Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: Serie A

Post Postao/la Evil Genius II » 24 dec 2013, 12:38

apsolutno se ne slazem sa ovim clankom i slicnim misljenjima jer ova liga nije uopste toliko crnilo kakvim ju predstavljate. mislim, ako ju poredite sa engleskom, njemackom ili spanijom logicno je da je dosta slabija (iz vise razloga o kojima mi se sada ne da raspravljati a koje vjerujem velika vecina zna) ali ako gledate kroz prizmu onoga kroz sta je ova liga prosla u posljednjih par godina i kroz sta jos prolazi onda je to sto gledamo poprilicno solidno. dosta je tu pozitivnih stvari i mislim da je liga u odnosu na proslu sezonu dosta kvalitetnija, a vjerujem da ce iduce biti samo jos bolja. sto se tice milanskog derbija, los fudbal je samo splet nesretnih okolnosti i krize u kojoj su se dati klubovi nasli i iz koje ce (vjerujem) veoma brzo izaci jer veliki se prije ili kasnije uvijek vrate tamo gdje im je mjesto. sto se tice lige prvaka, napoli je u grupi smrti pruzio maksimum i samo na osnovu gol razlike ispao iz takmicenja tj ravnopravno se nosio sa tim strasnim englezima i svabama. s druge strane, juventus si je sam kriv tj conte (barem ja tako mislim) i razlozi njihovog ispadanja nemaju ama bas nikakve veze sa kvalitetom lige tj nedostatkom iste kao sto ovaj boris pise. imam osjecaj da je u afektu napisao ovaj clanak jer ako stanete, pogledate, razmislite i analizirate ovu ligu (koja je, imajte na umu, krenula od nule nakon famoznog skandala) morate primjetiti odredjene pomake u odnosu na prosle godine.

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 24 dec 2013, 12:47

Sportske.net je najveće smeće na planeti, a ovaj Boris uskoograničen lik iako je navijač Juventusa. Ok niko nije slep da je liga daleko iza doba pre Farsopolija, ali ocenjivati ligu na osnovu jedne utakmice je cirku. Evo ja se lično sećam i gorih derbija Madonine i kada su Inter i Milan bili kao crna zemlja, i šta sad ? Jednostavno to je normalno, jer timovi u takve utakmice ulaze pod velikim nabojem, oprezno tipa "samo da se ne izgubi" jer sigurno im teže pada poraz od gradskog "brata" nego u sledećem kolu od npr. Livorna neki kiks 0:3, sto posto, i odatle su takvi mečevi prečesto prezatvoreni, veliki naboj i borbenost, mnogo grešaka, malo izrazitih prilika.

A neka se uzme da ja nisam u pravu, onda na osnovu sinoćnjeg meča Arsenal-Čelzi istim principom moramo zaključiti da je PL zapravo najveće smeće, jer ono što sam sinoć video sve je bilo samo ne fudbal, sama tuča i trčanje za Majklom Dinom da se sa njim nešto raspravi.

Da sumiram i ne idem u širinu, Serija A nije kao pre, ali je ove sezone možda i najjača od Farsopolija, ako ništa, sigurno je najujednačenija kvalitetom, s tim što Juve ipak za nijansu odskače.

I da dodam jedan sjajan posao, Celino dovodi malog Adrijana iz Flamenga, odraće za 5 godina nekome kožu koliko će taj dečko da vredi. Uopšte se ne sprda čovek.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 dec 2013, 13:01

da li vi realno vidite i jedan talijanski klub dalje od 1/4 finala LP u narednih par sezone..ako da, koji i na osnovu kojih argumenata..

ocigledno je da svima trebaju velika poboljsanja. Ko ima najveci potencijal da se poboljsa , kome najmanje fali?

ja bih rekao da Juventusu fali najmanje (ali pitanje je da li ima kesa za 2-3 igraca koji mu fale), a da najvise potencijala ima Napoli (ali njih je.u neke druge stvari, "mala" sredina jbg)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 dec 2013, 13:25

Brajkula je napisao/la:Sportske.net je najveće smeće na planeti
+1
Il Club più titolato al mondo!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 dec 2013, 14:09

ultrasstyle_tz je napisao/la:da li vi realno vidite i jedan talijanski klub dalje od 1/4 finala LP u narednih par sezone..ako da, koji i na osnovu kojih argumenata..
Juventusa vidim u napadu na klempu u sledece 3-4 sezone, zavisi kako se stvari budu poklapale.
ocigledno je da svima trebaju velika poboljsanja. Ko ima najveci potencijal da se poboljsa , kome najmanje fali?
Najmanje fali Juventusu - logicno. Stadion je tu, navijaci su tu, trener je tu...ali mu treba jos nekoliko ozbiljnih igraca, da bi mogao da ima roster dovoljno dobar i koji ne zavisi od nekog pojedinca.

