Pa to sam i ja napisao odmah. Ostalo je ili da forsira 3-4-3 i izbalansira ili da igra sa četvoricom pozadi što se pokazalo boljim za odbranu - Newcastle (4-5-1 do promjene formacije) i ova sad utakmica kad je vratio na 4 u odbrani (4-2-4) . Jedino vrijeme kad smo igrali sa 4 pozadi (te dvije utakmice) - nismo primili gol (plus ono sa Sunderlandom u 3-4-3). Valjda mu i to nešto kaže.10.Skoro je napisao/la: ↑04 jan 2026, 17:33Ima nešto sto se zove balans. E mi to nemamo. Zabijamo malo vise jer igramo 343 ali je zato odbrana ostavljena na milost i nemilost. Nista tu nije posloženo nažalost.Daduli je napisao/la: ↑04 jan 2026, 16:10Ma bolan pogledaj koliko smo golova dali ove a koliko u sezonama poslije Fergusona ranijih godina u 20 kola. Ti meni sad pišeš o Šešku a ne o Brunu, Mbuemu, Diallu... De malo analiziraj i prati fudbal više nego pokoju utakmicu.
Što se Šeška tiče apsolutno se nije pokazao i do sad je Zirkzee (kakav je da je) pokazao da treba biti prvi izbor
Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica
Glory Glory Man United
@ VivaLaStella
Sve pet, skontao. Tu smo da dijelimo mišljenja. Realno, sviju nas ovo frustrira, predugo ovo traje.
Sve mi se čini da je niz od 2013 predodređen za nastavak. Ko nas je kleo, nije dangubio.
Još nešto, samo da se sjetim Šeška i one šamarčine koju sam sugerisao za istog prošli put. Opet dva boda prosuta zahvaljujući njegovom očajnom finishingu i manjku samopouzdanja. Jebote, daj Henrika Larsena da ga nauči par finti, daj kakvog psihologa da ga dozove. Ovo je očaj
Sve pet, skontao. Tu smo da dijelimo mišljenja. Realno, sviju nas ovo frustrira, predugo ovo traje.
Sa druge strane, izgleda da je Ruben “stavio sve na crno”. Ispalio je pravo opasan statement nakon meča - “I am not a coach, I am a manager”. Izgleda da je dobro zakuhao sa tandemom Wilcox–Vivel, koji gledaju da se ograniči uticaj menadžera. Nema Jimmya da ovo posuši – INEOS je u ****, pa nema ga već preko mjesec dana, gasi druge požare. Izgleda da je trigger bila info da se pare namijenjene za Semenha, koji je odabrao City na kraju, neće ni trošiti. Dakle, nula pojačanja, i manager koji je naglo sebe gurnuo prema izlaznim vratima. Izgleda, “pušing rođo” u najavi, opet.VivaLaStella je napisao/la: ↑04 jan 2026, 13:05Kažem opet, komentar nije ni bio namijenjen tebi nego ovom Yoru što prosipa floskule sa društvenih mreža i traži otkaze poslije svakog poraza.
Sve mi se čini da je niz od 2013 predodređen za nastavak. Ko nas je kleo, nije dangubio.
Još nešto, samo da se sjetim Šeška i one šamarčine koju sam sugerisao za istog prošli put. Opet dva boda prosuta zahvaljujući njegovom očajnom finishingu i manjku samopouzdanja. Jebote, daj Henrika Larsena da ga nauči par finti, daj kakvog psihologa da ga dozove. Ovo je očaj
Pa protiv Newcastlea je igra bila nikakva, defanzivno smo bili ok i to je sve a licno takav United ne zelim gledati.
Amorim nije savrsen menadzer,al u ovome trenutku ne vidim da se stvari mogu popraviti bez njeg...
Isto da mi u ekipi imamo jak roster i sve klase do klase...
U klubu su znali sve u vezi Amorima, sistem igre i sve ostalo i opet su ga doveli a danas je problem...
