Cleveland Cavaliers

adriano_leite
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la adriano_leite » 04 avg 2014, 10:03

Celikovac je napisao/la:LBJ ako ga koljena posluze, moze igrati jos 10 godina a ne 5. A za Cavse je ove sezone najbitnija stvar Derrick Rose, ako on bude zdrav onda ce tesko u finale. To je za njih vjerujte mi mnogo znacajnije od eventualnog trejda za Kevina Lovea.
5 godina kao najbolji igrac lige i stepenicu iznad svih. Nakon toga moze sigurno jos 5. Sto se tice Chicaga, Rose, Noah, Pau, Taj, Snell, Brooks, Doug, Mirotic, Butler, bez sutera osim Douga koji je rookie i Brooksa, nikako nije bolje od Jamesa, Irvinga, Waitersa, Millera, Jonesa, Tristana, Adnya, Raya, Lovea, naravno ako damo Wigginsa i Bennetta za njega, Ako se uzme u obzir period adaptacije na nove saigrace, iako ih ima Cleveland vise, Bullsi se takodjer moraju naviknuti na Rosea, Paua, Brooksa, Mirotica koji je rookie itd.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 avg 2014, 10:18

Zaboravljas da Chicago ima uigran sistem na oba kraja parketa, drugog najboljeg trenera u ligi, i jako iskusnu ekipu bez problema egoizma. O snazi Chicagovog front courta ne treba trositi rijeci, pod kosem imaju nesto sto se zove savrsenstvo, makar na papiru.

S druge strane Cleveland ima Lebrona i mnogo perspektivnih igraca, jedino Irvinga jos kao formiranu zvijezdu, medjutim sve je to jako jako neiskusno. Plus trener Cavsa vodi svoju prvu NBA sezonu i nema sanse da iko moze sa sigurnoscu reci kako ce se snaci u novom okruzenju. Cleveland moze biti strasno dobar, ali i podbaciti, niko ne moze biti siguran kad su oni u pitanju...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 avg 2014, 10:27

Celikovac je napisao/la:Zaboravljas da Chicago ima uigran sistem na oba kraja parketa, drugog najboljeg trenera u ligi, i jako iskusnu ekipu bez problema egoizma. O snazi Chicagovog front courta ne treba trositi rijeci, pod kosem imaju nesto sto se zove savrsenstvo, makar na papiru.

S druge strane Cleveland ima Lebrona i mnogo perspektivnih igraca, jedino Irvinga jos kao formiranu zvijezdu, medjutim sve je to jako jako neiskusno. Plus trener Cavsa vodi svoju prvu NBA sezonu i nema sanse da iko moze sa sigurnoscu reci kako ce se snaci u novom okruzenju. Cleveland moze biti strasno dobar,
Oni imaju Thibsa koji ce umoriti igrace svojim rotacijama do PO, tako da me strah zamisliti na sta ce Rose liciti. Thibsa izuzetno cijenim kao trenera i jedino sto mi smeta kod njega je upravo ta rotacija, gdje igraci igraju po 38 minuta. Oni su jaki pod kosem, a zamisli kada ih napadnu James, Irving, Waiters, Love, pa to ne znas koga da cuvas, svi su dobri dodavaci, svi su dobri u kreiranju suta kako za sebe tako i za druge. Irving, Waiters i James jaki na ulazu, Love je jedan od najboljih napadaca na poziciji PF, mozda i najbolji, James je najbolji igrac lige, tu su veterani poput Millera i Raya, jos uvijek nije dosao, ali su sve naznake da ce doci. U Ljetnoj ligi se nazirao sistem koji voli Blatt i ne vjerujem da ce biti fail, jer svako ko zeli uspjeh, mora igrati nesebicnu kosarku, a to je ono sto Blatt zeli. Ne kazem da cemo se prosetati Istokom, ali ce biti mnogo bolje nego sto ovdje vlada opste misljenje. Uostalom, James ne bi ni dosao da ne vjeruje u ovaj tim, FO i trenera. Prica o ljubavi za Akron i Cleveland je cista glupost da mu se lakse predje prekoucinjenog prije 4 godine, jer mu je imidz jako bitan.

Btw. sjetih se za Wigginsa, ja ga ne bih dao sigurno, ali ako ga izgubimo u trejdu, ne treba zaboraviti da nismo tankirali i da smo trebali imati neki deveti pick, tako da je bingo ako damo Wigginsa kojeg smo dobili na srecu, za jednog od najboljih igraca na PF poziciji. Meni su samo Duncan i LMA bolji od njega.

Mes Que Un Club!

