Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
sa 50% snage odigrano, ovo ja zovem rutinski, a to sto niste zadovoljni igrom, pa nema potrebe da jedu teren protiv onakve ekipe, sto neko rece prije mene, cuvat snagu za wigan i ne rizikovat povrede, valja zavrsit sezonu na 3. mjestu
a sto se tice ramseya, nezz sta je sa njim, u nekim situacijama brilijantan, a opet u drugim katastrofalan, isto kao i walcott, nema konstantnog nivoa igre, sto komentator rece, sem ona 2 dobra trka (kod penala i gola) sve je ostalo usrao, al to je bilo dovoljno
a sto se tice ramseya, nezz sta je sa njim, u nekim situacijama brilijantan, a opet u drugim katastrofalan, isto kao i walcott, nema konstantnog nivoa igre, sto komentator rece, sem ona 2 dobra trka (kod penala i gola) sve je ostalo usrao, al to je bilo dovoljno
Ni ja ne odgleda tekmu,tačnije gledao sam prvih 20 minuta i odustao jer je utakmica več tada bila gotova..
Gledao Dortmund -Bayern pa poslije i Juve- Lazio,ma da to nije ni bitno..
Trebala nam je ova pobjeda,sad smo na +5 i 3.pozicija je sve izglednija,zakuha se malo i na vrhu,Wigan izdominirao Mančester
nadam se da će izboriti opstanak..
Next stop Wigan,ako budu igrali kao danas neče biti lako ma da mislim da na Emiratima nemaju šta tražit
Gledao Dortmund -Bayern pa poslije i Juve- Lazio,ma da to nije ni bitno..
Trebala nam je ova pobjeda,sad smo na +5 i 3.pozicija je sve izglednija,zakuha se malo i na vrhu,Wigan izdominirao Mančester
Next stop Wigan,ako budu igrali kao danas neče biti lako ma da mislim da na Emiratima nemaju šta tražit
8 So, 16.10.2011 14:30 H - AFC Sunderland 16.Platz 4-3-3 defensiv 60.078 2:1
9 So, 23.10.2011 14:30 H - Stoke City 7.Platz 4-3-3 defensiv 59.671 3:1
10 Sa, 29.10.2011 13:45 A - FC Chelsea 3.Platz 4-3-3 defensiv 41.801 3:5
11 Sa, 05.11.2011 16:00 H - West Bromwich Albion 13.Platz 4-3-3 defensiv 60.091 3:0
12 Sa, 19.11.2011 13:45 A - Norwich City 9.Platz 4-3-3 defensiv 26.801 1:2
13 Sa, 26.11.2011 18:30 H - FC Fulham 16.Platz 4-3-3 offensiv 60.043 1:1
14 Sa, 03.12.2011 16:00 A - Wigan Athletic 19.Platz 4-3-3 offensiv 19.280 0:4
15 Sa, 10.12.2011 16:00 H - FC Everton 10.Platz 4-3-3 offensiv 60.062 1:0
Sledeće sezone još makar jedan ovakav niz nedĐe da bi ubacit.23 Mi, 01.02.2012 21:00 A - Bolton Wanderers 17.Platz 4-3-3 defensiv 24.371 0:0
24 Sa, 04.02.2012 14:00 H - Blackburn Rovers 18.Platz 4-3-3 defensiv 59.634 7:1
25 Sa, 11.02.2012 16:00 A - AFC Sunderland 8.Platz 4-3-3 defensiv 40.312 1:2
26 So, 26.02.2012 14:30 H - Tottenham Hotspur 3.Platz 4-3-3 defensiv 60.106 5:2
27 Sa, 03.03.2012 13:45 A - FC Liverpool 7.Platz 4-3-3 defensiv 44.922 1:2
28 Mo, 12.03.2012 21:00 H - Newcastle United 6.Platz 4-3-3 defensiv 60.095 2:1
29 Mi, 21.03.2012 21:00 A - FC Everton 9.Platz 4-3-3 defensiv 30.330 0:1
30 Sa, 24.03.2012 16:00 H - Aston Villa 15.Platz 4-3-3 defensiv 60.108 3:0
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Već dugo čekam makar kraj sezone, pa da ovaj post napišem, al' nešto mi ne da da sačekam, pa da ga ybš.
Inače, noć je, nemam šta za radit, pa ajde kad se već ne mogu da strpim, bolje da uradim nešto koliko toliko koristno.