Danas kada je njihov(uprave) ostanak u klubu upitan,onda idemo Amorimu dati otkaz...
U vezi Šeška, on se nece lahko dozvati jer su mu 22 god. a pritisak je ogroman...
Trebali su dovesti napadaca iz PL, a Šeško u rotaciji da se lakse prilagodi PL.
Amorim je htio Watkinsa, al za INEOS je on bio rizicna kupovina...
Jednostavno u zivotu mnoge stvari moras istrpiti, pa tako bi i United trebao sa Amorimom u ostalome kao i drugi veliki klubovi sa svojim menadzerima/trenerima...
Ali otkaz Mareski je uzbudio neke "duhove" da ga dovedu nama, jer samo to meni ima logike sve oko Amorima..
Licno sam bio protiv instant ekipe, to smo probali i nije islo bilo mi je drago u vezi Amorima jer to je jedan restart koji je trebalo uraditi davno.
Danas necemo dovesti igrace za tvoj sistem, nego ti trebas igrati drugacije a mi cemo dovesti sto zelimo ili ne zelimo..
To je poruka uskoro ti ide otkaz...
Amorim nije savrsen menadzer,al u ovome trenutku ne vidim da se stvari mogu popraviti bez njeg...
Isto da mi u ekipi imamo jak roster i sve klase do klase...
U klubu su znali sve u vezi Amorima, sistem igre i sve ostalo i opet su ga doveli a danas je problem...
Danas kada je njihov(uprave) ostanak u klubu upitan,onda idemo Amorimu dati otkaz...
U vezi Šeška, on se nece lahko dozvati jer su mu 22 god. a pritisak je ogroman...
Trebali su dovesti napadaca iz PL, a Šeško u rotaciji da se lakse prilagodi PL.
Amorim je htio Watkinsa, al za INEOS je on bio rizicna kupovina...
Jednostavno u zivotu mnoge stvari moras istrpiti, pa tako bi i United trebao sa Amorimom u ostalome kao i drugi veliki klubovi sa svojim menadzerima/trenerima...
Ali otkaz Mareski je uzbudio neke "duhove" da ga dovedu nama, jer samo to meni ima logike sve oko Amorima..
Licno sam bio protiv instant ekipe, to smo probali i nije islo bilo mi je drago u vezi Amorima jer to je jedan restart koji je trebalo uraditi davno.
Danas necemo dovesti igrace za tvoj sistem, nego ti trebas igrati drugacije a mi cemo dovesti sto zelimo ili ne zelimo..
To je poruka uskoro ti ide otkaz...
Kao da sam namirisao... evo dobi otkaz Amorim, ovi se ne šale u INEOS-u.
Sad, šta dalje, pitanje je. Ko je dostupan, a da valja. Nadam se da su ovo uradili sa planom.
Inače...
Sad, šta dalje, pitanje je. Ko je dostupan, a da valja. Nadam se da su ovo uradili sa planom.
Inače...
Poznavajuci budale eto Xavija narednih 14 mjeseci dok ne dobije otkaz. Sa konja na magarca.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Darren Fletcher will take charge of the team against Burnley on Wednesday.
Dakle, nema plana.
E ****.
Dakle, nema plana.
E ****.
- Slatinash_7
- Kontakt:
A šta ćeš, jedna pobjeda zadnjih 8 utakmica ja mislim, igra ne može gore..igrač mjeseca momak kojeg je prinudno stavio da igra dok druge omladince i ne koristi..jednostavno ni ovaj glavonja nije za Uniteda..
Idućem menadžeru treba reći da mora raditi sa igračima koje ima,koristiti akademiju ako škripi i nema izgovora!
Idućem menadžeru treba reći da mora raditi sa igračima koje ima,koristiti akademiju ako škripi i nema izgovora!
