FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 dec 2016, 16:58

Stila trazi 15.000 eura, sta je to za Misketa? neka ga stavi na platnu listu Megamixa i dobit cemo vrhunsko pojacanje
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 23 dec 2016, 17:01

Hrasno1921 je napisao/la:Stila trazi 15.000 eura, sta je to za Misketa? neka ga stavi na platnu listu Megamixa i dobit cemo vrhunsko pojacanje
cuo sam da su mu nudili priblizno toliko, ali mu se ne igra ovdje
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 dec 2016, 17:04

irfo je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Stila trazi 15.000 eura, sta je to za Misketa? neka ga stavi na platnu listu Megamixa i dobit cemo vrhunsko pojacanje
cuo sam da su mu nudili priblizno toliko, ali mu se ne igra ovdje
Nebi ni meni iskreno, j*** ljubav prema Zelji, od ljubavi se ne zivi, jos je on mlad, neka uzme sta para dok jos moze, jbg tako te stvari frceraju ...
1921'

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 dec 2016, 17:13

Mozemo li uskoro ocekivati nekog novog igraca ? Vrijeme je.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

ferreira
Kontakt:

Post Postao/la ferreira » 23 dec 2016, 17:32

Konstruktivni postovi koji se sastoje od jednog ili dva smajlica :roll:

Veca je mlad i ne bih ga prodavao sad, a pogotovo ne za 100 ili 200 hiljada eura. Njemu tek dolaze godine u kojima sazrijeva i pokazuje znacajniji napredak. Ove price da se 'dosad trebao pokazati' pricaju isti oni koji govore da ne treba dovoditi Zakarica (ili bilo koga drugog) jer mu je prioritet da trazi ino angazman umjesto da moli i kumi da igra za nas. Zapeli su izgleda u romanticarskim sedamdesetim i osamdesetim, propustili zadnjih 15ak godina modernog fudbala.
19091921

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 dec 2016, 17:56

Meni se svidja :hmmmm:
1921'

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 23 dec 2016, 19:12

za misketa je to cca 360.000 KM godisnje, bez placenih doprinosa, bonusa.... sta bi miske dobio zauzvrat? kada bi nas preuzeo abramovic i slusao i ispunjavao zelje navijaca, raskucili bi ga za par mjeseci.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 23 dec 2016, 19:16

starigrad je napisao/la:
za misketa je to cca 360.000 KM godisnje, bez placenih doprinosa, bonusa.... sta bi miske dobio zauzvrat? kada bi nas preuzeo abramovic i slusao i ispunjavao zelje navijaca, raskucili bi ga za par mjeseci.
Miske ne moze staviti igraca Zelje na platnu listu Megamixa.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 23 dec 2016, 19:21

Maloprije na druzenju sa nasim omladincima u holiday market kucici, momci za 10, super su one jaknice iako su poskupe, a nas jahic "legenda" ne moze doci sat vremena da se druzi sa navijacima "zbog kojih se vratio" u klub, nepismeni dijasporac
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 23 dec 2016, 19:22

ferreira je napisao/la:Konstruktivni postovi koji se sastoje od jednog ili dva smajlica :roll:

Veca je mlad i ne bih ga prodavao sad, a pogotovo ne za 100 ili 200 hiljada eura. Njemu tek dolaze godine u kojima sazrijeva i pokazuje znacajniji napredak. Ove price da se 'dosad trebao pokazati' pricaju isti oni koji govore da ne treba dovoditi Zakarica (ili bilo koga drugog) jer mu je prioritet da trazi ino angazman umjesto da moli i kumi da igra za nas. Zapeli su izgleda u romanticarskim sedamdesetim i osamdesetim, propustili zadnjih 15ak godina modernog fudbala.
Kakve smo golmane imali ovaj mali je smijesan moze samo da se prebaci u neki bokserski klub jer vidjeli smo da ima potencijal da napreduje ima dobru desnicu podsjeca me na Tajsona u svoje vrijeme :D

