BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

AmirBvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la AmirBvB » 26 maj 2020, 19:30

Geerroo je napisao/la:
26 maj 2020, 17:36
Zbog cega Sancho pocinje s klupe evo vec trecu tekmu u nizu?
Vidi se na njemu, dobio je par kila... Definitivno ne izgleda kao da može izgurati 90 minuta, vjerovatno dobija šansu u drugom poluvremenu.

Realno, za kur.ca smo... Hakimi, Rapha, Brandt se ne mogu sa loptom sastaviti. Akanji kar.ina kao i uvijek, Hummels prerano žuti dobio. Nismo iskoristili šanse koje su nam servirane, Bayern zasluženo vodi, satrali su naš vezni red.

Nisam optimističan, samo se nadam da nas ne nakantaju u nastavku.

Što bi rekla omladina, Bayern živi u glavama naših igrača rent free, tako je već godinama i nema naznake da će se ista promijeniti u skorije vrijeme.

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 26 maj 2020, 19:48

Osim toga što ne možemo meda, protivnici nekažnjeno prave hiljadu i po faulova bez žutog kartona i brane rukama u šesnaestercu. Veri najs

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 26 maj 2020, 20:27

Poprilično bezmudo odigrano, igrači na koje smo se inače oslanjali su totalno zakazali, Burki nas fino izradio itd.

Ostaje žal nakon dobrog početka tekme što prilike nisu iskorištene kao i penal/crveni za Boatenga nakon šuta Haalanda.u svakom slučaju ne vrijedi kriviti sudiju što smo 3,14čke.

Čestitke Bayernu na još jednoj tituli.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 maj 2020, 01:18

Evo par mojih zapažanja nakon derbija:

1. Zakinuti ste za čisti penal Boatenka. Sama činjenica da nije ni konzultiran VAR je skandalozna.

2. Niste bili u stanju nositi se sa bayinim agresivnim presingom, vezna linija Dahoud - Delaney je potkapacitirana.

3. Bürki je još jednom potvrdio sklonost fatalnim greškama.

4. Favre nije uspio naći odgovor na bayinu igru, drugo poluvrijeme je pokazalo da nije u stanju ni taktički ni motivacijski dignut momčad.

Zaključak:
Utakmica je mogla/trebala završit neodlučeno, ali ni to vam ne bi bilo dovoljno. Navedeno pod 2.-4. je bilo poznato unaprijed i već više puta prežvakano. Nemate za čime žalit, bayo je zasluženo novi/stari meister.

Možda ove konstatacije zvuče hladno i cinično, ali mislim da su u osnovi realne.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 27 maj 2020, 03:45

Prokockani su liga prvaka i kup , a sa danasnjim / vecerasnjim porazom od baye i titula bundeske.
Sta jos treba da se desi pa da nogiraju Favre\a :thumbdown:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 maj 2020, 06:59

ledar je napisao/la:
27 maj 2020, 01:18
Evo par mojih zapažanja nakon derbija:

1. Zakinuti ste za čisti penal Boatenka. Sama činjenica da nije ni konzultiran VAR je skandalozna.

2. Niste bili u stanju nositi se sa bayinim agresivnim presingom, vezna linija Dahoud - Delaney je potkapacitirana.

3. Bürki je još jednom potvrdio sklonost fatalnim greškama.

4. Favre nije uspio naći odgovor na bayinu igru, drugo poluvrijeme je pokazalo da nije u stanju ni taktički ni motivacijski dignut momčad.

Zaključak:
Utakmica je mogla/trebala završit neodlučeno, ali ni to vam ne bi bilo dovoljno. Navedeno pod 2.-4. je bilo poznato unaprijed i već više puta prežvakano. Nemate za čime žalit, bayo je zasluženo novi/stari meister.

Možda ove konstatacije zvuče hladno i cinično, ali mislim da su u osnovi realne.
Penal i da je sviran i da je dat gol, ko zna bi li i remi izvukli sa strasljivim Favreom. Mada to ne mijenja cinjenicu da se protiv Bajerna cesto bude zakinuto.

Poceli su dobro, ali nisu poentirali na vrijeme i kazna je dosla. Plus sto Burkija lobova lik na liniji :facepalm:

Nije Favre dobio ni jednu bitnu utakmicu, a ni ostvario pozitivan rezultat protiv neke jace ekipe (osim Atletika).

Plus sto je prosle sezone genijalno ispustio titulu :thumbdown: :thumbdown:

Ostaje ona moja: na ljeto glavni transfer i najvise love treba da bude potroseno na dobrog trenera, pa tek onda na igracka pojacanja ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 maj 2020, 07:25

Sto sam vam pisao u ovo doba prosle godine pisem vam i sada..dok je favre tu vama titule nema... Treba vam trener sa mudima koji ce igrace napumpat samopouzdanjem i energijom...vi to nemate i dok se nerijesite favrea bicete u sjeni bajerna...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 maj 2020, 07:30

Mene fascinira Sancho, tako mlad a tako neambiciozan.
Pokvario se dobrano, pogotovo sa viskom kilograma.
On je trebao biti glavna zvijezda i igrac koji ce raditi prevagu kada nema Reusa, medjutim tu je ulogu ocito prepustio Brandtu.

Glede tekme, zasluzena pobjeda Bayerna koja je mogla biti ubjedljivija da su Lewa i Gnabry bili malo prosebniji.

Dortmund je ostecen za penal ali je i Bayern ostecen.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 27 maj 2020, 07:49

Kicker i Sport bild pišu da je Kovač vjerojatna opcija za sljedeću sezonu. Isto govori i Mattheus. Druga opcija, malo teža je Nagelsman. Prije se spominjao i ten Hag. Moguće da je i on u opticaju.

