FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Je li mi moze neko pomoći koga sjećanje služi. Prošle godine smo igrali protiv nekoga i protivnički igrač je bio u debelom ofsajdu, međutim, Garcia probao da presječe loptu i malo je zakacio. Zbog novih pravila to nije bio ofsajd. Zna li neko koja tekma je u pitanju?
Mi nikada odustati necemo...
- ElCartel11
- Kontakt:
Cini mi se protiv Eintrachta u EL.10.Skoro je napisao/la: ↑07 nov 2022, 17:24Je li mi moze neko pomoći koga sjećanje služi. Prošle godine smo igrali protiv nekoga i protivnički igrač je bio u debelom ofsajdu, međutim, Garcia probao da presječe loptu i malo je zakacio. Zbog novih pravila to nije bio ofsajd. Zna li neko koja tekma je u pitanju?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Taman je United, bit će zanimljivo. Imaš opet neku referencu da vidiš gdje si, jer su dobra ekipa, a opet ispadanje nije toliko loše zbog lige. I dalje sam mišljenja da to treba druga ekipa igrati, ali znamo da neće, bar ne protiv Uniteda.
Valjda ne zajebu sutra. Idealna šansa da odu mirne glave na Mundijal. Osasuna je baš zajebana, pogotovo kući i ako se ne uđu sto posto u tekmu, vrlo lako bi mogli izgubiti bodove.
Valjda ne zajebu sutra. Idealna šansa da odu mirne glave na Mundijal. Osasuna je baš zajebana, pogotovo kući i ako se ne uđu sto posto u tekmu, vrlo lako bi mogli izgubiti bodove.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
vidite ono sto sam govorio da se obistinilo, nije trebalo nikakvu paniku dizati zbog onog poraza od reala i dvomeca protiv intera gdje smo ispali iz lige prvaka, drmati xavijevu stolicu, proglasavati otpisanom ekipu itd,reko sam vam ja da ce real pasti kad tad i da je titula u ligi itekako realna, xavo jos uvijek nema takvu ekipu da moze rutinski dobijati samu kremu evropskog fudbala, al ima taj kvalitet da za svaju utakmicu nabrije ekipu protov ekipa gdje necemo gubiti puno bodova, gdje cemo gubiti manje bodova sigurno od reala i na taj nacin cemo uzeti titulu i to je premija za, nas u ovom trenutku
da budemo realni steta je sto smo ispali iz lige prvaka, iako realno prosli bi tu 99,99 posto da nismo imali strasan peh da se kompletna odbrana povrijedi pred kljucni dvomec protiv intera, dok je bila odbrana kompletna vidjeli smo da se mozemo ponosati i sa, jednim bajernom u minhenu, kad smo ostali bez odbrane vidjeli smo jasno da smo zbog to ispali od intera jer dva-tri gola primili smo iskljucivo zbog kardinalnih gresaka pikea i garcije koji ne bi ni igrali inace da je imao ko drugi igrati
ali nema veze, kurate smo srece bili i sad ionako nemamo ekipu za titulu u ligi prvaka, ispali bi vjerovatno do polufinala, ovako lijepo je sto smo uniteda dobili u ligi evrope da malo gledamo i te utakmice, da ova ekipe stice to iskustvo neko u evropi, ako prodjemo united ima jos dobrih ekipa i velikana j ligi evrope, nek se tu kale i peku nasi mladi igraci, i mi da uzivamo u lijepim utakmicama i taman, neopterrceni sad rezultatom nekim
prioritet je da ekipa raste i stasava kako bi od naredne sezone bili svjetksa krema, jos kad bi uzeli ligu spansku to je premija, a ubijedjen sam, da, cemo uzeti jer nedostakak kvaliteta nadoknadit cemo zalaganjem i zeljom, dodatno ce sazreri nasa ekipa, zakrpit cemo i ono sto fali s pojacanjima jednim il dva sad u januaru, fali nam igrac tipa bernarda silve definitivno, barem neka jeftinija varijanta, ima taj problem nedostatka kreacije u veznom redu, kesi je promasaj neka ga se rijese i dovedu nekog ko se bolje uklapa u nas sistem igre, brzi neki i tehnicki potkovaniji veznjak, to je najveci prioritet mislim, mozda s, ovim, odlaskom pikea i oslobadjanjem kesija otvora se prostor i za nekog skupljeg kapitalca, oslobodio bi se veliki prostor za platu, za, transfer mozda i ima para