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 dec 2016, 19:47

starigrad je napisao/la:
Slazem se, medjutim javno vecina na sav glas prica kako je Misimovic pun para i kako je zbog toga usao u klub, da nesto napravi i digne sve na veci nivo, medjutim osim sto je jednom klubu posudio pare ne vidim kako na drugi nacin on to pomaze, dovodjenje Stilica bi bio prvo dobar markentinski trik da animira raju, osim toga sto bi bio vrhunsko pojacanje kao nikada do sada u ovom poslijeratnom periodu, ako ga klub vec ne moze placati neka ga onda placa Miske, pa i u MSL-u sponzori snose komplet place pojedinih igraca zasto to nebi onda bio i slucaj kod nas, ako vec Megamix nije generalni sponzor pa da na taj nacin kesira za igraca, onda barem moze vlasnik iste kompanije koji je na celu kluba, a dobili bi svi mnogo u vidu dolaska Stile.
1921'

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 23 dec 2016, 20:02

Hrasno1921 je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
Slazem se, medjutim javno vecina na sav glas prica kako je Misimovic pun para i kako je zbog toga usao u klub, da nesto napravi i digne sve na veci nivo, medjutim osim sto je jednom klubu posudio pare ne vidim kako na drugi nacin on to pomaze, dovodjenje Stilica bi bio prvo dobar markentinski trik da animira raju, osim toga sto bi bio vrhunsko pojacanje kao nikada do sada u ovom poslijeratnom periodu, ako ga klub vec ne moze placati neka ga onda placa Miske, pa i u MSL-u sponzori snose komplet place pojedinih igraca zasto to nebi onda bio i slucaj kod nas, ako vec Megamix nije generalni sponzor pa da na taj nacin kesira za igraca, onda barem moze vlasnik iste kompanije koji je na celu kluba, a dobili bi svi mnogo u vidu dolaska Stile.
radim posao kroz koji sam vezan na kontakte sa privrednicima, vlasnicima i direktorima firmi. jos nisam upoznao vlasnika firme koji se ponasa rasipnicki, a da je uspio firmu sacuvati uspjesnom i profitabilnom. poredjenje sa mls-om i drugim jacim ligama je presmjesno, jer u tim ligama, preko prodatih karata, dresova zvucnih igraca, sponzorstava... sve ulozeno se vrati. dovoljno je pogledati koliko love dobijaju prvaci liga petice od svojih saveza, pa da se vidi kako se tamo ne bacaju pare, kao sto se stvara slika. o ostalim prihodima da ne pricamo.

nemam namjeru niti braniti, niti napadati misimovica ili bilo kojeg sadasnjeg i bivseg uposlenika kluba. rezultati i djela koja su ostavili ili ce ostaviti iza sebe, govore sami za sebe, za svakog od njih

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 dec 2016, 20:13

Slazem se, medjutim prvi put na celu kluba imamo covjeka koji je multi milioner, njegova firma prosle godine imala je dobitak od sest miliona maraka, ako se vec ne mozemo porediti sa MLS-om a i nije mi to bio cilj, vec sam samo dao primjer gdje sponzor snosi troskove place igraca onda se barem mozemo okrenuti Bugarskoj i Rumuniji koji su tu sa nama negdje po vecini stvari, tamo takodjer imas ljudi poput Misimovica gdje ljudi ulazu milion dva eura, cak je normalno ne ocikavti toliko od Misimovica nego evo neka preuzme isplatu Stilica od 360.000 - 400.000 KM (200.000eura!?), mi ako ne mozemo dovesti Stilica koji trazi placu od 15.000 eura onda se jos zadugo ne mozemo nadati stvarima poput grupne faze, dominacije, nekog iskoraka kako kod nas tako i vani, moramo taj dio kad tad prelomiti, i prije se trosilo na sve i svasta, ali sada jos vise, pa skoro polovinu primanja za pola godine sto bi npr. dali Stili mi smo ove godine bacili na isplatu potrazivanja sa igracima koje smo nogirali ... :crazy:

Razumijem ja i da ove godine nema prihoda od Evrope itd. ali sve dok ne mozemo malo jace platiti nekog prosjecnog Brazilca (Ludogorets cist primjer kako ljudi uz par domacih igraca cine prevagu za takmicenja u Evropi) nemamo se cemu nadati, sreca kao prosle godine nije dovoljna i ne desava se svake godine ...
1921'