Već na početku ove sezone sam vjerov'o da je ovo jači Arsenal nego prethodnih godina, nažalost da bih glasno progovorio morala je atmosfera biti puno bolja. Da je kojim slučajem i bila, ubjedjen sam , al' baš pravo ubjedjen, da bi mi ove sezone bili ta ekipa, koja bi podigla trofej namijenjen prvaku Premiershipa.
Puno ljudi još uvijek omalovažava ovaj Arsenal i ja to razumijem. Zavladalo je ubjedjenje kako Wenger ne može osvojiti trofej sa djecom, a osim nadarene djece ,šta Arsenal ima? Par prosječnih staraca. I takvim se (prosječnim starcem -pri tome starac čitajmo kao igrač) opisivao svaki stariji igrač Arsenala.
Budući da je ova sezona za mene završena- Arsenal je treći, ništa se nije osvojilo- moram ,i to je jače od mene, da malo pogledam u budućnost.
Sve do prošle sezone ,Arsenal je imao troje: nadarenu djecu, prosječne starce i lošeg golmana. Zadnji iole dobar golman u Arsenalu je bio ludi Sulejmen , al' znamo da su se u medjuvremenu, od njega do danas, dešavale komične situacije pred Arsenalovim golom. Za takvo što od ove sezone pa nadalje je zadužen drugi ludjak, Don Vito, al' sreća, on je na posudbi.
Pred početak i nekako tokom početka sezone, obuzeo me osjećaj (i vjerovali ili ne, još ne popušta) kako je ovo to ta ekipa. Oni su momci, koji će Wengera učiniti ponosnim.
I iskreno, cijelu ovu sezonu samo propitujem ima li tu ikakve istine. I sada, nakon 30 i kusur kola, jednostavno ovo moram da napišem, pa nek' me opet prozovu ludim.
1. fakt koji nam ide u prilog je pozicija golmana. Kako rekoh još od vremena Hansa Sulejmena Arsenal nije imao kvalitetnog golmana -Almunia, Fabianski, nešto i Manonne- uglavnom za nivo Premiershipa i nivo Lige Prvaka amateri, koji i kad protivnik ne može doći do prilike ,sami sebi zabiju gol.
Danas tu imamo Szczesnya. Pa neka me svako ybe ako on nije jedan od najtalentovanijih golmana na svijetu. No, partije kakve on pruža, uprkos njegovom djetinjastom ponašanju, su odraz nekakve sigurnosti, samopuzdanja. Čak i kad zayebe, obično to nema nikakvog uticaja na njega. Bilo kako bilo, po prvi put, nakon dugo godina, imamo konkuretnog golmana. Al' najvažnija stvar kod njega i svih mladih igrača - svaka naredna godina je dodatno iskustvo. On će sledeće godine biti još iskusniji i još bolji.
2. fakt koji nam ide u prilog je širina našeg kadra. Nažalost, ne tako davno ,smo bili u situaciji da nam je Almunia staj'o na golu, Silvestre (ili Squillaci) bili štoperi, a Denilson igrao jednu od najodgovornijih pozicija, centralnog (ili defanzivnog) veznog. Čak smo bili i u situacijama ,kada je on igrao desno krilo.
Danas su takvi levati zamijenji koliko toliko boljim igračima. Coquelin je već sada osjetno bolji igrač od Denilsona, a sledeće godine i on će biti iskusniji ,zreliji i bolji, uostalom kao i Szczesny.
Na desnom beku smo izgubili Ebouea, istina. Al' Jenkinson ne pokazuje neke pretjerane nedostatke u odnosu na Manua. Možda je slabiji ofanzivno, al' je zato defanzivno 100% bolji igrač. Uostalom, tu smo dobili nekog, ko bi poginuo za Arsenal, a kao i za prethodnu dvojcu ,za njega vrijeme radi. A i šta da ne radi? Sagna ionako igra non-stop i mislim da praktično ne bi trebalo izazvati debate ocjena kako je on najbolji desni bek lige.
Za gubitak Clichya, tek ću prokomentarisati, kako jesmo izgubili kvalitetnog igrača, al' smo dobili dva nešto manje kvalitetna. Takodje, dobili smo nekog ,ko ima iskustvo. Gael je poznat po tome, da zna fantastično odigrati, al' i kiksati kad ne smije. Sada su ti kiksevi svedeni na minimum. Odnosno, Kierran zna kiksati u defanzivi, al' rečeno žargonom matematičara "minus Santos", odnosno njegovi kiksevi.