sad je bitno odraditi poso do pauze za svjestko, dobiti ove dvije utakmice, sacuvati prednost u odnosu na real i onda rahat na pauzu, sportski direktor i skauti neka osenklaju jedno il dva pojacanja za zimski rok i to je to
da budemo realni steta je sto smo ispali iz lige prvaka, iako realno prosli bi tu 99,99 posto da nismo imali strasan peh da se kompletna odbrana povrijedi pred kljucni dvomec protiv intera, dok je bila odbrana kompletna vidjeli smo da se mozemo ponosati i sa, jednim bajernom u minhenu, kad smo ostali bez odbrane vidjeli smo jasno da smo zbog to ispali od intera jer dva-tri gola primili smo iskljucivo zbog kardinalnih gresaka pikea i garcije koji ne bi ni igrali inace da je imao ko drugi igrati
ali nema veze, kurate smo srece bili i sad ionako nemamo ekipu za titulu u ligi prvaka, ispali bi vjerovatno do polufinala, ovako lijepo je sto smo uniteda dobili u ligi evrope da malo gledamo i te utakmice, da ova ekipe stice to iskustvo neko u evropi, ako prodjemo united ima jos dobrih ekipa i velikana j ligi evrope, nek se tu kale i peku nasi mladi igraci, i mi da uzivamo u lijepim utakmicama i taman, neopterrceni sad rezultatom nekim
prioritet je da ekipa raste i stasava kako bi od naredne sezone bili svjetksa krema, jos kad bi uzeli ligu spansku to je premija, a ubijedjen sam, da, cemo uzeti jer nedostakak kvaliteta nadoknadit cemo zalaganjem i zeljom, dodatno ce sazreri nasa ekipa, zakrpit cemo i ono sto fali s pojacanjima jednim il dva sad u januaru, fali nam igrac tipa bernarda silve definitivno, barem neka jeftinija varijanta, ima taj problem nedostatka kreacije u veznom redu, kesi je promasaj neka ga se rijese i dovedu nekog ko se bolje uklapa u nas sistem igre, brzi neki i tehnicki potkovaniji veznjak, to je najveci prioritet mislim, mozda s, ovim, odlaskom pikea i oslobadjanjem kesija otvora se prostor i za nekog skupljeg kapitalca, oslobodio bi se veliki prostor za platu, za, transfer mozda i ima para
sad je bitno odraditi poso do pauze za svjestko, dobiti ove dvije utakmice, sacuvati prednost u odnosu na real i onda rahat na pauzu, sportski direktor i skauti neka osenklaju jedno il dva pojacanja za zimski rok i to je to
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
To o čemu pišeš je čista matematika, ali pitanje svih pitanja je: Kako će se ekipa ponašati kad se stisnu muda u ključnim trenucima/utakmicama? Sve se slažem, titula je prioritet i otvoreno je za ozbiljan izazov - ali šta će biti kad lopta ne bude htjela u gol, 80.minuta, trebaju ti 3 boda, a moraš u glavi prebaciti iz luzer moda u pobjednički?! Tu mi još nisu dorasli ozbiljnim izazovima. Čak sam siguran da će se na SP ići sa 35/35, odnosno da će kiksat večeras u Pamploni. Ako pak uzmu sva tri boda večeras, stvaraju teret direktnom rivalu, koji onda jednostavno mora održavat korak svim sredstvima - a onda sve postaje nivo interesantnije dosad. Vidićemo. Još je ostao taj mentalni momenat, ostalo se sve posložilo (matematički).Romariooo je napisao/la: ↑08 nov 2022, 00:18vidite ono sto sam govorio da se obistinilo, nije trebalo nikakvu paniku dizati zbog onog poraza od reala i dvomeca protiv intera gdje smo ispali iz lige prvaka, drmati xavijevu stolicu, proglasavati otpisanom ekipu itd,reko sam vam ja da ce real pasti kad tad i da je titula u ligi itekako realna, xavo jos uvijek nema takvu ekipu da moze rutinski dobijati samu kremu evropskog fudbala, al ima taj kvalitet da za svaju utakmicu nabrije ekipu protov ekipa gdje necemo gubiti puno bodova, gdje cemo gubiti manje bodova sigurno od reala i na taj nacin cemo uzeti titulu i to je premija za, nas u ovom trenutku
Džeri Drejk
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Samo da se kompletna odbrana oporavi do nastavka sezone… utakmice se mogu pobjedjivati i sa 1:0 kad napad nije raspolozen.