Najvise potencijala imaju Roma i Napoli: ozbiljne navijacke baze, ozbiljni vlasnici, ozbiljni timovi i treneri, ali fale im sopstveni stadioni da bi mogli da se prikljuce evropskom vrhu.
ja bih rekao da Juventusu fali najmanje (ali pitanje je da li ima kesa za 2-3 igraca koji mu fale), a da najvise potencijala ima Napoli (ali njih je.u neke druge stvari, "mala" sredina jbg)
Skoro ceo Jug zivi za Napoli, a to ti je prijatelju cca 12 miliona ljudi u sledecim regionima: Apulia, Basilicata, Calabria, Campania i Molise, obaska Sicilija na kojoj isto tako ima mnogo navijaca. Ako je to mala sredina, onda OK. ;)

http://stadiumdb.com/news/2013/12/naple ... ected_soon" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo nam treba i eto nas uvek u vrhu. 8-)

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 24 dec 2013, 14:15

Znači Napoli, Juve mogu imati svoje stadione a Vijeće grada Milana ne dozvoljava Interu da pravi svoj..
Koja ravnopravnost...

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 24 dec 2013, 14:19

Evil Genius II je napisao/la: s druge strane, juventus si je sam kriv tj conte (barem ja tako mislim) i razlozi njihovog ispadanja nemaju ama bas nikakve veze sa kvalitetom lige tj nedostatkom iste kao sto ovaj boris pise.
Konačno da čujem da nisam sam u ovakvom razmišljanju.

Liga je jača nego lani i napreduje, sporo, ali napreduje, već sljedeće sezone sa Milanom i Interom koji će ulagati i uozbiljiti se, a da pri tome ostali bar zadrže nivo od ove sezone - dobijamo jaku ligu.

Naravno, sve se posmatra kroz tu prizmu evropskih utakmica, pogotovo se to spočitava Juventusu, a zaboravljaju da Juventus od 2003 nema značajnog rezulata u Evropi (finale s Milanom). Čak je i Capellov Juventus, jedna od najjačih generacija ovog kluba, bio relativno žalostan u Evropi, ispadao u 1/4 finalu od golobradog Arsenala, jedva prolazio Werdera famoznim golom Emersona, ispadao od L'poola sa Luisom Garciom tada, itd.

Upravo kao što si i sam rekao, sam pristup, Conte u velikoj mjeri, iako to nerado govorim, je kriv što je Juve ispao, a jači je od prošlogodišnjeg i to dosta, a taj isti je ako ništa pružio neki otpor Bayernu, sa napadom Matri-Quaglia u oba meča.

Ali naravno, ti rezultati daju za pravo da većina piše da je liga nekvalitetna, ali ja je ne vidim kao takvu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 24 dec 2013, 18:21

Brajkula je napisao/la:
A neka se uzme da ja nisam u pravu, onda na osnovu sinoćnjeg meča Arsenal-Čelzi istim principom moramo zaključiti da je PL zapravo najveće smeće, jer ono što sam sinoć video sve je bilo samo ne fudbal, sama tuča i trčanje za Majklom Dinom da se sa njim nešto raspravi.
upravo
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 dec 2013, 19:10

ma jaci od engleske sta ti je ba..i infrastrukturno i po platama igraca i po prihodima, novac za transfere da ne spominjem...sta ce Emirates sto kosta ko svi stadioni u Italiji haman pa skupa :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 24 dec 2013, 20:40

+1
Da se ja i ultra složimo oko nečega jednom.

I ne govori Boris o samo jednoj utakmici. Krivite njega za površno gledanje, a eto vi njegov osvrt na kvalitet lige kroz prizmu derbija gledate kao na kritiku lige na osnovu jedne utakmice.

Jutros je to fino Agnelli objasnio riječima - nema napretka lige dok se ne riješe interne stvari unutar lege calcio, a njih ima i previše koje nisu uspjeli ni zagrebati po površini kako treba a već su suočeni sa ozbiljnim problemima. Pita čovjek ko to danas u Italiji može dati veću platu od 5-6 miliona nekom igraču? Niko. Čak ni Juve, i eto baš tu je dvanaeskom zakucao svu priču oko napretka lige. Čovjek je samo realan, zna kako stoje stvari bolje nego svi mi zajedno. Dobro poslovanje jednog ili dva kluba ne znači da i liga napreduje.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 dec 2013, 21:00

L'Avvocato je napisao/la: I ne govori Boris o samo jednoj utakmici. Krivite njega za površno gledanje, a eto vi njegov osvrt na kvalitet lige kroz prizmu derbija gledate kao na kritiku lige na osnovu jedne utakmice.