Naprijed ćemo biti kraći za Arshavina, što je (priznaćemo jelda) ipak dobitak. Te za Samira, o kojem nikad nisam imao visoko mišljenje, jer je (1.) umišljena zvijezda, (2.) ima veliki ego i (3.) uopće i nije klasično krilo. Po drugoj strani, imamo igrača, koji je sigurno jedan od najvećih talenata u EPL (svijet ne brojim, jer je cilj pokal Premiershipa)- Chamba, a i svijet ga se ne bi stidio, sasvim sigurno.
3.fakt koji nama ide u korist je nikad zdraviji i nikad spreminiji Robin VAN PERSIE. Ja mislim kako i ne postoji sezona, u kojoj je on odigrao 38 utakmica u Premiershipu, a ova je prva, vjerovatno zahvaljujući onom "kosmodisku", al' cilj ne bira sredstva. Naša nekadašnja zvijezda (Fabregas) je zamijenjena novom, al' najvažnije takvom da prvi put igra sezonu, učestvuje u njoj, a ne hoda po kojekakvim klinikama. Zato smatram kako je pravedno izjednačiti broj zvijezda prošle/ih i ove sezone.
4. činjenica koja nam ide u prilog, je DMF. Sjetićete se kako smo prošle sezone ovde pričali "A ko da igra, ako se Song ozlijedi?" Ove i naredne sezone za to ne moramo brinuti, jer imamo Coquelina. Talentiranog klinca, za kojeg ste uostalom većina vas uvjereni da će uspjeti u fudbalu.
5 činjenica su pojačanja. Koga god Wenger da dovede, pa neka i svaki drugi bude "pogodak", on će biti dodatak ovom timu. Sada smo definitivno u tačci, kada nemamo brige "Šta će biti ako ovaj ode?". Ostanak RVP-a je skoro pa da izvijesna stvar, a ako odu Walcott, Arshavin ili Squillaci, uopće ne vidim kako će nas to nešto pretjerano uništiti.
6. fakt je iskustvo. Dok smo prošle i prošlih sezona imali par "prosječnih staraca" -Silvestre/Squillaci, Almunia, Gallas i tako dalje (ozlijedjeni RVP), danas smo u situaciji, kada imamo dovoljno dobre starije igrače. Arteta je za mene drugi najbolji centralni vezni igrač lige (nakon Yaye, naravno). Mertesacker, kakav god da je, on je nivo (možda i dva) iznad Silvestra i Squillacija. Probudjeni Rosicky je sigurno miljama ispred onog Arshavina i tako dalje (RVP, Sagna, Santos, Vermaelen, Koscielny).
7. činjenica su upravo štoperi. Nakon raspada tandema Gallas-Toure, ova ekipa je vapila za tandemom u zadnjoj liniji. Čini mi se kako upravo ulazimo u sezonu/e kada će oni ,Vermaelen i Koscielny, biti najuigraniji (u svojoj "arsenalovskoj" karijeri).
8. fakt je vodja. Dugo, dugo, Arsenal nije imao pravog kapitena. Ja u toj roli dugročno vidim Wilshira. Trenutno je to Robin i očigledno je on, nakon Titija, čovjek koga napokon svi slušaju. U medjuvremenu kapiten je bio Gallas, koga je obilježila saga oko oduzimanja trake, plus da se on i Nasri nisu gotivili, tj. nisu pričali, nakon njega i nezreli Fabregas.
9. činjenica je duh ekipe. Nikad ranije nisam vidio kako Arsenalovi igrači ovako uživaju zajedno, kako su baš pravi drugari. Čak naprotiv, svi znamo za nesuglasice na relaciji Nasri -Gallas. Danas možemo vidjeti Szeczesnya, Jenkinsona, Chamba, Jacka itd., kako igraju play stationa, kako se zafrkavaju, dobacuju jedan drugom (preko twittera naročito) kojekakve fore, izlaze zajedno ,jedu zajedno i tako dalje. Bilo je i prije interneta, prošle godine npr. pogotovo...al' tek ove godine je došlo vrijeme ovih igrača.
10. činjenica su klubovi, pobrojaću ih sve redom: Liverpool, Newcastle, Tottenham, Everton i Fulham. Svaka od ovih ekipa ima odredjeni kvalitet i svaka će naredne sezone biti ovakva ili onakva, al' sasvim sigurno ovi klubovi nisu u stanju naredne sezone napasti na titulu u engleskom prvenstvu. Trebao bih još dodatno prostora da iznesem razloge za svaku od njih, al' vjerujem da se svi slažemo oko ovoga.