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Kakav plan bajo
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ja se bojim OGS scenarija - par dobrih rezultata i odmah polete da mu daju papire na tri godine... pa ga poslije mijenjaj.
Meni sad nekako žao dođe što smo RVN-a potrošili onako "nabrzinu", a rezultati su mu bili top.
Sa Amorimom je trebao ovo biti long term projekat, ali očito mi nemamo strpljenja za to. Doduše, nije pomogao ni Amorim - ni rezultatima ni dugim jezikom.
Tako da, slabo da ćemo mi uskoro na zdrave noge stati. Jer ovi ne znaju "gdje gone".
Meni sad nekako žao dođe što smo RVN-a potrošili onako "nabrzinu", a rezultati su mu bili top.
Sa Amorimom je trebao ovo biti long term projekat, ali očito mi nemamo strpljenja za to. Doduše, nije pomogao ni Amorim - ni rezultatima ni dugim jezikom.
Tako da, slabo da ćemo mi uskoro na zdrave noge stati. Jer ovi ne znaju "gdje gone".
Amorim je smijenjen jer se istovario po upravi na pressici. Ostavio je igrače naprijed za 3-4-3 formaciju. Moguće je da će to prevagnuti da uzmu Glasnera (on igra tu formaciju u Palači), koji je, prema pisanju medija najozbiljniji kandidat za novog trenera.
Glory Glory Man United
- VivaLaStella
- Kontakt:
Nema ovom klubu pomoći očito. Taman kad pomisliš nešto se kreće u pravom smjeru, dođu retardi koji se ne mogu sami između sebe dogovoriti i useru sve.
Look on my works, ye Mighty, and despair!
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away.
Otkaz da, ali zakasnili su barem 3 mjeseca. Ne računam da će išta biti bolje, uprava je diletantska 1/1. Ukradu Ashwortha od Newcastla za masne pare, lik se protivio dolasku Amorima, dadnu mu nogu uz dobru otpremninu. Na kraju šutnu Amorima koji će isto dobiti jake pare, znači nema tu ni vizije ni planova, sve je horuk.
Još šlag za kraj, ovome daju otkaz bez ikakvog plana šta dalje, već haj do ljeta lagano nek vodi Fletcher ****...
Još šlag za kraj, ovome daju otkaz bez ikakvog plana šta dalje, već haj do ljeta lagano nek vodi Fletcher ****...
Glazeri idalje upravljaju klubom,ovo je bilo da u upravi sacuvaju sebe Amorimu otkaz.
Tacno bez ikakvog plana sta i kako dalje,ako su vec htjeli otkaz mu dati ljeto je bila prilika...
Ako se pitaju ova dvojica u klubu,koji su bili glavni kod otkaza pa oni ce dovest Maresku koji je potrosio 500M a poznaju ga iz Citya..
Po meni los izbor, a nadao sam se da ce pustiti Amorima da radi svoj posao u ovoj situaciji mogu naci samo nekog trenera u prolazu jer bez investiranja u ekipu necemo se pomjeriti a sa ovom upravom svima ce biti tesko raditi..
Tacno bez ikakvog plana sta i kako dalje,ako su vec htjeli otkaz mu dati ljeto je bila prilika...
Ako se pitaju ova dvojica u klubu,koji su bili glavni kod otkaza pa oni ce dovest Maresku koji je potrosio 500M a poznaju ga iz Citya..
Po meni los izbor, a nadao sam se da ce pustiti Amorima da radi svoj posao u ovoj situaciji mogu naci samo nekog trenera u prolazu jer bez investiranja u ekipu necemo se pomjeriti a sa ovom upravom svima ce biti tesko raditi..