Problem sa Borisom je taj sto ce on priznati napredak Calcia tek kad italijanski klubovi budu pretvorili LE u Coppa Italia vol.2, a finala LS u obracun Italija vs Evropa. To je njemu ultimativni dokaz kvaliteta Serie A, jer je priznaje za kvalitetnu, samo kad je na vrhu piramide. Jbga, covek ju je komentarisao na TVu pre 20 godina, skupljao literaturu u pre-internet doba, lozio se na Schillacija, Baggia, Platinija, Viallija, Ferraru, Scireu, Tardellija...sad su mu razumljivo 1 Quagliarella, Isla, Peluso ili Vucinic apsolutno nepojmljivi da imaju kvalitet za Juventus.

Ali, on ne vidi da je 7 od 10 najjacih klubova 80-90ih finansijski krahiralo, 1 izbacen u drugu ligu na godinu dana, a preostala dva postala taoci svog trosenja unazad 30 godina.

Sada se sve polako vraca i vidi se da su mnogi napredovali. Jbem mu sunce, zar je tesko videti da je 1 Napoli igracki najjaci u modernoj istoriji, da je Juventus najjaci nakon 2006e, da su Roma i Fiorentina ozbiljniji nego ikad u post Cpoli eri sa pazljivim ulaganjima i temeljitim radom, da se Inter oporavlja, da se Torino za svoje prilike stabilizovao... :?:
Jutros je to fino Agnelli objasnio riječima - nema napretka lige dok se ne riješe interne stvari unutar lege calcio, a njih ima i previše koje nisu uspjeli ni zagrebati po površini kako treba a već su suočeni sa ozbiljnim problemima. Pita čovjek ko to danas u Italiji može dati veću platu od 5-6 miliona nekom igraču? Niko. Čak ni Juve, i eto baš tu je dvanaeskom zakucao svu priču oko napretka lige. Čovjek je samo realan, zna kako stoje stvari bolje nego svi mi zajedno.
Agnelli mnogo toga prica - jedno za CNN i BBC, a drugo za italijanske medije.
Cinjenica je da italijanske gazde vise ne mogu da placaju najvece plate na trzistu, ali ako te to veseli, to mogu sebi da priuste samo 1 nemacki klub, po 2 spanska i francuska, te 5-6 engleskih.

Dobro poslovanje jednog ili dva kluba ne znači da i liga napreduje.
Dobro poslovanje nekoliko klubova je put kojim se ide u slucaju napretka. A ima vise klubova u Italiji koji dobro posluju.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 24 dec 2013, 21:16

Pa jbg, tako i ja nekako razmišljam. Za mene su ovo sve neki sitni pomaci, ma mizerni da se bolje izrazim.

Mene najviše kopka to zbog čega se toliko čeka sa zakonom o stadionima. Ajde, ok, jeste Italija pogođena velikom krizom, ali mogu se barem izgraditi osnovni temelji na kojima će se graditi budućnost. Ovako sve imam neki osjećaj da ovi iz rukovodstva lige uzimaju neke sitne pare i ne rade ništa. Kao da gledam bh političare. Preslikano.

Što se tiče ostalih klubova lige, koji si se dotakao ... ne djeluje to meni ništa uvijerljivo. Ja opet kontam da će uslijediti prodaja na ljeto, pa onda opet priča ''imamo projekat, gradimo tim''. Poštovanje za Napoli doduše, Aurelio godinama pametno radi. Mada opet nekako rezultati izostaju. E tu ide ono o čemu pričamo. Stadioni, marketing, investicije, ojačavanje brenda na drugim kontinentima, i stabilizacija finansija. Ne može bez toga, u stvari ja nikakav napredak bez toga i ne vidim.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 24 dec 2013, 21:57

ako ovakvom Juventusu te Napoliju, Romi i Voili dodas Milan i inter koji bi trebali i morali da su bolji, to ce biti potpuno druga slika lige.. cim se vrate Milan i inter vratit ce se i Serie A..

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 24 dec 2013, 22:41

Sretan Badnjak i Bozic zelim svim pripadnicima katolicke vjeroispovijesti ;)
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 25 dec 2013, 01:03

Problem klubova Seire A je to što slabo kotiraju u Aziji i Americi,ustvari bilo gdje izvan europe.
Uzimam za primjer Arsenal koji ima jako velike baze navijača na ta dva kontinenta pa čak je jako poznat i u Africi,te se preko tih stvari također zgrću ogromne pare..ove sezone će kupit jednog japanca,dobit će još više simpatija tamošnjeg naroda(nešto kao city i džeko) i polako broj članova raste,prihodi su veći,prodaju se predmeti sa logom kluba itd..

