"Mislim da smo imali strahovito sporu tranziciju lopte s jedne na drugu stranu."Neandertalac je napisao/la:Oni napadi jesu po "udžbeniku", ali loš teren i nedostatak suradnje, brže izmjene pasova, te šuteva sa distance je nama otežao a njima olakšao posao. Takođe u par situacija kada su oni po defaultu punili box čekajući ubačaj, gdje je u tom trenutku naš krilni bio jedan na jedan sa obrambenim na širokom prostoru, naš drugi igrač prilazi i dovlači drugog odbrambenog onemogućavajući individualni napad. Skoro ni jednom nismo "probili", unijeli "paniku" što bi poremetilo koncepciju, pa sebi dali više opcija, raširili odbranu dodatno, gdje bi igrač imao i opciju povratnog pasa što nismo vidjeli niti jednom u cijeloj utakmici.braco je napisao/la:Tako je. Identična situacija kao kad smo protiv Krupe ganjali rezultat. Ubačaji na Lendrića, a štoperi 2 jablana, Vukotić 2 metra visok. Mora se poraditi bolje na tom plan B po meni.Neandertalac je napisao/la: Zašto je to greška?
Prilagođavanje napada protivničkoj odbrani! Šta može Lendrić između već spomenutih stopera? Ništa, samo plakat, odigrali su odlično, izbili i očistili svaku loptu bez panike jer smo mi kao zadnji levati udarili tamo gdje su najjači, ako ništa jači od nas. Organizacija igrača u napadu nam je bila očajna, predvidiva i loše postavljena.
A tek utrčavanja
Ovo je izjavio Slavko jučer poslije tekme. Slažem se sa njim, ali moram reći da ovo nije bio samo slučaj u ovoj utakmici. Jednostavno toliko tromo znamo ponekad djelovat i to je vrlo iritantno. Slavko je iskusan trener i vjerujem da će poraditi na određenim manama u našoj igri,a vremena ima dovoljno.
I da, kad ti protivnik igra bunker jedan od načina da postigneš go su dalekometni šutevi. Ja koliko se sjećam samo je Bekrić jučer ošutao van 16 ali nije bio opasan udarac. Doduše, nije sad da imamo neke igrače koji imaju sjajan šut sa distance jer ja koliko se sjećam, ispravi me ako griješim da su ove sezone u ligi samo Bekrić i Križman dali golove van 16.