FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 25 dec 2016, 14:47

warrior je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Za djecaka u pubertetu vjerujem da nema dobru glavu. Treba uzeti u obzir da nema ni 18 i da se taj hendikep lako moze ispraviti. Malo psiholog, trener, kapiten, mama i tata. On je nas najbolji mladi igrac i takvi se moraju gurati.
Ako mislis na Mujagica sto se tice roditelja cisto sumnjam da mogu sta bitnije promjenit, trener mozda al ga vjerovatno ne zanima,kapiten nemas ga nedavno je otisao a psiholog dolazi samo za derbi kolko znam neki slovenac.Tako da imamo problem ito veliki !
To je vec do nas nije do Mujagica. Sad mislim na njega, ali to je u vecini slucajeva tako. Mlad momak, pubertet, pickice, malo para. Normalno je da nece biti isti kao prije dvije godine. Sustina je da se to moze promijeniti i da nama kao klubu koji je zavisan od prodaje mladih igraca primarni zadatak mora biti promijeniti njihovu glavu. Ako ne budemo proizvodili i prodavali nas nema nigdje. Dzaba ce nam biti zlatni istok i jug.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 25 dec 2016, 14:54

Raja iz dijaspore se javlja na zvanicnoj fb. stranici kako u fan shopu nema dresova i ljudi se zale, a adminstracija brise komentare, umjesto da objasne ljudima sta i kako, totalna fula i neprofesionalnost i ujedno sramotno ponasanje, a tek da ne govorim da je do dresa skoro pa nemoguce doci, sve u svemu marketing nam je ocajan i katastrofalan, jednom rjecju sramota ! :facepalm: :oops:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 25 dec 2016, 15:08

Hrasno1921 je napisao/la:Raja iz dijaspore se javlja na zvanicnoj fb. stranici kako u fan shopu nema dresova i ljudi se zale, a adminstracija brise komentare, umjesto da objasne ljudima sta i kako, totalna fula i neprofesionalnost i ujedno sramotno ponasanje, a tek da ne govorim da je do dresa skoro pa nemoguce doci, sve u svemu marketing nam je ocajan i katastrofalan, jednom rjecju sramota ! :facepalm: :oops:
Nista novo. Umjesto da sad pred Novu godinu ima svega u fan shopu ponuda nikad mizernija. Taj problem traje vec duze vrijeme i ne znam zasto se nesto ne radi.

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 25 dec 2016, 15:13

plavousrcu je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Raja iz dijaspore se javlja na zvanicnoj fb. stranici kako u fan shopu nema dresova i ljudi se zale, a adminstracija brise komentare, umjesto da objasne ljudima sta i kako, totalna fula i neprofesionalnost i ujedno sramotno ponasanje, a tek da ne govorim da je do dresa skoro pa nemoguce doci, sve u svemu marketing nam je ocajan i katastrofalan, jednom rjecju sramota ! :facepalm: :oops:
Nista novo. Umjesto da sad pred Novu godinu ima svega u fan shopu ponuda nikad mizernija. Taj problem traje vec duze vrijeme i ne znam zasto se nesto ne radi.
Bas sam juce obisao obje kucice na Holiday i Winter marketu i skroz je losa ponuda. Nemas sta da uzmes osim Dukserica koji je kvalite upitan. Bolje su kvalitete kod Sablje. A ima 6 mjeseci kako nema novih stvari u shopu i jedini krivac je Mirso GONG sto ne pravi nove stvari, jer je on za to zaduzen.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 25 dec 2016, 15:26

Ne moze niko drugi biti kriv osim kluba, sve ostalo je suplja prica !

Ako firma sa kojom imas ugovor o artiklima za fan shop ne ispunjava uslove, i ne trudi se da poboljsa ponudu onda sa istom raskines ugovor i nadjes drugu, ista stvar i sa dresovima, jbt dodje po 100.-120 dresova koji se odmah u par sedmica rasprodaju, ocito da je losa komunikacija na relaciji klub - Diadora, neka traze vise dresova u kontigentu, jer ovo je jadno da ne moze jadnije, jbt sada nova godina, dijaspora i turisti dolaze umjesto da vode racuna kako zaraditi i kako privuci raju, njih boli racku, i onda se pitamo zasto nemamo GS. ili jos smijesnije polemisemo kako naci GS. koji ce dati milionce za ime stadiona, daleko smo mi od svega toga i to miljama a ove "sitne" stvari su dokaz tome gdje ne mozes kupiti dres kluba ... ma dajte :puke:
1921'

