FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 04 dec 2016, 18:27

Neandertalac je napisao/la:
braco je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la: Zašto je to greška?
Prilagođavanje napada protivničkoj odbrani! Šta može Lendrić između već spomenutih stopera? Ništa, samo plakat, odigrali su odlično, izbili i očistili svaku loptu bez panike jer smo mi kao zadnji levati udarili tamo gdje su najjači, ako ništa jači od nas. Organizacija igrača u napadu nam je bila očajna, predvidiva i loše postavljena.
Tako je. Identična situacija kao kad smo protiv Krupe ganjali rezultat. Ubačaji na Lendrića, a štoperi 2 jablana, Vukotić 2 metra visok. Mora se poraditi bolje na tom plan B po meni.
Oni napadi jesu po "udžbeniku", ali loš teren i nedostatak suradnje, brže izmjene pasova, te šuteva sa distance je nama otežao a njima olakšao posao. Takođe u par situacija kada su oni po defaultu punili box čekajući ubačaj, gdje je u tom trenutku naš krilni bio jedan na jedan sa obrambenim na širokom prostoru, naš drugi igrač prilazi i dovlači drugog odbrambenog onemogućavajući individualni napad. Skoro ni jednom nismo "probili", unijeli "paniku" što bi poremetilo koncepciju, pa sebi dali više opcija, raširili odbranu dodatno, gdje bi igrač imao i opciju povratnog pasa što nismo vidjeli niti jednom u cijeloj utakmici.
A tek utrčavanja :facepalm:
"Mislim da smo imali strahovito sporu tranziciju lopte s jedne na drugu stranu."

Ovo je izjavio Slavko jučer poslije tekme. Slažem se sa njim, ali moram reći da ovo nije bio samo slučaj u ovoj utakmici. Jednostavno toliko tromo znamo ponekad djelovat i to je vrlo iritantno. Slavko je iskusan trener i vjerujem da će poraditi na određenim manama u našoj igri,a vremena ima dovoljno.

I da, kad ti protivnik igra bunker jedan od načina da postigneš go su dalekometni šutevi. Ja koliko se sjećam samo je Bekrić jučer ošutao van 16 ali nije bio opasan udarac. Doduše, nije sad da imamo neke igrače koji imaju sjajan šut sa distance jer ja koliko se sjećam, ispravi me ako griješim da su ove sezone u ligi samo Bekrić i Križman dali golove van 16.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 18:32

zeba samo jos nije igrao za sarajevo i on ti legenda...daj ba...kakav zeba..voli pare to je jedino a zelju manje vise...

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 dec 2016, 18:34

HausMan je napisao/la:ma **** mi se za njega...ja kazem onako za fintu...zeba je igrao dok je bilo love...kad je amar skresao plate otisao za parama...kakav on i legenda pusti to ba..promjenio skoro sve klubove u premijer ligi **** te zeba..
sta je bolan? sta sad nisam @Neandartalac? :lol:

aco vidi ko sa kojeg nika ulazi preko koje ip adrese mislis da bi dopustao duple acc? jedino kod bana ponekad dopusti ponovo reg. koliko vidim, pusti se paranoje ...

ps. j**** te @Neandertalac :mrgreen: :rol:

a jes te razljutio i naljutio :rol:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 18:38

legenda kluba je kosoric kakav zeba..bratko..on je ta finta---

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 dec 2016, 18:50

aha ...
:lol:
1921'

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 dec 2016, 18:52

Sto bas Kosoric ? [emoji38]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 04 dec 2016, 18:53

HausMan je napisao/la:legenda kluba je kosoric kakav zeba..bratko..on je ta finta---
Gasi internet
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

TikTak
Kontakt:

Post Postao/la TikTak » 04 dec 2016, 18:59

@braco, tesko je imati brz protok lopte po losem terenu kakav je na Grbavici. Djelujemo mi tromo i tu nema rasprave, ali i tereni su nam da Bog sacuva. Stvarno je tesko ocekivati leprsav nogomet. Juce smo previse isli na centarsuteve i to me iritiralo, ali se isplatilo. Ne mozemo stvoriti pravi pritisak kad u 15 minuta frca sve pred protivnickim golom. Sutevi sa distance isto da su nam zabranjeni.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 dec 2016, 19:12