Ali ovo je masterclass stvarno INEOS-a, Fletcher ce biti privremeni trener 1-2 utakmice dok ne nadju privremenog trenera do kraja sezone nakon cega ce dovesti trenera za stalno, a cijelo to vrijeme i jos duze ce placati i Amorima 
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Ne znam ko će biti ali teoretski bi imalo smisla da daju Amorimu baš sad otkaz ako žele da dovedu Marescu dok je slobodan.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Dobar komentar na fb stranici Engleski fudbal+ slika tabele od kako je Amorim preuzeo United je na 14tom mjestu sa samo 58 bodova,što je za godinu dana premalo:
Junajted je potrošio 207 miliona samo na napad ovoga leta (jer su prošle sezone postigli najmanje golova od 1973/74) i Amorim je ovaj put prošao cele pripreme sa timom. Nema izgovora.
Od kada je Amorim preuzeo Junajted klub je potrošio 262 miliona funti poređenja radi Arsenal (267), Vila (64), Palas (96,8), Fulam (35), Brentford (92,8), Brajton (109), Everton (124), Bornmut (154)….pogledajte sada ponovo tabelu. Da sam uzeo u obzir i prodaju videli biste da je Junajted na -200, a Vila na +73 miliona, Brentford na +62 itd. i opet su toliko ispred.
Ponovo kažem - NIJE DOVOLJNO DOBRO.
Svi govore da je problem u sistemu ali nije problem u samom sistemu jer je Čelsi osvojio ligu sa 3-4-3, Glasner je uspešan sa istim, a i Portugalac je dobio posao u Junajtedu jer je njegov Sporting bio sjajan u tom sistemu. Problem je nemoć ovog tima da ga iznese i Rubenovo bizarno odbijanje da se prilagodi i tvrdoglavo forsiranje ovog sistema. Po tome ćemo ga pamtiti.
Ovaj sistem zahteva krilne-bekove koji gaze u oba pravca, desetku koja je svestrana i efektan broj 9. Junajted gotovo da nema ništa od toga. Bruno je možda ta desetka ali Amorim mu nije dao to da igra. Nerealno.
Svojom tvrdoglavošću “uspeo” je da ostvari najlošiji procenat pobeda kao menadžer Junajteda u PL (31,9%). Ubedljivo. Ragnik je imao 41,7%, Mojes (50%), van Gal (51,3) , Solsker (51,4%), ETH (51,8%), Murinjo (53,8%) i Ser Aleks (65,2%).
Uz sve to nikog od mladih ne gura u prvi tim. Tek kad je baš morao mu igra Hejven, a do tada koji klinac je napredovao pod njim? Šta je sa Mejnom koji je dijamant?
Ruben je fin, iskren, vredan i bez sumnje dobar menadžer ali i pored svega toga morao je da ode. Četvrti po potrošnji - 14. po rezultatu. Bez Evrope, bez trofeja i sa najgorom pozicijom u poslednjih 50+ godina.
Junajted je potrošio 207 miliona samo na napad ovoga leta (jer su prošle sezone postigli najmanje golova od 1973/74) i Amorim je ovaj put prošao cele pripreme sa timom. Nema izgovora.
Od kada je Amorim preuzeo Junajted klub je potrošio 262 miliona funti poređenja radi Arsenal (267), Vila (64), Palas (96,8), Fulam (35), Brentford (92,8), Brajton (109), Everton (124), Bornmut (154)….pogledajte sada ponovo tabelu. Da sam uzeo u obzir i prodaju videli biste da je Junajted na -200, a Vila na +73 miliona, Brentford na +62 itd. i opet su toliko ispred.
Svi govore da je problem u sistemu ali nije problem u samom sistemu jer je Čelsi osvojio ligu sa 3-4-3, Glasner je uspešan sa istim, a i Portugalac je dobio posao u Junajtedu jer je njegov Sporting bio sjajan u tom sistemu. Problem je nemoć ovog tima da ga iznese i Rubenovo bizarno odbijanje da se prilagodi i tvrdoglavo forsiranje ovog sistema. Po tome ćemo ga pamtiti.