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 dec 2016, 15:34

Ja sam reko jos na pocetku sezone, gori kvalitet dresova od ove dijadore jos nismo imali, i mislim da nisu ispostovali dovoljno stvari iz ugovora da ga mozemo prekinut na kraju godine, takodjer GONG isto velika nula, jeste da su valjali klubu dosta sponzorskim ugovorima i donacijama, posebno proslo ljeto za vrijeme obnove, ali lose rade posao....
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 25 dec 2016, 15:47

Ma ugovor sa Diadorom uopste nije direktni, vec preko posrednicke firme "Juvena Sport", ovi dresovi su najunikatniji ikada i to je jedini plus i za pohvalu, sve ostalo je katastrofa, ja sam na poklon od Lendrica dobio plavi dres, i kada sam ga uzeo sokirao sam se, sama sintetika, mogu misliti kako je igracima kada se znoje, pogotovo ljeti, u rukama djeluje kao hrpa pvc kesa :crazy:
Sve u svemu komplet taj segment nam je totalno zapusten, ustvari nikada nije ni bio cemu, sjetimo se samo Bukija na mjestu direktora marketinga, a ovaj mali Dobraca radi sta mu se kaze, vjerujem da nema nikakve siroke ovlasti u tom pogledu, jbg ...
1921'

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 25 dec 2016, 15:48

Dresova ima ali samo crnih ali mislim da svi koji su kupovali uzimali taj dok plave i bijele garniture nema nikako osim kad se tek ugovor potpisao i tako je od pocetka. i od pocetka imamo problema sa dobavljacem, znam da smo prije pola godine ili malo vise dobili 50-70 dresova besplatno radi tog kasnjenja. Ako si takvi penali neka ih nasi koriste jer je sve ugovorm definisano.

@Hrasno Mirso GONG je jedini koji je pristao na omjer GONG 30% - Zeljo 70% od zarade a da Zeljo nema nikakvih troskova. A sto kaze @Irfo suvise je puno GONG uradio za Zelju pa mu se zato i gleda kroz prste.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 dec 2016, 15:52

Nema veze kolko smo dobili na penale tih dresova i kolko cemo zaradit iskreno, nedopustivo je ovakav kvalitet, bas ko sto hrasno kaze ko neka kesa, nije ni cudo sto je diadora kao marka propala, treba sljedece godine naci nesto bolje, a sigurno se moze, u zadnje vrijeme npr u evropi New Balance potpisuje dosta sponzorskih ugovora sa klubovima, sigurno bi se mogao sa njima ostvarit kontakt, jesu fini na oko ovi dresovi, ali sto je najgore i djeca igraju u ovome, a kvalitet ne moze gori biti nego sto jeste

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 25 dec 2016, 16:04

Ok. sve to, razumijem da se i gleda kroz prste, ali taj segment zbog toga trpi, jbt sve ako ne mozes kupiti dres koji zelis ili ako je ponuda u fan shopu i na merketima ocajna, ne razumijem kako ne shvate neke stvari, pogotovo sada u vrijeme praznika kada raja realno vise trosi na sve i svasta.
Jasno je nama svima da smo mi malo trziste i nismo interesantni za direktne ugovore sa Adidasom, Nike-om, Pumom i dr. ali ono sto imamo i sto mozemo treba se maksimalni iskoristiti a upravo to ne cinimo, totalna nezainteresovanost u tom segmentu.

I da se razumijemo vjerujem da vecina raje ne trazi iskljucivo adidas, puma i sl. dresove, naravno svi bi voljeli, ali daj barem ovo sto se moze da iskoristi, da su dresovi pristupacni, koliko toliko kvaliteni, da ima ponuda u fan shopu koja bi zadovoljila onog od 8. do onog od 88.godina, mislim da nije puno niti pre zahtjevno, jer ako im nije cilj da zarade kako klubu tako i GONG-u ne znam onda kome je ...
1921'

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 dec 2016, 16:45

a i vi ste vala naivni, kakv crna diadora, to imas ugovor sa zastupnikom za tvoju zemlju, druga stvar diadora je nkad bila ime, oni danas uopste e rade fudbalske dresove nego dresove za sudije, nemaju clima cool itd... bolje da su neku domacu firmu uzeli i imali svoj dizajn i sve zivo ovako se samo brukaju
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 dec 2016, 16:48

delinjo je napisao/la:a i vi ste vala naivni, kakv crna diadora, to imas ugovor sa zastupnikom za tvoju zemlju, druga stvar diadora je nkad bila ime, oni danas uopste e rade fudbalske dresove nego dresove za sudije, nemaju clima cool itd... bolje da su neku domacu firmu uzeli i imali svoj dizajn i sve zivo ovako se samo brukaju
upravu si, bolje dresove oni iz mnk imaju