11. činjenica i tu ću stati su klubovi United, City i Chelsea. Društvo u koje sasvim sigurno spada i Arsenal. Ej, ovo je rasplet priče. Zašto su oni razlog zbog kojeg Arsenal ima šanse biti prvaci?
Krenuću redom ,a i biću vrlo kratak:
United- ekipa, koja dosta ovisi o igračima, koji su već prešli trideset ljeta. Na njihovu žalost, oni nisu napravili remont, iako na njemu rade, al' sasvim sigurno će se osjetiti na igrama igranje igrača poput Evre, Ferdinanda, Scholesa, Giggsa. Ako svi oni odu (a neće) osjetiće se na nedostatku uigranosti, pa čak i kvaliteta. Ako ostanu, doći će do izražaja njihov umor, možda zasićenost...Uglavnom, puno je stvari, koje mogu uticati na 30(+)-godišnjake.
Chelsea- isti slučaj, još na to dodajmo turbulencije u vezi trenera. Drogba, Lampard, A.Cole, Terry moraju biti zamijenjeni i mislim kako bi i jedne i druge mogli uhvatiti u nekakvoj smjeni generacije, u medjugeneraciji, i to iskoristiti,
City- ako ostane Mancini, nema panike.
Ako ode, opet sam mišljenja kako se oni trebaju riješiti nekih igrača ,al' ne samo onih "zayebanih", nego i onih "duplih". Uostalom, nemaju ni mentalitet velike ekipe. A i sve da imaju, kakva bi bila liga bez konkurenata.
Onda uopće ne bi bila ni moguća. 
Eto, mogao sam komotno dati naslov Fazonn 4-4-2 (
) ili nešto u tom smislu, al' jbt ga, ne volim naslove, njih uvijek preskačem.
Neka ovaj teks stoji (uostalom admini nemaju razloga da ga brišu) pa da vidim koliko bih se mogao ujesti za jezik naredne godine. A naredne godine ,u ova doba, lično ja ću ga iskopati. Doduše, sve se mijenja proda li Wenger Robina, u svim drugim uslovima, vlastiti izazov za vlastitu imenicu u potpisu stoji. 
Već na početku ove sezone sam vjerov'o da je ovo jači Arsenal nego prethodnih godina, nažalost da bih glasno progovorio morala je atmosfera biti puno bolja. Da je kojim slučajem i bila, ubjedjen sam , al' baš pravo ubjedjen, da bi mi ove sezone bili ta ekipa, koja bi podigla trofej namijenjen prvaku Premiershipa.
Puno ljudi još uvijek omalovažava ovaj Arsenal i ja to razumijem. Zavladalo je ubjedjenje kako Wenger ne može osvojiti trofej sa djecom, a osim nadarene djece ,šta Arsenal ima? Par prosječnih staraca. I takvim se (prosječnim starcem -pri tome starac čitajmo kao igrač) opisivao svaki stariji igrač Arsenala.
Budući da je ova sezona za mene završena- Arsenal je treći, ništa se nije osvojilo- moram ,i to je jače od mene, da malo pogledam u budućnost.
Sve do prošle sezone ,Arsenal je imao troje: nadarenu djecu, prosječne starce i lošeg golmana. Zadnji iole dobar golman u Arsenalu je bio ludi Sulejmen , al' znamo da su se u medjuvremenu, od njega do danas, dešavale komične situacije pred Arsenalovim golom. Za takvo što od ove sezone pa nadalje je zadužen drugi ludjak, Don Vito, al' sreća, on je na posudbi.
Pred početak i nekako tokom početka sezone, obuzeo me osjećaj (i vjerovali ili ne, još ne popušta) kako je ovo to ta ekipa. Oni su momci, koji će Wengera učiniti ponosnim.
I iskreno, cijelu ovu sezonu samo propitujem ima li tu ikakve istine. I sada, nakon 30 i kusur kola, jednostavno ovo moram da napišem, pa nek' me opet prozovu ludim.
1. fakt koji nam ide u prilog je pozicija golmana. Kako rekoh još od vremena Hansa Sulejmena Arsenal nije imao kvalitetnog golmana -Almunia, Fabianski, nešto i Manonne- uglavnom za nivo Premiershipa i nivo Lige Prvaka amateri, koji i kad protivnik ne može doći do prilike ,sami sebi zabiju gol.