Ne kazem ja da cemo sve pobjedjivati do kraja sezone, bice poneki kiks sigurno, al sam siguran da cemo manje kiksati nego real, real je iskusnija ekipa koja ima neju rutinu, al su prilicni i stari i manje motiva imaju ocigledno nego ova nova xavijeva barcasalkan je napisao/la: ↑08 nov 2022, 08:49To o čemu pišeš je čista matematika, ali pitanje svih pitanja je: Kako će se ekipa ponašati kad se stisnu muda u ključnim trenucima/utakmicama? Sve se slažem, titula je prioritet i otvoreno je za ozbiljan izazov - ali šta će biti kad lopta ne bude htjela u gol, 80.minuta, trebaju ti 3 boda, a moraš u glavi prebaciti iz luzer moda u pobjednički?! Tu mi još nisu dorasli ozbiljnim izazovima. Čak sam siguran da će se na SP ići sa 35/35, odnosno da će kiksat večeras u Pamploni. Ako pak uzmu sva tri boda večeras, stvaraju teret direktnom rivalu, koji onda jednostavno mora održavat korak svim sredstvima - a onda sve postaje nivo interesantnije dosad. Vidićemo. Još je ostao taj mentalni momenat, ostalo se sve posložilo (matematički).Romariooo je napisao/la: ↑08 nov 2022, 00:18vidite ono sto sam govorio da se obistinilo, nije trebalo nikakvu paniku dizati zbog onog poraza od reala i dvomeca protiv intera gdje smo ispali iz lige prvaka, drmati xavijevu stolicu, proglasavati otpisanom ekipu itd,reko sam vam ja da ce real pasti kad tad i da je titula u ligi itekako realna, xavo jos uvijek nema takvu ekipu da moze rutinski dobijati samu kremu evropskog fudbala, al ima taj kvalitet da za svaju utakmicu nabrije ekipu protov ekipa gdje necemo gubiti puno bodova, gdje cemo gubiti manje bodova sigurno od reala i na taj nacin cemo uzeti titulu i to je premija za, nas u ovom trenutku
Nedostatak muda je nas problem sigurno,, zato sto je ekipa mlada i trener je mlad i ja i kazem da nam trena vremena da sazrijemo, a sazrijevat cemo tokom ove sezone, bitno je samo da su igraci motivisani a kvaliteta i muda ima dovoljno za osvojiti spansku ligu, a za ligu prvaka tek od sledece godine mozemo biti konkurentni kad malo muda ocvrsnu i ako ubodemo dva tri dobra pojacanja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Nedostatak kvaliteta prije svega pa tek onda ostalo.Kad se lomi utakmica nemas karike koja ce preuzeti odgovornost.Super sve hendla se u ovoj pokemon ligi ali valjda je smijurija biti losiji od drugog mjesta sa ovim smijesnim Atleticom i ostatkom lige koji je jos smjesniji.
Vidjet cemo ih u EL , da vidimo taj kvalitet kada dodje brza,jaca i rastrcana ekipa a ne fijakeri iz Spanije.
Real igra toplo hladno kao sto igraju zadnjih X godina, bez pretjerane ljepote ali ucinkovito i kvalitetno u svim linijama kada zagusti.
Vidjet cemo , sezona je bas duga radi ovog WC.Najvise zamjeram igri koja je nekako svedena na individue a ne na kombinatoriku.Fali uigranih akcija gdje ces rivala sa 2 pasa izbaciti i onda ulaziti u sanse.