Favre definitivno nije trener za najveće domete. Solidan za sva mjesta osim onog najbitnijeg.

Mora se dovesti trener koje će biti mentalni monster da izdigne ekipu. Igrački kadar na visokom nivou, ali fali neko da to ukomponuje.

slika

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 maj 2020, 08:18

Omerbavarac je napisao/la:
27 maj 2020, 07:30
Mene fascinira Sancho, tako mlad a tako neambiciozan.
Pokvario se dobrano, pogotovo sa viskom kilograma.
On je trebao biti glavna zvijezda i igrac koji ce raditi prevagu kada nema Reusa, medjutim tu je ulogu ocito prepustio Brandtu.
On ocito misli da mu je transfer u EPL gotov, pa ko biva ne treba vise da se dokazuje.

Umjesto da sad jos vise zapne i bilda statistiku radi sebe i svog ega i da stalno napreduje u svakom pogledu, on bi lako mogao propasti ko zeton, umjesto da bude novi Ronaldo/Mesi.
Slicno ko Neymar, umjesto da je vec sad rame uz rame sa ovom gore dvojicom, on se zeza po kafanama...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 maj 2020, 09:08

Kovač :rol:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 maj 2020, 10:23

sljivo je napisao/la:
27 maj 2020, 09:08
Kovač :rol:
Moras mu priznati da se zna prodati :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 27 maj 2020, 11:34

Kad skontaš da nije bilo one bombaša i napada na autobus, vjerovatno bi imali još Tuchela :sick:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 maj 2020, 12:08

AmirBvB je napisao/la:
27 maj 2020, 11:34
Kad skontaš da nije bilo one bombaša i napada na autobus, vjerovatno bi imali još Tuchela :sick:
Ma ne bi ga imali, jer je bio na ratnoj nozi sa Watzkeom. Brzo je između njih puklo i nije to išlo više.

A nije ni Tuchel neka pljačka, pa vi ste skoro prošli PSG, Favre je faktički razbio Tuchela u prvom susretu. U drugom je susretu Favre podbacio, a i ekipa vam je beskrvno odigrala. I to je baš bila propuštena šansa, mogli ste proći top ekipu i doći do četvrtfinala to bi bio baš podstrek za dalje...

I generalno mislim da ono što sada kada vaša uprava analizira, onda svakako da je minus što ste relativno rano izletili iz utrke za titulu (iako tu uprava BVB-a nikada ne stavlja pritisak, ali potajno se to gleda drugačije), onda u kupu relativno rano ispadanje, tu uvijek očekujete da odete do kraja. Liga prvaka hajd u konačnici je i ok, jer minimalni cilj je tu Dortmund ostvario plasmanom u osminu, iako se i tu uvijek gleda bar četvrtfinale. Ali LP bi bila ok, da ovo drugo dvoje navedeno nije lošije u odnosu na prošlu sezonu, jer prošle sezone ste do kraja bili ipak u igri za titulu. Nije bila bar riješena ta borba do zadnjeg kola.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 maj 2020, 12:39

Ali koja vas muka natjera da Kovaca angazujete :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 maj 2020, 14:30

Kolko se ja sjećam bili su se zakrvili Tetejac i Mislintat, Watzke je stao na stranu Mislintata i na kraju su otišla obojica. Mada se kasnije pokazalo da ni Tetejac nije neka velika sreća. Ja sam stekao dojam da je dio problema i vaša bezmuda uprava, jer se ne bi smjela tolerirati ponašanja kao u slučaju Aube i Demebelea ili sada Sancha.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 27 maj 2020, 15:50

Tuchel i milsinat su se sukobili oko isaka i tu je puklo kao i kod bombaskog napada kad je tuchel očekivao vecu zaštitu od watzkea oko odgode utakmice s monacom

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 maj 2020, 16:00

schickeria je napisao/la:
27 maj 2020, 15:50
Tuchel i milsinat su se sukobili oko isaka i tu je puklo kao i kod bombaskog napada kad je tuchel očekivao vecu zaštitu od watzkea oko odgode utakmice s monacom
Znam da Watzke poslije nije više opšte htio puno Tuchela komentarisati, ni pred duel sa PSG-om, ali mu se moglo primijetiti da ga ne želi ni spominjati. Između njih dvojice je bilo više krvi nego što je to i doprlo do medija.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 28 maj 2020, 08:37

Bvb i ako otpusti Favrea,nece bas imati nekog izbora mnogo za nasljednjika....
Po meni Ten Hag bi nio idealan slican stil igre,odlican sa mladjim igracima,jedino tesko da je zainteresovan
Kovac po meni nije za BvB,previse je on zatvoren i def orjentisan z vas
Bilo bi super mozda da iskoci neko veliko trenersko ime koje bi vas poguralo naprijed tipa Villas Boas,ili cak Pocetinho,neznam za vas ali Unai Emery je jako dobar trener i vjerujem da bi u BVB mogao napraviti posao,mozda i najbolji kandidat ima iskustvo,jos je realtivno mlad,a vec je slobodan i mogao bi uciti njemacki

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 maj 2020, 18:53

Ovakvo stanje sa trenerima i ekipom ce biti sve dok se ne odrijesi kesa i dovede DOBAR trener.

Dok god gledas da dovedes nekoga sa kim ces jeftino proci, neces ni imati rezultate.

Sta ces sa Kovacom? Opet neko mrcvarenje od igre. Probao u Bajernu, nije islo, ako njima ne valja, ne valja ni BVB-u i tacka.

Ako ce se kretati na visi nivo, prvo dobar trener, pa dobar golman... Kao sto je Abramovic uradio kad je dosao u Celzi (Mourinho, Peter Ceh).

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.