Danas tu imamo Szczesnya. Pa neka me svako ybe ako on nije jedan od najtalentovanijih golmana na svijetu. No, partije kakve on pruža, uprkos njegovom djetinjastom ponašanju, su odraz nekakve sigurnosti, samopuzdanja. Čak i kad zayebe, obično to nema nikakvog uticaja na njega. Bilo kako bilo, po prvi put, nakon dugo godina, imamo konkuretnog golmana. Al' najvažnija stvar kod njega i svih mladih igrača - svaka naredna godina je dodatno iskustvo. On će sledeće godine biti još iskusniji i još bolji.
2. fakt koji nam ide u prilog je širina našeg kadra. Nažalost, ne tako davno ,smo bili u situaciji da nam je Almunia staj'o na golu, Silvestre (ili Squillaci) bili štoperi, a Denilson igrao jednu od najodgovornijih pozicija, centralnog (ili defanzivnog) veznog. Čak smo bili i u situacijama ,kada je on igrao desno krilo.
Danas su takvi levati zamijenji koliko toliko boljim igračima. Coquelin je već sada osjetno bolji igrač od Denilsona, a sledeće godine i on će biti iskusniji ,zreliji i bolji, uostalom kao i Szczesny.
Na desnom beku smo izgubili Ebouea, istina. Al' Jenkinson ne pokazuje neke pretjerane nedostatke u odnosu na Manua. Možda je slabiji ofanzivno, al' je zato defanzivno 100% bolji igrač. Uostalom, tu smo dobili nekog, ko bi poginuo za Arsenal, a kao i za prethodnu dvojcu ,za njega vrijeme radi. A i šta da ne radi? Sagna ionako igra non-stop i mislim da praktično ne bi trebalo izazvati debate ocjena kako je on najbolji desni bek lige.
Za gubitak Clichya, tek ću prokomentarisati, kako jesmo izgubili kvalitetnog igrača, al' smo dobili dva nešto manje kvalitetna. Takodje, dobili smo nekog ,ko ima iskustvo. Gael je poznat po tome, da zna fantastično odigrati, al' i kiksati kad ne smije. Sada su ti kiksevi svedeni na minimum. Odnosno, Kierran zna kiksati u defanzivi, al' rečeno žargonom matematičara "minus Santos", odnosno njegovi kiksevi.
Naprijed ćemo biti kraći za Arshavina, što je (priznaćemo jelda) ipak dobitak. Te za Samira, o kojem nikad nisam imao visoko mišljenje, jer je (1.) umišljena zvijezda, (2.) ima veliki ego i (3.) uopće i nije klasično krilo. Po drugoj strani, imamo igrača, koji je sigurno jedan od najvećih talenata u EPL (svijet ne brojim, jer je cilj pokal Premiershipa)- Chamba, a i svijet ga se ne bi stidio, sasvim sigurno.
3.fakt koji nama ide u korist je nikad zdraviji i nikad spreminiji Robin VAN PERSIE. Ja mislim kako i ne postoji sezona, u kojoj je on odigrao 38 utakmica u Premiershipu, a ova je prva, vjerovatno zahvaljujući onom "kosmodisku", al' cilj ne bira sredstva. Naša nekadašnja zvijezda (Fabregas) je zamijenjena novom, al' najvažnije takvom da prvi put igra sezonu, učestvuje u njoj, a ne hoda po kojekakvim klinikama. Zato smatram kako je pravedno izjednačiti broj zvijezda prošle/ih i ove sezone.
4. činjenica koja nam ide u prilog, je DMF. Sjetićete se kako smo prošle sezone ovde pričali "A ko da igra, ako se Song ozlijedi?" Ove i naredne sezone za to ne moramo brinuti, jer imamo Coquelina. Talentiranog klinca, za kojeg ste uostalom većina vas uvjereni da će uspjeti u fudbalu.
5 činjenica su pojačanja. Koga god Wenger da dovede, pa neka i svaki drugi bude "pogodak", on će biti dodatak ovom timu. Sada smo definitivno u tačci, kada nemamo brige "Šta će biti ako ovaj ode?". Ostanak RVP-a je skoro pa da izvijesna stvar, a ako odu Walcott, Arshavin ili Squillaci, uopće ne vidim kako će nas to nešto pretjerano uništiti.
6. fakt je iskustvo. Dok smo prošle i prošlih sezona imali par "prosječnih staraca" -Silvestre/Squillaci, Almunia, Gallas i tako dalje (ozlijedjeni RVP), danas smo u situaciji, kada imamo dovoljno dobre starije igrače. Arteta je za mene drugi najbolji centralni vezni igrač lige (nakon Yaye, naravno). Mertesacker, kakav god da je, on je nivo (možda i dva) iznad Silvestra i Squillacija. Probudjeni Rosicky je sigurno miljama ispred onog Arshavina i tako dalje (RVP, Sagna, Santos, Vermaelen, Koscielny).
