo medjusubni duel sa Slovackom.
Moramo ici na pobjedu protiv svake reprezentacije, bez kalkulacija, kao da je prva tekma u da su tek pocela kvalifikacije.
Sta bude izmedju Grcke i Slovacke to ce i biti, najbolje za nas, bilo bi po mom misljenu pobjeda Slovacke, jer Grcke ima zadnje tri tekme kuci i tu ce dobiti sigurno 9 bodova.
Prije tih tekmi ima Lihtenstajn vani znaci 12 bodova ce dobiti sigurno, Mislim da za Grke nije tragedija da izgube sada protiv Slovacke i onda protiv nas u martu jer racunaju da mogu dobiti 15 bodova u zadnjih 5 tekmi, dok mi imamo medjusubni duel sa Slovackom.
Moramo ici na pobjedu protiv svake reprezentacije, bez kalkulacija, kao da je prva tekma u da su tek pocela kvalifikacije.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
Ja koliko znam, svaki trener na svijetu prilogođava formaciju igracima koje ima i na način na koji ti igraci mogu dati svoj maksimum, samo je kod nas obrnuto
Mislim da litvanci nisu neka repka, i da je latvija za klasu jaca od njih(ljudi se za razliku od nas plasirali na zavrsnicu u njemackoj kad je bilo) tako da pobjeda nad zutim ne bih smjela doci u pitanje i onda sa sjajnih 10 bodova cekati grke u martu.

Mislim da litvanci nisu neka repka, i da je latvija za klasu jaca od njih(ljudi se za razliku od nas plasirali na zavrsnicu u njemackoj kad je bilo) tako da pobjeda nad zutim ne bih smjela doci u pitanje i onda sa sjajnih 10 bodova cekati grke u martu.
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"
- Ultras1921
- Kontakt:
Kako je samo divna himnamuhamedhulk je napisao/la:Jedini poraz od Litvanaca.. Davne 1998. godine
[youtube][/youtube]

Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
Koliko ja skontah Safeta protiv Litvanije samo upada Pjanic umjesto Medunjanina vjerovatno,ostalo sve isto..Stevanovic opet pocinje sa klupe..Za Vranjesa sam i ocekivao da ce poceti,mozda bi ga Pape i izostavio,ali nakon provokacija novinara nece vjerovatno u inat..
Elem,sve osim nasa 3 boda bi bilo izenadjenje! 

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- Goalgetter
- Kontakt:
Izgleda da Stevanovic nece poceti protiv Litvanije, ali ocekujem ga onda od 60'te minute u igri, jednostavno toliko me je odusevio u mladoj repci a i protiv Walesa, zelim da vidim kako ce se pokazati u kvalifikacionoj utakmici.
Imam i ja dosta zamjerki na selektora pogotovo zbog ne isprobavanja novih igraca na prijateljskim utakmicama ali i je jos gore,kao sto si naveo,da stavlja igraca na neprirodnu poziciju.DonCorleone je napisao/la:Ja sam zadovoljan sa bodom iz razloga sto nam Grci nisu pobjedli na tabeli, bolje 7-7 u bodovima nego 9-6 u njihovu korist, prema tome puna saka brade sto se tice rezultata.
Sto se tice igre, misljenja sam da mi ne mozemo parirati nijednoj ekipi medu top 10 nikada ni u koje vrijeme ponajvise sto nikada nismo imali pravog strucnjaka na klupi koji bi znao izvuci maksimum iz 6-7 vrlo dobrih igraca i ostatka.
Davno sam govorio da Misimovic, Ibisevic nisu igraci za prvu postavu protiv igraca sa jakom staminom. Posto najvece ekipe mahom imaju takve igrace, nasi se tu ne mogu dokazati i nikada nece, iz razloga sto su prespori, nesigurni, sto vodi do toga da se lopta od iste odbija iz utakmice u utakmicu, samo bi bilo vrijeme da i nas trener to jednom shvati.
Trener mora znati kada je jedan Ibisevic od koristi a kada nije. A najmanje je od koristi kada se trosi na poziciju koja je neprirodna za istog. Dalje sam misljenja da relativno mala plata koju primaju nasi treneri ne moze biti izgovor za njihov deficit informisanja. Blazevic ranije nije znao kako nam se pojedini igraci zovu, Susic dan danas nezna na kojoj poziciji mu koji igrac pruza najbolje partije. Ibisevic sigurno ne pruza najbolje partije na poziciji koju je igrao protiv Grcke, isto vazi za Salihovica, takoder za Medunjanina, i Misimovic nije klasican spic, znaci hrpa propusta u samom postavljanju igraca.