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 25 dec 2016, 16:53

iskreno govoreci, apsolutno ne pratim omladince, pa ne mogu ni diskutovati argumentovano. odmah se ogradjujem i kazem da ovom prilikom nemam namjeru nekoga "pljuvati", omalovazavati bilo ciji rad, tjerati nekoga...

medjutim, citajuci ovdje diskusije o toj temi, zbunjen sam skroz. pise se kako imamo najkvalitetniju omladinsku skolu, sto potvrdjuje cinjenica da najvise nasih igraca, proizaslih iz nasih omladinaca pravi neke "karijere", kakve-takve, recimo "solidne".

eh, sad, nakon takvih pohvala na rad trenera u omladinskom pogonu, dodjemo do toga da se pise kako besirevic, koji je vrlo blizu seniorskog tima (mozda i najblize od svih omladinaca), ne zna osnovne stvari za svoju poziciju, odnosno, kretanje bez lopte i postavljanje. slicno je i sa mujagicem, nalaze se neke zamjerke, koje su sigurno mogle biti popravljene i ispravljene pravilnim i adekvatnim radom u omladinskim kategorijama. pa sta su onda ti bajni, hvaljeni treneri radili sa njima do sada? po ovom pitanju su dovoljna ova dva primjera, mada ih ima jos dosta za pomenuti.

druga stvar, pise se kako smo mi napravili igrace od dzeke, gojaka, are, hajradinovica.... jasta smo, satrasmo se praveci nove dzeke. pljujemo djecu kada nece da potpisu, jer smo, zaBoga, MI od njih napravili to sto jesu i zaduzili ih, pa ne smiju ni pomisliti da idu negdje drugo. cime smo ih zaduzili? sto roditelji placaju clanarinu? sto roditelji placaju opremu? sto ne vide da ce dobiti priliku da i pokazu sta znaju i mogu?... da smo imali love u vrijeme ode i nesto malo ranije, cisto sumnjam da bi se naigrali baja, amir, pa i ara. pojeli bi svoju djecu naustrb kratkorocnog rezultata, a tesko bi ostvarili bolji rezultat sa nekakvim polovnjacima iz regije, kakve vecinom i dovodimo. a o parama, koje dobismo od transfera te trojice bi sanjali. dodatno, popljuvali bi ih ako ne bi htjeli potpisati neke mizerne ugovore.

davanjem sanse mladim, naravno, koji zasluzuju tu sansu svojim znanjem i zalaganjem, dajemo jasnu poruku buducim dzekama da imaju mjesta u Zelji, dajemo jasnu poruku novim viscama da im se kao mladim igracima isplati doci u Zelju....

sve drugo je kontraproduktivno nama samim. jos uvijek, a i jos dugo vremena, "osudjeni" smo da moramo u izlogu imati mlade igrace, za koje mozemo uzeti neku lovu sa kojom cemo zivjeti dalje, da ne kazem prezivljavati.

svaka vreca ima dno i ako je ne dopunjavas, kad dotaknes to dno, vrlo tesko ces je vise ikada napuniti.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 25 dec 2016, 17:23

Kakvo gledanje kroz prste. Sto se meni ne gleda kroz prste? Dvadeset godina sam redovan na domacim utakmicama i kada se sracuna lijepu sumu sam izdvojio za karte i tako pomogao klub. Ako se taj Gong prihvatio posla neka ga radi kako treba ili noga. Koliko cemo izgubiti zbog lose ponude. Koliko ce i on izgubiti, ne razumijem kakva mu je to politika.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 dec 2016, 17:41

Jao juniora. Ne treba ni ucestvovati u ovom turniru.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 25 dec 2016, 20:32

LjoZee je napisao/la:Jao juniora. Ne treba ni ucestvovati u ovom turniru.
Ma nebitni su ovi turniri postali odavno. Nema vise kao prije da jedva cekas turnir u pauzi da se moze ici i gledati. Prije nisam propustao nijedan. Jesam prosle godine bio ne znam koji je, ovaj nas mali isto branio odlicno, sjecam se Mailson razvaljivao, zabijao, dijelio lopte, mozda je to cak bilo ove godine.Znam da su raja komentarisala da nam moze biti od fine pomoci al nije dobio sansu da igra nazalost.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 dec 2016, 20:37