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 23 dec 2016, 20:19

Hrasno1921 je napisao/la:Slazem se, medjutim prvi put na celu kluba imamo covjeka koji je multi milioner, njegova firma prosle godine imala je dobitak od sest miliona maraka, ako se vec ne mozemo porediti sa MLS-om a i nije mi to bio cilj, vec sam samo dao primjer gdje sponzor snosi troskove place igraca onda se barem mozemo okrenuti Bugarskoj i Rumuniji koji su tu sa nama negdje po vecini stvari, tamo takodjer imas ljudi poput Misimovica gdje ljudi ulazu milion dva eura, cak je normalno ne ocikavti toliko od Misimovica nego evo neka preuzme isplatu Stilica od 360.000 - 400.000 KM (200.000eura!?), mi ako ne mozemo dovesti Stilica koji trazi placu od 15.000 eura onda se jos zadugo ne mozemo nadati stvarima poput grupne faze, dominacije, nekog iskoraka kako kod nas tako i vani, moramo taj dio kad tad prelomiti, i prije se trosilo na sve i svasta, ali sada jos vise, pa skoro polovinu primanja za pola godine sto bi npr. dali Stili mi smo ove godine bacili na isplatu potrazivanja sa igracima koje smo nogirali ... :crazy:

Razumijem ja i da ove godine nema prihoda od Evrope itd. ali sve dok ne mozemo malo jace platiti nekog prosjecnog Brazilca (Ludogorets cist primjer kako ljudi uz par domacih igraca cine prevagu za takmicenja u Evropi) nemamo se cemu nadati, sreca kao prosle godine nije dovoljna i ne desava se svake godine ...
za pocetak, umanji tu izmisljenu dobit za cca 7 puta (mogu argumentovati, ali ne ovdje). o ostalom ne bih, jer su nam razmisljanja dijametralno suprotna i tesko cemo se naci u sredini.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 dec 2016, 20:21

starigrad je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Slazem se, medjutim prvi put na celu kluba imamo covjeka koji je multi milioner, njegova firma prosle godine imala je dobitak od sest miliona maraka, ako se vec ne mozemo porediti sa MLS-om a i nije mi to bio cilj, vec sam samo dao primjer gdje sponzor snosi troskove place igraca onda se barem mozemo okrenuti Bugarskoj i Rumuniji koji su tu sa nama negdje po vecini stvari, tamo takodjer imas ljudi poput Misimovica gdje ljudi ulazu milion dva eura, cak je normalno ne ocikavti toliko od Misimovica nego evo neka preuzme isplatu Stilica od 360.000 - 400.000 KM (200.000eura!?), mi ako ne mozemo dovesti Stilica koji trazi placu od 15.000 eura onda se jos zadugo ne mozemo nadati stvarima poput grupne faze, dominacije, nekog iskoraka kako kod nas tako i vani, moramo taj dio kad tad prelomiti, i prije se trosilo na sve i svasta, ali sada jos vise, pa skoro polovinu primanja za pola godine sto bi npr. dali Stili mi smo ove godine bacili na isplatu potrazivanja sa igracima koje smo nogirali ... :crazy:

za pocetak, umanji tu izmisljenu dobit za cca 7 puta (mogu argumentovati, ali ne ovdje). o ostalom ne bih, jer su nam razmisljanja dijametralno suprotna i tesko cemo se naci u sredini.
Podatak iz avaza, hoces reci da lazu oko dobiti? :crazy:

Haj nebitno, ne moramo se naci u sredini, dodji do pola, zeljan sam normalne diskusije na ovom forumu koje nema dugo vremena, pokusaj mi objasniti da te shvatim, ako hoces ako neces druga prica ...
1921'

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 23 dec 2016, 20:30

Hrasno1921 je napisao/la:
starigrad je napisao/la:

Podatak iz avaza, hoces reci da lazu oko dobiti? :crazy:

Haj nebitno, ne moramo se naci u sredini, dodji do pola, zeljan sam normalne diskusije na ovom forumu koje nema dugo vremena, pokusaj mi objasniti da te shvatim, ako hoces ako neces druga prica ...
po zvanicnim izvjestajima, punih usta i sa punim pravom kazem da avaz laze (ako su uopste objavili takav podatak), koliko god to tebi djelovalo ludo!

uloziti u stilica cca 700.000 KM godisnje , kao pojedinca, za mene bi bila totalna glupost. on, kao pojedinac, uz trenutni ostatak rostera, ne donosi odlucujucu prevagu ni u nasoj ligi, o evropi da ne govorim, a kosta te kao ostatak tima (barem je to negdje priblizno). sa stilicem odigras evropu kao lani i on ti uzme 70% zarade, apsurd.

