amerosm je napisao/la:@ Klare
ne znam je si li citao moje postove, ali sam odmah rekao da je Modni-guru izveo odlicnu formaciju i da je jedina zamjerka mozda Höwedes na poziciji lijevog beka.
Meni se takodjer ne svidja stav vecine igraca i celnika DFB-a koji plasman u 1/2 finale vec prodaju kao ogormni uspjeh.
Da me ne shvatite pogresno...Nije mala stvar izboriti cetiri uzastopna 1/2 finala na SP-ovima, i Elf je vec na posljednjih 5 velikih takmicenja dokazao da spada medju top 3 reprezentacije na svijetu, ali ono sto nedostaje je TITULA.
Imali su previse kredita i od strane medija i od strane navijaca i sada isti sa pravom ocekuju tu TITULU.
Potpisujem sve što si napisao, eto ja bih još dodao da bi to bilo idealno kad bi osim Durma umjesto Howedesa igrao Ozil na polušpici i očito Schurrle lijevo.
Za formaciju govorimo i ponavljamo jedno te isto cijelo prvenstvo. Sada kada je konačno postavio više-manje kako i treba odmah se vidjela bolja igra.
Šta sad ovdje ima da se mi izvinjavamo
Klare? Kome, Lowu koji je pod pritiskom javnosti morao vratiti Lahma na beka i Klosea u napad? Šta tu ima da se izvinjavamo??? Pa mi to govorimo cijelo vrijeme!
Ja jedino mogu priznati da sam 'mašio što se tiče borbe i zalaganja. E to mogu priznati jer očito je da su igrači složni i željni da ostvare veliki uspjeh. Tu sam očito pogriješio u procjeni i nemam šta skrivati jer realno, iako igra nije bila najbolja, momčad je odigrala borbeno, požrtvovno i sa srcem prošle dvije tekme i to je prevagnulo na njihovu stranu.
Također moram izraziti veliko nezadovoljstvo što ovaj Kroos igra ispred Mesuta Ozila na polušpici.
Svi udaraju po Ozilu nenormalno i neljudski a šta treba taj Ozil da na krilu radi dar-mar kao Robben a te pozicije mu nikako ne odgovaraju??? A šta je to Kroos odigrao cijelo prvenstvo na polušpici???? Jedno veliko ništa i po meni nikako ne zaslužuje da igra u početnoj postavi ispred Ozila.
Šta sad ima da se mi tu izvinjavamo? Mogu samo da se ponavljam, ovo je jedna od najboljih generacija Elfa ikad i momčad je izuzetno kvalitetna na svim pozicijama i logično je da očekujem da takva momčad osvoji naslov. Smatram da to nikako nisu i ne smiju biti prevelika očekivanja jer je realno da ova momčad osvoji veliki naslov.
A to tvrdim sada iako sam apsolutno svjestan da ovoj momčadi nedostaju Schmelzer, S.Bender, Gundogan, Reus, Gomez koji bi svakako bili dio ekipe da su spremni i samim time bi podigli kvalitet ekipe na još veći nivo.
Bez obzira što je Low trener i ima nekog utjecaja na ekipu i igrače, valjda, smatram da ekipa na temelju svojih individualnih kvaliteta dobija utakmice a da je npr. Jupp Heynckes na klupi uvjeren sam da bi to izgledalo puno bolje nego do sada i tom dojmu se ne mogu oteti nikako već dvije godine od kako je Low napravio to što je napravio u polufinalu. Hajde onda je Jupp bio ugovorom obvezan ali prošlo ljeto su trebali postaviti Juppa za trenera i to ohne wenn und aber. Uvjeren sam da bi on do sada napravio stroj od ove ekipe i ovih igrača.