Nije sve ni u tome da mi nemamo igrace pa se moramo krpiti. Bolje je uzeti najjaceg ljevog beka premier lige, nego se krpiti sa igracem koji nezna igrati ljevog beka iz razloga sto moras onda krpiti poziciju igraca koji krpi opet drugu poziciju i tako u nedogled dobijes cirkus koji se nama desava zadnjih nekoliko utakmica.
Ako ides po racionalnom aspektu, valjda trebas svakog igraca staviti na poziciju dje je najjaci ili barem relativno jak na odnosu sa pozicijom dje je najjaci. Salihovic i Lulic definitivno nisu za ljevog beka. Obadvojica su fokusirana na napad i ostavljaju hrpu prostora pozadi koji ofanzivno jake ekipe mogu iskoristiti. Ja se dobro sjecam da je Spahic za Lok. Moskvu igrao ljevog beka, on to itekako zna odigrati a za stopera smo imali utakmice protiv Brazila, Irske, Walesa i Meksika da pronademo nekoliko stopera a po tom pitanju se nista nije uradilo, tako da mi na najtezem gostovanju nemamo dva stopera da valjaju. To je ogroman propust naseg trenera i "strucnog staba", ogroman.
Takoder, svako malo mjenjamo formaciju, poceli smo sa 4-2-3-1, danas neznam ni sta tacno igramo, jednostavno nemamo prepoznatljivu igru, bitno je da Misimovic i Pjanic igraju zajedno, to sam shvatio, i da imamo 16 veznih igraca na popisu protiv Grcke. Jedan Zukanovic se ne zove protiv Irske, ali se zove neisproban protiv Grcke na najtezem gostovanju u ciklusu kvalifikacija, imali to smisla? Nema naravno. Imali zamjenu ako se dva stopera tokom utakmice izgube (povreda, trema)? Nema naravno. Jesmoli najtanji u odbrani? Jesmo naravno. Jeli se u istu ulaze da bi se ona ojacala? Ne.
Mi smo protiv Grcke mogli zijaniti samo tako, jedino nas je sreca dobro pronosala. Iz Portugala i 2:6 se nista naucilo nije ali bitno je da se isti igraci ponovo forsiraju na neprirodnim pozicijama kao i u tom potopu.
Sutra da se treba igrati protiv Portugala zijanili bi isto tako kao prosli put, jednostavno postavka igraca i taktika nedozvoljavaju nikakav napredak nase igre evo vec godinu i pol dana, to neko vidi, neko ne.
Po meni su protiv Grcke trebali izaci sledeci igraci na sledecim pozicijama, mada bi ovo koristio imajuci u vidu racionalan aspekt protiv svake jace ekipe na svom ili gostujucem terenu:
----------------------------Begovic---------------------------
------Mudjza---(DEFICIT)---------(DEFICIT)------Spahic--
----------------------------Salihovic--------------------------
---------------Besic----------------------Pjanic---------------
-------Stevanovic--------------------------------Lulic--------
-----------------------------Dzeko-----------------------------
Deficitarne pozicije mogu ispuniti Cocalic, Zukanovic, Vranjes, Pandza i hrpa igraca koji se nikada nisu isprobali. Stoperi su nase zaista deficitarne pozicije, jer bekove kako vidite imamo, samo sto Safet to nezna nazaost.
Argumentacija je u sustini vrlo jednostavna tako da ne znam zasto uvijek toliko komplikujemo u postvi igraca.
Ljevi bek: Spahic>Salihovic, DM: Salihovic>Zahirovic, Ibisevic i Misimovic protiv najjacih ekipa svijeta (Grcka spada u iste) nisu rjesenje iz gore navedneih razloga, Dobili smo Stevanovicatrebamo ga sada samo poceti i koristiti i to na prirodnoj poziciji, ne opet izmisljati nove pozicije za mladog talenta kao protiv Grcke. Besic je po meni pruzio partiju protiv Meksika takvu, da sam misljenja da bi kao ZM ili DM unio skroz novu dimenziju u nasu igru pozadi ali i prema naprijed. Da ne spominjem koliko bi brzi bili u veznom redu nego sada. Za sve ostalo tu je Pjanic.