sto se tice sportskih rezultata, prvo se moramo potrditi da budemo prvi i nedodirljivi u BiH, stvarati tim postepeno, pa, mozda, nekad, dobacimo i do kakvih grupa u evropi. u trenutnim infrastrukturalnim i finansijskim uslovima, u kojim se nalazi BiH kao drzava, kroz to i nasi timovi, nismo nikome interesantni.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 dec 2016, 20:40

Da podatak iz Avaza, clanak kada je trebao preuzeti funkciju pa kao ko je novi Zeljin covjek ...

Slazem se sa vecinom, medjutim onda mi jos zadugo ne mozemo ispuniti neke stvari, po tome i Slavkino najavljivanje igranje grupne faze Evropa lige za dvije godine je nerealno kao i sva ostala najavljivanja do sada, jer ti za to trebaju opet igraci koji cine prevagu, hoces i kako ces ih platiti je vec neka druga prica, Slavko kako je dosao ulijeva povjerenje da radi na duze staze, i ja mu vjerujem u tome, sada ako se radi na stabilizaciji ekipe u smislu da vladamo nasom ligom onda je zapocet ozbiljan proces kojeg ja iskreno jos ne vidim, ali ako je tako onda se imamo cemu nadati u skorije vrijeme, ali i ljudi koji vode klub se moraju promijeniti fule kao do sada sa igracima, bacanje para na odstete igraca koje smo otjerali itd. jednostavno se ne smiju desavati ...
1921'

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 23 dec 2016, 20:49

Hrasno1921 je napisao/la:Da podatak iz Avaza, clanak kada je trebao preuzeti funkciju pa kao ko je novi Zeljin covjek ...

Slazem se sa vecinom, medjutim onda mi jos zadugo ne mozemo ispuniti neke stvari, po tome i Slavkino najavljivanje igranje grupne faze Evropa lige za dvije godine je nerealno kao i sva ostala najavljivanja do sada, jer ti za to trebaju opet igraci koji cine prevagu, hoces i kako ces ih platiti je vec neka druga prica, Slavko kako je dosao ulijeva povjerenje da radi na duze staze, i ja mu vjerujem u tome, sada ako se radi na stabilizaciji ekipe u smislu da vladamo nasom ligom onda je zapocet ozbiljan proces kojeg ja iskreno jos ne vidim, ali ako je tako onda se imamo cemu nadati u skorije vrijeme, ali i ljudi koji vode klub se moraju promijeniti fule kao do sada sa igracima, bacanje para na odstete igraca koje smo otjerali itd. jednostavno se ne smiju desavati ...
pa, sasvim je normalno da ti treba adekvatan igracki kadar da bi napravio nesto ozbiljnije u evropi. meni je odmah, po samoj objavi, slavkina izjava bila nerealna, a, takva mi djeluje i sada. ne znam na osnovu cega je mogao dati onako hrabru i optimisticnu najavu, ali, i za to ce vrijeme pokazati je li poletio i preletio sa izjavom ili je imao neke argumente za istu.

sto se promjene ljudi tice, promjena se vec desila, samo ne fizicki.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 dec 2016, 20:59

cemo da vidimo, na Slavki i Cenanu je sada sav sportski segment, ali ima tu jos mnogo, mnogo stvari iza kulisa koje trebaju da se promjene, sa prepustanjem sportskog segmenta ljudima iz struke a ne ekonomistima, pravnicima itsd. svakako da je ucinjen jedan u nizu od koraka ...
1921'

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 23 dec 2016, 22:07

Samo treba biti realan. Mi nismo u stanju dovesti najbolje igrace Premijer Lige a da placamo Stilica. To je bacanje para. Pametnije je dovesti 4-5 igraca iz pk koji su dobri pa platiti odstetu nego Stilicu dati toliku lovu a neces nista s tim dobiti. Kajkut, Ordagic, J.Mesanovic,Marin Popovic, ima par igraca Krupe, u Sirokom ima igraca itd. Medjutim i to je nerealno. Vidjet cemo koga ce dovesti da se ovako napamet ne pise.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, MoSaZeLjo1921 i 27 gostiju.