7. činjenica su upravo štoperi. Nakon raspada tandema Gallas-Toure, ova ekipa je vapila za tandemom u zadnjoj liniji. Čini mi se kako upravo ulazimo u sezonu/e kada će oni ,Vermaelen i Koscielny, biti najuigraniji (u svojoj "arsenalovskoj" karijeri).
8. fakt je vodja. Dugo, dugo, Arsenal nije imao pravog kapitena. Ja u toj roli dugročno vidim Wilshira. Trenutno je to Robin i očigledno je on, nakon Titija, čovjek koga napokon svi slušaju. U medjuvremenu kapiten je bio Gallas, koga je obilježila saga oko oduzimanja trake, plus da se on i Nasri nisu gotivili, tj. nisu pričali, nakon njega i nezreli Fabregas.
9. činjenica je duh ekipe. Nikad ranije nisam vidio kako Arsenalovi igrači ovako uživaju zajedno, kako su baš pravi drugari. Čak naprotiv, svi znamo za nesuglasice na relaciji Nasri -Gallas. Danas možemo vidjeti Szeczesnya, Jenkinsona, Chamba, Jacka itd., kako igraju play stationa, kako se zafrkavaju, dobacuju jedan drugom (preko twittera naročito) kojekakve fore, izlaze zajedno ,jedu zajedno i tako dalje. Bilo je i prije interneta, prošle godine npr. pogotovo...al' tek ove godine je došlo vrijeme ovih igrača.
10. činjenica su klubovi, pobrojaću ih sve redom: Liverpool, Newcastle, Tottenham, Everton i Fulham. Svaka od ovih ekipa ima odredjeni kvalitet i svaka će naredne sezone biti ovakva ili onakva, al' sasvim sigurno ovi klubovi nisu u stanju naredne sezone napasti na titulu u engleskom prvenstvu. Trebao bih još dodatno prostora da iznesem razloge za svaku od njih, al' vjerujem da se svi slažemo oko ovoga.
11. činjenica i tu ću stati su klubovi United, City i Chelsea. Društvo u koje sasvim sigurno spada i Arsenal. Ej, ovo je rasplet priče. Zašto su oni razlog zbog kojeg Arsenal ima šanse biti prvaci?
Krenuću redom ,a i biću vrlo kratak:
United- ekipa, koja dosta ovisi o igračima, koji su već prešli trideset ljeta. Na njihovu žalost, oni nisu napravili remont, iako na njemu rade, al' sasvim sigurno će se osjetiti na igrama igranje igrača poput Evre, Ferdinanda, Scholesa, Giggsa. Ako svi oni odu (a neće) osjetiće se na nedostatku uigranosti, pa čak i kvaliteta. Ako ostanu, doći će do izražaja njihov umor, možda zasićenost...Uglavnom, puno je stvari, koje mogu uticati na 30(+)-godišnjake.
Chelsea- isti slučaj, još na to dodajmo turbulencije u vezi trenera. Drogba, Lampard, A.Cole, Terry moraju biti zamijenjeni i mislim kako bi i jedne i druge mogli uhvatiti u nekakvoj smjeni generacije, u medjugeneraciji, i to iskoristiti,
City- ako ostane Mancini, nema panike.
Eto, mogao sam komotno dati naslov Fazonn 4-4-2 (
Što se tiče ovog teksta, slažem se u večini. Uvjek sam i ja bio taj optimista prije početka sezone. Uvjek sam mislio da su naši igrači najbolji na svijetu i uvjek i čak to i sada mislim, da naši igrači bi igrali u svakom klubu na svijetu, jer imaju kvalitet i talenat za to. Al... Uvjek nam to al zasmeta. Uvjek nam nešto zasmeta. Uvjek neka sitnica nas odvoji od titule, željno čekane evo več 6 godina ( ako ne i više ). Iskreno, nadam se i želim je iduće godine, pa makar i Carling Cup al trofej da donesu na Emirates. Vrijeme je !!!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Dobar tekst, jest da sam ga čitao sa jednim otvorenim okom (jbg tek je 9 sati
), al' sve u svemu dobar...