Posto nista od oovog gore navedenog nije bilo bas ovako, misljenja sam da je bod protiv Grcke velik kao kuca.
To se pogotovo odnosi na stopere.Bekove imamo-to su Lulic i Salihovic.Jednog na krilo,drugog na bek i to je to.Ne znam koliko cesto pratis utakmice Lazia i Hoffenheima ali obojica cesce igraju na beku nego na krilu.Jos je veliki plus,ako se vec 'furamo' da smo napadacka reprezentacija,to da imamo ofanzivnog beka.Napadacke reprezentacije i treba da vise razmisljaju kako ce bek pomoci u napadu,nego li u odbrani(primjer Marcela i Alvesa u klubovima i reprezentaciji). Ovo za napadacku reprezentaciju govorim jer je to misljenje vecine ljudi ali i selektora.Htjeli ste napadat u Grckoj? E eto vam onda ofanzivan bek.
Spahica niposto ne na bek.I u Sevilli igra stopera,ne znam koji bi ga ti stavljo na bek.Da imamo zamjene dobre pa hajde,nego mi nemamo ni tog drugog stopera kako valja a ti bi i onog jednog na bek stavio.
Ni meni jos nije jasno zasto je igrao Misimovic.On je legenda,svaka cast ali potrcat ne moze.On nam moze pomoc protiv manjih repki svojim potezima,kao protiv Bjelorusije npr. ali ce ga malo jace reprezentacije u dzep mogu staviti.
Medunjanin je igrao u formi zivota pred kraj predprosle sezone(sam je unistio zelju u kval. za europu sa maccabiem,i odigrao je veoma dobro u Parizu) ali sad je totalno izvan forme,ali dobro nije bilo Pjanica pa je morao igrati.
I meni jos uvijek nije jasno zasto Susic ne zeli nove igrace u timu? Daj Boze da pozove bar 5 novih imena za Alzir,one o kojima se najvise bruji i da vidimo ko je za cega.Ne kazem da cemo otkrit novog Pjanica,Dzeku,Begovica.. ali cemo znati ko je bolja zamjena u slucaju da se jedan od standardnih povrijedi,ali i mogli bi vjerovatno pronaci vise odgovor na pitanje ko je najbolji u tandemu sa Spahciem.
Nad tobom sunce najljepše sja
Nisam prije pa ev kao prvo da se malo osvrnem na utakmicu s Grčkom. S bodom sam prezadovoljan, jer više nisam očekivao (iako sam za više navijao i tome se nadao
). Al hajmo reči da sam s obzirom na nezgodnog protivnika, te ekipu koja nam skoro nikako ne leži, više očekivao da ćemo remizirat i pribojavao se poraza, jer pogotovo što smo se mi malo bili digli da ćemo razvalit Grke.
Prema tome svemu, bod s Grcima u gostima je ko kuća. A vile nas jesu pronosale i baš nas je samo Bog spasio (kako to i Marjan reče) kod one prve ne 100-tne, nego 1000 % šanse za Gekasa. Begović po meni zaslužuje najveće pohvale i Spahić je bio dobar, ali i on i dalje se pomalo poigrava s loptom kad ne treba, u blizini gola (čovjek se nikad neće promijenit). Ipak on je bio dobar, Vranješ očajan. Samo što ja od Ognjena očekujem vremenom napredak, treba mu dati vremena, samo da li ga treba stalno bacat u vatru da izgara to je drugi par cipela.
Odbrana pod Sušićem i ne može igrat dobro, kad on u potpunosti zanemaruje taj segment igre, on misli da sve ofanzivom može riješiti. Isto tako on vrlo malo cijeni trkački dobre igrače, velike borce, a to jednostavno trebaš u mnogim utakmicama.
E sad što se Litvanije tiče, prije sam tu reprezentaciju gledao, gledao sam je ovako par puta, nekad prije par godina još s Nijemcima, pa onda kasnije s Francuzima, pa onda možda još koji put. Zanimljivo je da kroz sve godine, pa čak već i onda prije davno kad su s nama igrali, ljudi gaje isti stil fudbala, fizički jak, nekako nezgodni , kompaktni , čvrsti. Zato nam ekipa mora dati maksimum, pritisnut, zalagat se do maksimuma, da bi dobila ovu utakmicu, a bitno ih je i probit na vrijeme, jer oni će vrebat malobrojne prilike i pozada pokušati stajat stabilno.

