Safet Sušić - Pape

damir_82
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la damir_82 » 08 mar 2014, 22:47

gost je napisao/la: E, vidiš druže, ono što je juče bilo danas ne mora biti isto. Možda bih ja juče ovaj tvoj post potpuno prihvatio. Općenito govoreći, ti stvarno ne lupaš.

Al ima jedan problem. Sušić nas je doveo u situaciju da biramo između Edina Džeke i njega. Možeš ti meni reći, nije on, nego Džeko..........čak i da je to istina ( a nije) opet bih postavio pitanje, kako se to desilo. Vjerujem da mi nećeš ni pokušati reći da je Edin Džeko neprijatelj ove reprezenatcije.

Nisu više problem Vršajević, Bešić , naš dvadeset i drugi ili dvadest i treći igrač....mi se nalazimo u situaciji da umožemo da idemo na svjetsko bez naših najboljih igrača. Osim ako oni dobrovoljno ne pristani da se ponize. Jedinu im je tu opciju Sušić ostavio nakon ovog intervjua (posebno za Edina).
Evo ponovit cu k'o papagaj i nije mi tesko:

Safet Susic na press konferenciji staje u odbranu Edina Dzeke (zanemarujuci pricu prije utakmice, zanemarujuci sramotnu igru na utakmici - a zna Pape razlikovati los dan od manjka volje).
Edin Dzeko nakon utakmice baca optuzbe na racun selektora, potpomognut ocem Midhatom.

Ko tu pravi problem? A ko pokusava da smiri situaciju? Vise nego jasno!

Nasi najbolji igraci, ne dovode u pitanje odluku trenera u klubu.. Ali ako ovo dozvolimo, onda ce nam sutra bojkotovati svakog selektora koji se njima ne bude svidjao....

Ne mora se niko poniziti, samo nek se cuju/sjednu sa selektorom, koji nije zlopamtilo (sjetimo se Misimovica i Bjelorusije).

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 08 mar 2014, 22:49

kokakolas je napisao/la:Ko god misli da ce ovo izaci na dobro, nema veze sa zivotom. Pa dvije najbitnije karike u ekipi, koje vuku skoro pa sve konce, su dobro zakrvile sa nasim 'strucnjakom'. Meni je covjeka fakat zao, ali sam je kriv, jer je sav ovaj belaj upravo on dozvolio. Njegov autoritet vise ne postoji. Lijepo se Pape zahvali za suradnju i razligu. Povedi i Rin Tin Tin-a sa sobom. Nek' ti je sa srecom ;)
Ko je ono rekao da je selektor izgubio konce...? ;) Izvolite!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 mar 2014, 22:50

DonCorleone je napisao/la:
Head je napisao/la:A za sve smo krivi mi,unosom nemira preko foruma,pljuvanja po Papetu bez razloga pa evo sad ovo sve kulminiralo.Forumi su zlo.
Ti se beli kreces van vremena i prostora, nesto kao Neo iz Matrixa.
Po Papetu se pljuvalo dan poslije plasmana u Brazil,nadji postove.Jednostavno ima ljudi koji su od starta zauzeli taj pravac i ne popustaju ni milimetar.
1946

Rios

Post Postao/la Rios » 08 mar 2014, 22:50

Ne shvatam potrebu da se bilo ko u ovoj drzavi djeli na one koji su za Dzeku i Spahu a protiv Safeta i obratno u ovoj situaciji,a situacija je krajnje ozbiljna i alarmantna..Tri mjeseca prije SP-a u sukobu su nam otvorenom selektor,kapiten i jedan od najvaznijih igraca..Sta hoce sad Pape sa ovim izajavama po novinama? Podrsku javnosti u borbi protiv Spahe i Dzeke? Rekao je da ga misljenje javnosti ne zanima tako da ni sad ne treba da petlja javnost u te probleme,nek ih sam rjesava..Sto o losem prijemu Hajrovica nije odmah progovorio nego cekao sve do sada,kad mu je ocito sujeta povridjena..Sa druge strane odakle pravo Dzeki i Spahi da miniraju atmosferu,igraju lose samo zato sto nije pozvan njihov jaran u repku? Zar sveti dres,hiljade na stadionu i stotine hiljada pored tv ekrana treba da ispastaju zbog toga? A u pm..Ko kakva djeca se sad ponasaju..Treba Begic da se umjesa i zabrani bilo kakve izjave i selektoru i igracima koje se ticu repke..Probleme rjesavati u cetri oka..Inace se bojim fijaska na SP-u.. :|
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 08 mar 2014, 22:53