TikTak je napisao/la:@braco, tesko je imati brz protok lopte po losem terenu kakav je na Grbavici. Djelujemo mi tromo i tu nema rasprave, ali i tereni su nam da Bog sacuva. Stvarno je tesko ocekivati leprsav nogomet. Juce smo previse isli na centarsuteve i to me iritiralo, ali se isplatilo. Ne mozemo stvoriti pravi pritisak kad u 15 minuta frca sve pred protivnickim golom. Sutevi sa distance isto da su nam zabranjeni.
Naravno i teren je jedan od razloga, nema sumnje. Tužno što su nam ovakvi tereni, pa zamisli da se naša liga igra u januaru recimo na šta bi ličili tereni. Kad se sjetim terena u Lukavici u posljednjem kolu prethodne sezone, bude mi loše. Čisto da se podsjetimo,evo par slika:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/remi-u-l ... ope/194558

:oops:

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 04 dec 2016, 19:19

Nama treba igrač kao Zeba ne zbog prekida i slobodnih nego što nam treba igrač koji može da podvali loptu jer takvog očigledno nemamo, nemamo riskantnih pasova kroz sredinu sve nam je nešto po strani a ne može se tako igrati protiv svake ekipe, čovjek ima pregled igre zna da povuče loptu da je da u pravom trenutku upravo što nam treba, i treba se dobro pojačati ako hocemo da konukrišemo u ligi za prvaka jer nemamo konkurenciju na klupi i ovi što igraju nije to to.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 dec 2016, 19:25

Braco@

Mi imamo toliko segmenata igre za popraviti i po meni izgleda kao nemoguća misija da ne budemo dosta bolji na proljeće. Naravno ovo treba uzeti sa rezervom, pitaju se i drugi faktori ali govorim prvenstveno o taktičko tehničkom dijelu.

A ta Slavkina izjava meni samo dokazuje da je "fulio", uslovno rečeno. Kao što rekoh, išao je po udžbeniku, ziceraški, 1_2 u boxu, krilni na pozicijama i bekovi do njih, trojica na vrhu šesnaest, Centralni duboko unutra.
To zna i Jusufbegović pa se postavio 5_3_1 sa igračem manje još sa jednim igračem kao "liberom" koji je imao slobodu zatvarati po potrebi. Vanjski u zadnjoj liniji malo odmaknuti kako bi u duplom bloku presjecali eventualno prebacivanje strana dugim loptama kojih doduše nije ni bilo. Skoro svaki centaršut na one, kako kažeš "jablane".
Mi smo se u toj situaciji slijepo pridržavali taktike, jasne kao dan; probi i nabaci.
Ali na koga?
A još gledam statistiku, nekakvih šuteva more. Nešto ih se slabo sjećam, bar u tolikom broju. Pogotovu kvalitetnih.

Da ne "smaram" dalje, samo sam istakao kako smo za moj ukus juče bili jako loše postavljeni i strašno bezidejni. Onih par pokušaja da se podvali lopta su puno rekli, svaki put nedovoljno dobra saradnja i kretanje pa su kasnije slabo i pokušavali.

P.s. Slažem se. Teren Očajan i fali jedan kreativaca.
Ali nije to baš najbolji alibi i univerzalno rješenje.
Npr, teren u Mostaru takođe Očajan pa je lopta "klizila" a za kreativca, džaba ti ako nema timske igre, kretnji bez lopte, uigranosti itd...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 dec 2016, 19:43

Nece Stilu ni Cirih ... :lol:

Dobro je to po nas, morat ce na kraju negdje :D
1921'

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 dec 2016, 19:48

Hrasno1921 je napisao/la:Nece Stilu ni Cirih ... :lol:

Dobro je to po nas, morat ce na kraju negdje :D
On se vec pola godine zajebava po sarajevu i sarajevskim nocnim klubovima, lose mu je to sto se karijere tice :?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 dec 2016, 19:53

Joj marija stanica sto je bezobrazan, hoce da nam dovede delaca :kafa: , ne znam sta ce pored vedrana iskreno

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 dec 2016, 19:58

Ma i vise, cijelo ljeto je landaro od Bazena do Bosne, Dubrovnika i plaza Kipra, sad da sa 29.g zavrsi karijeru ne bi me cudilo, nije dobar ni sa babom a ni sa menadzerom Dariom, izgleda da je malo otisao u vugla, steta bi bilo da ovako zavrsi a da ne "bljesne" jos jednom, definitivno kao igrac mogao je mnogo toga vise u karijeri, ali jbg ...

Iskreno bih volio da dodje na zimu, nesto kao sa Stevanovicem, malo ga ozivimo i prodamo ga za godinu dvije u Tursku
Zadnja izmjena: Hrasno1921, dana/u 04 dec 2016, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
1921'

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 dec 2016, 20:02

Neandertalac je napisao/la:Braco@

Mi imamo toliko segmenata igre za popraviti i po meni izgleda kao nemoguća misija da ne budemo dosta bolji na proljeće. Naravno ovo treba uzeti sa rezervom, pitaju se i drugi faktori ali govorim prvenstveno o taktičko tehničkom dijelu.

A ta Slavkina izjava meni samo dokazuje da je "fulio", uslovno rečeno. Kao što rekoh, išao je po udžbeniku, ziceraški, 1_2 u boxu, krilni na pozicijama i bekovi do njih, trojica na vrhu šesnaest, Centralni duboko unutra.
To zna i Jusufbegović pa se postavio 5_3_1 sa igračem manje još sa jednim igračem kao "liberom" koji je imao slobodu zatvarati po potrebi. Vanjski u zadnjoj liniji malo odmaknuti kako bi u duplom bloku presjecali eventualno prebacivanje strana dugim loptama kojih doduše nije ni bilo. Skoro svaki centaršut na one, kako kažeš "jablane".
Mi smo se u toj situaciji slijepo pridržavali taktike, jasne kao dan; probi i nabaci.
Ali na koga?
A još gledam statistiku, nekakvih šuteva more. Nešto ih se slabo sjećam, bar u tolikom broju. Pogotovu kvalitetnih.

Da ne "smaram" dalje, samo sam istakao kako smo za moj ukus juče bili jako loše postavljeni i strašno bezidejni. Onih par pokušaja da se podvali lopta su puno rekli, svaki put nedovoljno dobra saradnja i kretanje pa su kasnije slabo i pokušavali.

P.s. Slažem se. Teren Očajan i fali jedan kreativaca.
Ali nije to baš najbolji alibi i univerzalno rješenje.
Npr, teren u Mostaru takođe Očajan pa je lopta "klizila" a za kreativca, džaba ti ako nema timske igre, kretnji bez lopte, uigranosti itd...
Slavko je izjavio da će ekipa biti po njegovom ukusu kad prođu svi zajedno njegove pripreme, tako da mi to daje nadu da ćemo bolje izgledati na proljeće. Sviđa mi se tvoja analiza jučerašnje utakmice. :thumbup:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 dec 2016, 20:28

slika

hmmmmmm :hmmmmm: :hmmmmm: :hmmmmm:

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 dec 2016, 20:29

Zvanicno je da nam treba i golman, tako da me nebi nista cudilo, jos ako je Mario Stanic u svemu onda dodatni razlog da je moguce ...
1921'

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 04 dec 2016, 20:45

Nista od Štile kod nas nažalost, ohanuo je malo sa izlascima priprema se u zadnje vrijeme, Bjelašnica folovi golovi ... Najvjerovatnije da ide u Toronto, ako laže mene Ismet onda lažem i ja vas ...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 20:58

delac zavrsen a pregovaramo s komazecom...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.