Odbrana pod Sušićem i ne može igrat dobro, kad on u potpunosti zanemaruje taj segment igre, on misli da sve ofanzivom može riješiti. Isto tako on vrlo malo cijeni trkački dobre igrače, velike borce, a to jednostavno trebaš u mnogim utakmicama.
E sad što se Litvanije tiče, prije sam tu reprezentaciju gledao, gledao sam je ovako par puta, nekad prije par godina još s Nijemcima, pa onda kasnije s Francuzima, pa onda možda još koji put. Zanimljivo je da kroz sve godine, pa čak već i onda prije davno kad su s nama igrali, ljudi gaje isti stil fudbala, fizički jak, nekako nezgodni , kompaktni , čvrsti. Zato nam ekipa mora dati maksimum, pritisnut, zalagat se do maksimuma, da bi dobila ovu utakmicu, a bitno ih je i probit na vrijeme, jer oni će vrebat malobrojne prilike i pozada pokušati stajat stabilno.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Goalgetter
- Kontakt:
Mali pregled o reprezentaciji Litvanije:

Ukupna vrijednost tima: 15.125.000 €
Najskuplji igrac: Zydrunas Karcemarskas, 3.200.000 €
Pozicija na FIFI-noj Ranglisti: 110.
Zadnjih 5 utakmica:
Lichtenstein - Litvanija 0:2
Grcka - Livtanija 2:0
Litvanija - Slovacka 1:1
Makedonija - Litvanija 1:0
Bjelorusija - Litvanija 1:1
Pozvani igraci za ovu utakmicu:
Golmani: Žydrunas Karčemarskas (Gaziantepspor, Turska), Ernestas Šetkus (Botev, Bugarska), Emilijus Zubas (Ekranas)
Odbrana: Arunas Klimavičius (Aktobe, Kazahstan), Tadas Kijanskas (Korona, Poljska), Marius Žaliukas (Hearts, Škotska), Vytautas Andriuškevičius (Lechia, Poljska), Valdamar Borovskij (Suduva), Georgas Freidgeimas (Žalgiris), Marius Stankevičius (Lazio, Italija), Tomas Mikuckis (SKA-Energia, Rusija)
Vaidas Slavickas (Suduva), Egidijus Vaitkunas (Žalgiris)
Vezni red: Deividas Šemberas (Alania, Rusija), Deividas Česnauskis (Baki, Azerbejdžan), Edgaras Česnauskis (Rostov, Rusija), Ramunas Radavičius (Žalgiris), Mindaugas Panka (Ruch, Poljska), Saulius Mikoliunas (Arsenal Kijev, Ukrajina), Arvydas Novikovas (Hearts, Škotska), Linas Pilibaitis (Gyor, Mađarska), Karolis Chvedukas (Suduva), Kestutis Ivaškevičius (Bnei Yehuda, Izrael), Mantas Kuklys (Žalgiris)
Napadači: Tomas Danilevičius (Juve Stabia, Italija), Darvydas Šernas (Zagłebie, Poljska), Tadas Labukas (Skonto, Latvija), Arturas Rimkevičius (Šiauliai), Andrius Velička (AZAL, Azerbejdžan)
Sastav koji je igrao u zadnjoj utakmici:
Zydrunas Karcemarskas - Tadas Kijanskas, Arunas Klimavicius, Marius Zaliukas - Deividas Cesnauskis, Edgaras Cesnauskis, Saulius Mikoliunas, Ramunas Radavicius, Deividas Semberas - Tomas Danilevicius, Arvydas Novikovas
[youtube][/youtube]
Kartoni/Povrede: Cesaunakis zbog 2 zuta kartona nece igrati protiv BiH. Stankevicius (Lazio) vjerovatno isto nece nastupiti jer nije spreman.

