kad bih na ovom forumu banovao svakog ko napiše "ti si izgorio na suncu...", ostala bi tri forumaša. na žalost, nisu svi bosanaci i hercegovci koji prate sport tako lijepo odgojeni kao ti.
moj zadatak je da održavam realni ton foruma u kojem će biti minimum vrijeđanja, a opet neću banovati 5.000 forumaša, da održavam vagu, sabiram svačije prestupe, pa banujem nakon što vidim da je neko nepopravljiv... to radim najbolje što znam, savjeti mi ne trebaju, a iz principa ih i ne primam, jer kad jednom forumašu pružim prst, njih stotinu mi izvali ruku iz ramena.
znači, moj posao radim ja. vi možete prijaviti post da mi skrenete pažnju na njega jer nisam u stanju pročitati baš sve što se napiše na svim forumima i to je to. čim mi ovako na javnom dijelu pametujete šta i kako treba raditi, šanse da se to zaista i usvoji su svedene na minimum, jer automatski za sobom vuku još 50 "kako si njemu, a nisi meni..." komentara na koje uopšte ne želim odgovarati.
shvatite to ovako... vi ste moji gosti, kao u nekom restoranu. tu sam da vam boravak učinim što ugodnijim. ali ako mislite pametovati i određivati kako će se restoran voditi, šta će se kuhati, isl... tu demokratiju zaboravite, ne postoji to nigdje. mnogo veće šanse su vam da nađete drugi restoran po vašem ukusu, nego da promijenite jelovnik u ovom. isto kao što je za restoran bolje da ima konstantan jelovnik, uslugu i muziku, nego da svaki dan mijenja onako kako se nekom slučajnom prolazniku prohtije.
inače, rasprave o načinima moderiranja foruma zabranjeni su jednako kao i vrijeđanje. znači, sad bih trebao prvo vas trojicu-četvoricu banovati, jer su vam postovi već prijavljeni i to jer objektivno krše pravilnik foruma?