Vidjet cemo ih u EL , da vidimo taj kvalitet kada dodje brza,jaca i rastrcana ekipa a ne fijakeri iz Spanije.
Real igra toplo hladno kao sto igraju zadnjih X godina, bez pretjerane ljepote ali ucinkovito i kvalitetno u svim linijama kada zagusti.
Vidjet cemo , sezona je bas duga radi ovog WC.Najvise zamjeram igri koja je nekako svedena na individue a ne na kombinatoriku.Fali uigranih akcija gdje ces rivala sa 2 pasa izbaciti i onda ulaziti u sanse.
U redu, shvatam prestiž i nešto što se zove "Evropsko rivalstvo" (naime, postojalo je u fudbalu prije arapsko-američke invazije); pa i Barsa ima i Junajted i Juventus i Milan najviše kao glavne i najveće rivale - ali EL nije mjerilo, upravo zato što si praktično imo dvije šanse: Bajern si stisno u 1.p prve utakmice, bio si bolji od Intera obje - ali si pao na evropskim ispitima. Jedino što preostaje jeste koncentracija na Ligu i titula. To je jedini ispravni put. Titula-osmina finala LP-ozbiljniji napad na LP u trogodišnjem periodu. Drugo, u LaLigi su sve al nisu fijakeri. Viljareal, Bilbao, Betis, Atleti - sve otrovi i sitni vez munjeviti pendavi majstori s loptom, pa ako stvarno ovim stilom igre (koji je doduše Tikataka v2.0 sa agresivnijim linijama od 16 do 16, gusto u sredini, pokretni i polivalentni vezisti kao DeJong, Gavi i Pedri) i tolikim teretom kao što su Buskets, Alba, Roberto i eto bivši nam Pike, uspiješ oteti titulu Madridu - svaka ti čast.JoeBleck je napisao/la: ↑08 nov 2022, 16:40Nedostatak kvaliteta prije svega pa tek onda ostalo.Kad se lomi utakmica nemas karike koja ce preuzeti odgovornost.Super sve hendla se u ovoj pokemon ligi ali valjda je smijurija biti losiji od drugog mjesta sa ovim smijesnim Atleticom i ostatkom lige koji je jos smjesniji.
Poenta: MORAJU sve baciti na Ligu i uzeti titulu, a žrtvovati EL (dal sad s Utd ili bilo kim, nebitno). Nema drugog načina
Džeri Drejk
ne slazem se da nemamo roster za to, ukoliko je plan dovesti desnog beka, stopera na zimu, uz zdravog arauja mislim da mozemo izdrzati na svim frontovima sve dok se pametno rotira.
Treba uzeti u obzir da je SP sad i da se ne zna tko ce kakav izaci nakon pauze, ali na papiru ova ekipa moze dosta bolje i mozemo puno bolje stajati s ozljedama.
Naravno da bi kup kralja igrao s rezervama, dok bi se fokusirao na EL i la ligu, superkup je svakako gluparija i par tekmi sto nije nesto problematicno
Nadati se samo da ce Fati isto da proigra i Araujo da bude spreman i mislim da cemo biti relativno mirni u ostatku sezonu, samo da se danas dobije zeznuta Osasuna
Prva stvar stisnuo si Bayern , odlicno zapazanje.Stisnuli ih jedno poluvrijeme , ljudi nas rasturili u tri.salkan je napisao/la: ↑08 nov 2022, 17:25U redu, shvatam prestiž i nešto što se zove "Evropsko rivalstvo" (naime, postojalo je u fudbalu prije arapsko-američke invazije); pa i Barsa ima i Junajted i Juventus i Milan najviše kao glavne i najveće rivale - ali EL nije mjerilo, upravo zato što si praktično imo dvije šanse: Bajern si stisno u 1.p prve utakmice, bio si bolji od Intera obje - ali si pao na evropskim ispitima. Jedino što preostaje jeste koncentracija na Ligu i titula. To je jedini ispravni put. Titula-osmina finala LP-ozbiljniji napad na LP u trogodišnjem periodu. Drugo, u LaLigi su sve al nisu fijakeri. Viljareal, Bilbao, Betis, Atleti - sve otrovi i sitni vez munjeviti pendavi majstori s loptom, pa ako stvarno ovim stilom igre (koji je doduše Tikataka v2.0 sa agresivnijim linijama od 16 do 16, gusto u sredini, pokretni i polivalentni vezisti kao DeJong, Gavi i Pedri) i tolikim teretom kao što su Buskets, Alba, Roberto i eto bivši nam Pike, uspiješ oteti titulu Madridu - svaka ti čast.JoeBleck je napisao/la: ↑08 nov 2022, 16:40Nedostatak kvaliteta prije svega pa tek onda ostalo.Kad se lomi utakmica nemas karike koja ce preuzeti odgovornost.Super sve hendla se u ovoj pokemon ligi ali valjda je smijurija biti losiji od drugog mjesta sa ovim smijesnim Atleticom i ostatkom lige koji je jos smjesniji.