Mogao bi se dobar turnir napraviti od ovog. Bilo bi vise raje da igraju neki prvotimci. Znam da su sad na pauzi,ali vala ne bi im bilo nista za 2 dana igranja. Memija,Beganovic,Kjosevski i dr. koji zive u Sarajevu su mogli ucestvovati. Mnogo bi bilo zanimljivije nego ovako,ali hajd.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 25 dec 2016, 20:43

A ovaj turnir je branio Veka Karavdic. Nije malac los uopce.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 25 dec 2016, 20:44

Grbavica - Hrasno, stadion, zgrade okolo, 1996., nisam znao gdje da okacim, ako je off. nije ni prvi ni zadnji put ...

1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 dec 2016, 21:11

starigrad je napisao/la:iskreno govoreci, apsolutno ne pratim omladince, pa ne mogu ni diskutovati argumentovano. odmah se ogradjujem i kazem da ovom prilikom nemam namjeru nekoga "pljuvati", omalovazavati bilo ciji rad, tjerati nekoga...

medjutim, citajuci ovdje diskusije o toj temi, zbunjen sam skroz. pise se kako imamo najkvalitetniju omladinsku skolu, sto potvrdjuje cinjenica da najvise nasih igraca, proizaslih iz nasih omladinaca pravi neke "karijere", kakve-takve, recimo "solidne".

eh, sad, nakon takvih pohvala na rad trenera u omladinskom pogonu, dodjemo do toga da se pise kako besirevic, koji je vrlo blizu seniorskog tima (mozda i najblize od svih omladinaca), ne zna osnovne stvari za svoju poziciju, odnosno, kretanje bez lopte i postavljanje. slicno je i sa mujagicem, nalaze se neke zamjerke, koje su sigurno mogle biti popravljene i ispravljene pravilnim i adekvatnim radom u omladinskim kategorijama. pa sta su onda ti bajni, hvaljeni treneri radili sa njima do sada? po ovom pitanju su dovoljna ova dva primjera, mada ih ima jos dosta za pomenuti.

druga stvar, pise se kako smo mi napravili igrace od dzeke, gojaka, are, hajradinovica.... jasta smo, satrasmo se praveci nove dzeke. pljujemo djecu kada nece da potpisu, jer smo, zaBoga, MI od njih napravili to sto jesu i zaduzili ih, pa ne smiju ni pomisliti da idu negdje drugo. cime smo ih zaduzili? sto roditelji placaju clanarinu? sto roditelji placaju opremu? sto ne vide da ce dobiti priliku da i pokazu sta znaju i mogu?... da smo imali love u vrijeme ode i nesto malo ranije, cisto sumnjam da bi se naigrali baja, amir, pa i ara. pojeli bi svoju djecu naustrb kratkorocnog rezultata, a tesko bi ostvarili bolji rezultat sa nekakvim polovnjacima iz regije, kakve vecinom i dovodimo. a o parama, koje dobismo od transfera te trojice bi sanjali. dodatno, popljuvali bi ih ako ne bi htjeli potpisati neke mizerne ugovore.

davanjem sanse mladim, naravno, koji zasluzuju tu sansu svojim znanjem i zalaganjem, dajemo jasnu poruku buducim dzekama da imaju mjesta u Zelji, dajemo jasnu poruku novim viscama da im se kao mladim igracima isplati doci u Zelju....

sve drugo je kontraproduktivno nama samim. jos uvijek, a i jos dugo vremena, "osudjeni" smo da moramo u izlogu imati mlade igrace, za koje mozemo uzeti neku lovu sa kojom cemo zivjeti dalje, da ne kazem prezivljavati.

svaka vreca ima dno i ako je ne dopunjavas, kad dotaknes to dno, vrlo tesko ces je vise ikada napuniti.
U dosta stvari se slažem sa tobom. Poenta svega je da mi moramo imati jasno definisanu strategiju ili da budem do kraja precizan, mi smo prinuđeni da proizvodimo mlade igrače da bi opstali. Htjeli to ili ne.

Nisu oni toliko slabiji od igrača u našem timu i u cijeloj ligi, jednostavno nema tu nekog extra kvaliteta pa da mladi budu baš toliko inferiorni. Druga je stvar što mi malo više očekujemo od njih, zanemarujući da su to još djeca u razvoju i da treba dosta strpljenja i rada za finalni produkt.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 22 gosta.