Ovaj sistem zahteva krilne-bekove koji gaze u oba pravca, desetku koja je svestrana i efektan broj 9. Junajted gotovo da nema ništa od toga. Bruno je možda ta desetka ali Amorim mu nije dao to da igra. Nerealno.
Svojom tvrdoglavošću “uspeo” je da ostvari najlošiji procenat pobeda kao menadžer Junajteda u PL (31,9%). Ubedljivo. Ragnik je imao 41,7%, Mojes (50%), van Gal (51,3) , Solsker (51,4%), ETH (51,8%), Murinjo (53,8%) i Ser Aleks (65,2%).
Uz sve to nikog od mladih ne gura u prvi tim. Tek kad je baš morao mu igra Hejven, a do tada koji klinac je napredovao pod njim? Šta je sa Mejnom koji je dijamant?
Ruben je fin, iskren, vredan i bez sumnje dobar menadžer ali i pored svega toga morao je da ode. Četvrti po potrošnji - 14. po rezultatu. Bez Evrope, bez trofeja i sa najgorom pozicijom u poslednjih 50+ godina.
Slatina Bog i batina
- VivaLaStella
- Kontakt:
Eto vraćamo Olea, imat ćeš odličan win rate sad
Look on my works, ye Mighty, and despair!
- Slatinash_7
- Kontakt:
Neću ja ništa imati al hajde..i on je k.arina od trenera ali kakve takve rezultate će donijeti..Mislim j.ebem ja trenera kojem moraš dovesti njegovih 11 igrača da može nešto odigrati, gdje to danas dobiješ, 3 igrača max su po prelaznom roku, ili 5 ako imaš sreće i to dobiješ dvojicu po 20 miliona..
Elem, meni Amorim neće faliti, a ni Unitedu po svemu sudeći..najveća je greška bila ne ostaviti Ruuda do kraja one sezone al j.bg, kasno je sad..
O igračima ne treba trošiti riječi, i to su k.arine jedne obične,svaki je trener doveo po petoricu "svojih" od kojih max jedan je bio dobar..Samo treba pogledati Fergusonov sastav kad je razmontirao Arsenala 4-1 kad kreneš kukati kako nemaš koga gdje staviti da igra...
Elem, meni Amorim neće faliti, a ni Unitedu po svemu sudeći..najveća je greška bila ne ostaviti Ruuda do kraja one sezone al j.bg, kasno je sad..
O igračima ne treba trošiti riječi, i to su k.arine jedne obične,svaki je trener doveo po petoricu "svojih" od kojih max jedan je bio dobar..Samo treba pogledati Fergusonov sastav kad je razmontirao Arsenala 4-1 kad kreneš kukati kako nemaš koga gdje staviti da igra...
Slatina Bog i batina
Nije dobio otkaz radi rezultata,dobio je otkaz radi iznosenje cinjenica u javnosti..Slatinash_7 je napisao/la: ↑06 jan 2026, 12:25Dobar komentar na fb stranici Engleski fudbal+ slika tabele od kako je Amorim preuzeo United je na 14tom mjestu sa samo 58 bodova,što je za godinu dana premalo:
Stao je na ego ovoj dvojici Berradi i Wilcoxu,spasavajuci sebe on je morao otici.
Sistem po kojem je imao najvise udaraca na gol,stvorenih sansi itd.aleko od toga da nije funkcionisalo..
Dobili smo Liverpool u gostima,sto se nije dugo desilo...
Uprava mu je morala dovesti igrace za sistem, dobio je samo 4 igraca u polju od kojih dva nije zelio..
Dorgu i Šeško, i na kraju dobio je otkaz kada nije trebao a ako su htjeli imali su ljeto na raspolaganju.
Igraci su posebna prica najmanje 6 igraca treba otici a poznavajuci Olea on ce vratiti i one koji su otpisani..
Kad misliš da ne može gore, oni izgleda vraćaju ribara.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.