Damire,na tribine u jednoj utakmici kao kaznu iz koje ce izvuci pouku.Oprostio bih ja i Safetu da ih je poslao ali davno,sad je kasno za to.On se previse kompromitovao,kasno mu je da sad glumi neki autoritet.
Nikome ne bih oprostio nepozivanje na jedno SP najboljih igraca,igraca koji su gradili reprezentaciju kad taj ili bilo koji drugi selektor nije bio ni blizu nje.

Usput,Ibricic,Rahimic,Pandza,Muslimovic zaista zasluzuju da se nadju na spisku za SP prije Vrsajevica,Hadzica,Susica,Kvrzica,Visce,Šunjica i slicnih igraca.

Ako to traze igraci,upravu su.
To je poenta sto nisu igraci nezadovoljni onako,iz svog hira nego imaju sasvim opravdane razloge.Zasto bi njima bilo svejedno da plodove uspjeha koji su oni izgradili i za koji su godinama lili znoj iskoriste neke barabe pozivajuci bezvezne igrace iz razloga da ih preko reprezentacije prodaju i uzmu lovu za sebe,lagano i bez ikakvog posebnog truda a otpisujuci njihove kolege koji su zajedno s njima godinama gradili taj uspjeh.
To je uzrok problema a ovo sad su samo posljedice.Rijesenje nije lijeciti posljedice,rijesenje je lijeciti uzrok.
Zato sam ja na strani igraca jer su potpuno upravu.Da selektor nema pune dzepove oraha ja bih ga podrzao,ovako ne mogu.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 08 mar 2014, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2014, 22:54

legenda reala je napisao/la:Opet okrećeš priču sa stvarnih problema
Ja vidim samo jedan stvarni problem koji utiče na našu igru, to je zadnji vezni igrač. Prcić, Tino i ostali uopšte nisu problem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 mar 2014, 22:55

Tino je itekako problem i to vidi svako ko realno gleda situaciju.
DRUG NEBI TI PUNCA

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 08 mar 2014, 22:56

Najbolja stvar koju Safet i savez sad mogu uraditi je to da pripreme za SP iz Sarajeva premjeste negdje gdje ce imati mir i gdje igraci se nece kurciti po gradu.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 mar 2014, 22:58

Cekajmo sada Dzekov odgovor iako je bolje da do njega ne dodje. Ja bi Susica mjenjao ali ne pobjedom igraca jer onda i naredni selektor nema sanse. Naravno pod pobjedom igraca smatram slucaj Ibricic a ne slucaj Germanija.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 mar 2014, 23:02

Susic ne moze pobjedit u sukobu sa Dzekom i Spahicem. Javnost ce mu okrenut ledja za dvije sekunde. Vec je i okrenula zapravo. Samo sto su neki veliki na rijecima sada nakon lose utakmice Dzeke i Spahe, prvi poraz bez njih i glavu bi otkinuli Susicu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2014, 23:05

bagrcavi je napisao/la:Tino je itekako problem i to vidi svako ko realno gleda situaciju.
Ko realno gleda situaciju, njemu je veći problem Vršajević ili Avdukić. Tino uopšte nije problem, igrači su se probavali prije njega i probavat će se poslije njega. Kakve su anonimuse dovodili selektori prije Sušića, Tino je Maradona za njih.