Samo kad si se već uhvatio toga, mogao si malo više o Unitedu i Chelsea-u napisat, što se tiče ovih sastava, Ferguson će definitivno dovesti neka pojačanja, i mahnit čovjek vidi da ne može ovako ući u iduću sezonu, ne'a šanse...Chelsea također, Abramović će sigurno još pojačati tim, ništa novo
a što se tiče City-a, vrlo lahko mogu izdominirati (
) EPL iduće sezone, ukoliko ode Mancini, i ako im dođe neko dobro/provjereno ime na mjesto trenera, i ukoliko se riješe 2-3 budale iz sastava...a također što se tiče njih, ko kaže da se neće još pojačat? Pogotovo ako Mancini ostane, 'ta vidiš da kuka iz dana u dan kako mu fali igrača 
Samo kad si se već uhvatio toga, mogao si malo više o Unitedu i Chelsea-u napisat, što se tiče ovih sastava, Ferguson će definitivno dovesti neka pojačanja, i mahnit čovjek vidi da ne može ovako ući u iduću sezonu, ne'a šanse...Chelsea također, Abramović će sigurno još pojačati tim, ništa novo

- MirzaGunner
- Kontakt:
Svaka cast za pobjedu, samo smo osigurali epitet favorita.!
Come'on Arsenal!
Come'on Arsenal!
F.K.Rajvosa! Arsenal FC!! Rafael Nadal!!
Jos jedna rutinska pobjeda, ovog puta protiv slabasnog Wolvesa. Utakmica je bila rijesena vec nakon 10 minuta igre kada smo poveli 1-0, a domacini ostali sa igracem manje. Mislim da je crveni bio prestrog i da je sudija pogrijesio. Sada je to potpuno nebitno, ostvarili smo novu laganu pobjedu, otisli na +5 Tottenhamu i mislim da smo obezbjedili 3. mjesto, ali nema opustanja. Sljedeci proitvnik je Wigan, a sinoc smo vidjeli sta je ova ekipa u stanju uciniti kada im trebaju bodovi. Uzmemo li u obzir i to da Wigan puno bolje igra u gostima, onda imamo razloga da budemo oprezni pred ovaj mec.
@GunnerS : Drugar ja nikad do ove generacije (al' kunem se da je tako) nisam Arsenal gled'o kao najvećeg favorita za titulu. Ova generacija je po meni prva (nakon Unbeaten) koja je sposobna to učiniti- osvojiti Premiership.
Btw. gledah snimak utakmice Herenven-Ajax i opet je onaj Vertonghen bio odličan. Inače, Ajax ih je zgazio 5-0 (bar do onde dokle sam ja gled'o , možda 80-ta minuta. Morao sam ići, zato nisam pogled'o do kraja.). Nadam se da će preći u Arsenal, jer mi se svidja kako igra.
@MandraX: Hvala, a nisam htio nadugo i široko o Unitedu i Chelseau, jer me umori i ovo što napisah (
) ,a i nije baš tema, tek malo da ih spomenem. Inače slažem se sa tobom oko njihovih pojačanja, al' svaki novi igrač pušta posljedice. Neki se sjajno uklope, neki nikako, a neki "onako". Njihov najveći problem je, što oni ne mogu kupovati bilo kakve igrače, nego nivoe Evre, Scholesa, Giggsa.../Terrya, Lamparda, Drogbe. Ne smiju, jer ako budu kupovali slabije (ili talente) to će samo opravdati ono što sam rek'o- postoji velika vjerovatnoća da će oni sledeće sezone biti u "medjugeneraciji" (na kraju jedne ,a na početku druge generacije).
Inače, o ovom duhu ja pričam:

Btw. gledah snimak utakmice Herenven-Ajax i opet je onaj Vertonghen bio odličan. Inače, Ajax ih je zgazio 5-0 (bar do onde dokle sam ja gled'o , možda 80-ta minuta. Morao sam ići, zato nisam pogled'o do kraja.). Nadam se da će preći u Arsenal, jer mi se svidja kako igra.
@MandraX: Hvala, a nisam htio nadugo i široko o Unitedu i Chelseau, jer me umori i ovo što napisah (

Rekoh ja da nije za ovaj Arsenal sve izgubljeno, da i dalje konkurišu za mjesta koja vode u Ligu prvaka, al' @Bosco i kompanija mi nisu vjerovali. Ali eto, vrijeme je pokazalo svoje, a Topnici su se vratili tamo gdje i pripadaju, u vrh Premiershipa. U zadnje vrijeme su sve bolji i bolji, a pobjeda od 0:3 kontra fenjeraša Wolverhamptona je rezultat vrijednog i marljivog rada, te predanosti i dobroj formi ključnihi igrača. Wenger je, u SAF-ovom stilu (
), od sezone koja je malo toga obećavala - napravio veliki uspjeh. Svaka mu čast, kapa do poda. Do kraja odraditi sezonu bez nekih većih kikseva i rezultatskih kriza, te se ustaliti na (ne)zasluženo osvojenom 3. mjestu.