Zadnjih 5 utakmica:
Golmani: Žydrunas Karčemarskas (Gaziantepspor, Turska), Ernestas Šetkus (Botev, Bugarska), Emilijus Zubas (Ekranas)
Odbrana: Arunas Klimavičius (Aktobe, Kazahstan), Tadas Kijanskas (Korona, Poljska), Marius Žaliukas (Hearts, Škotska), Vytautas Andriuškevičius (Lechia, Poljska), Valdamar Borovskij (Suduva), Georgas Freidgeimas (Žalgiris), Marius Stankevičius (Lazio, Italija), Tomas Mikuckis (SKA-Energia, Rusija)
Vezni red: Deividas Šemberas (Alania, Rusija), Deividas Česnauskis (Baki, Azerbejdžan), Edgaras Česnauskis (Rostov, Rusija), Ramunas Radavičius (Žalgiris), Mindaugas Panka (Ruch, Poljska), Saulius Mikoliunas (Arsenal Kijev, Ukrajina), Arvydas Novikovas (Hearts, Škotska), Linas Pilibaitis (Gyor, Mađarska), Karolis Chvedukas (Suduva), Kestutis Ivaškevičius (Bnei Yehuda, Izrael), Mantas Kuklys (Žalgiris)
Napadači: Tomas Danilevičius (Juve Stabia, Italija), Darvydas Šernas (Zagłebie, Poljska), Tadas Labukas (Skonto, Latvija), Arturas Rimkevičius (Šiauliai), Andrius Velička (AZAL, Azerbejdžan)
Zydrunas Karcemarskas - Tadas Kijanskas, Arunas Klimavicius, Marius Zaliukas - Deividas Cesnauskis, Edgaras Cesnauskis, Saulius Mikoliunas, Ramunas Radavicius, Deividas Semberas - Tomas Danilevicius, Arvydas Novikovas
[youtube][/youtube]
Kartoni/Povrede: Cesaunakis zbog 2 zuta kartona nece igrati protiv BiH. Stankevicius (Lazio) vjerovatno isto nece nastupiti jer nije spreman.
Sta bola ne talasajharishp je napisao/la:@rodIiak ne talasaj,mogao bi se zagcrnuti.rodjak je napisao/la:Pape hebem li ti ,evo necu psovati,nosi bola onog Vranjesa amatera iz tima u crno ce nas zaviti ako bude dalje igro:evil: Znam da mu je Sead menadjer ali molim te ne igraj se sa interesima drzavne repke.Mravac ili Vranjes ja ne znam ko je gori od njih dvojice i ko je vise kardinalnih gresaka pravio.Pola zivota mi je unistio sinoc.Ne mozes ti staviti amatera da se kali u jednoj utakmici kvalifikacija gdje se igra odlucujuca utakmica, halo bola koji ti je racku
pa u tim utakmicama igraju samo provjereni igraci.Umal nam ne sjeba kvalifikacije amaterskim greskama,ubaci bilo koga drugog samo please no more Ogy
Ogi amater a profesionalci nam cuce u cosku.koji da nisu iz Veleza.
P.S o bljuvotini i lazi da mu je Sead menadjer no coment,to fakat sve govori o tebi.

To za Seada sam cuo od nekoliko ljudi da mu je menadzer i priznajem da nisam provjerio tu informaciju,ali posto ga onakvog smotanog stavlja u tim ja bi reko da mu je sin

Pape no more Ogy, please

P.S.Ogy jeste profesionalac na papiru ali sa amaterskim greskama(ko i Mravac).Pogledaj samo sta Ciro kaze za njega sve ce ti biti jasno
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Mogu biti opasni i pomrsiti nekome od favorita račune (Slovačkoj već jesu), nadam se da će naši dečki to u utorak odraditi ozbiljno i sa maksimalnim zalaganjem. Ukoliko tako bude, nebi trebalo biti problema da ih pobijedimo i možda čak popravimo gol razliku. Dobro je što im ne igra ovaj Česnauskis. Momak ima strahovit udarac.Goalgetter je napisao/la:Mali pregled o reprezentaciji Litvanije:
Zadnjih 5 utakmica:
[youtube][/youtube]
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Jel on dao ( Černauskis ) ovaj drugi gol što je priložen u videu koji je postavio @Goalgetter ?
Strašan udarac, strašan.