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 avg 2014, 10:30

Zamisli ti lutko moja kad se lopta spusti na Nou i Gasola, ne zna se koji je inteligentniji i koji ima veci kosarkaski IQ. Cleveland trenutno nema visinu to da cuva, znas kako kazu...you can't teach height :)
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 avg 2014, 10:34

Celikovac je napisao/la:Zamisli ti lutko moja kad se lopta spusti na Nou i Gasola, ne zna se koji je inteligentniji i koji ima veci kosarkaski IQ. Cleveland trenutno nema visinu to da cuva, znas kako kazu...you can't teach height :)
Lutko moja, nije je ni Heat imao pa znamo sta su radili :D. Imamo jako dobre defanzivce u vidu Andya i Tristana, nemamo blokera, ali nema ga ni Chicago, uostalom, jako je malo timova koji imaju dobre blokere na poziciji centra.

Mes Que Un Club!

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 avg 2014, 10:49

Noah i Taj su odlicni blokeri, i Pau ima preko 1,5 po utakmici u karijeri. Kazem ti, FC Chicaga je savrsen, tesko cete izaci na kraj s tim. Nemoj vas porediti s Miamijem, pogotovo ne s onim od prije 2 sezone :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 avg 2014, 11:29

99% da će u Cavs-e, ne bi Wiggins dao izjavu da će igrati tamo gdje je poželjan, a mislim da sam negdje pročitao da je njegov dres povučen iz prodaje. Timberwolves žele izvući maksimum, a mislim da im Cavs-i mogu dati upravo ono što oni traže (dva prva pika nije mala stvara).

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 avg 2014, 12:59

James je Chicago uvijek unistavao i tako ce biti dok ne zavrsi karijeru.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 04 avg 2014, 13:02

Adriano, jesi izbrojao ove nove navijače...
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 04 avg 2014, 14:38

adriano_leite je napisao/la:Lutko moja, nije je ni Heat imao pa znamo sta su radili :D
mislim da je, cak i od tebe toliko subjektivnog, nesuvislo porediti lebronovu "pomocnu snagu" u miamiju (wade, bosh, allen, battier, andersen, miller...) sa ovom (irving, waiters, varejao, stariji allen, stariji miller...) ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 avg 2014, 16:51

KK_Bosna je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Lutko moja, nije je ni Heat imao pa znamo sta su radili :D
mislim da je, cak i od tebe toliko subjektivnog, nesuvislo porediti lebronovu "pomocnu snagu" u miamiju (wade, bosh, allen, battier, andersen, miller...) sa ovom (irving, waiters, varejao, stariji allen, stariji miller...) ;)
Heat je otisao u Finale bez Millera, bio pregazen, Wade bez koljena, Bosh ni tamo ni ovamo, bez PG-a, ovdje barem ima pravu pomoc sa te pozicije, vjerovatno ce imati i Lovea koji je bolji igrac od Bosha, imat ce Waitersa, imat ce Millera koji im je donio titulu prije nego sto je otjeran i cini se da je zdrav, proslu sezonu nije mnogo utakmica propustio, imat ce i Tristana i Andya koji nisu gori igraci od Andersena, pa vjerovatno ce tu biti i Ray Allen itd. itd. Govorimo o ulasku u Finale, ne o osvajanju, jer ce opet Spursi da osvoje ;) .

Mes Que Un Club!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 avg 2014, 16:55

adriano_leite je napisao/la: vjerovatno ce imati i Lovea koji je bolji igrac od Bosha
:rol: :rol:
Volio bih vidjeti Lovea kao treću violinu.Bosh je nakon LMA i Duncana najbolji igrač na svojoj poziciji.Rekao bih da je bolji i od LMA zbog toga što je bolji defanzivac,al to će se vidjet ove godine kad bude vodio ekipu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 avg 2014, 17:01

Kawhi je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: vjerovatno ce imati i Lovea koji je bolji igrac od Bosha
:rol: :rol:
Volio bih vidjeti Lovea kao treću violinu.Bosh je nakon LMA i Duncana najbolji igrač na svojoj poziciji.Rekao bih da je bolji i od LMA zbog toga što je bolji defanzivac,al to će se vidjet ove godine kad bude vodio ekipu.
Lik je postao spot up suter i ne lici na PF-a kakav je nekad bio ;) .

Mes Que Un Club!