Samo i dalje ne razumijem kako se to sa stadionima ne riješaje,pa zar nekada tako jaka liga i liga koja spada među 5 najjači sebi dopusti da samo par klubova nisu "robovi" stadiona ? Ako već ima ulagača i potencijala da se krene sa projektima šta se onda čeka oko dozvola i slično?

Nažalost dosta sebi sami uništaju ligu,malo malo neke racije privođenja,bez dokaza bez ičega samo da se ocrne u svijetu.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 25 dec 2013, 02:11

Rosicky je napisao/la:Problem klubova Seire A je to što slabo kotiraju u Aziji i Americi,ustvari bilo gdje izvan europe.
Uzimam za primjer Arsenal koji ima jako velike baze navijača na ta dva kontinenta pa čak je jako poznat i u Africi,te se preko tih stvari također zgrću ogromne pare..ove sezone će kupit jednog japanca,dobit će još više simpatija tamošnjeg naroda(nešto kao city i džeko) i polako broj članova raste,prihodi su veći,prodaju se predmeti sa logom kluba itd..

Samo i dalje ne razumijem kako se to sa stadionima ne riješaje,pa zar nekada tako jaka liga i liga koja spada među 5 najjači sebi dopusti da samo par klubova nisu "robovi" stadiona ? Ako već ima ulagača i potencijala da se krene sa projektima šta se onda čeka oko dozvola i slično?

Nažalost dosta sebi sami uništaju ligu,malo malo neke racije privođenja,bez dokaza bez ičega samo da se ocrne u svijetu.
komercijala, prodavanje guzi*e arapima, gubitak duse i sve ostalo ako cine uspjesnu ligu, radije cu prestati gledati fudbal.. :roll: mozda stadion i nije najbolji, ali barem se zove Enio Tardini, Luigi Feraris, a ne Emirates, Turkish Airlines, Dig oil in Arabija i ostale pi*ke materine..

a tek ti pe*erski potezi dovodjenja igraca iz azije (kine il japana) iz iskljucivo jednog razloga - povecanje baze navijaca, koji ce kupovati dresove, zastave i jastuke sa obiljezjima tog komercijalnog kluba.. no grazie :roll:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 25 dec 2013, 02:15

Italia je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:Problem klubova Seire A je to što slabo kotiraju u Aziji i Americi,ustvari bilo gdje izvan europe.

komercijala, prodavanje guzi*e arapima, gubitak duse i sve ostalo ako cine uspjesnu ligu, radije cu prestati gledati fudbal.. :roll: mozda stadion i nije najbolji, ali barem se zove Enio Tardini, Luigi Feraris, a ne Emirates, Turkish Airlines, Dig oil in Arabija i ostale pi*ke materine..

a tek ti pe*erski potezi dovodjenja igraca iz azije (kine il japana) iz iskljucivo jednog razloga - povecanje baze navijaca, koji ce kupovati dresove, zastave i jastuke sa obiljezjima tog komercijalnog kluba.. no grazie :roll:
Stani ne moraš ti prodat ime stadiona,na to te nitko ne tjera to je samo način kako moreš više para zgrnit.
I opet nema potrebe prodat klub drugim vlasnicima,ti možeš otić na turneju da promovišeš klub kako god ne moraš bit arap,azijat i ostalo..previše površno gledaš stvari.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 25 dec 2013, 02:19

na turneje ide i Velez iz Mostara, pa jel to znaci da ce neko navijat za njih ? jako je prosta promicija, a SAF je to objasnio.. dovedi jednu rizu u ekipu i Azija navija za tebe..

a ko to ima svoje vlasnike u Premiershipu de me prosvjetli zivota ti :lol: doduse, svi ih imaju, svi su ljudi, bez obzira sa kojeg su kontinenta :lol:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 25 dec 2013, 02:43

Italia je napisao/la:na turneje ide i Velez iz Mostara, pa jel to znaci da ce neko navijat za njih ? jako je prosta promicija, a SAF je to objasnio.. dovedi jednu rizu u ekipu i Azija navija za tebe..

a ko to ima svoje vlasnike u Premiershipu de me prosvjetli zivota ti :lol: doduse, svi ih imaju, svi su ljudi, bez obzira sa kojeg su kontinenta :lol:
Oćeš reć da se talijanski klubovi nasljeđuju sa koljena na koljeno i da ih nitko nije kupio ?

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 25 dec 2013, 02:52

Rosicky je napisao/la:
Italia je napisao/la:na turneje ide i Velez iz Mostara, pa jel to znaci da ce neko navijat za njih ? jako je prosta promicija, a SAF je to objasnio.. dovedi jednu rizu u ekipu i Azija navija za tebe..

Oćeš reć da se talijanski klubovi nasljeđuju sa koljena na koljeno i da ih nitko nije kupio ?
http://www.google.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.