Evo baš sam danas dosta čitao o ovom slučaju, nikad Sušić nije imao ovoliku podršku.
Voli te tvoje Sarajevo.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 08 mar 2014, 23:07

Cartman je napisao/la:Susic ne moze pobjedit u sukobu sa Dzekom i Spahicem. Javnost ce mu okrenut ledja za dvije sekunde. Vec je i okrenula zapravo. Samo sto su neki veliki na rijecima sada nakon lose utakmice Dzeke i Spahe, prvi poraz bez njih i glavu bi otkinuli Susicu.
Apsolutno.Sad se koristi to sto su ljudi ljuti ali to nije dugog vijeka.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 mar 2014, 23:10

Virtu4l je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Tino je itekako problem i to vidi svako ko realno gleda situaciju.
Ko realno gleda situaciju, njemu je veći problem Vršajević ili Avdukić. Tino uopšte nije problem, igrači su se probavali prije njega i probavat će se poslije njega. Kakve su anonimuse dovodili selektori prije Sušića, Tino je Maradona za njih.

Evo baš sam danas dosta čitao o ovom slučaju, nikad Sušić nije imao ovoliku podršku.
Pored te dvojice i Tino ne zaslužuje da bude tu gdje je sad.
Objašnjeno je hiljadu puta šta se zamjera selektoru oko njega i ko je htio shvatiti shvatio je.
DRUG NEBI TI PUNCA

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 mar 2014, 23:11

Nece Spaha u sukob zadnja mu je sansa za svjetsko zna Susic sta radi neko ga je dobro savjetovo. Ali boze sacuvaj kad nadje da se budi sto se ne probudi tokom utakmice prije par dana.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 08 mar 2014, 23:13

Ivica Osim kad je vodio Jugu na SP, kod kuće je ostavio Mešu Baždarevića, samo što je tada Meša uradio malo veće sranje. Mislim da nema nikakve mogućnosti nibi bi to bilo pametno da Pape ne vodi Džeku i Spahu u Brazil.
Samo što meni igrač koji iz bilo kojeg razloga ne može trčati punih 90 minuta, ne bi počinjao tekmu. Ako je Džeko bio nespreman, trebali smo igrati sa jednim centrom i da Edin eventualno uđe oko 60 minute, bilo da se pridruži Vedi, bilo da ga zamijeni.

Svaka čast Džeki, ali ako smo prema ikome napravedni, i navijači i selektor onda je to Vedo. Ne treba nama treći napadač da bi Džeko bio nezamjenljiv. Može se valjda jednom probati i sa samim Vedom u napadu. Samo što se bojim da to ne bi smio ni Pape, ni Ćiro, ni Vaha, ... To bi mogao samo Manćini. Vedo u napad, Džeko sa klupe. A Spahu iz odbrane prekomandovati na zadnjeg veznog. Nekad se nije mogla zamisliti naša odbrana bez kapitena, ali sad je to beton, odnosno rušilac.

Sve tražimo zadnjeg veznog, igrača koji zna i oteti loptu, i predriblati, i dodati. A Spaha je sve to. A ktomu još i pomjeriti kad van šesnaesterca. Samo bi nam još falio kakav penal protiv Argentine.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 08 mar 2014, 23:15

damir_82 je napisao/la:.

Ne mora se niko poniziti, samo nek se cuju/sjednu sa selektorom, koji nije zlopamtilo (sjetimo se Misimovica i Bjelorusije).
Šta kažeš, nije zlopamtilo :mrgreen: , e tugo moja.........**** te, kao da pričaš o Prciću i TSS a ne o našem najbolje poslijeratnom igraču i najvećem promotoru ove zemlje i kapitenu reprezentacije koji je postavio kriterije borbe na terenu........

Al najtužnije je što vjerujem da pape zaista tako misli, nisam ja zlopamtilo, nek se izvinu i sve će biti ok....
Zadnja izmjena: gost, dana/u 08 mar 2014, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 08 mar 2014, 23:19

drummer je napisao/la:Damire,na tribine u jednoj utakmici kao kaznu iz koje ce izvuci pouku.Oprostio bih ja i Safetu da ih je poslao ali davno,sad je kasno za to.On se previse kompromitovao,kasno mu je da sad glumi neki autoritet.
Nikome ne bih oprostio nepozivanje na jedno SP najboljih igraca,igraca koji su gradili reprezentaciju kad taj ili bilo koji drugi selektor nije bio ni blizu nje.