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 avg 2014, 17:48

To je sinko zato sto treba imati malo duze loptu u rukama da bi napravio nesto vise. A pored Jamesa i Wadea ne mozes bas mnogo doci do lopte, kuzis?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 avg 2014, 18:06

Celikovac je napisao/la:To je sinko zato sto treba imati malo duze loptu u rukama da bi napravio nesto vise. A pored Jamesa i Wadea ne mozes bas mnogo doci do lopte, kuzis?
Sinko, Bosh ne koristi ledjnu tehniku kao nekada, high post i low post skoro da kod njega i ne postoje vise, Bosh se ne gura kao nekada, ne hvata skokove kao nekada, izgleda fizicki slabiji nego prije i lik je postao suter, kuzis?

Mes Que Un Club!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 avg 2014, 18:08

Celikovac je napisao/la:To je sinko zato sto treba imati malo duze loptu u rukama da bi napravio nesto vise. A pored Jamesa i Wadea ne mozes bas mnogo doci do lopte, kuzis?
Koga boli quqi šta može kad bi ovo ili ono, šta je bio nekad i slično. Kevin Love je sad objektivno bolji igrač od Bosha. Skoro pa je dobar kao prime Bosh, možda su čak i tu negdje, a valjda je očigledno koliko je Bosh ispod svog starog levela.

Vidjet ćemo eto Bosha u sljedećoj sezoni, kakav je sada kao prva opcija.

Hes
Kontakt:

Post Postao/la Hes » 05 avg 2014, 07:43

Cavsi prvi u redu za potpisivanje Mariona, bilo bi to odlično za njih.
#MFFL!
#COYG!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 avg 2014, 09:41

Irving/Delly
Waiters/Miller/Joe Harris
James/Marion/Jones
Love/Tristan
Andy/Haywood/Powell

13 igraca i prostor za 2 veterana za veteranski minimum ili neke nedraftovane rookie igrace. Volio bih vidjeti iz SL tima Cooleya ili Kirka.

Marion je izgleda jako blizu Cavsa i jucer je bio u Clevelandu i isao na rucak sa Blattom i Griffinom, te najvjerovatnije Luom, mada je taj treci predstavnik Cavsa nepoznanica, jer je slika s ledja :lol: . Marion nam donosi veteran leadership, jaku odbranu, odmor za Jamesa, a i sigurno ce bolje izgledati kada bude igrao nekih 20 minuta do 25 minuta.

Ako Love dodje, Marion moze komotno da cuva i vecinu cetvorki u ligi, a o tricama i odmoru za Jamesa da i ne pricamo, a tu je i Tristan koji ce vjerovatno biti na relaciji PF i C. Imam neki osjecaj da cemo na neki nacin dovesti Mozgova u nekom trejdu, jer Denver treba olaksati poziciju centra, jer ih imaju i previse.

Za Allena se jos ne zna, ali ako on dodje, to ce onda biti jako kompletan roster. Tu je dosta igraca koji mogu igrati vise pozicija: Waiters moze igrati PG i SG, Miller SG i SF, Irving PG i SG, Marion SF i PF, James SF i PF, mada moze sve on igrati, Jones moze igrati SG i SF jer bi coskario samo, Harris moze takodjer igrati SG i SF i velike nade polazem u njega itd.

Ako nam treba sut, tu imamo Millera, Jonesa, Harrisa, Irvinga, pa i Lovea. Delly i Waiters su igraci koji mogu pogoditi otvorene suteve kojih ce biti pregrst dolaskom Jamesa. Jako dobar balans u timu ce se stvoriti, a sa Ray Allenom bi to mnogo bolje izgledalo.

Spominje se trejd u kojem ce u Cavse Love, u Minny ce Wiggins i Thadeus Young, a u Sixerse bi trebao Bennett. Da bi izvuci Dieng od Minnesote i moze se reci da bismo bili pobjednici tog trejda. Zao mi je ako Wiggins ode, ali treba biti realan i reci da se lako moglo desiti da ga uopste i ne uzmemo na draftu, jer smo trebali imati 9. pick.

Mes Que Un Club!

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 05 avg 2014, 09:46

adriano_leite je napisao/la:
Sinko, Bosh ne koristi ledjnu tehniku kao nekada, high post i low post skoro da kod njega i ne postoje vise, Bosh se ne gura kao nekada, ne hvata skokove kao nekada, izgleda fizicki slabiji nego prije i lik je postao suter, kuzis?
Sve je to posljedica proslosezonske taktike Miamija, vidjeces ti jos Bosha kao prvu opciju ekipe...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 avg 2014, 19:57

adriano_leite je napisao/la: 5 godina kao najbolji igrac lige i stepenicu iznad svih.

Nea sanse, nek bude sretan ako jos 2 godine bude ispred KD.

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.