Btw. Je l' primijetio neko da je prije utakmice, na centru terena, igrač Wolvesa bacao novčić umjesto sudije.
Btw. Je l' primijetio neko da je prije utakmice, na centru terena, igrač Wolvesa bacao novčić umjesto sudije.
- frankqqqqq
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Strašan talenat, ne mogu dočekati da zaigra u prvom timu
Strašan talenat, ne mogu dočekati da zaigra u prvom timu
- MirzaGunner
- Kontakt:
Joj jedva cekam Jacka ponovno u sastavu iskreno JW<3Arnelinho je napisao/la:@GunnerS : Drugar ja nikad do ove generacije (al' kunem se da je tako) nisam Arsenal gled'o kao najvećeg favorita za titulu. Ova generacija je po meni prva (nakon Unbeaten) koja je sposobna to učiniti- osvojiti Premiership.
@MandraX: Hvala, a nisam htio nadugo i široko o Unitedu i Chelseau, jer me umori i ovo što napisah () ,a i nije baš tema, tek malo da ih spomenem. Inače slažem se sa tobom oko njihovih pojačanja, al' svaki novi igrač pušta posljedice. Neki se sjajno uklope, neki nikako, a neki "onako". Njihov najveći problem je, što oni ne mogu kupovati bilo kakve igrače, nego nivoe Evre, Scholesa, Giggsa.../Terrya, Lamparda, Drogbe. Ne smiju, jer ako budu kupovali slabije (ili talente) to će samo opravdati ono što sam rek'o- postoji velika vjerovatnoća da će oni sledeće sezone biti u "medjugeneraciji" (na kraju jedne ,a na početku druge generacije).
Zadnja izmjena: MirzaGunner, dana/u 12 apr 2012, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.
Ja jesam, nažalost uvjek mi se to odbilo od glavu. Al ove godine sam se sa jaranom ( koji je crveni đavolacArnelinho je napisao/la:@GunnerS : Drugar ja nikad do ove generacije (al' kunem se da je tako) nisam Arsenal gled'o kao najvećeg favorita za titulu. Ova generacija je po meni prva (nakon Unbeaten) koja je sposobna to učiniti- osvojiti Premiership.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- MirzaGunner
- Kontakt:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/psg-spr ... siea/78471" onclick="window.open(this.href);return false;

Zadnja izmjena: MirzaGunner, dana/u 12 apr 2012, 19:04, ukupno mijenjano 1 put.
- frankqqqqq
- Kontakt:
Mirza, još jedna u nizu od medijskih bombi. Pusti se prazne priče, nije ovo istinaMirzaGunner je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/psg-spr ... siea/78471
- MirzaGunner
- Kontakt:
Nadam se da je ovo suplja @frankfrankqqqqq je napisao/la:Mirza, još jedna u nizu od medijskih bombi. Pusti se prazne priče, nije ovo istinaMirzaGunner je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/psg-spr ... siea/78471
- vedofeelgood
- Kontakt:
Ma kapetan Vantastic ostaje, zašto bi išao kad cemo sa novim pojačanjima konkurisati za neku od titula sljedece godine SIGURNO !
Zato nemojte da se plasite, čovjek samo hoce da natjera upravu da mu da sto vise para u tom novom ugovoru, i neka mu daju koliko god hoce, zasluzio je
Zato nemojte da se plasite, čovjek samo hoce da natjera upravu da mu da sto vise para u tom novom ugovoru, i neka mu daju koliko god hoce, zasluzio je
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger
Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!
Arsene Wenger
Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!
- MirzaGunner
- Kontakt:
Nek mu dadnu ljudi dragi covjek je najbolji u ekipi ako cemo realno., tako nek odrijese kesu fino.vedofeelgood je napisao/la:Ma kapetan Vantastic ostaje, zašto bi išao kad cemo sa novim pojačanjima konkurisati za neku od titula sljedece godine SIGURNO !
Robin ostaje 100 miliona posto. Zamolio bih vas da više ne postavljate ove gluposti. Samo me džaba sikirate. 
Također mislim da RVP ne ide nigdje, ali moram spomenuti da me ovo podsjeća na neke scene iz prošlih sezona, Fabregas (Ma nema šanse da on ode negdje, ostaje itd itd), Nasri ( - | | - ) ...e'o sad i o RVP-u, ista priča 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.