Strašan udarac, strašan.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
podrzavam papeta i njegov rad svakako,ali se mogu sloziti s rodjakom,sjetimo se sta je mravac uradio u albaniji i nedugo za tim odstranjen je iz repke,i pape se nije previse suzdrzavao da pripise bas mravcu neke pocetnicke propuste kojih sigurno sve skupa nije imao vise nego sto je vrnjes imao samo s grcima,mravac jeste generalno lose igrao u svakoj tekmi,ali nije toliko prijetio nasem golu u jednoj tekmi kao ovaj pomenuti...frajer isto na konopcima u ringu..pliva cijelu tekmu,kaze onaj ga kiks na pocetku s.****..i za 90 min. ne moze sebi doci...pa sta je to..profesionalac..nista od toga sine...zuka sigurno cvrsci mentalno i fizicki...a vidjece se to kad upise prve minute,sto ja svakako ocekujem u utorak,pogotovo ako nakon prvog poluvremena budemo imali siguran rezultat...jos jedna stvar koja je indikativna za papeta,kako da zuku nije zvao protiv ribara ili drugu tekmu protiv latvije odlicne prilike da se covjek uvede u repku..nego gruh protiv grcke....a da ne pominjem prijateljske prije pocetka kvalifikacija....
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
Da. Ruka sama leti na srce a riječi na usta. Nadam se danu kada ćemo je opet čuti zvanično na stadionima umjesto samo iz usta navijača dok svira ova zamjenska.Ultras1921 je napisao/la: Kako je samo divna himna
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Ne gleda se isto na greške igrača koji je tada bio blizu 30-toj i igrača koji ovih dana treba da napuni 23 godine.socrates je napisao/la:podrzavam papeta i njegov rad svakako,ali se mogu sloziti s rodjakom,sjetimo se sta je mravac uradio u albaniji i nedugo za tim odstranjen je iz repke,i pape se nije previse suzdrzavao da pripise bas mravcu neke pocetnicke propuste kojih sigurno sve skupa nije imao vise nego sto je vrnjes imao samo s grcima,mravac jeste generalno lose igrao u svakoj tekmi,ali nije toliko prijetio nasem golu u jednoj tekmi kao ovaj pomenuti...frajer isto na konopcima u ringu..pliva cijelu tekmu,kaze onaj ga kiks na pocetku s.****..i za 90 min. ne moze sebi doci...pa sta je to..profesionalac..nista od toga sine...zuka sigurno cvrsci mentalno i fizicki...a vidjece se to kad upise prve minute,sto ja svakako ocekujem u utorak,pogotovo ako nakon prvog poluvremena budemo imali siguran rezultat...jos jedna stvar koja je indikativna za papeta,kako da zuku nije zvao protiv ribara ili drugu tekmu protiv latvije odlicne prilike da se covjek uvede u repku..nego gruh protiv grcke....a da ne pominjem prijateljske prije pocetka kvalifikacija....
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
hoces da kazes da ovaj drugi ima pravo na propust jer mu je tek 23 i moze biti manje profesionalan zbog toga...ako na to aludiras...ne provaljuj se matere ti...Dylan Dog je napisao/la:Ne gleda se isto na greške igrača koji je tada bio blizu 30-toj i igrača koji ovih dana treba da napuni 23 godine.socrates je napisao/la:podrzavam papeta i njegov rad svakako,ali se mogu sloziti s rodjakom,sjetimo se sta je mravac uradio u albaniji i nedugo za tim odstranjen je iz repke,i pape se nije previse suzdrzavao da pripise bas mravcu neke pocetnicke propuste kojih sigurno sve skupa nije imao vise nego sto je vrnjes imao samo s grcima,mravac jeste generalno lose igrao u svakoj tekmi,ali nije toliko prijetio nasem golu u jednoj tekmi kao ovaj pomenuti...frajer isto na konopcima u ringu..pliva cijelu tekmu,kaze onaj ga kiks na pocetku s.****..i za 90 min. ne moze sebi doci...pa sta je to..profesionalac..nista od toga sine...zuka sigurno cvrsci mentalno i fizicki...a vidjece se to kad upise prve minute,sto ja svakako ocekujem u utorak,pogotovo ako nakon prvog poluvremena budemo imali siguran rezultat...jos jedna stvar koja je indikativna za papeta,kako da zuku nije zvao protiv ribara ili drugu tekmu protiv latvije odlicne prilike da se covjek uvede u repku..nego gruh protiv grcke....a da ne pominjem prijateljske prije pocetka kvalifikacija....
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
Samo malo, samo malo....
Jesam li ja ovo dobro pročitao ?socrates je napisao/la:..frajer isto na konopcima u ringu..pliva cijelu tekmu,kaze onaj ga kiks na pocetku s.****..i za 90 min. ne moze sebi doci...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.