Usput,Ibricic,Rahimic,Pandza,Muslimovic zaista zasluzuju da se nadju na spisku za SP prije Vrsajevica,Hadzica,Susica,Kvrzica,Visce,Šunjica i slicnih igraca.

Ako to traze igraci,upravu su.
To je poenta sto nisu igraci nezadovoljni onako,iz svog hira nego imaju sasvim opravdane razloge.Zasto bi njima bilo svejedno da plodove uspjeha koji su oni izgradili i za koji su godinama lili znoj iskoriste neke barabe pozivajuci bezvezne igrace iz razloga da ih preko reprezentacije prodaju i uzmu lovu za sebe,lagano i bez ikakvog posebnog truda a otpisujuci njihove kolege koji su zajedno s njima godinama gradili taj uspjeh.
To je uzrok problema a ovo sad su samo posljedice.Rijesenje nije lijeciti posljedice,rijesenje je lijeciti uzrok.
Zato sam ja na strani igraca jer su potpuno upravu.Da selektor nema pune dzepove oraha ja bih ga podrzao,ovako ne mogu.
Dobro je... napredujemo.... :mrgreen:

Kralju, po milioniti put: DVA IGRACA GERMANIA SPORTAGENTUR u reprezentaciji za 4 godine NE MOZE biti dovoljno da kazes da se igraci iste agencije prodaju preko reprezentacije! Jednostavno, ja u tu budalastinu ne mogu da povjerujem! Pogotovo kad pogledam siru sliku pozivanja oba igraca (koju sam takodjer objasnio vise puta, ali to ne vidite).
Niko ne spori zasluge, i ja se nadam da ce Rahimic ici na Svjetsko prvenstvo i da ce uci poslednjih 10-ak minuta protiv Irana kad budemo vodili bar 2:0...Umjesto Misketa recimo....

4-5 igraca ne mozemo voditi "onako" na zaslugu... Da vratimo i Barbareza? I on je imao zasluge.... Muslimovic nije nastupao u poslednjem ciklusu, Ibricic nije sabrao ni cijelu utakmicu, Pandza dugo bio povrijedjen, pa bez kluba itd....
Uostalom saberi klupsku minutazu prvonabrojanih igraca, pa uporedi sa ovim drugima.

Nama treba defanzivni vezni, destruktivac, i Susic je u skoro svakom intervjuu potvrdio tu cinjenicu.
Rahimic nema utakmica i vec je u godinama, Zahirovic ne igra u klubu.... Nadam se da ce Zahirovic zaigrati u klubu, dici formu, te da ce se sa Besicem i Rahimicem naci na spisku putnika za Brazil.
Kad tome dodamo maksimalan angazman svih igraca, podredjivanje kolektivu, imacemo preduslove za dobre partije na SP-u....

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 08 mar 2014, 23:19

Virtu4l je napisao/la:
.
Tino je qrac od ovce, svi smo vidjeli. Mogao je i pozvat Zebu te ga stavit na zadnjeg veznog.

Teleci pogled ne **** zivu silu, zakuho je sa svakim, od saveza do igarca.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 mar 2014, 23:20

Zamislite ode ova svadja daleko i odemo bez Dzeke na prvenstvo i tamo prodjemo prvi krug. Kad bi se tek tada ovoga rjesili kuku majci. U sljedecim bi se kvalifikacijama umjesto BIH zvali Germanija :D :D .
Onda bi morali igrati sa jednim napadacem drugog ne bi ni imali sto mozda ne bi ni bilo lose :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2014, 23:22

floyd je napisao/la: Tino je qrac od ovce, svi smo vidjeli. Mogao je i pozvat Zebu te ga stavit na zadnjeg veznog.
Svako ima svog favorita, ja bih više volio da je pozvao Štilića, neko Prcića, itd...
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.