Poenta: MORAJU sve baciti na Ligu i uzeti titulu, a žrtvovati EL (dal sad s Utd ili bilo kim, nebitno). Nema drugog načina
Druga stvar , u utakmici na Campu Inter je bio bolja ekipa , nema tu diskusije.To sto mi imamo loptu i kruzamo oko gola , to je zelja Intera da nam da loptu da se dobacujemo sa strane na stranu.
Sto se tice toga gdje se usmjeriti , usmjeravas se na sva takmicenja koja mozes osvojiti i tako ce i biti.Imas valjda tu sirinu zato si i spiskao lovu.Ovdje se pisalo da imamo extremnu sirinu , vrijeme da se pokaze.
Da , fijakeri.Odlican izraz za fudbal koji je prezvakan.Spanske ekipe su vec 5-6 godina u padu , zadnje 2 godine je strmoglav.Sa ekipama iz Engleske , BuLi , jacih Italijanskih pa cak i Francuskih ocito da nemaju sanse.Razlog lezi u tome sto su sve te ekipe fizicki 2 nivou iznad.Necemo se lagati , ovo je cinjenica.Ja sam veliki fan La Lige ali jednostavno nema tu vise kvaliteta kakav je bio ranije.Defintivno ne mogu tempom ispratiti elitne ekipe.Iskljuci Real koji i igra drugaciji fudbal od svih Spanskih ekipa , dobijes bas fijaker ligu.Dok se neke stvari ne promjene i uvede malo veca sistematizacija , nece biti napretka.
Kao sto vidimo iz prilozenog Barca je u stanju drzati ritam protiv svake ekipe La lige osim Reala , u Evropi to ide 4x teze protiv renomirano losijih ekipa.Nije to slucaj danas , to je slucaj vec godinama u nazad.
Ako se EL moze osvojiti , definitivno ce biti fokus.Ovoj skupini igraca premija je da osvoje to takmicenje jer realno tu i pripadaju.Samo sam misljenja da i tom kosturu ima dosta boljih ekipa, vrijeme ce reci.
Xavi , siguran sam zeli svim silama da uzme bilo koji trofej makar bio Kup Kralja.
Šta je Pique na klupi veceras,zar se nije oprostio skroz 

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Moze li stream , nigdje nista yebemu drzavu
Kapiten dijeli asistencije u svom stilu
Yebeni Busquets.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Bravo cap odlicno i pracenje igraca.
Pisem mu dvije asistencije.
Pisem mu dvije asistencije.
Kakav raspali truhlo .Prvo izgubi loptu na 16m i sad stoji ko traktor.Mamu yebo odvratnu
Busquetsu bjezi lopta na 16 metara od gola Barce
jbg jaro, budi ko Pique, oprosti se ko covjek, vidis da vise ne ide.

jbg jaro, budi ko Pique, oprosti se ko covjek, vidis da vise ne ide.
Jos pokazuje Baldeu kao sto je ne pusti u aut, ne mozes ocekivati od mene da ustopam loptu koja mi ide u noge 

ser del barça es el millor que hi ha !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.